link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Eneida lui Vergilius - Cartea 7 | Rezumat și analiză
de godessdiana88 la: 31/07/2022 10:31:34
Navigând de-a lungul coastei Italiei, troienii ajung la gura râului Tibru, în apropierea orașului Latium. Vergilius, invocând încă o dată muza, pentru a marca a doua parte a narațiunii sale, descrie apoi starea politică din Latium. Regele, Latinus, are o singură fiica, Lavinia. Ea este curtată de mulți bărbați, dar marele războinic Turnus, conducător al unui regat apropiat, pare să fie cel cu cele mai mari șanse de a se căsători cu ea.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Eneida lui Vergilius - Cartea 7 | Rezumat și analiză"

Eneida lui Vergilius - Cartea 3 | Rezumat și analiză
Enea își continuă povestea, amintindu-și ce s-a petrecut după căderea Troiei. După fuga din oraș, el îi conduce pe supraviețuitori către coasta Antander-ului, unde ei construiesc o mică flotă de corăbii. Navighează, apoi, către Tracia, unde Enea se pregătește să ofere sacrificii zeilor. Când rupe rădăcinile și ramurile unui copac, un sânge negru umezește scoarța sa și pământul din jur. Arborele îi vorbește, relevându-i că este spiritul lui Polydorus, fiul lui Priam. Priam îl trimisese pe Polydorus la regele Traciei pentru a fi la adăpost de război dar, după înfrângerea Troiei, regele trac s-a dat de partea grecilor și l-a omorât pe Polydorus.
Eneida lui Vergilius - Cartea 6 | Rezumat și analiză
În cele din urmă, flota troiană ajunge la malurile Italiei. Corăbiile își aruncă ancorele pe coasta din Cumae, aproape de Napoli de azi. Urmând instrucțiunile tatălui sau, Enea se îndreaptă spre templul lui Apollo, unde întâlnește o preoteasă, o sibilă. Ea îi poruncește să-și spună păsul. Enea se roagă lui Apollo să le îngăduie troienilor să se stabilească în Latium. Preoteasa îl avertizează că îl mai aștepta multe încercări în Italia: lupta la o scară asemănătoare cu cea a războiului troian, cu un inamic de calibrul războinicului grec Ahile (Achilles) și alte probleme iscate de interferențele lui Juno.
Eneida lui Vergilius - Cartea 8 | Rezumat și analiză
In vreme ce Turnus își adună forțele armate, Enea își pregătește trupele troiene și solicită ajutor de la orașele învecinate cu Latium. Este, totuși, îngrijorat de șansele sale în bătălie. În acea noapte, zeului râului Tiberinius i se adresează și îi spune să se apropie de arcadieni și să formeze o alianță cu ei, aceștia fiind și ei în război cu latinii.
Eneida lui Vergilius - Cartea 1 | Rezumat și analiză
Vergilius își începe poemul epic prin enunțarea subiectului său, "Război și un bărbat la luptă", și cerând muzei sau zeiței inspirației să explice mânia lui Juno, regina zeilor. Bărbatul despre care este vorba e Enea (Aeneas), care fuge dintre ruinile orașului său natal, Troia, distrus de asaltul lui Ahile (Achilles) și armata grecilor. Troienii supraviețuitori îl însoțesc pe Enea într-o călătorie periculoasă, având scopul întemeierii unui nou cămin în Italia, dar, de-a lungul drumului lor, aceștia trebuie să se confrunte cu răzbunatoarea Juno.
Eneida lui Vergilius - Cartea 2 | Rezumat și analiză
La cererea lui Dido, Enea (Aeneas) își începe povestea întristătoare, adăugând că relatarea sa înseamnă să-și retrăiască durerile. Se întoarce în timp cu 10 ani, la războiul troian. La debutul poveștii, grecii construiseră un uriaș cal din lemn gol pe dinăuntru, unde se ascund cei mai buni soldați ai lor, înarmați până în dinți, în vreme ce restul armatei grecești rămâne ceva mai departe de Troia. Vederea calului gigantic din fața porților orașului și câmpului de bătălie aparent părăsit îi uluiește pe troieni.
Eneida lui Vergilius - Cartea 5 | Rezumat și analiză
Nori uriași de furtună amenință flota troiană când această pleacă din Cartagina, împiedicându-i apropierea de Italia. Enea redirecționează corăbiile către portul sicilian Eryx, unde guvernează prietenul și tovarășul său din războiul troian, Ancestes. După ce acostează și este întâmpinat cu căldură de Ancestes, Enea își dă seama că este aniversarea de un an a morții tatălui său. Propune, așadar, opt zile de ofrande, sacrificii aduse zeilor, și o a noua zi dedicată jocurilor competitive, incluzând vâslit, alergarea, tragerea cu arcul și lupte, în onoarea tatălui său.
