link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
28 iulie: Ziua Mondială a Conservării Naturii
de godessdiana88 la: 27/07/2022 17:46:33
Ziua Mondială a Conservării Naturii evidențiază an de an nevoia de prezervare a unui mediu înconjurător sănătos și a resurselor naturale pentru menținerea unei societăți stabile și sănătoase. Salvarea plantelor și animalelor de amenințările dispariției este unul din țelurile principale ale acestei zile. De asemeni, celebrarea pune accentul pe păstrarea variatelor componente ale naturii, precum flora, fauna, resursele energetice, solul, apa, și aerul.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"28 iulie: Ziua Mondială a Conservării Naturii"

28 iulie: Ziua Mondială a Hepatitei
Ziua Mondială a Hepatitei este marcată anual pe 28 iulie în scopul răspândirii conștientizării despre hepatită virală, care constă dintr-o inflamare a ficatului ce provoacă diverse probleme precum cancerul ficatului.
18 iulie: Ziua Mondială a Ascultării
Ziua Mondială a Ascultării dn 18 iulie este găzduită anual de World Listening Project (Proiectul Mondial al Ascultării), o organizație nonprofit devotată înțelegerii lumii și mediului său natural, și culturilor, prin practici de ascultare și înregistrare de pe teren. Această zi explorează ecologia acustică, o disciplină care studiază relațiile dintre ființele umane și lumea naturală ca un mediator prin sunet.
4 decembrie: Ziua Mondială a Conservării Vieții Sălbatice
Ziua Mondială a Conservării Vieții Sălbatice din 4 decembrie are scopul de a răspândi anual conștientizarea despre importanța prezervării florei și faunei pământului amenințate de dispariție. Care crezi că este cea mai invazivă specie de pe Terra? Maimuțele? Lăcustele? Nu, suntem noi, oamenii! Viețuitoarele cele mai magnifice ale planetei au ajus să fie adeseori în pragul extincției din pricina lăcomiei unor ființe umane, iar acest lucru provoacă un rău ireparabil asupra vieții sălbatice.
20 iulie: Ziua Mondială a Săritului
An de an, pe 20 iulie, Ziua Mondială a Săritului îi încurajează pe oamenii să sară simultan. Ideea din spatele sărbătorii inițiale a acestei zile a fost că milioane de oameni să sară în același timp pentru a schimbă orbita pământului!
22 Iulie: Ziua Mondială a Creierului
Oamenii din toată lumea celebrează an de an, pe 22 iulie, Ziua Mondială a Creierului, una care ajută la conștientizarea unei stări de sănătate din ce în ce mai important în prezent. Sănătatea creierului se poate referi la numeroase metode de prevenție, desemnate să sprijine atât prezervarea sănătății mentale, cât și a celei neurologice.
7 iulie: Ziua Globală a Iertării
Anual, pe 7 iulie, Ziua Globală a Iertării ne încurajează să iertăm, inclusiv ca parte a îngrijirii sănătății personale.
11 iulie: Ziua Mondială a Populației
Ziua Mondială a Populației este un eveniment anual, marcat pe 11 iulie, care caută să mărească conștientizarea despre chestiunile globale legate de populație. A fost stabilită de Consiliul Director al Programului de Dezvoltare al ONU în 1982, și a fost inspirată de interesul publicului larg față de Ziua 5 Miliarde de pe 11 iulie 1987, data aproximativă în care populația lumii a ajuns la cinci miliarde de oameni.
17 iulie: Ziua Mondială Emoji
Anual, 17 iulie este marcată ca Ziua Mondială Emoji, care celebrează unele din cele mai cunoscute imagini simbolice digitale din lume și ne încurajează să le folosim pentru a transmite mesaje unice!
