link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
21 ianuarie: Ziua Mariachi
de godessdiana88 la: 20/01/2023 17:34:11
Ziua Mariachi este sărbătorită an de an în Mexic și în întreaga lume pe 21 ianuarie pentru a se omagia acest tip de muzică, ce datează din secolul al XIX-lea. Își are originea în muzică populară din mai multe regiuni din vestul Mexicului. În această țară, cântăreții "mariachi" sunt extrem de apreciați la evenimente sociale precum petreceri de nuntă și de aniversări. Muzica Mariachi a depăsit granițele Mexicului, devenind prețuită în mai multe zone din America Latină și orașe majore din SUA, Canada și Europa.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"21 ianuarie: Ziua Mariachi"

21 ianuarie: Ziua Internațională a Îmbrățișărilor
Ziua Internațională a Îmbrățișărilor este un eveniment anual creat de Kevin Zaborney, care are loc pe 21 ianuarie, și a fost inițiat pe 21 ianuarie 1986 în Clio, Michigan, SUA. Îmbrățișarea este una din cele mai simple căi de manifestării a afecțiunii, atașamentului față de oamenii pe care îi iubim. Această zi ne încurajează, însă, să-i îmbrățișăm nu numai pe cei cunoscuți, ci și pe necunoscuți!
21 ianuarie: Ziua de Apreciere a Veveriței
În fiecare an, Ziua de Apreciere a Veveriței din 21 ianuarie ne îndeamnă să celebrăm cea mai nostimă rozătoare din lume și să învățăm mai multe despre ea.
16 ianuarie: Ziua Mondială a Zăpezii
Ziua Mondială a Zăpezii, marcată anual în a treia duminică a lunii ianuarie (în 2022, pe 16 ianuarie), care ne face în ultima vreme să ne punem mai des întrebarea lui Francois Villon "Mais où sont les neiges d'antan?" ("Dar unde sunt ninsorile de altădată"), a fost creată de Federația Internațională de Schi (FIS). În 2023, pică pe 15 ianuarie, în 2024 pe 21 ianuarie, în 2025 pe 19 ianuarie, iar în 2026 pe 18 ianuarie.
18 ianuarie: Ziua Selfie-ului Muzeului
Dacă în 2023, Ziua Selfie-ului Muzeului are loc pe 18 ianuarie, în anii următori este marcată astfel: 2024 - 17 ianuarie, 2025 - 15 ianuarie. 2026 - 21 ianuarie.
21 ianuarie – Sarbatori , traditii si obiceiuri religioase
Pe 21 ianuarie sunt celebrati Sfantul Maxim Marturisitorul, Sfintul Mucenic Neofit, Sfintii Mucenici Evghenie, Valerian, Candid si Achila, Sfanta Agnes si Sfantului Sarkis, si incepe luna Rowan din calendarul celtic.
Exatlon Ep 9 Online 21 Ianuarie 2018
Exatlon Ep 9 Online 21 Ianuarie 2018

http://zazaseriale.eu/2018/01/21/exatlon-ep-9-online-21-ianuarie-2018/
6 ianuarie: Ziua Strângerii la piept
De obicei, în preajma datei de 6 ianuarie (ziua Bobotezei), din pricina gerului, a frigului pătrunzător ce dă să crape pietrele, nu ne îndurăm să lăsăm nici măcar un câine pe afară ci, din contra, suntem tentați să-l strângem, în casă, la piept pentru a ne încălzi reciproc!
9 ianuarie: Ziua Electricității Statice
Anual, pe 9 ianuarie, Ziua Electricității Statice ne îndeamnă să onorăm acest fenomen frecvent neașteptat și neplăcut, care poate chiar să ne ridice părul de pe cap!
15 ianuarie : Ziua "Mulțumește-i Mentorului Tău"
Anual, pe 15 ianuarie, Ziua "Mulțumește-i Mentorului Tău" ne îndeamnă să ne reamintim de persoanele influente din existența noastră, de imensa contribuție în evoluția noastră a oamenilor care ne-au îndrumat în viață și ne-au sprijinit să fim ceea ce suntem în prezent.
