link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Munca este doar pentru unii
de diversificare la: 24/11/2022 16:46:26
taguri: Diverse 

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Munca este doar pentru unii"

Ce sa NU faci in prima zi de munca…
Un filmulet nemtesc tradus in engleza prin subtitrare. Din pacate nu stiu cum sa zic la jobul acesta in romana , in germana se numeste Gabelstapler fahrer si in engleza Forklift driver. Filmuletul ne spune ce sa nu faci si ce ar trebui sa faci in prima zi de munca, ce incepe ca un tutorial se sfarseste ca o comedie sadica :)

Faza cea mai tare este ca, cred ca nu a fost proiectat ca un filmulet la misto, ci ca unul educativ.
Munca pe spaga!
Cam asa mostenesc unii, conceptiile gresite ale parintilor sau lasa lenea si nestiinta, loc unei gandiri muult prea inferioare, vis-a-vis de raportul "munca-remunerare financiara"!
Munca grea
Ei bine, dupa o zi intreaga de munca in folosul familiei, cu tras la roaba, betoane, mortare si restul de “corvozi” din set, am ajuns la savanta concluzie ca munca fizica e mai mult decat necesara, chiar si pentru un om obisnuit sa stea la birou toata ziua (ca mine), iar cei care presteaza munca bruta pot fi pusi la egalitate cu cei ce presteaza un serviciu “intelectual”.
Noi muncim, nu gândim
Obişnuiesc să mănânc pe fugă la Mc, uneori la Kfc. Nimic senzaţional în asta, pesemne am prea mulţi bani de aruncat pe geam. În timp ce săvârşesc procesul de defecaţie intelectuală şi mestec hamburger-ul deja rece, privesc în juru-mi. Sunt câţiva parameci, studenţi paremi-se, care spală pe jos în Mc. Nu am nimic cu ei, fiecare cu munca lui, e ok. Nu înţeleg o chestie, de ce să te prostituezi cu mopul între deşte în loc să gândeşti? Ce experienţă poţi face din spălat pe jos? Ce salariu mizer poţi lua din spălat pe jos, în România? Până şi cerşetorii câştigă mai mult decât tine.

S-ar putea ca raţionamentul meu să fie făcut deampulea, însă concluzia e că ăştia refuză să gândească şi merg ca vacile drept înainte. Ştiu, e nevoie de sclavi să ne ofere mâncarea, dar totuşi. De ce naibii nu vrei să gândeşti şi te plafonezi într-o tejghea vânzând căcaturi?

p.s. : munca nu face bine domne, da’ chiar nu face.
Munca-i pentru tractoare si animale
Eu am mai scris despre munca si nemunca. Si recent imi pica ochiul de sticla pe articolul lui Alex M, el insusi (articolul) inspirat de un editorial mai vechi de-al lui Plesu.
Cum agati o romanca plecata la munca in state
Cum agati o romanca plecata la munca in state
Locuri de munca Arad
Nici în Arad situaţia locurilor de muncă nu este mai roz ca în altă parte. Din păcate foarte mulţi patroni fac reduceri de personal şi multi angajaţi îsi dau demisia pentru un alt job.
Contractele de munca si perioada de proba (resurse umane)
Cateva informatii utile, extrase din Codul Muncii.
Studiu NetJobs.ro: Increderea romanilor in revenirea pietei muncii ramane scazuta chiar si in cazul alegerii unui nou presedinte
Mai putin de jumatate dintre romani (47,15%) sunt optimisti in ceea ce priveste o revenire a pietei muncii in cazul schimbarii presedentiei, in urma alegerilor de pe 6 decembrie.

Sondajul a fost realizat de portalul de recrutare NetJobs.ro, la sfarsitul lunii noiembrie, pe un esantion de 482 de persoane.