Eneida lui Vergilius - Cartea 4 | Rezumat și analiză
Flacăra dragostei pentru Enea pe care Cupidon a aprins-o în inima lui Dido crește pe măsură ce ascultă povestea soartei sale amarnice. Ea ezită, totuși, să-și mărturisească iubirea pentru că, după moartea soțului său, Sychaeus, jurase să nu se mai căsătorească vreodată. Pe de altă parte, așa cum o sfătuiește sora sa, Anna, prin căsătoria cu Enea ar putea crește puterea Cartaginei, întrucât Enea este urmat de numeroși războinici. Pentru moment, răvășită de dragoste, Dido lasă ca lucrările de construire a clădirilor din oraș să treacă pe plan secund.
Iliada lui Homer | Rezumat si analiză
Iliada, un poem epic atribuit lui Homer, povestește despre unele din cele mai semnificative evenimente din ultimele săptămâni ale războiului troian, al asediului de către greci a orașului Troia. Scrisă la mijlocul secolului al VIII-lea î.Hr., Iliada este considerată cea mai timpurie lucrare din intreagă tradiție literară occidentală și una dintre cele mai îndrăgite povești din toate timpurile.
Odiseea lui Homer | Rezumat și analiză
Odiseea, unul dintre cele două poeme epice majore atribuite lui Homer, reprezintă una dintre cele mai vechi opere din literatură, citită adeseori chiar și în prezent. Asemeni Iliadei, poemul este împărțit în 24 de cărți. El se focalizează asupra eroului grec Odiseu, regele din Itaca, și asupra călătoriei sale spre casă după războiul troian.
7 carti de dragoste pe care trebuie sa le citesti
7 carti de dragoste pe care trebuie sa le citesti
Top 7 carti despre programarea web
Top 7 carti despre programarea web
Video: Rezumat meci Rafael Nadal - John Isner (6-4,6-7,6-7,6-2,6-4)24.05.2011
Video: Rezumat meci Rafael Nadal - John Isner (6-4,6-7,6-7,6-2,6-4)24.05.2011
Rezumate Champions League 7 decembrie
Marţi s-au jucat meciurile penultimei zile a fazei grupelor Ligii Campionilor. S-au calificat în optimi până acum următoarele echipe: Tottenham, Inter, Schalke, Lyon, Manchester United, Valencia, Barcelona, FC Copenhaga, Bayern, AS Roma, Chelsea, Real Madrid, AC Milan, Şahtior.
Cele mai bune 7 carti care te vor vindeca de depresie
Cele mai bune 7 carti care te vor vindeca de depresie
Rezumat Alice in tara minunilor de Lewis Caroll (I)
Acest rezumat al cartii Alice in tara minunilor de Lewis Caroll, ar trebui sa te indemne sa citesti in intregime povestea lui Alice, cu atat mai mult cu cat in aceasta scurta prezentare nu sunt incluse, glumele, jocurile de cuvinte, dialogurile si alte lucruri de pret ce fac aceasta carte atat de fermecatoare.
Carti de citit online si gratuite din domeniul financiar
O lista cu carti de citit gratuite si online precum: carti contabilitate, carti contabilitate financiara, carti finantele firmei, carti analiza economico-financiara şi carti audit financiar.
8 carti care trebuie sa fie citite de orice persoana inteligenta de pe planeta
In decembrie 2011, faimosul astrofizician si specialist in comunicare stiintifica Neil deGrasse Tyson a raspuns unei serii de intrebari in cadrul rubricii Reddit, "Ask Me Anything" (Intreaba-ma orice). Unul din cititori l-a intrebat: "Ce carti trebuie sa fie citite de fiecare persoana inteligenta de pe planeta?" Neil deGrasse Tyson nu a putut trece cu vederea operele unor scriitori importanti, precum Lev Tolstoi, Alan Turing, Brian Eno, David Bowie, Stewart Brand, si Carl Sagan, insa a s-a rezumat, in cele din urma, la numai 8 carti esentiale...
5 to 7 - Iubire de Dupa-amiaza (2015) - Online Subtitrat in Romana CinemaBiled
5 to 7 - Iubire de Dupa-amiaza (2015) - Online Subtitrat in Romana . CinemaBiled .Singurul mod in care o frantuzoaica poate avea o idila cu un alt barbat in timp ce este deja casatorita, intr-un mod onorabil si acceptat in mod tacit de catre toti cei implicati, se numeste cinq-a-sept. Acesta e genul de relatie care se va infiripa intre Arrielle, frumoasa sotie a unui diplomat francez, si Bran, un tanar scriitor aspirant. Cei doi vor incepe prin a se intalni intre orele cinci si sapte, pana cand idila lor clandestina va deveni o iubire perfecta, pe care scriitorul o va idealiza toata viata. Dragostea lor va inspira si un roman pe care Bran il va publica si despre care va spune ca a fost scris la fel ca toate cartile noastre preferate: pentru un singur cititor.