17 ianuarie: Ziua Copiilor Inventatori
An de an, pe 17 ianuarie, Ziua Copiilor Inventatori ne reamintește de potențialul creativ al celor mici. Pablo Picasso spunea, "Fiecare copil este un artist. Problema este cum să rămână artist și după ce crește."
25 ianuarie: Ziua Opusului
Ți-ai dorit vreodată să fii un rebel / o rebelă, un fel de Gică contra? Dacă da, atunci ai ocazia să fii astfel, să faci totul pe dos, anual, pe 25 ianuarie, Ziua Opusului!
26 ianuarie : Ziua soțului / soției
Pe 26 ianuarie, Ziua soțului / soției este dedicată anual atașamentului reciproc dintre doi parteneri de viață, tovarăși de cuplu, interacțiunii lor spre fericire, împlinire și siguranță pe un termen cât mai lung, și copiilor pe care îi pot zămisli pentru a-și purta cât mai departe viitorul, idealurile și năzuințele lor.
29 ianuarie: Ziua Enigmelor
Celebrată anual pe 29 ianuarie, Ziua Enigmelor (Ziua Puzzle) onorează enigmele de tot felul, de la rebusuri, integrame, ghicitori, probleme de știință, matematică și fizică, până la jocul de puzzle și, desigur, misterele cu care ne confruntăm în viața noastră de zi cu zi.
21 martie: Ziua Internațională a Pădurilor
În 2012, Adunarea Generală a ONU a proclamat 21 martie Ziua Internațională a Pădurilor, o zi care celebrează și crește conștientizarea importanței tuturor tipurilor de copaci, păduri.
21 iunie: Ziua Mondială a Umanistului
Celebrată anual pe întreg globul, cu ocazia solstițiului de vară, care are loc de obicei pe 21 iunie, Ziua Mondială a Umanistului reprezintă o cale de răspândire a conștientizării umanismului ca filosofie de viață și a capacității sale de a schimbă lumea în bine. De asemeni, este un prilej de întâlnire a umaniștilor și promovării valorilor umanismului.
5 ianuarie: Ziua Keto
Pe 5 ianuarie, Ziua Keto ne reamintește anual că dietele ketogenice îi ajută pe oameni să-și elimine carbohidrații din hrana lor zilnic ăpână într-o măsură în care corpurile lor încep să consume grăsime (în loc de carbohidrați) drept "combustibil". Pe de altă parte, în acest fel, bolnavii de epilepsie sunt sprijiniți să evite atacurile și se mărește funcția cognitivă a creierului uman.
7 ianuarie: Ziua Furcii de Tors
An de an, pe 7 ianuarie, Ziua Furcii de Tors celebrează acest instrument și ceea ce simboliza acesta în decursul Evului Mediu și chiar după aceea, munca femeilor pentru a le furniza îmbrăcăminte societății, mai ales membrilor familiei.
13 ianuarie: Ziua Pauzei pentru Poezie
Pe 13 ianuarie, Ziua Pauzei pentru Poezie ne sugerează să celebrăm poetul dinlăuntrul sufletului nostru, să scriem propriile noastre poeme sau să le recitim pe cele ale scriitorilor noștri preferați. Unii zic că, în această zi, poețîi își iau o pauză de la scriere, permițându-le oamenilor obișnuiți să se ocupe de așa ceva, să le preia "responsabilitățile", să fie fie inspirați de muzele lor...
26 ianuarie: Ziua Internațională a Vămii
În fiecare an, pe 26 ianuarie, Ziua Internațională a Vămii recunoaște rolul oficialilor, lucrătorilor și agențiilor vamale în menținerea fluxului de bunuri peste frontierele lumii. În această zi, membrii Organizație Mondiale a Vămilor (OMV) își expun activitățile și eforturile.
