link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
20 ianuarie: Ziua Camerei Video
de godessdiana88 la: 19/01/2023 17:48:22
Marcată anual pe 20 ianuarie, Ziua Camerei Video celebrează una dintre cele mai populare invenții umane din toate timpurile. Înainte de introducerea camerelor video, era imposibil să ne înregistrăm amintiri prețioase altfel decât în minte și în fotografii. Acest lucru s-a schimbat grație progresului tehnologiei și apariției "camcorder", un dispozitiv ce filmează și stocheaza simultan video-uri.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"20 ianuarie: Ziua Camerei Video"

20 ianuarie: Ziua de Conștientizare a Pinguinilor
Ziua de Conștientizare a Pinguinilor sprijină, anual, pe 20 ianuarie, oamenii să-și formeze o imagine mai realistă a acestor păsări acvatice, cu totul diferită de cea greșită, conformistă, desprinsă, de obicei, din filme, mai cu seamă de desene animate.
20 ianuarie: Ziua Internațională a Acceptării
Ziua Internațională a Acceptării este o celebrare anuală centrată pe oamenii cu dizabilități, pe împuternicirea lor mai curând prin creșterea mândriei față de ei înșiși ca ființe umane, decât prin caritate. Este o zi care îi încurajează să preia controlul asupra vieții lor, să-și urmărească cu persistență visurile, să-și afirme tot ce au mai bun în ei, indiferent de problemele lor fizice.
20 ianuarie – Sarbatori , traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 20 ianuarie sunt sarbatoriti Sfantul Eftimie cel Mare, Sfantul Fabian, Sfantul Sebastian si se celebreaza Boboteaza in stil vechi, Babin Den si ajunul Sfintei Agnes.
In traditia populara romaneasca Sfantul Eftimie este respectat in special de barbati, pentru a avea parte de sanatate, si se “tine” pentru a rodi pomii si a fi ferit de fripturi. Totodata, “Eftimie” e rau de paguba, ciuma, boale, izbituri si friguri.
20 ianuarie – Sărbători , tradiții și obiceiuri religioase
În ziua de 20 ianuarie sunt sărbătoriți Sfântul Eftimie cel Mare, Sfântul Fabian, Sfântul Sebastian și se celebrează Boboteaza în stil vechi, Babin Den și ajunul Sfintei Agnes.
În tradiția populară românească Sfântul Eftimie este respectat în special de bărbați, pentru a avea parte de sănătate, și se “ține” pentru a rodi pomii și a fi ferit de fripturi. Totodată, “Eftimie” e rău de pagubă, ciumă, boale, izbituri și friguri.
Născut pe 20 ianuarie – Horoscop general | Profil astrologic
Oamenii care își aniversează ziua de naștere pe data de 20 ianuarie fac parte din zodia Capricornului și sunt guvernați de către Saturn , Uranus și Lună. Vezi mai departe...
Exatlon Romania vs Mexic 20 Ianuarie 2018
Exatlon Romania vs Mexic 20 Ianuarie 2018

http://www.zazareplay.eu/2018/01/20/exatlon-romania-vs-mexic-episodul-20-ianuarie-2018/
Exatlon Ep 8 Online 20 Ianuarie 2018
Exatlon Ep 8 Online 20 Ianuarie 2018

