link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
31 iulie: Ziua Internațională de Apreciere a Salvatorilor Acvatici
de godessdiana88 la: 30/07/2022 19:38:16
Ziua Internațională de Apreciere a Salvatorilor Acvatici de pe 31 iulie îi onorează și apreciază an de an pe acești profesioniști care au responsabilitatea de a se asigura că facilitățile piscinelor și plăjilor sunt sigure pentru vizitatori și a veghea că aceștia sunt bine păziți când se bucură de înot. Acești salvatori își dedică nu numai timpul, ci, uneori, chiar și viețile, pentru a instaura un mediu sigur pentru înotători.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"31 iulie: Ziua Internațională de Apreciere a Salvatorilor Acvatici"

30 iulie: Ziua internaţională a prieteniei
Ziua internaţională a prieteniei, proclamată a se sărbători anual pe 30 iulie de ONU, cu ocazia unei sesiuni din 2011, ar trebui să ne readucă în minte şi suflet valorile acestei minunate conexiuni dintre oameni. Cât de mult ţi-ai neglijat prietenii în ultima vreme?
1 iulie: Ziua internațională a bancurilor
Pe 1 iulie, se celebrează ziua internațională a bancurilor, glumelor! Este o zi în care poți demonstra cât de spiritual ești, de-a lungul căreia poți împărți în stânga și în dreapta hohote de ras, și pune un zâmbet pe fețele oamenilor, inclusiv pe a ta!
18 iulie: Ziua Internațională Nelson Mandela
Anual, pe 18 iulie, Ziua Internațională Nelson Mandela plătește un tribut acestui revoluționar anti-apartheid, lider și activist politic. Această zi încurajează, totodată, oamenii să-și aducă fiecare aportul pentru a face din lumea noastră un loc mai bun.
1 iulie: Ziua Internațională a Muzicii Reggae
 1 iulie: Ziua Internațională a Muzicii Reggae este celebrată în fiecare an pe  1 iulie. Reggae este un gen muzical care-și are rădăcinile în Jamaica, fiind o parte integrantă a culturii acestei țări. Reggae constă dintr-o împletire de “rhythm and blues”, “calypso”, muzică africană și latino-americană. E o muzică ce-i caracterizată de un ritm din patru bătăi, produs de tobe, conga, ghitare bass și ghitare electrice. Reggae utilizează și un “scrapper” (răzuitor) care este un băț ondulat pe care muzicianul îl freacă de un băț obișnuit, drept.
17 iulie: Ziua Internațională a Justiției
Ziua Internațională a Justiției, numită și Ziua Internațională a Justiției Penale, celebrată anual în toată lumea începând cu 1978, pe 17 iulie, a fost adoptată în cadrul Conferinței de Revizuire a Statutului de la Roma, care a fondat ICC (International Criminal Court / Curtea Internațională de Justiție), având loc în Kampala, Uganda, pe 1 iunie 2010.
13 iulie: Ziua Internațională a Rocii
Ziua Internațională a Rocii din 13 iulie încurajează anual oamenii din toată lumea să învețe mai mult despre roci, pietre, a rolului lor în mediul înconjurător și a întrebuințărilor lor pe care le-a găsit umanitatea în decursul timpului.
17 iulie: Ziua Internațională pentru Justiție
Ziua Internațională pentru Justiție, cunoscută și ca Ziua Justiției Penale Internaționale sau Ziua Internațională a Justiției, se desfășoară în fiecare an pe 17 iulie ca parte a eforturilor de recunoaștere a sistemului de justiție internațională. Această celebrare evidențiază cum tribunalele și curțile internaționale de justiție au adus și continuă să facă dreptate victimelor crimelor de război și crimelor împotriva umanității. De asemeni, această zi o comemorează pe cea în care Statutul de la Roma a fost adoptat global și asigură națiunile membre ale Curții Penale Internaționale că aceasta se ridică la nivelul așteptările lor.
24 iulie: Ziua Internațională a Autoîngrijirii
Ziua Internațională a Autoîngrijirii, celebrată în fiecare an pe 24 iulie, evidențiază importanța autoîngrijirii ca piatră de temelie a bunăstării. În această zi, oamenii din întreaga lume sunt încurajati să facă autoîngrijirea o parte a traiului lor zilnic și să o transforme într-o prioritate, ca o oportunitate de a avea beneficii evidente asupra sănătății lor.