21 aprilie: Ziua Buldogii sunt Frumoși
Anual, pe 21 aprilie, Ziua Buldogii sunt Frumoși este dedicată acestor câini cunoscuți pentru corpul lor îndesat, labele lor scurte și îndepărtate, boturile scurte și expresia lor încruntată, pe care mulți oameni îi apreciază ca fiind drăguți și vrednici de a fi iubiți!
21 septembrie: Ziua Mondială Alzheimer
Celebrată în fiecare an pe 21 septembrie, Ziua Mondială Alzheimer îndeamnă lumea să-și concentreze eforturile pentru conștientizarea despre această boală. Alzheimer este printre formele prevalente de demență și constă dintr-un set de perturbări ale funcționării mentale.
14 ianuarie: Ziua Mondială a Logicii
Marcată în fiecare an pe 14 ianuarie, Ziua Mondială a Logicii a fost proclamată pe 26 noiembrie 2019 de UNESCO, pentru a aduce în atenția comunității științifice și publicului general istoria intelectuală, implicațiiile practice și semnificația conceptuală ale logicii.
20 ianuarie: Ziua Camerei Video
Marcată anual pe 20 ianuarie, Ziua Camerei Video celebrează una dintre cele mai populare invenții umane din toate timpurile. Înainte de introducerea camerelor video, era imposibil să ne înregistrăm amintiri prețioase altfel decât în minte și în fotografii. Acest lucru s-a schimbat grație progresului tehnologiei și apariției "camcorder", un dispozitiv ce filmează și stocheaza simultan video-uri.
21 iulie: Ziua Fii Cineva (în viața unui copil)
Anual, pe 21 iulie, Ziua Fii Cineva ne provoacă pe fiecare dintre noi să ne rezervăm cel puțin 10 secunde pentru a face o diferență esențială în viața unui copil.
21 august: Ziua Internațională a Amintirii și Omagierii Victimelor Terorismului
An de an, pe 21 august, Ziua Internațională a Amintirii și Omagierii Victimelor Terorismului onorează viețile omenești schimbate pentru totdeauna de terorism. Persoanele afectate de acest flagel se simt frecvent neglijate sau uitate după ce urmările nefaste ale atacurilor teroriste se disipează din mintea celorlalți oameni, dispar din actualitate.
14 ianuarie: Ziua Îmbracă-ți Animalul de Companie
Anual, pe 14 ianuarie, Ziua Îmbracă-ți Animalul de Companie ne încurajează să ne dichism membrul blănos al familiei, oferindu-i niște straie noi, asortae, cât mai extravagante și scoțându-l apoi la plimbare pentru a-i șoca pe oamenii de pe străzi.
21 august: Ziua Autoîngrijirii prin Internet
Celebrată anual pe 21 august, Ziua Autoîngrijirii prin Internet este dedicată folosirii mijloacelor online pentru găsirea de resurse care ne pot ajuta să avem grijă de noi înșine. Mulți dintre noi suntem preocupați să avem grijă de alții, fie acasă, fie la muncă, și uităm adeseori să ne focalizăm atenția către noi înșine, prin practici care ne promovează sănătatea și tratarea activă a unor boli atunci când acestea apar. Există numeroase căi de autoîngrijire regulată, prin selectarea mâncării, exerciții fizice, somn, îngrijire dentară, și altele.
21 ianuarie 2015: Cei trei tineri din spatele imaginii online a lui Klaus Iohannis vor sa transforme in business succesul de la prezidentiale
21 ianuarie 2015: Cei trei tineri din spatele imaginii online a lui Klaus Iohannis vor sa transforme in business succesul de la prezidentiale
21 ianuarie 2015: Reprezentantii UE sositi la Chisinau le recomanda politicienilor moldoveni o alianta proeuropeana
21 ianuarie 2015: Reprezentantii UE sositi la Chisinau le recomanda politicienilor moldoveni o alianta proeuropeana