link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Acte necesare pentru acordarea alocaţiei de stat copiilor născuţi în străinătate!
de DiasporaMadrid la: 28/07/2022 11:58:30
taguri: Diverse 

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Acte necesare pentru acordarea alocaţiei de stat copiilor născuţi în străinătate!"

Afacere mica la domiciliu : acte-necesare.ro
In aceasta perioada mai dificila pentru foarte multi romani este o mare cautare pe segmentul „afaceri mici” si „afaceri la domiciliu”.

O afacere mica sau o afacere la domiciliu avem si noi in reteaua noastra de site-uri.

In retea avem un site care poate fi catalogat o afacere mica la domiciliu.

Site-ul este : www.acte-necesare.ro.
De unde sa iei carucioare pentru copii performante si la pret bun
De unde sa iei carucioare pentru copii performante si la pret bun
Acte necesare pentru inscrierea la gradinita in Bucuresti
Acte necesare pentru inscrierea la gradinita in Bucuresti
Lista completă a actelor necesare pentru redobândirea cetăţeniei române
Lista completă a actelor necesare pentru redobândirea cetăţeniei române
Acte necesare pentru a ieşi cu minorul din ţară
Vreti o vacanţă în străinătate, de neuitat si nu stiti ce acte va trebuie pentru copilul minor? Atunci e bine să aveţi toate documentele necesare acestuia pentru ieşirea din ţară. Altfel, riscaţi să nu puteţi trece graniţa cu minorul.
Iată câteva sfaturi care vă pot fi de folos.
Depunerea cererii de somaj-acte necesare » Portalio
Depunerea cererii de somaj-acte necesare » Portalio
Acte necesare pentru achizitionarea de apartamente noi
Acte necesare pentru achizitionarea de apartamente noi. Atentie la variatia ROBOR.
Acte necesare pentru inmatricularea autoturismelor in 2021!
Acte necesare inmatriculare auto 2021! Dosarul cu acte necesare pentru înmatriculare auto este și în 2021 destul de gros. Oricat de mare ar fi bucuria de a achizitia o noua masina, procesul inmatricularii ei ii sperie pe multi. Din cauză că înmatricularea este nominală, aceasta va trebui să se facă de fiecare dată când proprietarul mașinii se schimbă.

Conform Codului rutier, înmatricularea este obligatorie înainte ca un vehicul să fie pus în circulație. Obligația de înmatriculare este a proprietarului mașinii sau a deținătorului mandatat al acesteia.
Acte necesare cununia civila Arad
Ca sa va scutim de un drum in plus la primarie am intrebat noi de ce acte aveti nevoie in momentul in care hotarati sa va casatoriti in Arad.
Acte necesare pentru a iesi cu masina din tara daca nu este pe numele tau
Acestea sunt actele de care aveti nevoie pentru a iesi cu masina din tara atunci cand masina nu este trecuta pe numele vostru.
Acte necesare pentru schimbarea permisului de conducere
Indiferent ca ai nevoie de un permis nou pentru ca acesta expira, l-ai pierdut sau te afli intr-o situatie asemanatoare care te face nevoit sa iti schimbi permisul de conducere, este foarte important sa stii care sunt actele de care ai nevoie pentru un permis nou, motiv pentru care am decis sa scriem acest articol in care vorbim despre schimbarea permisului, precum si despre ce acte va trebui sa ai in dosar pentru a face acest lucru.
Lista completă a actelor necesare pentru redobândirea cetăţeniei române de către cetăţeni ai Republicii Moldova şi ai Ucrainei – precizări şi reactualizări
Lista completă a actelor necesare pentru redobândirea cetăţeniei române de către cetăţeni ai Republicii Moldova şi ai Ucrainei – precizări şi reactualizări
Acte necesare incinerare
Acte necesare incinerare
acte necesare inmormantare
acte necesare inmormantare
Acte necesare pentru casatorie la oficiul starii civile
certificate de nastere in original si copie (nelegalizata)
- certificate medicale prenuptiale (valabile 14 zile de la data emiterii si care trebuie sa cuprinda mentiunea expresa ca persoana in cauza se poate casatori)
Actele necesare pentru declararea decesului
Actele necesare pentru declararea decesului
Actele necesare pentru declararea decesului
Actele necesare pentru declararea decesului
Permisul auto si actele necesare
Permisul auto si actele necesare
Statul care nu ne merită
Statul jupoaie şapte piei, dar zice că românii sunt leneşi şi nu vor să muncească.