3 iulie: Ziua Internațională Fără Sacoșe de Plastic
În fiecare an, pe 3 iulie, Ziua Internațională Fără Sacoșe de Plastic încurajează oamenii să renunțe la astfel de pungi. Multe țări și orașe au interzis folosirea acestora, printre ele aflându-se Hawai, Italia, China, state din Africa, Australia, India, Carolina de Nord, Mexico City, Seattle din Washington, Portland din Oregon, Los Angeles și San Franisco din California.
31 august: Ziua Internațională de Conștientizare a Supradozei de Droguri
An de an, pe 31 august, Ziua Internațională a Conștientizării Supradozei de Droguri se focalizează pe reducerea numărului de victime provocate de acest flagel și eliminarea stigmatului asociat cu aceasta.
6 iulie: Ziua Internațională a Sărutului
Indiferent ce fel de pupici preferăm, Ziua Internațională a Sărutului din 6 mai ne îndeamnă an de an să celebrăm acest gest aparent simplu, dar plin de semnificații. De la sărutul formal pe obraz până la cel franțuzesc, de la cel de salut la cel de la revedere, sărutul este o practică străveche cu înțelesuri care se extind dincolo de dragostea romantică.
1 iulie: Ziua Internațională Reggae
În fiecare an, pe 1 iulie, este celebrată Ziua Internațională Reggae și influența sa din muzică jamaiacana.
3 iulie: Ziua Internațională Colorează o Piatră
În Ziua Internațională Colorează o Piatră, sărbătorită anual pe 3 iulie, arta plastica a pietrei este focalizată către inspirarea și arătarea bunăvoinței față de cei din jurul nostru. În ultimii ani, în acesta zi, mii oameni din toată lumea merg la o "vânătoare" de pietre, în veme ce alte mii crează ceea ce este căutat de cei dintâi. Atât confecționerii, cât și căutătorii au ceva în comun: dorința de a se distra și a da dovadă de bunătate.
7 iulie: Ziua Internațională a Păcii și Dragostei
Ziua Internațională a Păcii și Dragostei este celebrată în fiecare an pe 7 iulie, pentru a răspândi energia pozitivă pe întreg globul. Pacea și dragostea nu costă nimic, dar puterea lor poate merge mai departe decât pot exprima cuvintele. Diverse culturi au propriile concepte de pace. Filosofia "Ubuntu" din rândul poporului Zulu din Africa ne învață că umanitatea este interconectată.
11 iulie: Ziua Internațională a Uleiurilor Esențiale
Ziua Internațională a Uleiurilor Esențiale este celebrată an de an pe 11 iulie. Cel puțin de 25 de ani, oamenii folosesc din ce în ce mai mult uleiurile esențiale prin aplicarea lor pe piele sau prin alte metode. Extracțiile din diverse plante rezultă în niveluri diferite de puritate și culoare. Această zi recunoaște beneficiile importante ale uleiurilor esențiale pentru umanitate.
19 iulie: Ziua Internațională a Aparatului Dentar
Ziua Internațională a Aparatului Dentar din 19 iule îi îndeamnă pe ceicare au purtat până de curând un aparat de îndreptare, normalizare a alinierii dinților, să-și afișeze frumoasele lor zâmbete. Asta face , printre altele, ortodeniția, o specializare a medicinei dentare care se ocupă de corectarea anomaliilor dentomaxilare.
20 iulie: Ziua internațională a șahului
Ideea de a celebra această zi ca una șahului a fost propusă de UNESCO încă din 1966, după ce fusese stabilită anterior de FIDE. Pe 12 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a aprobat în unanimitate o rezoluție recunoscând 20 iulie ca Ziua Mondială a șahului.
31 mai: Ziua internațională a meditației
Când lumea din jurul tău se vânzolește într-un fel de nebunie, este exasperată de griji, necazuri, confuzie, derută ori pandemii, este câteodată nevoie să te retragi din ea și să-ți oferi un răgaz de liniște, seninătate, să îți purifici inima, sufletul și mintea.
