link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
30 iulie: Zua Mondială Împotriva Traficului de Persoane
de godessdiana88 la: 29/07/2022 16:37:21
Zua Mondială Împotriva Traficului de Persoane, marcată anual pe 30 iulie, are menirea de a sensibiliza oamenii din întreaga lume față de pandemia traficului uman, care implică recrutarea, transportarea și posesiunea de indivizi umani prin coerciție ori alte mijloace frauduloase, pentru exploatarea lor în scopul profitului.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"30 iulie: Zua Mondială Împotriva Traficului de Persoane"

30 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 30 iulie sunt sarbatoriti Sfintii Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenetos si Andronic, Sfanta Mucenita Iulita, si Sfantul Petru Crisologul, Episcop Invatator.
30 iulie: Ziua internaţională a prieteniei
Ziua internaţională a prieteniei, proclamată a se sărbători anual pe 30 iulie de ONU, cu ocazia unei sesiuni din 2011, ar trebui să ne readucă în minte şi suflet valorile acestei minunate conexiuni dintre oameni. Cât de mult ţi-ai neglijat prietenii în ultima vreme?
Horoscop 24-30 iulie 2017
Horoscopul saptamanii 24-30 iulie 2017. Aflati ce va rezerva astrele in intervalul 24-30 iulie 2017!
30 iulie: Ziua Socrului
Data de 30 iulie este consacrată anual Zilei Socrului, o zi a recunoașterii meritelor tatălui soțului tău / soției tale, adeseori ca un fel de-al doilea tată pentru tine. Spre deosebire de soacră (cu o faimă rea adeseori nejustificată), socrul pare să fie, de cele mai multe, inocent în interacțiunea cu familia fiului sau ori fiicei sale. Pare!
30 iunie: Ziua Mondială a Asteroidului
Anual, pe 30 iunie, Ziua Mondială a Asteroidului, numită și Ziua Internațională a Asteroidului, urmărește să mărească conștientizarea asupra riscurilor ținând de pericolul impactului unui asteroid cu pământul și despre rolul asteroizilor în formarea universului nostru. Această zi se focalizează și pe modul în care resursele lor pot fi folosite în viitor, despre cum asteroizii deschid calea unor următoare explorări.
20 iulie: Ziua Mondială a Săritului
An de an, pe 20 iulie, Ziua Mondială a Săritului îi încurajează pe oamenii să sară simultan. Ideea din spatele sărbătorii inițiale a acestei zile a fost că milioane de oameni să sară în același timp pentru a schimbă orbita pământului!
22 Iulie: Ziua Mondială a Creierului
Oamenii din toată lumea celebrează an de an, pe 22 iulie, Ziua Mondială a Creierului, una care ajută la conștientizarea unei stări de sănătate din ce în ce mai important în prezent. Sănătatea creierului se poate referi la numeroase metode de prevenție, desemnate să sprijine atât prezervarea sănătății mentale, cât și a celei neurologice.
30 Sfaturi de a Genera Trafic (vol.3)
30 Sfaturi de a Genera Trafic (vol.3, ultimile 10 sfaturi)
16 iulie: Ziua mondială a șerpilor
Oricum, ziua de 16 iulie are rolul de a ne face mai conștienți despre larga, minunată varietate a șerpilor din toată lumea. Există circa 3.500 de specii, din care aproximativ 600 sunt veninoase, dar numai 200 reprezintă un pericol semnificativ pentru viața umană, conform Organizației Mondiale a Sănătății.
12 iunie: Ziua Mondială Împotriva Muncii Copiilor
Marcată anual, începând cu 2020, pe 12 iunie, Ziua Mondială Împotriva Muncii Copiilor îndeamnă la crearea pentru copii a unui mediu potrivit pentru a crește, a se dezvoltă și avea o viață demnă, și la lupta contra exploatării copiilor prin muncă din toată lumea.
Viata Nedreapta Episodul 2 ( 30 Iulie 2015 ) Online
Viata Nedreapta Episodul 2 ( 30 Iulie 2015 ) Online
Inima de frate Episodul 19 ( 30 Iulie 2015 ) Online
Inima de frate Episodul 19 ( 30 Iulie 2015 ) Online
Mica Mireasa Episodul 724 ( 30 Iulie 2015 ) Online
Mica Mireasa Episodul 724 ( 30 Iulie 2015 ) Online
Dila Episodul 65 ( 30 Iulie 2015 ) Online
Dila Episodul 65 ( 30 Iulie 2015 ) Online
Yaman Sezonul 2 Episodul 2 ( 30 Iulie 2015 ) Online
Yaman Sezonul 2 Episodul 2 ( 30 Iulie 2015 ) Online
30 iulie: Ziua internațională a asteroizilor
Considerați de unii planete minore, unii asteroizi sunt însoțiți chiar de un satelit, o lună. Aceste uriașe corpuri ce orbitează soarele sunt formate din rocă, metale și alte elemente. Cei mai mari asteroizi au un diametru de peste 500 de kilometri.