Noua ideologie promovată intens de şeful statului chiar în zilele de Sărbători spune că mulţi dintre români o duc prost pentru că aşteaptă să le dea statul pe de-a moaca.

Dar cine, de pe urma cui trăieşte, cetăţenii de pe urma statului sau invers? Peste patru milioane de români sunt salariaţi şi plătesc taxe şi impozite care se situează printre cele mai mari din Europa. Lor li se adaugă actorii economici la fel de împovăraţi. Mai sunt un milion şi jumătate de persoane care muncesc la negru. Credeţi că nu le-ar conveni acestor oameni să lucreze legal? Numai că nu depinde de ei. Taxarea prea mare a forţei de muncă este una dintre cauzele majore ale acestui fenomen. Şi ar mai fi aproape un milion de şomeri, victime ale dispariţiei locurilor de muncă. Cine e de vină? Nu cumva statul care supraimpozitează munca şi nu a găsit soluţii pentru a crea slujbe? Statul jupoaie şapte piei, dar când e vorba de a livra servicii propriilor cetăţeni care îl alimentează cu bani, zice că românii sunt leneşi şi nu vor să muncească. De leneşi ce sunt, aproape trei milioane de oameni au emigrat acolo unde au găsit locuri de muncă. Lor li se adaugă zeci de mii de tineri care pleacă să studieze în străinătate, marea lor majoritate integrându-se cu succes în mediile intelectuale ale ţărilor de adopţie. Puţinii care s-au întors în ţară din idealism au fost daţi afară din instituţiile statului pe motiv de restructurare. În realitate trebuia protejată clientela politică, pe cât de incompetentă, pe atât de veroasă în deturnarea banului public. [...]
Alocația pentru copii va fi dublată!
Deputații au votat miercuri, 20 mai, dublarea alocațiilor de stat pentru copii.
Protectia muncii - generalitati
Protectia muncii este o problema de stat si cuprinde ansamblul normelor si regulilor de tehnica a securitatii si de igiena a muncii. Acestea au ca scop asigurarea celor mai bune conditii de munca, prevenirea accidentelor si imbolnavirilor profesionale, reducerea efortului fizic, precum si asigurarea unor conditii speciale pentru persoanele care muncesc in conditii deosebite.
Omul este o persoana deosebita, aflata intr-o continua miscare, schimbare, dezvoltare, traind intr-o lume schimbatoare. In acest proces isi cauta partener formand grupuri, cladind o societate in jurul sau. Construieste techosfera in care incearca sa produca bunurile sale necesare, iar impreuna cu toate acestea incearca sa modeleze, sa se foloseasca, in mod util, de natura.
Din punct de vedere filozofic, munca, nu este altceva decat o activitate umana cu telul de a creea bunuri in interesul societatii.
Astfel, “protecţia muncii reprezintă produsul tuturor activităţilor legale, de direcţionare, de organizare, care nu afectează sănătatea şi asigură buna desfăşurare a procesului muncii.”
Scopul procesului de protecţia muncii este de a reduce la minimum, probabilitatea afectării sau îmbolnăvirii angajatului cu crearea concomitentă a condiţiilor confortabile de muncă la o productivitate maximală a acesteia.
Securitatea muncii în activitatea de producţie se asigură pe următoarele căi:
