link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
5 august: Ziua Cușcuș-ului
de godessdiana88 la: 04/08/2022 18:19:12
Anul, pe 5 august, Ziua Cușcuș-ului celebrează existența acestei mâncari din grâne delicioase și versatile, care originează din Africa de Nord. Cușcuș-ul se prepară ușor și repede și are un gust minunat când este combinat cu verdețuri, mirodenii și legume. Poate fi mâncat simplu, dar și în salate sau în tocănițe cu bulion. Este scăzut în calorii și e o bună sursă de fibre, proteine și antioxidantul seleniu.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"5 august: Ziua Cușcuș-ului"

5 august: Ziua lenjeriei intime
Această sărbătoare din 5 august îți oferă oportunitatea te a purta lenjeria ta intimă favorită sau norocoasă! Pe de altă parte, ne amintește multora de sfatul primit adeseori de la mama noastră: "Asigură-te mereu că porți lenjerie curată. Nu se știe niciodată când poți avea un accident!" Desigur există multe alte motive pentru a ne răsfăța într-o lenjerie de corp proaspătă, imaculată...
5 august: Ziua Stridiei
Anual, pe 5 august, cu ocazia Zilei Stridiei, este celebrată una din cele mai adaptabile moluște din lume. Numele de stridie desemnează un grup de diferite moluște bivalve, dintre care unele sunt mâncate ca delicate fie crude, fie gătite, iar altele sunt prețuite pentru perlele create de ele.
5 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 5 august se celebreaza Inaintepraznuirea Schimbarii la Fata a Domnului si Sfintirea bazilicii Sfintei Maria din Roma, si sunt sarbatoriti Cuviosul Ioan Iacob de la Neamt, Sfantul Mucenic Eusignie, si Sfantul papa Fabian.
2 august: Ziua Surorilor
Celebrată anual în prima duminică din august, Ziua Surorilor pică în 2020 pe 2 august. Este o zi care onorează legătura strânsă dintre surori sau a fraților față de surorile lor, una de recunoaștere a dragostei și bucuriei pe care acestea le aduc în viața noastră.
5 iulie: Ziua Dependenților de Muncă
5 iulie, Ziua Dependenților de Muncă, este dedicată anual oamenilor care-și petrec tot timpul muncind și tind să ignore alte laturi ale existenței. Această sărbătoare neoficială țintește să crească conștientizarea despre faptul că munca în exces, fără distracție, poate fi dăunătoare sănătății mentale și fizice. Ea îi încurajează pe dependențîi de muncă să-și schimbe stilul de viață astfel încât să se orienteze spre alte aspecte ale traiului lor, la fel de importante ca preocupările lor profesionale.
17 august: Ziua Îmi Iubesc Picioarele
În fiecare an, pe 17 august, Ziua Îmi Iubesc Picioarele ne îndeamnă să ne prețuim și îngrijim membrele inferioare, care ne sunt credincioase în transport, în a ne suporta greutatea corpului, în a ne ajuta să alergăm, inotăm, să practicăm diverse sporturi și, nu în ultimul rând, să dansăm!
22 august: Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Actelor de Violență Bazate pe Religie sau Credință
Pe 22 august, Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Actelor de Violență Bazate pe Religie sau Credință recunoaște importanța sprijinirii oamenilor afectați, prigoniți de persecuții religioase.
5 ianuarie: Ziua Keto
Pe 5 ianuarie, Ziua Keto ne reamintește anual că dietele ketogenice îi ajută pe oameni să-și elimine carbohidrații din hrana lor zilnic ăpână într-o măsură în care corpurile lor încep să consume grăsime (în loc de carbohidrați) drept "combustibil". Pe de altă parte, în acest fel, bolnavii de epilepsie sunt sprijiniți să evite atacurile și se mărește funcția cognitivă a creierului uman.
12 august: Ziua Mondială a Elefantului
Anual, pe 12 august, Ziua Mondială a Elefantului celebrează una dintre cele mai magnifice vietuițuioare de pe pământ, personificand frumusețea preistorică , teologică și importanță prezervării mediului înconjurător. În ultimul deceniu, numărul de elefanți de pe glob a scăzut impresionant la 62% și aceste animale pot fi pe pragul dispariției în următoarele decenii.
4 august: Ziua Internațională a Leopardului Pătat
În fiecare an, pe 4 august, Ziua Internațională a Leopardului Pătat mărește conștientizarea despre dificultățile cu care se confruntă acest super animal. Atât în sălbăticie, cât și în captivitate, leopardul pătat are nevoie de ajutorul oamenilor pentru a-și menține și chiar crește populația.
6 august: Ziua Respirației Proaspete
An de an, pe 6 august, Ziua Respirației Proaspete este dedicată igienei orale și importanței sale, și ridică în slăvi, desigur, necesitatea de a lupta împotriva respirației urât mirositoare.
21 august: Ziua Internațională a Amintirii și Omagierii Victimelor Terorismului
An de an, pe 21 august, Ziua Internațională a Amintirii și Omagierii Victimelor Terorismului onorează viețile omenești schimbate pentru totdeauna de terorism. Persoanele afectate de acest flagel se simt frecvent neglijate sau uitate după ce urmările nefaste ale atacurilor teroriste se disipează din mintea celorlalți oameni, dispar din actualitate.
5 decembrie: Ziua Internațională a Voluntarului pentru Dezvoltarea Economică și Socială
ONU marchează anual pe 5 decembrie Ziua Internațională a Voluntarului pentru Dezvoltarea Economică și Socială. Una cunoscută și ca Ziua Internațională a Voluntarului, aceasta oferă voluntarilor oportunitatea să lucreze împreună la proiecte și campanii și promovează contribuțiile lor la dezvoltarea economică și socială la niveluri locale, naționale și internaționale.