In revenirea pietei muncii cred numai 47,06% din respondentii cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, respectiv 39,47% din cei intre 26 si 35 ani si 47,37% din cei intre 36 si 50 de ani.
Locuri de munca in Italia
În Italia in anul 2010 din cauza crizei şomajul va creşte semnificativ fata de acceasi perioada a anului trecut, în special potrivit unui raport de CNEL - Consiliul Naţional al Economiei şi Muncii
Locuri de munca in Torino Italia
In primele zile ale anului 2010 a avut loc la sediul Consiliului Regional de la Palazzo, reuniunea solicitate de către federaţiile regionale ale FP CGIL, CISL şi UIL FPL FP pentru protecţia a ocupării forţei de muncă pentru mai mult de 600 de angajati ai comunităţilor de munte din regiunea Torino.
Locuri de munca in Madrid
Carrefour creează 75 noi locuri de muncă directe în Leganés. Femeile sunt in proportie este de 68% din personalul noului hipermarket.
Locuri de munca in Catalonia (Catalunya)
Catalonia (Catalunya) se va încheia 2009 cu crestere neta de 1.800 de locuri de muncă faţă de anul precedent, dar până în 2010, piaţa muncii va avea de suferit datorita impactului crizei economice si a situaţiei actuale: servicile de cercetare oferite de Caixa Catalunya arata pierdera a 94900 de locuri de muncă insemnad o reducere de 2,7%.
Locuri de munca in Austria
Daca sunteti in cautare de locuri de munca in Austria primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va adresati oficiului de forte de munca din acesta tara. Acolo veti gasi consultanta specializata din partea unui expert care va poate ajuta in demersul dumneavoastra in gasirea unui loc de munca.
Locuri de munca in Belgia
Cu toate ca Belgia este o tara mica, aceasta este o destinatie pentru cei aflati in cautarea de locuri de munca din Europa. Cei mai multi angajatori sunt interesati sa gaseasca angajati pentru urmatoarele domenii: dezvoltarea afacerilor, afaceri publice si politici sociale.
Locuri de munca in Milano
Pentru gasirea de locuri de munca pentru emigrantii romani din Milano guvernul italian in cooperare cu guvernul roman au discutat de un acord de colaborare pentru a organiza mai multe targuri de locuri de munca pentru acestia.
Locuri de munca in Germania
In anul 2010 se pare ca in Germania se vor crea cele mai multe locuri de munca noi. Acest lucru este valabil datorita faptului ca Germania este se pare tara care a rezistat cel mai bine recesiunii care a cuprins intreaga planeta.
Din 2030 vom munci până la 65 de ani şi vom trăi 16-19 ani cu pensia
Chiar dacă vom munci până la 65 de ani, vom "câştiga" aproape 2 ani de pensie în plus şi vom trăi cu aproape 6 ani mai mult decât se întâmplă în prezent. Ministrul Muncii a anunţat,
Munca peste orele de program
Munca peste orele de program cauzeaza probleme grave de sanatate ! Aproape ca nici nu ma mai mira, faptul ca apar tot mai des asemenea cazuri, majoritatea patronilor din Romania au inteles foarte prost criza ....
Locuri de munca in Stuttgart
Orasul Stuttgart din Germania este unul din orasele din Europa care ofera cele mai multe locuri de munca in anul 2010.
Cu ce trebuie mers la ITM pentru inregistrarea unui contract de munca?
Articolul contine cateva precizari importante cu privire la problematica inregistrarii unui contract individual de munca.
Promisiuni salariale de la Ministerul Muncii
Angajaţii de la stat care au salarii de 600-700 de lei ar putea primi sporuri de 20-30%. Propunerea a venit din partea conducerii Ministerului Muncii, în timpul negocierilor cu sindicatele aflate în pragul grevei.
1 Mai - Ziua Muncii
1 Mai a devenit “Sarbatoarea Muncii” in cele mai multe tari din lume.
Locuri de munca in Olanda
Piata locurile de munca din Olanda este accesibila deja si pentru cetatenii romani.
Olanda a impus un regim tranzitoriu în ceea ce priveşte accesul muncitorilor români pe piaţa forţei de muncă după aderarea României.
Locuri de munca pentru straini in Austria
Va prezentam in acest articol perspectivele locurilor de munca pentru straini in Austria.
Odata ce ati reusit sa obtineti toate documentele necesare pentru a putea lucra in Austria treburile se simplifica foarte mult si aveti sanse reale sa va gasiti un loc de munca.
Noi locuri de munca in Spania
Spania a organizat de curand o bursa a locurile de munca disponibile pentru romani. S-au cautat in special ingineri in domeniul telecomunicatiilor si domeniul IT. Cei care doresc mai multe informatii despre acest subiect pot consulta portalul online EURES.
Info util cu privire la cartile de munca (norme ITM)
Articolul prezinta metodologia in vigoare la ITM cu privire la intocmirea, completarea si evidenta cartilor de munca.
locuri de munca part time
Anunturi cu angajari si locuri de munca part time din intreaga tara. Cauta pe publi24 si vei gasi cele mai bune oferte cu joburi, avand posibilitatea de a alege cautand prin sute de anunturi.
Inutilitatea codului muncii in piata libera
Asistăm în momentul de față la o nouă încrâncenare politică ce a scos la iveală ”valorile” indiscutabile ale socialismului. Subiectul este unul de natură socialistă și reflectă intervenționismul statului în piața muncii (componentă a pieței libere). Politicienii români, incapabili să învețe ceva din lecția dură pe care ne-au servit-o din plin deceniile de socialism ”luminos”, devin părtinitori foarte rapid cu ”aducătorii de voturi” cărora le vând sloganuri ieftine cu privire la cât de atent și protector este statul.

De ce nu e nevoie de un cod al muncii și pe cine apără un astfel de cod? Codul muncii se adaugă obligatoriu oricărei înțelegeri directe între angajator (unde trebuie să facem o distincție clară între cel privat și cel public) şi angajaţii săi și reglementează toate ”anomaliile” sau “ticăloșiile” pe care angajatorii le-ar dori introduse în contractele de muncă (sau excluse din contractele de muncă): munca de probă, perioada determinată a contractelor de muncă, salariul colectiv, condiții colective de remuneare (concedii, prime, sporuri), concedierea celor care sunt incompetenți. Un astfel de cod este absolut inutil pe piața liberă unde contractul este legea părților și unde fiecare aspect trebuie negociat la sânge între angajat și angajatori. În această negociere atât angajatorul cât și angajatul pornesc de pe poziții egale: angajatorul are nevoie de competențele angajatului și angajatul are nevoie de proiectul antreprenorial al angajatorului. Deoarece există un interes comun (angajatul să se angajeze și angajatorul să angajeze forță de muncă), nimeni nu va fi discriminat în contract (cu condiția să fie atenți în negociere și în ceea ce semnează).
codul-muncii-titlul-ii-partea-1/
codul-muncii-titlul-ii-partea-1/