• instruirea în materie de protecţia muncii a tuturor angajaţilor şi a altor persoane la toate nivelurile de educaţie şi pregătire profesională;
• instructarea prealabilă şi periodică a tuturor angajaţilor;
• pregătirea specială angajaţilor care deservesc maşini, mecanisme şi utilaje faţă de care sînt înaintate cerinţe sporite de securitate;
• verificarea periodică a cunoştinţelor personalului tehnic ingineresc a materiei în protecţia muncii(nu mai rar decît o dată în trei luni).
Direcţii principale ale politicii de stat în domeniul protecţiei muncii:
• asigurarea priorităţii ale politicii de stat în domeniul protecţiei muncii
• emiterea şi aplicarea actelor normative privind protecţia muncii;
• coordonarea activităţilor în domeniul protecţiei muncii şi al mediului;
• supravegherea şi controlul de stat asupra respectării actelor normative în domeniul protecţiei muncii;
• cercetarea şi evidenţa accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale;
• apărarea intereselor legitime ale salariaţilor care au avut de suferit în urma accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale;
• stabilirea compensaţiilor pentru munca în condiţii grele, vătămătoare sau periculoase ce nu pot fi înlăturate în condiţiile nivelului tehnic actual;
• participarea autorităţilor publice la realizarea măsurilor de protecţie şi al organizării muncii;
• pregătirea şi reciclarea specialiştilor în domeniul protecţiei muncii;
• organizarea evidenţei statistice de stat privind condiţiile de muncă, accidentele de muncă, bolile profesionale şi consecinţele materiale ale acestora;
• colaborarea internaţională în domeniul protecţiei muncii;
• contribuirea la crearea condiţiilor nepericuloase de muncă, la elaborarea şi utilizarea tehnicii şi tehnologiilor nepericuloase, la producerea mijloacelor de protecţie individuală şi colectivă a salariaţilor;
• reglementarea asigurării salariaţilor cu echipament de protecţie individuală şi colectivă cu încăperi şi instalaţii sanitar-social, cu mijloace curativ profilactice din contul angajatului.
Ce semnifică protecția muncii?
Protecţia muncii este un sistem de măsuri şi mijloace social-economice, organizatorice, tehnice, profilactic-curative, care acţionează în baza actelor legislative şi normative şi care asigură securitatea angajatului, păstrarea sănătăţii şi a capacităţii de muncă a acestuia în procesul de muncă.
Scopul protecţiei muncii este de a reduce la minimum, probabilitatea afectării sau îmbolnăvirii angajatului cu crearea concomitentă a condiţiilor confortabile de muncă la o productivitate maximală a acesteia.
Securitatea muncii în activitatea de producţie se asigură pe următoarele căi:
- instruirea în materie de protecţia muncii a tuturor angajaţilor şi a altor persoane la toate nivelurile de educaţie şi pregătire profesională;
- instructarea prealabilă şi periodică a tuturor angajaţilor;
- pregătirea specială angajaţilor care deservesc maşini, mecanisme şi utilaje faţă de care sunt înaintate cerinţe sporite de securitate;
- verificarea periodică a cunoştinţelor personalului tehnic ingineresc a materiei în protecţia muncii (nu mai rar decât o dată în trei luni).

