link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cum a creat Dumnezeu oamenii și le-a dăruit cuvintele | Poveste cu tâlc
de godessdiana88 la: 22/01/2023 12:16:25
Această poveste cu tâlc este diferită de cea din Biblie, inclusiv despre turnul Babel. Se zice că după ce Dumnezeu a creat oamenii, le-a dăruit cuvintele pentru a comunica și gândi și, apoi, i-a instalat într-o vale fertilă de la poalele munților, le-a dat longevitate și a început să-i observe, să-i vadă cum vor aspira ei să se dezvolte.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Cum a creat Dumnezeu oamenii și le-a dăruit cuvintele | Poveste cu tâlc"

Dumnezeu: Poem / Poveste cu tâlc de Kahlil Gibran
În acest poem sau poveste cu tâlc, personajul la persoana întâi a lui Kahlil Gibran este însuși Omul, însăși Omenirea, pe măsură ce se ridică la o înțelegere, iubire tot mai cuprinzătoare a lui Dumnezeu, a Divinității.
Cum te ajută Dumnezeu?: Poveste cu tâlc
A fost odată, pe malul unui râu, un sătuc în care toată lumea trăia fericită și se închina cu sârguință lui Dumnezeu în biserică. Într-o toamnă, a plouat cu găleata, zile în șir, râul a pornit să se umfle și apele sale au intrat în sat. Toți oamenii au început să-și salveze ce aveau mai prețios din case și să plece spre un loc sigur.
Dumnezeu a adus răul pe lume?: Poveste cu tâlc
Dumnezeu a adus răul pe lume, dumnezeu, rau, poveste, talc, poveste dumnezeu, poveste rau, raul in lume,

Un profesor universitar și-a întrebat odată studenții:

"Tot ce există pe această lumea a fost creat de Dumnezeu?"

Un student i-a răspuns cu cutezanță:

"Da, a fost creat de Dumnezeu!"
Cafeaua lui Dumnezeu - Poveste cu tâlc
Câteodată, concentrându-ne doar asupra ceştii, nu suntem în stare să ne bucurăm de cafeaua pe care ne-o dăruieşte Dumnezeu.
Oamenii apatici | O poveste cu tâlc
O poveste sufistă despre motivare, despre cum scăpăm de inerţie, ne eliberăm de apatie.
Apatia este mănuşa în care răul îşi strecoară mâna.
Aflarea sinelui şi a lui Dumnezeu | Poveste cu tâlc
Sufletul, cea mai preţioasă parte din noi, trebuie să fie îngrijit, cultivat. Este asemeni unei bucăţi de cărbune, rece şi inutilă în delăsare, dar care prinde strălucire şi împrăştie căldură atunci când este aprinsă.
Cel mai frumos zambet!
Estetica dentara Brasov se ocupa de dintii dumnevoastra fiind special creata pentru oamenii care isi doresc un zambet sanatos, alb si stralucitor in doar cateva sedinte de albire dentara, prin aplicarea unor fatete dentare, a unor coroane ceramice sau chiar a bijuteriilor dentare.
Iata baia pe care toti o prefera
Alege ce ti se potriveste de la mobilier de baie Constanta si creeaza baia visurilor tale de la A la Z. Baile superbe nu exista doar in filme. Ele sunt create de oameni ca tine, creativi, iubitori de frumos si mai ales dornici de relaxare si baie cu spuma intr-un decor deosebit.
Darul adevăratului călugăr | Poveste cu tâlc
Această poveste cu tâlc ilustrează expresiv modul în care oamenii care se dedică cu trup și suflet unei credințe, fie ea Creștinism, Buddhism (Zen) sau Islamism, reușesc să se desprindă de deșartele drumuri ale vieții lumești. După părerea mea (și nu numai a mea) toate religiile țintesc spre un Unic Dumnezeu.
Urmele pașilor: Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc despre modul cum Dumnezeu ne sprijină, uneori fără să ne dăm seama...
A, B, C,D... : Poveste cu tâlc de Paulo Coehlo
O poveste cu tâlc al lui Paulho Coelho despre noi căi de a ne ruga lui Dumnezeu și despre capacitatea Sa de a-și releva semnificația vieții noastre.
Pietrele zilelor de nastere
Pietrele pretioase mereu au avut o semnificatie aparte pentru oameni. Folclorul intregului pamant e brazdat de povestile despre pietrele pretioase si proprietatile lor.
Cele mai frumoase cantece de copii in format video.
Site-ul cantecedecopii.com a fost creat special pentru copii, unde poti viziona online, cantece, povesti, ghicitori si multe alte lucruri interesante dedicate copiilor.
Lecţia păpuşilor - Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc despre cum ar trebui să comunicăm cu cei din preajma noastră, despre alegerea gândurilor care să fie ferecate în noi, a răstimpului când este bine să vorbim şi a celui când trebuie doar să ascultăm cuvintele altora, a selectării oamenilor în care să ne încredem.
Nu există NU, NICIODATĂ, PREA TÂRZIU - Poveste cu tâlc
Creatorul a zămislit oamenii, le-a dăruit cuvinte pentru a gândi și a se înțelege între ei, și i-a dus într-o vale fertilă, la poalele munților, le-a oferit longevitate și, apoi, a început să-i supravegheze cum aspiră să evolueze.
Pășirea peste ape: Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc a lui Sri Ramakrishna despre autentica credință în Dumnezeu... Fata unui țăran avea îndatorirea de a aduce lapte proaspăt clienților din mai multe case, unul dintre aceștia fiind un preot. Pentru a ajunge la locuința lui, lăptăreasa trebuia să traverseze un râu foarte mare. VEZI MAI DEPARTE...
Necesitatea și lăcomia: Poveste cu tâlc de Sri Ramakrishna
Despre ceea ce se întâmplă în această poveste cu tâlc, numită și "parabola frizerului și a celor șapte ulcioare ale lăcomiei", Sri Ramakrishna Paramahamsa (1836–1886), mistic proeminent din India secolului al XIX-lea, le spunea discipolilor săi, "Aceasta este starea unor oameni în împărăția cerurilor. Cei care nu înțeleg diferența dintre adevărata cheltuială și adevăratul venit pierd tot ce au".
22 decembrie: Ziua "Îndrăgește tăcerea"
În fiecare an, pe 22 decembrie se celebrează Ziua "Îndrăgește tăcerea". Se spune că oamenilor le-au fost dăruite două urechi și numai o singura gură pentru a asculta de doua ori mai mult decât vorbesc. Rumi zicea, "Cu cât ești mai tăcut, cu atât ești mai capabil să auzi".
