link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
24 ianuarie: Ziua Internațională a Reciclării Telefoanelor Mobile
de godessdiana88 la: 23/01/2023 18:05:14
Ziua Internațională a Reciclării Telefoanelor Mobile este celebrată anual pe 24 ianuarie începând cu 2017. A fost marcată, inițial, pe 26 ianuarie, atât în 2015, cât și în 2016.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"24 ianuarie: Ziua Internațională a Reciclării Telefoanelor Mobile"

24 ianuarie: Ziua Internațională a Educației
Adoptată de Adunarea Generală a ONU pe 3 decembrie 2018, Ziua Internațională a Educației este celebrată anual pe 24 ianuarie în scopul de a sublinia rolul educației în instaurarea păcii mondiale și a unei dezvoltări de durată a lumii.
20 ianuarie: Ziua Internațională a Acceptării
Ziua Internațională a Acceptării este o celebrare anuală centrată pe oamenii cu dizabilități, pe împuternicirea lor mai curând prin creșterea mândriei față de ei înșiși ca ființe umane, decât prin caritate. Este o zi care îi încurajează să preia controlul asupra vieții lor, să-și urmărească cu persistență visurile, să-și afirme tot ce au mai bun în ei, indiferent de problemele lor fizice.
26 ianuarie: Ziua Internațională a Vămii
În fiecare an, pe 26 ianuarie, Ziua Internațională a Vămii recunoaște rolul oficialilor, lucrătorilor și agențiilor vamale în menținerea fluxului de bunuri peste frontierele lumii. În această zi, membrii Organizație Mondiale a Vămilor (OMV) își expun activitățile și eforturile.
21 ianuarie: Ziua Internațională a Îmbrățișărilor
Ziua Internațională a Îmbrățișărilor este un eveniment anual creat de Kevin Zaborney, care are loc pe 21 ianuarie, și a fost inițiat pe 21 ianuarie 1986 în Clio, Michigan, SUA. Îmbrățișarea este una din cele mai simple căi de manifestării a afecțiunii, atașamentului față de oamenii pe care îi iubim. Această zi ne încurajează, însă, să-i îmbrățișăm nu numai pe cei cunoscuți, ci și pe necunoscuți!
24 iulie: Ziua Internațională a Autoîngrijirii
Ziua Internațională a Autoîngrijirii, celebrată în fiecare an pe 24 iulie, evidențiază importanța autoîngrijirii ca piatră de temelie a bunăstării. În această zi, oamenii din întreaga lume sunt încurajati să facă autoîngrijirea o parte a traiului lor zilnic și să o transforme într-o prioritate, ca o oportunitate de a avea beneficii evidente asupra sănătății lor.
24 iunie: Ziua internațională a zânelor
Fantezia, imaginația și un pic de praf de stele se reunesc pe 24 iunie în onoarea Zilei internaționale a zânelor. Aceste creaturi magice, supranaturale, au avut un rol de seamă în miturile și legendele lumii.
31 ianuarie: Ziua Internațională a Zebrei
Anual, Ziua Internațională a Zebrei este sărbătorită la nivel mondial. Cu mediul lor natural în descreștere odată cu mărirea dezvoltării umane, aceste animale blânde sunt în pericol. Când habitatele lor sunt amenințate, zebrele ajung să fie și ele în pericol din punct de vedere a supraviețuirii lor. Ziua Internațională a Zebrei are obiectivul de ne crește conștientizarea și eforturilor de conservare a acestui animal.
2 aprilie: Ziua Internațională a Verificării Faptelor
Ziua Internațională a Verificării Faptelor, ce are loc an de an pe 2 aprilie, se focalizează către relatarea corectă a evenimentelor și protejarea publicului față de dezinformare sau știri false. Este o zi al cărei rol este accentuat în 2022 de campania de comunicate de presă măsluite ale Rusiei lui Putin în decursul atacului său nemilos asupra Ucrainei, care a dus la năruirea multor orașe și moartea unor civili, oameni nevinovați, inclusiv copii.
