link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
23 septembrie: Ziua de Apreciere a Roșcatelor / Roscaților
de godessdiana88 la: 22/09/2022 18:27:39
Ziua de Apreciere a Roșcatelor / Roscaților din 23 septembrie ne readuce aminte anual de frumusețea și uncitatea oamenilor cu părul roșu. Ei posedă cea mai rară culoare de păr și sunt adeseori asociați cu un temperament "focos" ori "fierbinte". Dacă acest lucru este adevărat sau nu, nu putem nega că roșcații sunt aidoma păsărilor rare sau ale paradisului, reprezentând doar 4 % din populația pământului.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"23 septembrie: Ziua de Apreciere a Roșcatelor / Roscaților"

23 septembrie: Ziua Internațională a Limbajelor Semnelor
Anual, pe 23 septembrie, Ziua Internațională a Limbajelor Semnelor reprezintă o oportunitate specială de a sprijini și proteja identitatea lingvistică și diversitatea culturală a oamenilor surzi și a altor utilizatori ai limbajelor semnelor. Această zi are țelul de a promova folosirea limbajelor semnelor de către lideri locali, naționali și globali, în parteneriat cu asociații naționale și internaționale ale oamenilor surzi.
23 septembrie: Ziua Educației în Tehnologia Informației
An de an, pe 23 septembrie, Ziua Educației în Tehnologia Informației celebrează acest tip de învățământ asupra unui domeniu care are un rol tot mai mare în viața noastră de toate zilele, fără de care nu am putea fi ajutorați în lumea digitală din prezent și din viitor.
27 septembrie: Ziua de Apreciere a Strămoșului
Ziua de Apreciere a Strămoșului din 27 septembrie ne îmboldește anual să învățăm despre străbunii noștri și trecutul nostru, să ne rememorăm istoria familiei noastre și să o transmistem generațiilor viitoare. Istoria noastră începe înainte de a ne naște, reprezintă influențele ereditare ale rasei noastre, iar înaintașii noștri trăiesc în / prin noi.
23 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 23 septembrie are loc sarbatoarea Zamislirea Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul si sunt pomeniti Cuviosii Xantipa si Polixenia, si Sfantul Pius din Pietrelcina (Padre Pio).
9 septembrie: Ziua șnițelului vienez
Marcată în fiecare an pe 9 septembrie, Ziua șnitelului vienez celebrează acest fel de mâncare și istoria sa. Constând, în cea mai simplistă rețetă din carne de vită, învelită în făină de grâu, ouă, făină și pesmet, prăjită într-o tigaie, este considerat o delicatesă în multe părți ale lumii.
27 septembrie: Ziua Mondială a Turismului
Încă din 1980, Organizația Mondială a Turismului celebrează anual pe 27 septembrie Ziua Mondială a Turismului, o dată aleasă pentru a comemora adoptarea în 1970 a statutului acestei organizații.
23 iunie: Ziua Serviciului Public
În fiecare an, pe 23 iunie, Ziua Serviciului Public a ONU celebrează valoarea și virtuțile acestei activități pentru comunitate. Cu prilejul acestei zile se acordă premiul Serviciului Public al ONU.
23 iulie: Ziua Minunatelor Bunici
An de an, pe 23 iulie, Ziua Minunatelor Bunici onorează toate femeile de o anumită vârstă, indiferent dacă sunt bunicuțe sau nu.
8 septembrie: Ziua Mondială a Fizioterapiei
Anual, pe 8 septembrie, Ziua Mondială a Fizioterapiei crează oportunități pentru fizioterapeuți din toată lumea să extindă conștientizarea despre contribuția crucială a profesiei lor la menținerea oamenilor într-o stare fizică cât mai bună.
14 septembrie: Ziua Vieții Creative
În fiecare an, pe 14 septembrie, Ziua Vieții Creative ne îmboldește să ne demonstrăm creativitatea celor din jurul nostru, să ne explorăm imaginația, să ne rezervăm timp pentru a visa, a descoperi și inventa.
22 septembrie: Ziua Mondială a Rinocerului
Anual, pe 22 septembrie, Ziua Mondială a Rinocerului celebrează cele cinci specii ale acestui animal ierbivor de pe pământ și are țelul de a crește conștientizarea despre acesta, din punct de vedere al conservării sale, al dificultăților cu care se confruntă pentru supraviețuirea sa.
3 octombrie: Ziua de Apreciere a Virusului
Ziua de Apreciere a Virusului din 3 octombrie ne încurajează în fiecare an să respectăm virușii de toate felurile și impactul incredibil pe care-l au asupra vieților noastre și a lumii. Să fie clar, nu am avea de ce să apreciem efectul negativ al acestora, ci numai aspectul lor benefic!
21 ianuarie: Ziua de Apreciere a Veveriței
În fiecare an, Ziua de Apreciere a Veveriței din 21 ianuarie ne îndeamnă să celebrăm cea mai nostimă rozătoare din lume și să învățăm mai multe despre ea.
8 septembrie: Ziua Star Trek
Oamenii din toată lumea marchează an de an pe 8 septembrie Ziua Star Trek (Ziua călătoriei spre stele), pentru a celebra filmele și serialele de televiziune din istoria sa. Ca una între cele mai îndrăgite subiecte din cultura pop, Star Trek se bucură încă de mulți fani loiali după numeroși ani.
9 septembrie: Ziua Internațională Sudoku
Ziua Internațională Sudoku are loc, desigur, pe 9 septembrie (ziua a noua din a noua lună a anului). Entuziaștii Sudoku au observat, fără nici o îndoială, simbolismul datei. Obiectivul Sudoku este completarea unei grile cu 9 rânduri și 9 coloane, astfel încât fiecare rând și subgrilă de 3X3 să conțină toate cifrele de la 1 la 9.