Direcţii principale ale politicii de stat în domeniul protecţiei muncii:
- asigurarea priorităţii ale politicii de stat în domeniul protecţiei muncii
- emiterea şi aplicarea actelor normative privind protecţia muncii
- coordonarea activităţilor în domeniul protecţiei muncii şi al mediului;
- supravegherea şi controlul de stat asupra respectării actelor normative în
domeniul protecţiei muncii
- cercetarea şi evidenţa accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale;
- apărarea intereselor legitime ale salariaţilor care au avut de suferit în urma
accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale;
- stabilirea compensaţiilor pentru munca în condiţii grele, vătămătoare sau
periculoase ce nu pot fi înlăturate în condiţiile nivelului tehnic actual;
- participarea autorităţilor publice la realizarea măsurilor de protecţie şi al
organizării muncii;
- pregătirea şi reciclarea specialiştilor în domeniul protecţiei muncii;
- organizarea evidenţei statistice de stat privind condiţiile de muncă,
accidentele de muncă, bolile profesionale şi consecinţele materiale ale acestora;
- colaborarea internaţională în domeniul protecţiei muncii;
- contribuirea la crearea condiţiilor nepericuloase de muncă, la elaborarea şi
utilizarea tehnicii şi tehnologiilor nepericuloase, la producerea mijloacelor de protecţie individuală şi colectivă a salariaţilor;
- reglementarea asigurării salariaţilor cu echipament de protecţie
individuală şi colectivă cu încăperi şi instalaţii sanitar-social, cu mijloace curativ profilactice din contul angajatului.
PACHET ÎNTREG DE SERVICII PENTRU CETĂȚENII AFLAȚI ÎN FEDERAȚIA RUSĂ
Cetățenii moldoveni vorbitori de limba rusă, care se află pe teritoriul Federației Ruse și au nevoie de perfectarea actelor moldovenești, au un ajutor de nădejde în Republica Moldova – compania Emigrare.md. Specialiștii noștri vă pot ajuta în perfectarea documentelor de identitate și de stare civil atât pentru dumneavostră, cât și pentru copiii dumneavoastră.
Colaboratorii noștri vă pot ajuta să pregătiți pachetul de acte necesare pentru obținerea cetățeniei românești sau cetățeniei moldovenești. Pentru aceasta, aveți nevoie și de servicii de traducere, care sunt oferite, la fel, de specialiștii Emigrare.md.
Transcrierea actelor de stare civilă este o altă ramură dezvoltată a companiei care oferă un serviciu calitativ persoanelor interesate. Astfel, dacă vă aflați în Federația Rusă nu trebuie decât să apelați la Emigrare.md care vă oferă un pachet întreg de servicii.
Sectorul documentării minorilor, la fel, este una dintre responsabilitățile specialiștilor noștri. De asemenea, la cerere, puteți beneficia și de un arbore genealogic care ar descoperi cele mai îndepărtate rude pe care le-ați avut vreodată în Republica Moldova.
Cadastru Oradea
Cand ai nevoie de un plan cadastral, care sunt actele necesare pentru un cadastru, cine te poate ajuta cand ai nevoie de un cadastru
Campania "Viaţa pe Scuter" începută în Braşov va continua în alte oraşe
Câteva zeci de scuterişti au defilat vineri pe străzile din Braşov pentru a atrage atenţia că sunt primii expuşi la accidente rutiere. Cu toate acestea, mai mult de jumătate din ei recunosc că nu au făcut cursuri pentru a învăţa regulile de circulaţie. Mai mult, unii circulă fără să aibă actele necesare pentru mopede.
Cât mai rămânem cetăţeni de rangul doi?
Schengen nu este o destinaţie, ci un diagnostic. Sunt absolut irelevante discuţiile despre cât de uşor am circula prin Europa şi despre jocurile politice din Franţa, care ar fi la originea cererii de amânare a intrării noastre în spaţiul Schengen. Ca şi aderarea la Uniunea Europeană, calitatea de membru al spaţiului securizat din interiorul graniţelor UE reprezintă, în primul rând, un certificat de bună purtare acordat administraţiei ţării.

Tot ce aşteaptă Europa de la instituţiile României nu diferă cu absolut nimic faţă de ce aşteptam sau ar trebui să aşteptăm fiecare dintre noi de la ele: competenţă şi onestitate. În ceea ce priveşte competenţa, UE a dat dovadă până acum de toleranţă maximă. Altfel, cu o administraţie care, indiferent de partidele ce au colorat-o politic, nu a fost în stare timp de 20 de ani să construiască o infrastructură demnă de secolul 21, am fi fost şi astăzi în anticamera clubului european, bătuţi pe umăr şi încurajaţi, ca un copil debil care se străduieşte, dar nu prea îl duce capul.