Efectul bârfelor și al zvonurilor: Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc care ne reamintește despre rolul cheie al comunicării între doi oameni și într-un grup de persoane. În cazul comunităților, transparența este și mai importantă. În caz contrar, zvonurile și bârfele pot distruge în scurt timp o comunitate sănătoasă. Frica scoate tot ce e mai rău din oameni. Situațiile dificile se pot agrava și mai mult când oamenilor le este teamă să ceară răspunsuri despre lucrurile care-i tulbură cel mai tare!
Spânzurătoarea: Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc despre felul cum teama poate destrăma încrederea reciprocă dintre oameni și instaura un regim de teroare.
Îngerul Morții: Poveste cu tâlc de Rumi
Îngerul Morții este o poveste cu tâlc a vestitului Jalaluddin Rumi, poet, jurist, învățat islamic, teolog și mistic Sufi, extrasă din "Cartea lui Rumi: 105 de povești și fabule care iluminează, delectează și informează".
Când privești la orice din viață cu ochii dorinței și lăcomiei, de cine speri să scapi? De tine însuți? De Dumnezeu? Este posibil așa ceva?
Aducerea ploii pe pământ - Poveste cu tâlc
Într-un sat, după patru ani de secetă, preotul de acolo a adunat toți oamenii pentru a face un pelerinaj împreună cu ei spre un munte, unde să-și unească glasurile într-o rugăciune prin care să-i ceară Domnului ploaie.
Imagini realizate din oameni
Creatii realizate cu ajutorul oamenilor
Dumnezeu 2.0
Daca Dumnezeu ar fi unul dintre noi, ar scrie si el un blog? Ar sta pe twitter sa interactioneze in maxim 140 de caractere cu noi, ne-ar da add pe facebook si hi5. Ar posta poze ca sa isi consolideze brandul personal? Ar fi interesat de o relatie apropiata cu cititorii? Ar participa la blogmeet-uri ca oamenii sa il vada in carne si oase?
Cum poti sti cand iti vorbeste Dumnezeu? | Ignatiu de Loyola
Multi oameni (si eu alaturi de ei) nu stiu cu adevarat cand si daca Dumnezeu le vorbeste si ce anume are sa le spuna. Se zice ca atunci cand primesti un autentic mesaj de la Domnul, esti cuprins de un nemaintalnit simtamant de pace interioara, in ciuda conflictelor si problemelor din viata de zi cu zi. In acest prim articol despre comunicarea cu Dumnezeu, il aduc drept martor pe Sfantul Ignatiu de Loyola.
Nietzsche: Dumnezeu a murit | Parabola nebunului
Ce a vrut sa spuna Friedrich Nietzsche prin vestita sa declaratie "Dumnezeu a murit," intalnita (si) in Parabola nebunului din a sa carte Die fröhliche Wissenschaft (Stiinta vesela) din 1882? El insista, de fapt, asupra semnificatiei pierderii credintei. Desi oamenii din Parabola nebunului nu cred in Dumnezeu, o mare parte a vietii lor a fost modelata de credinta in El. Nietzsche ne avertizeaza ca daca Dumnezeu a murit, tot ce este in lume trebuie sa se schimbe fundamental.
Nietzsche nu se spune ca Dumnezeu a murit, asa ca hai sa petrecem pana nu mai putem, ci ne atrage atentia ca, daca Dumnezeu a murit, El trebuie sa fie inlocuit cu Altceva. Desi ateist, Nietzsche ne atrage atentia ca omul nu poate duce totusi o viata lipsita de credinta. Daca Dumnezeu ar fi mort, nu ar trebui sa aflam un inteles al vietilor noastre in absenta Lui?
Poveşti cu tâlc despre Dumnezeu
În aceste poveşti cu tâlc, Dumnezeu este privit atât prin ochii inocenţi de copil, cât şi prin cei iscoditori ai filosofului, prin ochii lui Moise, dar şi prin cei ai oamenilor simpli, este regăsit în postura unui sfătuitor dar şi-n cea a unei Fiinţe incomprehensibile, aflată dincolo de înţelegerea noastră. Citeşte aceste poveşti, şi te vei bucura de tâlcul lor...
Vreau să-l găsesc pe Dumnezeu - Poveste de Paulo Coehlo
"Vino înăuntru şi vizitează mănăstirea noastră" i-a zis stareţul, apucându-l de mână şi conducandu-l în capelă. "Aici poţi vedea câteva din cele mai reuşite opere de artă din secolul al XVI-lea portretizând viaţa lui Dumnezeu şi slava lui printre oameni."
Este Dumnezeu fericit?
Desigur, ni se spune că Dumnezeu îşi iubeşte creaturile, şi dragostea, cel puţin în lumea umană, este o emoţie. Dragostea este totuşi o sursă de fericire atunci când este reciprocă, iar dragostea lui Dumnezeu nu este întoarsă către El decat de unii oameni, în nici un fel de toţi: unii cred că Dumnezeu nu există, altora nu le pasă dacă există sau nu, iar alţii îl urăsc, acuzându-l de indiferenţă faţă de oameni şi necazurile lor.