30 iulie: Ziua internațională a asteroizilor
Considerați de unii planete minore, unii asteroizi sunt însoțiți chiar de un satelit, o lună. Aceste uriașe corpuri ce orbitează soarele sunt formate din rocă, metale și alte elemente. Cei mai mari asteroizi au un diametru de peste 500 de kilometri.
6 iulie: Ziua internațională a sărutului
Se pare că romanii au răspândit practica sărutului pe tot cuprinsul Europei. Ei îl descriau în trei forme: "osculum" (un sărut prietenesc pe obraji), "basium" (un sărut amoros pe buze) și "savium" (cel mai pasional sărut pe gură).
30 iulie: Ziua internațională a prieteniei
Prin prietenie, prin crearea de relații de camaraderie și dezvoltarea unor legături de încredere reciprocă, putem contribui la schimbări fundamentale, ce sunt urgent necesare pentru ajungerea la o stabilitate de durată pe plan mondial, închegarea unei securități care să ne protejeze pe toți, și generarea năzuinței construirii unei lumi mai bune, în care oamenii de pretutindeni să fie uniți întru un bine comun.
3 iulie: Ziua internațională "Mănâncă-ți fasolea"
Fasolea a fost cultivată încă din secolul al VII-lea î.Hr., într-o perioadă anterioară apariției unuia din primele meșteșuguri umane, olăritul. Într-adevăr, mâncăm fasole chiar dinainte să știm să ne facem un vas în care să o gătim!
2 iulie 2022: Ziua Internațională a Cooperativelor
Celebrată în prima sâmbătă din iulie, Ziua Internațională a Cooperativelor țintește să crească conștientizarea despre avantajele cooperativelor prin accentuarea felului cum ONU împărtășește țeluri și obiective similare cu cele ale mișcării internationale a cooperativelor. Daca în 2022 aceste eveniment se desfășoară pe 2 iulie, în următorii ani are loc astfel: 2023 – 1 iulie, 2024 – 6 iulie, 2025 – 5 iulie, 2026 – 4 iulie, 2027 – 3 iulie, 2028 – 1 iulie, 2029 – 7 iulie, 2030 – 6 iulie.
6 mai: Ziua internațională FĂRĂ DIETĂ
Ziua internațională "fără dietă" a fost inițiată în 1992 de Mary Evans Young, conducătoarea grupului britanic "Diet Breakers" ("spărgătorii de dietă"). După ce a suferit în urma unei anorexii nervoase, a lucrat pentru a-i ajuta pe oameni să se aprecieze pe ei înșiși așa cum sunt, să își aprecieze corpul așa cum îl au.
20 mai: Ziua internațională a albinei
Celebrată anual pe 20 mai, Ziua internațională a albinei are rolul de a ne reaminti importanță acestei insecte și a altor viețuitoare în polenizarea din ecosisteme, în acoperirea nevoilor umanității, a aduce în prim plan apicultorii și necesitatea ca ei să își asume practici bune în consolidarea nivelului lor de trai și în livrarea pe piață a unor produse autentice, de înaltă calitate.
9 august: Ziua internațională a indigenilor
Ziua internațională sau mondială a indigenilor este celebrată anual pe 9 august în scopul sporirii conștientizării asupra populației indigene din toată lumea, a protejării drepturilor acesteia. Acest eveniment recunoaște totodată realizările și contribuțiile indigenilor, băștinașilor, de pretutindeni în îmbunătățirea mediului înconjurător.
7 septembrie: Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre
Pe 7 septembrie 2020 se celebrează pentru întâia oară Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre.
19 septembrie: Ziua internațională "Vorbește ca un pirat"
Ziua internațională "Vorbește ca un pirat" este o sărbătoare parodistică creată în 1995 de John Baur (cu numele de pirat Ol' Chumbucket, adică "bătrânul fârtat găleată") și Mark Summers (cu porecla piraterească Cap'n Slappy, tradus literal "Căpitanul Pălmuilă"), din Albany, Oregon, SUA.
9 mai 2020: Ziua internațională a păsărilor migratoare
În fiecare an, pentru ziua internațională a păsărilor migratoare se institue o temă anume. În acest an este "Păsările conectează lumea noastră", o temă aleasă pentru a evidenția importanța conservării și refacerii conexiunii ecologice și integritatea ecosistemelor care sprijină ciclurile naturale esențiale pentru supraviețuirea și bunăstarea păsărilor călătoare.