Şi în ceea ce priveşte onestitatea Europa a închis ochii. Nu chiar dezinteresat, este drept, (…) dar oricum jenată că politicienii de la Bucureşti nu au făcut aproape nici un efort pentru a salva aparenţele. De această dată miza este incomparabil mai mare. [...]
Moartea lui Cezar
Complotiştii au hotărât să-l ucidă pe Cezar la idele lui Marte. În această zi trebuia să aibă loc şedinţa Senatului, la care se proiecta ca Iulius Cezar să fie proclamat rege al tuturor pământurilor din străinătate şi să i se permită să poarte coroană regală dincolo de hotarele Italiei.

Cu câteva zile înainte de aceasta un vrăjitor l-a preîntâmpinat pe Cezar să fie precaut la idele lui Marte. Deşi Cezar nu credea în spusele profeţilor, de data aceasta soţia sa, îngrijorată, l-a înduplecat să simuleze o boală şi să nu iasă din casă. Răzvrătiţii pricepeau că s-a aflat despre complot şi evitau amânarea şedinţei. Decimus Brutus, în care dictatorul avea atâta încredere, încât l-a desemnat chiar printre moştenitorii săi, s-a dus la Cezar.

— Tu, a spus el, prea des ai desconsiderat Senatul. N-are rost să faci aceasta acum, când senatorii au căzut de acord să te proclame rege.

Cezar n-a ţinut seama de sfatul soţiei sale şi a ieşit din casă. În drum spre curia lui Pompeius, unde urma să aibă loc şedinţa Senatului, ei au întâlnit profetul care-l preîntâmpinase pe Cezar despre pericol:

— De ce nu se împlineşte profeţia ta? a întrebat Cezar cu ironie. Idele lui Marte au venit, iar eu încă-s viu.

— Au venit, însă n-au trecut, a răspuns prezicătorul. Aceste cuvinte au devenit mai târziu proverbiale.

Când Cezar s-a apropiat de curie, unul dintre partizanii săi i-a înmânat un mic sul de papirus cu vestea despre atentatul ce se pregătea.

— Citeşte imediat aceasta, Cezar, a spus el, şi nu arăta nimănui. E ceva important pentru tine.

Însă mulţimea de simpatizanţi l-a distras pe dictator şi el a intrat în Senat, fără a citi cele scrise. Temându-se ca puternicul Antonius să nu-i împiedice pe ucigaşi, Decimus Brutus l-a reţinut cu vorba la intrarea în Senat.

Între timp, Cezar a intrat în curie şi toţi, stând în picioare, l-au salutat pe dictatorul atotputernic. Câteva zeci de complotişti au încercuit fotoliul lui Cezar. Unul din ei, Tullius Cimber, a început să-l roage insistent să-l reîntoarcă din exil pe fratele său. Când Cezar a refuzat, Tullius l-a înşfăcat pe dictator de marginea togii şi, trăgând cu putere, i-a dezgolit gâtul. Acesta a fost semnalul. Complotiştii, scoţând de sub mantii paloşele, s-au aruncat asupra dictatorului. Ei au convenit din timp că fiecare îi va pricinui lui Cezar cel puţin o rană, pentru ca nimeni să nu poată spune că nu e vinovat de cele întâmplate. S-a produs o încăierare şi, izbind în Cezar, complotiştii şi-au cauzat răni unul altuia. Din toate părţile paloşele erau îndreptate asupra lui Cezar. El s-a ales cu 23 de răni, însă numai două au fost mortale.

