link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
1 august: Ziua WWW / World Wide Web
de godessdiana88 la: 31/07/2022 16:41:07
Anual, pe 1 august, este sărbătorită Ziua WWW / World Wide Web, ziua rețelei cu o acoperire mondială, una fără de care pământul ar fi loc tare, tare singuratic. Înainte de crearea WWW, oamenii cheltuiau o grămadă de timp, bani și energie pentru a contacta pe cineva de foarte departe. În prezent, apelurile vocale, cele video și chat-urile sunt disponibile cu numai clicul unui buton. Acesta este numai unul din avantajele aduse lumii de însumarea site-urilor / documentelor și informațiilor de tip hipertext corelate între ele, care pot fi accesate prin rețeaua mondială de Internet. Este un sistem care înlesnește, totodată, căutarea de informații, accesarea de muzică, filme, găsirea de știri onlie, și nenumărate altele.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"1 august: Ziua WWW / World Wide Web"

1 august: Ziua Mondială a Cancerului Pulmonar
Marcată anual pe 1 august, Ziua Mondială a Cancerului Pulmonar crează oportunitatea conștientizării despre cancerul plămânilor și prevenirea acestuia.
1 august: Ziua Prietenei
Nu este clar dacă autorii, necunoscuți, ai Zilei Prietenei de pe 1 august, au intenționat astfel să onoreze prietenele lor fete sau femei, ori să celebreze iubitele lor, partenerele din viața lor amoroasă...
1 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 1 august este marcata de sarbatoarea Scoaterii Sfintei Cruci, praznuirea Sfintilor 7 Mucenici Macabei, si a Sfantului Alfons Maria de Liguori, episcop invatator. In traditia populara a romanilor, in aceasta zi se scotea mierea din stupi, toti mebrii familiei trebuind sa guste din ea, pentru a fi aparati de lupi si ursi.
1 iunie ziua copilului activitati speciale
1 iunie ziua copilului activitati speciale
2 august: Ziua Surorilor
Celebrată anual în prima duminică din august, Ziua Surorilor pică în 2020 pe 2 august. Este o zi care onorează legătura strânsă dintre surori sau a fraților față de surorile lor, una de recunoaștere a dragostei și bucuriei pe care acestea le aduc în viața noastră.
17 august: Ziua Îmi Iubesc Picioarele
În fiecare an, pe 17 august, Ziua Îmi Iubesc Picioarele ne îndeamnă să ne prețuim și îngrijim membrele inferioare, care ne sunt credincioase în transport, în a ne suporta greutatea corpului, în a ne ajuta să alergăm, inotăm, să practicăm diverse sporturi și, nu în ultimul rând, să dansăm!
22 august: Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Actelor de Violență Bazate pe Religie sau Credință
Pe 22 august, Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Actelor de Violență Bazate pe Religie sau Credință recunoaște importanța sprijinirii oamenilor afectați, prigoniți de persecuții religioase.
1 noiembrie: Ziua Mondială Vegană
Anual, pe 1 noiembrie, Ziua Mondială Vegană are scopul educării și a conștientizării despre vegani, oameni care se abțin de la a mânca produse animale de orice fel, și despre dietele lor.
5 august: Ziua Cușcuș-ului
Anul, pe 5 august, Ziua Cușcuș-ului celebrează existența acestei mâncari din grâne delicioase și versatile, care originează din Africa de Nord. Cușcuș-ul se prepară ușor și repede și are un gust minunat când este combinat cu verdețuri, mirodenii și legume. Poate fi mâncat simplu, dar și în salate sau în tocănițe cu bulion. Este scăzut în calorii și e o bună sursă de fibre, proteine și antioxidantul seleniu.
12 august: Ziua Mondială a Elefantului
Anual, pe 12 august, Ziua Mondială a Elefantului celebrează una dintre cele mai magnifice vietuițuioare de pe pământ, personificand frumusețea preistorică , teologică și importanță prezervării mediului înconjurător. În ultimul deceniu, numărul de elefanți de pe glob a scăzut impresionant la 62% și aceste animale pot fi pe pragul dispariției în următoarele decenii.
1 Aprilie – Ziua Pacalelilor
1 Aprilie – Ziua Pacalelilor

Citeste mai mult pe: https://foxi.ro/articol/1-aprilie-ziua-pacalelilor
Cel mai frumos copil | Un gand de 1 iunie – Ziua copilului
Despre ce altceva as putea vorbi atunci cand vine 1 iunie, ziua copilului (1 iunie este, totusi, o zi controversata pentru acest eveniment din Romania, un lucru despre care voi vorbi intr-un viitor articol)… De cele mai multe ori, parintii (in special mamele) nu se pot opri sa-si marturiseasca afectiunea pentru odrasla lor cu cuvintele: "Esti cel mai frumos copil!" Copilul intelege acest mesaj, in functie de varsta sa cam asa…
4 august: Ziua Internațională a Leopardului Pătat
În fiecare an, pe 4 august, Ziua Internațională a Leopardului Pătat mărește conștientizarea despre dificultățile cu care se confruntă acest super animal. Atât în sălbăticie, cât și în captivitate, leopardul pătat are nevoie de ajutorul oamenilor pentru a-și menține și chiar crește populația.
6 august: Ziua Respirației Proaspete
An de an, pe 6 august, Ziua Respirației Proaspete este dedicată igienei orale și importanței sale, și ridică în slăvi, desigur, necesitatea de a lupta împotriva respirației urât mirositoare.