6 iulie: Ziua Mondială a Zoonozelor
Ziua Mondială a Zoonozelor este marcată an de an pe 6 iulie pentru a face lumină asupra bolilor care-și au originea la animale, și de la care pot fi transmise la oameni. Într-un studiu recent, s-a constatat că 60% din bolile infecțioase zoonotice și cel puțin 70% din bolile infecțioase care apar provin de la animale.
25 iulie: Ziua Mondială a Prevenirii Înecului
Ziua Mondială a Prevenirii Înecului din 25 iulie este marcată an de an în scopul creșterii conștientizării despre efectele dezastruoase și pe termen lung ale înecului atât pentru familii, cât și pentru societate, și furnizării de informații prețioase despre mijloace de salvare a vieții în privința inecului.
16 iulie: Ziua mondială a șerpilor
Oricum, ziua de 16 iulie are rolul de a ne face mai conștienți despre larga, minunată varietate a șerpilor din toată lumea. Există circa 3.500 de specii, din care aproximativ 600 sunt veninoase, dar numai 200 reprezintă un pericol semnificativ pentru viața umană, conform Organizației Mondiale a Sănătății.
24 octombrie: Ziua Mondială a Dezvoltării Informaționale
Celebrată anual pe 24 octombrie, Ziua Mondială a Dezvoltării Informaționale se focalizează pe îmbunătățirea diseminării informațiilor și mobilizarea opiniei publice în acest sens, îndeosebi printre cei tineri. Țelul principal al acestei zile este cel de a crește conștientizarea despre problemele dezvoltării cognitive, economice și sociale.
28 iulie: Ziua ciocolatei cu lapte
Știați că cicocolata are beneficii notabile în îmbunătățirea stării de spirit? Așa e, ea poate să ne facă fericiți! Acest lucru se datorează faptului că include un stimulent numit teobromină și un compus având numele de anandamidă.
7 Iulie: Ziua Mondială a Ciocolatei
Istoria ciocolatei a început acum circa 2.500 de ani. Aztecii își îndrăgeau atât de tare abia descoperita lor ciocolată lichidă încât aveau credința că le fusese dăruită de însuși Quetzalcoatl, zeul înțelepciunii! Boabele de cacao reprezentau pe acea vreme chiar o formă de monede. Te-ai putea imagina cumpărându-ți o casă sau o mașină cu o grămadă enormă de boabe de cacao? Ar fi frumos, distractiv, nu-i așa?
29 iulie: Ziua Mondială a Tigrului
În urmă cu o sută de ani, peste 100.000 de mii de tigri rătăceau prin Asia. În prezent, se estimează că ar exista numai 4.000 de tigri în sălbăticie. Unul din obiectivele acestei zile este de a dubla numărul lor până în 2022, într-o inițiativa numită Tx2.
28 aprilie: Ziua Mondială Pentru Securitate și Sănătate în Muncă
Ziua Mondială Pentru Securitate și Sănătate în Muncă, marcată anual pe 28 aprilie, a fost inițiată în 2003 de către Organizația Internațională a Muncii (OIM), în scopul de a sublinia importanț prevenirii accidentelor și îmbolnăvirilor în muncă.
23 iulie: Ziua Mondială a Sindromului Sjögren
Cu prilejul Zilei Mondiale a Sindromului Sjögren, marcată an de an pe 23 iulie, Fundația Sjögren și alte organizații își unesc eforturile pentru a răspândi conștientizarea despre această boală, a ajuta oamenii să-i înțeleagă mai bine simptomele și modul său de tratare.
2 iulie: Ziua mondială a OZN-urilor
Dacă eşti un fan al OZN-urilor, pe 2 iulie este musai să-ţi înmieşti eforturile de a-i determina pe oamenii să se alăture convingerilor tale şi să te întâlneşti cu alţi prozeliţi ai 'religiei' extraterestre, împreună cu care să pui ţara la cale, să faci schimburi de idei, să urmăreşti filme despre ET şi farfurii zburătoare, să îţi aţinteşti privirea pe cer către orice care aduce cât de cât cu o nava neomenească, să scrii petiţii către guvernele lumii cerând desecretizarea dosarelor sau informaţiilor despre OZN-uri şi, mai mult decât atât, să meditezi în grup şi să trimiţi mesaje mentale de bun venit drăgălaşilor omuleţi verzi cu ochii cât cepele! Cel puţin acestea sunt sugestiile şi recomandările de pe pagina oficială a site-ului WolrdUfoDay...