7 Iulie: Ziua Mondială a Ciocolatei
Istoria ciocolatei a început acum circa 2.500 de ani. Aztecii își îndrăgeau atât de tare abia descoperita lor ciocolată lichidă încât aveau credința că le fusese dăruită de însuși Quetzalcoatl, zeul înțelepciunii! Boabele de cacao reprezentau pe acea vreme chiar o formă de monede. Te-ai putea imagina cumpărându-ți o casă sau o mașină cu o grămadă enormă de boabe de cacao? Ar fi frumos, distractiv, nu-i așa?
15 iulie: Ziua mondială a abilităților tineretului
Creșterea numărului de tineri fără muncă este una dintre cele mai semnificative probleme cu care se confruntă economii și societăți din toată lumea, atât în țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare.
29 iulie: Ziua Mondială a Tigrului
În urmă cu o sută de ani, peste 100.000 de mii de tigri rătăceau prin Asia. În prezent, se estimează că ar exista numai 4.000 de tigri în sălbăticie. Unul din obiectivele acestei zile este de a dubla numărul lor până în 2022, într-o inițiativa numită Tx2.
30 mai: Ziua Mondială a Sclerozei Multiple
Ziua Mondială a Sclerozei Multiple din 30 mai crează oportunitatea creșterii conștientizării despre această boală și conectării celor afectați de ea la resurse și sisteme de sprijin îmbunătățite.
11 iulie: Ziua Mondială a Populației
Ziua Mondială a Populației este un eveniment anual, marcat pe 11 iulie, care caută să mărească conștientizarea despre chestiunile globale legate de populație. A fost stabilită de Consiliul Director al Programului de Dezvoltare al ONU în 1982, și a fost inspirată de interesul publicului larg față de Ziua 5 Miliarde de pe 11 iulie 1987, data aproximativă în care populația lumii a ajuns la cinci miliarde de oameni.
17 iulie: Ziua Mondială Emoji
Anual, 17 iulie este marcată ca Ziua Mondială Emoji, care celebrează unele din cele mai cunoscute imagini simbolice digitale din lume și ne încurajează să le folosim pentru a transmite mesaje unice!
28 iulie: Ziua Mondială a Hepatitei
Ziua Mondială a Hepatitei este marcată anual pe 28 iulie în scopul răspândirii conștientizării despre hepatită virală, care constă dintr-o inflamare a ficatului ce provoacă diverse probleme precum cancerul ficatului.
30 octombrie: Ziua Mondială a Teatrului Audio
Ziua Mondială a Teatrului Audio din 30 octombrie are anual rolul de a onora oamenii din minunatul mediu al teatrului audio (indiferent dacă este pe podcast, unul în direct de pe o scenă sau unul tradițional, de la radio) și a-i adună laolaltă sub motoul "O celebrare a spunerii de povești clasice și moderne". A fost alesa data de 30 octombrie întrucât este cea a aniversării difuzării dramei audio a lui Orson Wells "Războiul lumilor", din 1938.
30 ianuarie: Ziua Mondială a Leprei
Ziua Mondială a Leprei, marcată anual în ultima duminică a lunii ianuarie (în 2022, 30 ianuarie) țintește să crească conștientizarea despre o boală gravă pe care mulți oameni, în special din țările dezvoltate, tind să creadă dispărută de pe suprafața pământului. În următorii ani, această zi pică astfel: 2024 - 28 ianuarie, 2025 - 26 ianuarie, 2026 - 25 ianuarie.
30 martie: Ziua Mondială a Bipolarității
Ziua Mondială a Bipolarității este marcată anual pe 30 martie, odată cu aniversarea nașterii pictorului olandez Vincent van Gogh, unul dintre cei mai influenți creatori din istoria artei plastice occidentale. Creativitatea lui s-a exprimat în paralel cu boala sa mentală, fiind diagnosticat postum cu o afecțiune bipolară. Tulburarea bipolară influențează dramatic starea de spirit și poate duce către episoade de depresie și euforie, cu un impact negativ asupra sănătății, productivității și interacțiunii umane.
6 iulie: Ziua Mondială a Zoonozelor
Ziua Mondială a Zoonozelor este marcată an de an pe 6 iulie pentru a face lumină asupra bolilor care-și au originea la animale, și de la care pot fi transmise la oameni. Într-un studiu recent, s-a constatat că 60% din bolile infecțioase zoonotice și cel puțin 70% din bolile infecțioase care apar provin de la animale.
18 iulie: Ziua Mondială a Ascultării
Ziua Mondială a Ascultării dn 18 iulie este găzduită anual de World Listening Project (Proiectul Mondial al Ascultării), o organizație nonprofit devotată înțelegerii lumii și mediului său natural, și culturilor, prin practici de ascultare și înregistrare de pe teren. Această zi explorează ecologia acustică, o disciplină care studiază relațiile dintre ființele umane și lumea naturală ca un mediator prin sunet.
23 iulie: Ziua Mondială a Sindromului Sjögren
Cu prilejul Zilei Mondiale a Sindromului Sjögren, marcată an de an pe 23 iulie, Fundația Sjögren și alte organizații își unesc eforturile pentru a răspândi conștientizarea despre această boală, a ajuta oamenii să-i înțeleagă mai bine simptomele și modul său de tratare.