21 august: Ziua Internațională a Amintirii și Omagierii Victimelor Terorismului
An de an, pe 21 august, Ziua Internațională a Amintirii și Omagierii Victimelor Terorismului onorează viețile omenești schimbate pentru totdeauna de terorism. Persoanele afectate de acest flagel se simt frecvent neglijate sau uitate după ce urmările nefaste ale atacurilor teroriste se disipează din mintea celorlalți oameni, dispar din actualitate.
1 iulie: Ziua Internațională a Muzicii Reggae
 1 iulie: Ziua Internațională a Muzicii Reggae este celebrată în fiecare an pe  1 iulie. Reggae este un gen muzical care-și are rădăcinile în Jamaica, fiind o parte integrantă a culturii acestei țări. Reggae constă dintr-o împletire de “rhythm and blues”, “calypso”, muzică africană și latino-americană. E o muzică ce-i caracterizată de un ritm din patru bătăi, produs de tobe, conga, ghitare bass și ghitare electrice. Reggae utilizează și un “scrapper” (răzuitor) care este un băț ondulat pe care muzicianul îl freacă de un băț obișnuit, drept.
1 Martie - Ziua Martisorului
1 Martie - Ziua Martisorului
Farse de 1 Aprilie - Ziua păcălelilor
Farse de 1 Aprilie - Ziua păcălelilor Azi este 1 Aprilie si se poarta pacalitul ... Atentie sa n-o muscati ...
1 iulie: Ziua internațională a bancurilor
Pe 1 iulie, se celebrează ziua internațională a bancurilor, glumelor! Este o zi în care poți demonstra cât de spiritual ești, de-a lungul căreia poți împărți în stânga și în dreapta hohote de ras, și pune un zâmbet pe fețele oamenilor, inclusiv pe a ta!
3 august: Ziua Pepenelui Verde
Pe 3 august sarbatorin ziua unui fruct gustos, delicios, de care se bucură toată lumea, și care ne furnizează o mulțime de beneficii nutriționale: pepenele verde! Originar din sudul Africii, se pare că a fost cultivat încă din Egiptul antic. În diverse regiuni ale României este numit și harbuz, lubeniță, lebeniță, ori curcubete.
9 august: Ziua internațională a indigenilor
Ziua internațională sau mondială a indigenilor este celebrată anual pe 9 august în scopul sporirii conștientizării asupra populației indigene din toată lumea, a protejării drepturilor acesteia. Acest eveniment recunoaște totodată realizările și contribuțiile indigenilor, băștinașilor, de pretutindeni în îmbunătățirea mediului înconjurător.
27 august: Ziua "Doar pentru că... mi se năzărește"
Adeseori, în viață, facem lucruri anumite numai pentru că trebuie să le facem, suntem obligați să le facem sau se așteaptă de la noi să le facem. În ziua de 27 august ne putem însă deda unor activități neobișnuite, neașteptate, insolite, provocate de capricii sau de gânduri de genul "ce-ar fi dacă".
1 noiembrie: Ziua Scriitorilor
În fiecare an, pe 1 noiembrie, sărbătorim Ziua Scriitorilor, în care ar trebui să îi onorăm pe astfel de creatori care ne-au sprijinit mereu să ne deslușim visurile sau să ne înțelegem mai bine locul nostru în lume.
1 ianuarie: Ziua "Trage clopotele"
Dacă nu ai sunat dintr-un clopoțel cu prilejul plugușorului din 31 decembrie, Ziua "Trage clopotele" te îndeamnă să o faci și a doua zi, pe 1 ianuarie. Este o zi dedicată nu numai clopoțeilor și fârtaților lor cu mult mai mari, clopotele! Tragerea sau baterea clopotelor reprezintă o parte extrem de importantă a vieții culturale și religioase din întreagă lume!
1 martie: Ziua Porcului
Pe lângă Ziua Mărțișorului, pe 1 martie are loc și Ziua Porcului, un eveniment anual inițiat în SUA, în 1972, de surorile Ellen Stanley, profesoară în Lubbock, Texas, și Mary Lynne Rave din Beaufort, Carolina de Nord. Potrivit lui Rave, obiectivul acestei zile este "de a acorda porcului locul său de drept, în general, nerecunoscut", ca unul dintre cele mai inteligente animale domestice.
1 iunie: Ziua Globală a Părinților
Deloc întâmplător, pe 1 iunie celebrăm anual, pe lângă Ziua Internațională a Copilului, și Ziua Globală a Părinților, una proclamată de ONU și având scopul "de apreciere a părinților din toate părțile lumii pentru atașamentul lor lipsit de egoism față de copiii lor și sacrificiul lor de o viață de a nutri relațiile lor cu aceștia."
7 august: Ziua Farului
An de an, pe 7 august, este celebrată Ziua Farului, strălucitorul gardian al coastelor semnalând reperele importante amplasate de-a lungul traseelor de navigație maritimă, care a oferit de secole ajutor marinarilor și călătorilor de pe mari și oceane, călăuzindu-i și menținându-i în siguranță.
8 august: Ziua Fericirea se Întâmplă
Ziua Fericirea se Întâmplă din 8 august ne îndeamnă anual să fim fericiți din plin măcar de-a lungul acestei zile și să ne împărtășim această stare de bine, aducând cât mai multe bucurii în viețile altor oameni.
9 august: Ziua Pepenului Galben
În fiecare an, pe 9 august, este celebrată Ziua Pepenului Galben, una care ne îndeamnă să ne înfruptăm din fructul delicios al plantei Cucumis melo, plin de beneficii pentru sănătate, din familia Curcubitaceae.