3 august: Ziua Pepenelui Verde
Pe 3 august sarbatorin ziua unui fruct gustos, delicios, de care se bucură toată lumea, și care ne furnizează o mulțime de beneficii nutriționale: pepenele verde! Originar din sudul Africii, se pare că a fost cultivat încă din Egiptul antic. În diverse regiuni ale României este numit și harbuz, lubeniță, lebeniță, ori curcubete.
9 august: Ziua internațională a indigenilor
Ziua internațională sau mondială a indigenilor este celebrată anual pe 9 august în scopul sporirii conștientizării asupra populației indigene din toată lumea, a protejării drepturilor acesteia. Acest eveniment recunoaște totodată realizările și contribuțiile indigenilor, băștinașilor, de pretutindeni în îmbunătățirea mediului înconjurător.
27 august: Ziua "Doar pentru că... mi se năzărește"
Adeseori, în viață, facem lucruri anumite numai pentru că trebuie să le facem, suntem obligați să le facem sau se așteaptă de la noi să le facem. În ziua de 27 august ne putem însă deda unor activități neobișnuite, neașteptate, insolite, provocate de capricii sau de gânduri de genul "ce-ar fi dacă".
5 decembrie: Ziua Mondială a Solului
Ziua Mondială a Solului este celebrată anual pe 5 decembrie în scopul de a atrage atenția asupra importanței unui sol sănătos și a promova managementul de durată al resurselor solului.
5 februarie: Ziua "Lucrează Dezbrăcat"
Da, ai citit corect titlul! Pe 5 februarie se celebrează anual Ziua "Lucrează Dezbrăcat"! Când te gândești la muncă, în mod sigur, nuditatea nu este primul lucru care-ți trece prin minte! Oricum, aceasta zi nu are nici o legătură nici cu cei/cele care se angajează în videochaturi mai mult sau mai puțin deocheate pe internet...
5 martie: Ziua Mondială a Cărții
Ziua Mondială a Cărții a fost creată pe 23 aprilie de către UNESCO, data de 5 martie fiind aleasă întrucât este cea morții atât a lui William Shakespeare, cât și a lui Garcilaso de la Vega, proeminent cronicar spaniol.
7 august: Ziua Farului
An de an, pe 7 august, este celebrată Ziua Farului, strălucitorul gardian al coastelor semnalând reperele importante amplasate de-a lungul traseelor de navigație maritimă, care a oferit de secole ajutor marinarilor și călătorilor de pe mari și oceane, călăuzindu-i și menținându-i în siguranță.
8 august: Ziua Fericirea se Întâmplă
Ziua Fericirea se Întâmplă din 8 august ne îndeamnă anual să fim fericiți din plin măcar de-a lungul acestei zile și să ne împărtășim această stare de bine, aducând cât mai multe bucurii în viețile altor oameni.
9 august: Ziua Pepenului Galben
În fiecare an, pe 9 august, este celebrată Ziua Pepenului Galben, una care ne îndeamnă să ne înfruptăm din fructul delicios al plantei Cucumis melo, plin de beneficii pentru sănătate, din familia Curcubitaceae.
10 august: Ziua Mondială a Leului
Ziua Mondială a Leului din 10 august onorează anual cel mai maiestuos animal de pe pământ. Cu prilejul acestei zile toți iubitorii leilor de pe tot globul se străduiesc să crească conștientizarea despre populația lor tot mai redusă și militează pentru prezervarea habitatului lor.
13 august: Ziua Dă Vina pe Altcineva
Ziua Dă Vina pe Altcineva, una îndrăgită de mincinoșii înveterați, are loc anual în prima vineri de 13 din luna august. Este o zi specială pentru oameni dornici de a se dedica unor minciuni anume, pretinzând că au fost copleșiți de o bruscă amnezie vreme de 24 de ore!
14 august: Ziua Ștergerii Tatuajului
O zi de înfiorări dureroase și a unor noi începuturi, Ziua Ștergerii Tatuajului din 14 august ne inspiră anual să ne lepădăm de "cerneala" trecutului și să ne celebrăm o înfățișare mai "curata"!
16 august: Ziua Supravegherii (Video)
În fiecare an, pe 16 august, este marcată Ziua Supravegherii, una dedicată camerelor video de supraveghere care ajută la menținerea siguranței prin filmarea și înregistrarea unor diverse fărădelegi, de la tâlhării, la atacuri și vandalism, permițând astfel poliției să prindă răufăcătorii mai repede și mai ușor.
18 august: Ziua Pinot Noir
Pe 18 august, în fiecare an, Ziua Pinot Noir sărbătorește vinul și vița de vie cu același nume din toate regiunile lumii. Pinot Noir este un vin fantastic, dar capricios, cu o culoare bogată, rubinie, și o aromă complexă, ce este produs în numeroase zone de pe glob, însă este corelat îndeosebi cu regiunea Côte-d'Or (Coasta Aurie), Bourgogne, din sudul Franței.
23 august: Ziua Zboară ca Vântul
Ziua Zboară ca Vântul din 23 august marchează anual data din 1977 s-a acordat pentru prima oară premiul Kremer, un premiu înmânat pionierilor zborului propulsat muscular, adică exclusiv prin forța mușchilor omenești.
25 august: Ziua Garderobei Second-Hand
Ziua Garderobei Second-Hand din 25 august ne îmboldește anual să scotocim prin magazine de haine de mâna a doua în căutarea unor comori vestimentare. Astfel de comori există cu adevărat, mai ales dacă le dați ascultarea pasionaților și, mai ales pasionatelor din România, care nu se mai satură să descopere astfel de chilipiruri!