Reducere de pret la carti - Campanie aniversara Libris
Campania aniversara Libris, se lanseaza in aceasta noapte la ora 23.59 si sarbatoreste 7 ani de prezenta online Libris! Cu aceasta ocazie s-au pregatit peste 10000 cadouri constand in reduceri la carti, precum si alte surprize.
Gartner: companiile ar trebui sa treaca la Windows 7 pina in 2012
Companiile care vor sa se mentina in top ar trebui sa treaca la Windows 7 si sa elimine computerele pe sistem Windows XP pina in 2012, spune un studiu de analiza Gartner.
Rezumat Print si cersetor - Mark Twain
Inainte de a trece la rezumatul cartii, se impune un scurt comentariu despre contextul si tema din "Print si cersetor", un roman al lui Mark Twain aparent simplu, dar incarcat de numeroase semnificatii. Ideea principala ce strabate proza este cea a schimbarii rolurilor dintre print si cersetor, si corelatia constanta dintre destinele celor doi. Inainte de a se intalni, fiecare dintre baieti visa sa traiasca viata celuilalt.
Rezumatul meciului Romania Albania, sfarsit cu 6-1
Asadar aici avem un video de la tv cu rezumatul meciului Romania Albania care s-a incheiat cu scorul de 6-1
O carte
Vineri seara. Sfârşit de săptămână, să plec pe afară, să nu plec… Nu plec, nu am cu cine şi nici nu prea am chef. Mă pun la calculator, mă joc nişte DOOM, după 10 minute mă plictisesc. Mă duc la televizor. Butonez şi pe acolo 10 minute şi iar mă plictisesc. Ce să fac, ce să fac? Mă uit peste o revistă. Rahat, nicio revistă interesantă prin casă. Mă duc în sufragerie şi mă uit după o carte prin bibliotecă… Ce să alegem, ce să alegem… Aha! Frank Herbert, “Ciuma albă“. Mă uit pe spate, câteva date despre autor, scrie ceva şi de o serie Dune, pare interesantă cartea...
De Valantine's Day o carte de finante personale de 24.95 $ - cadou
Vad ca de Valantine's Day binecunoscuta Oprah (cine n-a auzit de ea, este o femeie de succes miliardar in dolari si are un show de televiziune transmisa si la noi de Euforia TV) si invitata ei la show, Suze Orman dau cadou pentru descarcare ultima carte a ei (adica al lui Suze), care in mod obisnuit costa 24.95 $ si este intitulat Women&Money.
Cinci Căi pentru a Cîştiga Cartea ProBlogger Book
Ai auzit că Darren Rowsea aka Problogger şi Chris Garrett împreună au publicat cartea ProBlogger Book? Doreşti să cîştigi o copie a cărţii ProBlogger Book?
Ce se stie pana acum despre viitorul Windows 7
Cei de la CNET News.com au realizat un interviu cu Steven Sinofsky, inginer sef al Windows; pe parcursul acestui interviu Sinofsky a dat mai multe detalii despre viitorul Windows 7, prezentate pe scurt, in continuare.
Windows 7 va avea interfata touch-screen
Microsoft a facut marti o demonstratie a noii interfete touch-screen (Multitouch) pentru Windows 7. Interfata continte senzori de atingere, oferind un mod alternativ de interactiune intre utilizator si computer.
Steaua a fost depunctata cu 7 pucte iar Gigi Becali nu mai are acces pe stadioane 2 ani de zile
Asta comisia de disciplina FRF a luat decizia de a depuncta echipa Steaua Bucuresti cu 7 puncte iar actionarul Gigi Becali sa nu mai intre pe stadioane timp de 2 ani de zile .Depunctata a fost si echipa U Cluj cu 6 puncte .Asa le trebuie , sa se mai potoleasca odata cu aruncatul banilor pe blaturi ,si sunt sigur ca nu numai Becali actioneaza asa ci si presedintii cluburilor Rapid si Dinamo . De acum Becali o sa priveasca meciurile echipei Steaua de acasa , pe televizor , sau catarat pe undeva sa nu il vada nimeni .
Carti si Materiale didactice la RedCart.ro
Carti si materiale didactice la RedCart.ro. Super Oferta, reduceri de 5%, 6%, 7%. Carti / Materiale didactice: AUXILIARE ŞCOLARE - BELETRISTICĂ - CĂRŢI PENTRU COPII - DICŢIONARE - ECONOMIE / MANAGEMENT - ENCICLOPEDII - FILOSOFIE - GHIDURI DE CĂLĂTORIE - HĂRŢI / ATLASE - INFORMARE - INFORMATICĂ - LIMBI STRĂINE - MEDIA - PENTRU PROFESORI - PSIHOPEDAGOGIE ŞI DIDACTICĂ - TURISM - UTILITARE - - BIOLOGIE - CHIMIE - CICLUL PRIMAR - FIZICĂ - GEOGRAFIE - ISTORIE - INFORMATICĂ - MATEMATICĂ - PLANŞE RED CART - PREŞCOLARI - PRODUSE IT - SOFT EDUCAŢIONAL