15 septembrie: Ziua Greenpeace
Marcată anual pe 15 septembrie, Ziua Greenpeace este dedicată aducerii unor schimbări în modul cum ne tratăm mediul înconjurător. Aceasta face apel la proteste pașnice pentru îmbunătățirea aerului pe care-l respirăm, reducerii utilizării de combustibili fosili, evitării folosirii plasticului și optimizării calității apei. Greenpeace (Pacea Verde) inițiază variate campanii pentru a răspândi conștientizarea despre aceste chestiuni.
16 septembrie: Ziua Frizerului
Celebrată an de an pe 16 septembrie, Ziua Frizerului îi onorează pe profesioniștii de acest tip care ne fac să arătăm mai bine. În Evul Mediu, frizerii se ocupau nu numai de tunsoare și bărbierit, ci, de asemeni, erau pricepuți în a scoate dinți, a trata răni și a performa chiar operații chirurgicale! Prima breaslă a frizerilor a fost fondată încă din 1.096, în Franța.
18 septembrie: Ziua Smithsonian
Marcată anual pe 18 septembrie, Ziua Smithsonian este celebrată de muzee, grădini zoologice și centre culturale din SUA și din alte părți ale lumii, care asigură publicului intrarea gratuită în acestea. Evenimentul este găzduit de magazinul "Smithsonian".
21 septembrie: Ziua Mondială Alzheimer
Celebrată în fiecare an pe 21 septembrie, Ziua Mondială Alzheimer îndeamnă lumea să-și concentreze eforturile pentru conștientizarea despre această boală. Alzheimer este printre formele prevalente de demență și constă dintr-un set de perturbări ale funcționării mentale.
23 februarie: Ziua "Joacă Tenis de Câmp"
Marcată anual, pe 23 februarie, Ziua "Joacă Tenis de Câmp" aduce omagiu unui sport olimpic, jucat la toate vârstele și la toate nivelurile sociale, un sport benefic atât pentru minte, cât și pentru trup, care necesită viteză, forță, agilitate, tactică, răbdare și reacții rapide.
28 martie: Ziua de Apreciere a Buruienilor
Există ceva mai supărător, mai iritant, decât descoperirea, în grădina noastră, a unor noi buruieni, abia răsărite, atunci când credeam că am scăpat cu totul de ele? Cu toate astea, Ziua de Apreciere a Buruienilor ne aduce aminte, în fiecare an, pe 28 martie, că multe din astfel de plante sunt benefice pentru noi și ecosistemul nostru.
Rac - horoscop saptamanal 23-30 ianuarie acum pe Zenivers.ro!
Rac - horoscop saptamanal 23-30 ianuarie acum pe Zenivers.ro!
13 septembrie: Ziua Arahidei (Alunei de Pământ)
Pe 13 septembrie, Ziua Arahidei (Alunei de Pământ) aduce un omagiu acestei semințe, numită și alună americană, a unei plante (Arachis hypogaea - L.) originare din America de Sud, care este, de fapt, o legumă, și nu un fel de alună, ce crește în pământ, asemeni cartofilor.
25 septembrie: Ziua Mondială a Farmacistului
Anual, pe 25 septembrie, Ziua Mondială a Farmacistului este sărbătorită de profesioniștii din acest domeniu important al îngrijirii sănătății, se focalizează pe rolul acestor specialiști în îmbunătățirea stării de sănătate pe scară globală!
10 ianuarie: Ziua de Apreciere a Plantelor de Casă
Până în această perioadă a lunii, cei mai mulți brazi de Crăciun și-au găsit o cale în afara caselor noastre, iar ornamentele lor și-au reaflat locul de odihnă din debarale. Ziua de Apreciere a Plantelor de Casă din 10 ianuarie ne reamintește în fiecare an că nu trebuie însă să pierdem prospețimea și vibrația aparte pe care plantele le aduc în căminele noastre, doar pentru că sărbătorile de iarnă s-au încheiat.
27 iulie: Ziua de Apreciere a Cimpoiului
Ziua de Apreciere a Cimpoiului din 27 iulie celebrează an de an acest instrument străvechi, folosit de multă vreme în bătălii, ceremonii funerare,căsătorii și evenimente regale.
10 august: Ziua de Apreciere Duran Duran
Ziua de Apreciere Duran Duran este sărbătorită anual pe 10 august, pentru a fi onorate simbolurile muzicii rock din anii 1980 făcând parte din formația Duran Duran. Trupa este binecunoscută pentru depășirea de noi frontiere în conținutul muzicii rock.
19 septembrie: Ziua de Conștientizare a Disecției Aortice
Având loc anual pe 19 septembrie, Ziua de Conștientizare a Disecției Aortice are obiectivul de a spori cunoașterea despre disecția aortică, o boală cardiovasculară relativ necunoscută, dar care amenință viața unor oameni. Mai multe organizații de pe tot globul oferă pacienților, familiilor lor, profesioniștilor medicali și publicului general o gamă de resurse pentru o înțelegere mai bună a bolii.
Horoscop saptamanal 17-23 septembrie: talent de mediator pentru Balanta
Horoscopul saptamanal pentru perioada 17-23 septembrie este influenţat de două evenimente astrale importante.

Mercur străbate primele grade ale Balanţei, ceea ce ne uşurează înţelegerea celor din jurul nostru şi sprijină comunicarea, în toate formele sale. Vin zile bune pentru parteneriate şi colaborări.