Senatorii priveau în tăcere la ceea ce se petrecea, fără să-i ia apărarea lui Cezar şi fără să cheme în ajutor. Dictatorul a cãzut însângerat la picioarele statuii lui Pompeius. Părea că Pompeius îl priveşte cu satisfacţie pe rivalul sãu, întins la picioarele lui. Când totul s-a sfârşit, Marcus Brutus a vrut să se adreseze cu un discurs Senatului, însă, dezmeticindu-se, senatorii au luat-o la fugă, răspândind prin oraş spaimă şi panică.

Cezar a murit în al 56-lea an al vieţii, trăind aproape cu patru ani mai mult decât Pompeius. El n-a ştiut să beneficieze de măreţia şi puterea la care a năzuit toata viaţa şi pe care le-a obţinut cu atâta greu. Însă nici complotiştii nu şi-au atins scopul; puterea Senatului nu a fost restabilită. Nici una dintre persoanele implicate în omorul lui Cezar n-a rămas în viaţă.
Ghid infiintare firma: Pasii necesari pentru infiintare firma
Pasii necesari si actele necesare pentru infiintare firma. Urmeaza acest ghid de infiintare firma si iti vei realiza propriul tau SRL in cel mai scurt timp posibil.
Un blog generalist, cu informatii din domenii diverse: cosmetice, sarcina, bucatarie, comenzi online
Nasterea la Medlife: acte necesare si avans
Daca va hotarati sa nasteti la Medlife, pe langa informatiile de pe site, am reusit sa mai obtin cateva de la reprezentantii de vanzari ai clinicii. Le regasiti mai jos si poate va sunt de folos.

DOCUMENTE NECESARE (numai la internare!):

- bilet de trimitere de la medicul de familie. Acesta este valabil 30 zile de la emitere. De exemplu, daca alegi sa nasti prin cezariana, trebuie obtinut de la medic prin saptamana 36 de sarcina; daca alegi sa nasti natural, trebuie obtinut prin saptamana 37 de sarcina. Acest bilet trebuie sa contina “trimitere pentru sectia de obstetrica ginecologie ”, sau “ trimitere pentru maternitate” cod diagnostic 995.

- adeverinta de la locul de munca. Aceasta este valabila 3 luni si dovedeste ca esti platitoare de asigurari de sanatate. In cazul in care nu ai un loc de munca, insa platesti CAS, trebuie adusa dovada de asigurat, reprezentata prin: adeverinta de la casa de asigurari.

MODALITATI DE PLATA

Pentru avea asigurat locul in maternitate si pentru a avea certitudinea acestor costuri este recomandat sa semnezi din timp contractul cu Medlife. Acest lucru se face la receptia spitalului, de luni pana vineri, intre orele 9:00 - 17:00. La semnare este nevoie doar de buletinul de identitate si de avans. La semnarea contractului se poate prezenta doar sotul cu buletinul nostru.
Anexele contractului se completeaza in receptia de spital, la semnarea contractului. Anexele reprezinta pachetul de nastere ales, preturile pentru care semnam, testele de screening pentru bebe ( cu preturi, fara a fi incluse in pachet) si factura care atesta prima plata, la semnarea contractului.
Actele necesare decontului de la CAS sunt necesare la internare, iar reducerea de la CAS se va aplica la externare, direct in receptia de spital, acolo unde se elibereaza factura finala. Externarea va avea loc intre orele 12-14.

Pentru a acoperi suma din contract, avem mai multe variante de plata:
1. 20% avans din costul pachetului de nastere ales, raportandu-ne la nasterea prin cezariana. Daca nasterea este pe cale naturala, la final platim diferenta de cost corespunzatoare modalitatii prin care am nascut.
2. Prin rate lunare fixe, rata minima de 300 lei pe luna, urmand ca la externare sa platim diferenta. Ratele nu implica nici un fel de comision suplimentar.
3. Cu cardul de credit de la BCR sau Alpha Bank, in rate, sau prin accesarea unui credit medical de la BCR.