15 iulie: Ziua mondială a abilităților tineretului
Creșterea numărului de tineri fără muncă este una dintre cele mai semnificative probleme cu care se confruntă economii și societăți din toată lumea, atât în țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare.
12 iulie: Ziua Pungii de Hârtie
Ziua Pungii de Hârtie (cunoscută și că Ziua Mondială a Pungii de Hârtie) are loc anual pe 12 iulie pentru a celebra aceste pungi ecologice care au atât de multe alte întrebuințări în afară de a ne purta cumpărăturile de la băcănii ori mall-uri. În prezent, milioane de oameni aleg să se orienteze spre pungi sau sacoșe din hârtie, având în vedere că utilizarea lor pe scară largă are efecte mai puțin dăunătoare asupra mediului înconjurător. Cum, însă, ne ajută pungile de hârtie să luptăm împotriva poluării și schimbărilor climatice?
28 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 28 iulie sunt praznuiti Sfintii Apostoli din cei 70 si diaconi Prohor, Nicanor, Timon si Parmena, Sfantul Victor I, Papa Mucenic, si Sfantul Inocentiu I, Papa.
17 mai: Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale
Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale promovează conștientizarea oamenilor asupra puterii informațiilor și a comunicării lor în clădirea unor societăți în care să poată crea, accesa, folosi și împărtăși informații și cunoaștere în scopul atingerii întregului lor potențial.
20 iulie: Ziua internațională a șahului
Ideea de a celebra această zi ca una șahului a fost propusă de UNESCO încă din 1966, după ce fusese stabilită anterior de FIDE. Pe 12 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a aprobat în unanimitate o rezoluție recunoscând 20 iulie ca Ziua Mondială a șahului.
26 iulie: Ziua Totul sau Nimic
În fiecare an, pe 26 iulie, Ziua Totul sau Nimic ne încurajează să lăsăm deoparte orice urmă de prudență și să facem praf barierele care ne stau în cale, să ne ignorăm temerile care ne înfrânează evoluția și să ne dedicăm schimbării în bine a vieții noastre.
De Ziua Mondiala a Secetei, in Bucuresti a plouat
Probabil ca sunt putini cei care stiu ca azi, 17 iunie, a fost Ziua Mondiala a Secetei si Desertificarii.

Aceasta zi a fost proclamata in 1994, In acelasi an, in care a fost adoptata si Conventia Natiunilor Unite pentru Combaterea Desertificarii.
14 noiembrie 2012, Ziua Mondiala a Diabetului
Ziua Mondiala a Diabetului are loc in fiecare an in data de 14 noiembrie, la initiativa Federatiei Internationale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
"Ajungerea la zero". 1 Decembrie - Ziua Mondiala antiSIDA ~ Noutati Medicale
Intre 2011-2015, OMS a hotarat ca tema pentru Ziua Mondiala antiSIDA "Ajungerea la zero: zero noi infectari cu HIV. Zero discriminari. Zero decese asociate SIDA".
Ziua Mondială a Mediului
Ziua Mondială a Mediului este un eveniment anual sărbătorit, fiind o acțiune pozitivă asupra mediului, o actiune care trage un semnal de alarma asupra populatiei ca se consuma mai mult decta poate produce planeta.
AZI, DE ZIUA MONDIALA A TEATRULUI, RAPSODIE-N ROZ
AZI, DE ZIUA MONDIALA A TEATRULUI, RAPSODIE-N ROZ