http://www.zazareplay.eu/2018/01/20/exatlon-ep-8-online-20-ianuarie-2018/
20 mai: Ziua internațională a albinei
Celebrată anual pe 20 mai, Ziua internațională a albinei are rolul de a ne reaminti importanță acestei insecte și a altor viețuitoare în polenizarea din ecosisteme, în acoperirea nevoilor umanității, a aduce în prim plan apicultorii și necesitatea ca ei să își asume practici bune în consolidarea nivelului lor de trai și în livrarea pe piață a unor produse autentice, de înaltă calitate.
20 octombrie: Ziua Internațională a Chef-ilor
Celebrată anual pe 20 octombrie, Ziua Internațională a Chef-ilor se focalizează pe importanța gătitului și educația despre o alimentație sănătoasă, transmiterea de către chefi a conștiințelor și abilităților lor următoarelor generații de maeștri bucătari.
6 ianuarie: Ziua Strângerii la piept
De obicei, în preajma datei de 6 ianuarie (ziua Bobotezei), din pricina gerului, a frigului pătrunzător ce dă să crape pietrele, nu ne îndurăm să lăsăm nici măcar un câine pe afară ci, din contra, suntem tentați să-l strângem, în casă, la piept pentru a ne încălzi reciproc!
9 ianuarie: Ziua Electricității Statice
Anual, pe 9 ianuarie, Ziua Electricității Statice ne îndeamnă să onorăm acest fenomen frecvent neașteptat și neplăcut, care poate chiar să ne ridice părul de pe cap!
15 ianuarie : Ziua "Mulțumește-i Mentorului Tău"
Anual, pe 15 ianuarie, Ziua "Mulțumește-i Mentorului Tău" ne îndeamnă să ne reamintim de persoanele influente din existența noastră, de imensa contribuție în evoluția noastră a oamenilor care ne-au îndrumat în viață și ne-au sprijinit să fim ceea ce suntem în prezent.
17 ianuarie: Ziua Copiilor Inventatori
An de an, pe 17 ianuarie, Ziua Copiilor Inventatori ne reamintește de potențialul creativ al celor mici. Pablo Picasso spunea, "Fiecare copil este un artist. Problema este cum să rămână artist și după ce crește."
25 ianuarie: Ziua Opusului
Ți-ai dorit vreodată să fii un rebel / o rebelă, un fel de Gică contra? Dacă da, atunci ai ocazia să fii astfel, să faci totul pe dos, anual, pe 25 ianuarie, Ziua Opusului!
26 ianuarie : Ziua soțului / soției
Pe 26 ianuarie, Ziua soțului / soției este dedicată anual atașamentului reciproc dintre doi parteneri de viață, tovarăși de cuplu, interacțiunii lor spre fericire, împlinire și siguranță pe un termen cât mai lung, și copiilor pe care îi pot zămisli pentru a-și purta cât mai departe viitorul, idealurile și năzuințele lor.
29 ianuarie: Ziua Enigmelor
Celebrată anual pe 29 ianuarie, Ziua Enigmelor (Ziua Puzzle) onorează enigmele de tot felul, de la rebusuri, integrame, ghicitori, probleme de știință, matematică și fizică, până la jocul de puzzle și, desigur, misterele cu care ne confruntăm în viața noastră de zi cu zi.
20 aprilie: Ziua Limbii Chineze
Marcată anual pe 20 aprilie, Ziua Limbii Chineze a fost creată în 2010 de către Departamentul de Informații Publice al ONU, în scopul de "a se celebra multilingvismul și diversitatea culturală, precum și pentru a se promova utilizarea egală a tuturor celor șase sale limbi oficiale de lucru în toată organizația," pentru a se atrage atenția asupra istoriei, culturii și realizările asociate cu fiecare dintre aceste limbi.
20 mai: Ziua Mondială a Metrologiei
Anual, pe 20 mai, Ziua Mondială a Metrologiei celebrează capacitatea sistemului științific de măsurare de a se extinde dincolo de barierele limbajelor.
20 iunie: Ziua Internațională a Surfingului
Sărbătorită anual pe 20 iunie, Ziua Internațională a Surfingului aduce un omagiu acestui sport nautic și stilului de viață asociat cu el. Evenimentele programate pentru această zi scot în evidență impactul major al surfingului.
20 iulie: Ziua Mondială a Săritului
An de an, pe 20 iulie, Ziua Mondială a Săritului îi încurajează pe oamenii să sară simultan. Ideea din spatele sărbătorii inițiale a acestei zile a fost că milioane de oameni să sară în același timp pentru a schimbă orbita pământului!
5 ianuarie: Ziua Keto
Pe 5 ianuarie, Ziua Keto ne reamintește anual că dietele ketogenice îi ajută pe oameni să-și elimine carbohidrații din hrana lor zilnic ăpână într-o măsură în care corpurile lor încep să consume grăsime (în loc de carbohidrați) drept "combustibil". Pe de altă parte, în acest fel, bolnavii de epilepsie sunt sprijiniți să evite atacurile și se mărește funcția cognitivă a creierului uman.
7 ianuarie: Ziua Furcii de Tors
An de an, pe 7 ianuarie, Ziua Furcii de Tors celebrează acest instrument și ceea ce simboliza acesta în decursul Evului Mediu și chiar după aceea, munca femeilor pentru a le furniza îmbrăcăminte societății, mai ales membrilor familiei.
13 ianuarie: Ziua Pauzei pentru Poezie
Pe 13 ianuarie, Ziua Pauzei pentru Poezie ne sugerează să celebrăm poetul dinlăuntrul sufletului nostru, să scriem propriile noastre poeme sau să le recitim pe cele ale scriitorilor noștri preferați. Unii zic că, în această zi, poețîi își iau o pauză de la scriere, permițându-le oamenilor obișnuiți să se ocupe de așa ceva, să le preia "responsabilitățile", să fie fie inspirați de muzele lor...
26 ianuarie: Ziua Internațională a Vămii
În fiecare an, pe 26 ianuarie, Ziua Internațională a Vămii recunoaște rolul oficialilor, lucrătorilor și agențiilor vamale în menținerea fluxului de bunuri peste frontierele lumii. În această zi, membrii Organizație Mondiale a Vămilor (OMV) își expun activitățile și eforturile.
14 ianuarie: Ziua Mondială a Logicii
Marcată în fiecare an pe 14 ianuarie, Ziua Mondială a Logicii a fost proclamată pe 26 noiembrie 2019 de UNESCO, pentru a aduce în atenția comunității științifice și publicului general istoria intelectuală, implicațiiile practice și semnificația conceptuală ale logicii.
12 septembrie: Ziua Jocurilor Video
Nu avem vreun motiv să ne pară rău că nu am văzut lumina zilei pentru prima oară pe 12 septembrie, întrucât ne-ar pune in umbră Ziua Jocurilor Video. În prezent, industria jocurilor video este una de circa 18 miliarde de dolari, care crează constant noi teme și variante pentru toate vârstele!
14 ianuarie: Ziua Îmbracă-ți Animalul de Companie
Anual, pe 14 ianuarie, Ziua Îmbracă-ți Animalul de Companie ne încurajează să ne dichism membrul blănos al familiei, oferindu-i niște straie noi, asortae, cât mai extravagante și scoțându-l apoi la plimbare pentru a-i șoca pe oamenii de pe străzi.
20 decembrie: Ziua Jocurilor
Anual, 20 decembrie este ziua dedicată tuturor jocurilor, de la cele video, în direct (live), până la cele de societate, de pe telefon și competițiilor de cunoștiințe generale. Acestea ne furnizează numeroase beneficii, reprezentând un mod distractiv de a ne petrece timpul și unul de a ne elibera de stres. Daca nu sunt în exces!
20 iulie: Ziua internațională a șahului
Ideea de a celebra această zi ca una șahului a fost propusă de UNESCO încă din 1966, după ce fusese stabilită anterior de FIDE. Pe 12 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a aprobat în unanimitate o rezoluție recunoscând 20 iulie ca Ziua Mondială a șahului.