7 octombrie: Ziua Internațională a Comunicării Pașnice
Ziua Internațională a Comunicării Pașnice, marcată în fiecare an pe 7 octombrie în toată lumea, țintește să încurajeze indivizii și guvernele să-și soluționeze conflictele fără a recurge la vreun fel de agresiune. În această zi, oamenii de pe întreg globul se focalizează în a comunica într-un mod care promovează dialoguri și rezultate pașnice. Acest lucru se poate dovedi a fi folositor în special în circumstanțe care au fost mult timp caracterizate de violență. Prin convorbiri pașnice și cu o minte deschisă, aproape orice conflict poate fi încheiat.
24 august: Ziua Internațională a Muzicii Ciudate
Ziua Internațională a Muzicii Ciudate ne inurajeaza anual, pe 24 august, să ascultăm un tip de muzică cu care nu suntem familiarizați, să descoperim stiluri muzicale stranii, ieșite din comun. Această sărbătoare îi poate, de exemplu, stârni pe oamenii care preferă muzică simfonică să se deschidă către manele ( un lucru aproape absurd de realizat!) ori către cei care sunt încântanți de manele către muzică clasică (o chestie la limita imposibilului!).
9 ianuarie: Ziua Internațională a Coregrafilor
Ziua Internațională a Coregrafilor de pe 9 ianuarie este dedicată anual , pe tot globul, acestor maeștri ai minții ai dansului, genii creative ale aducerii armonioase laolaltă a unor diferite mișcări ale trupului uman.
24 septembrie: Ziua Internațională a Dantelei
Ziua Internațională a Dantelei, sărbătorită anual, pe 24 septembrie, onorează această formă complexă de artă, utilizată de-a lungul anilor pentru o varietate de lucruri, de la îmbrăcămintea elegantă la obiecte decorative pentru casă, precum mileurile.
28 ianuarie: Ziua Internațională a Reducerii Emisiilor de CO2
De când efectele încălzirii globale ne afectează tot mai amenințător, Ziua Internațională a Reducerii Emisiilor de CO2 din 28 ianuarie are scopul de a ne mobiliza anual să luăm măsuri drastice în această privință, să punem presiune asupra politicienilor, conducătorilor noștri pentru a face asta.
11 ianuarie: Ziua Internațională a Egalității în Muncă
Ziua Internațională a Egalității în Muncă este, an de an, una de acțiune pentru promovarea plății egale la serviciu indiferent de rasă, țară de origine sau orientare se_uală. Pe plan global, în medie, femeile câștigă 84% din salariul bărbaților. Această diferență este izbitoare, mai ales pentru o femeie imigrantă, o persoană de culoare, care are eventual și copii.
11 ianuarie: Ziua Internațională "Îți Mulțumesc"
Această zi internațională de pe 11 ianuarie ne atrage atenția în fiecare an să nu uităm să spunem "Mulțumesc" chiar pentru orice credem că ni se cuvine (pe drept sau pe nedrept). Adeseori, omitem să ne arătăm recunoștiința din toată inima noastră pentru cei care ne fac viață mai bună, mai fericită.
24 august: Ziua internațională a muzicii stranii
Audierea unor diverse feluri de muzică ne aduce beneficii diverse. Ne lărgește orizonturile și ne îndeamnă să vedem lucruri cu care suntem obișnuiți din perspective insolite.
3 ianuarie: Ziua Internațională a Bunăstării Minte-Corp
Data de 3 ianuarie este dedicată anual Zilei Internaționale a Bunăstării Minte-Corp, fiind o oportunitate de a celebra modul în care o minte sănătoasă și emoții sănătoase înseamnă un trup sănătos! "MENS SANA ÎN CORPORE SANO" a lui Iuvenal. Conexiunea dintre minte, corp și suflet are un rol integral în sănătatea și starea noastră de bine.
19 iunie: Ziua internațională a plimbării
Cei care se plimbă nu se grăbesc, își rezervă timp pentru a contempla minunile naturii, ale mediului lor înconjurător. De fapt, adeseori, plimbăreții veritabili nu își stabilesc un traseu și nici măcar o anumită destinație!
14 ianuarie: Ziua Internațională a Zmeilor
Anual, pe 14 ianuarie sunt sărbătoriți zmeii, nu cei despre care este vorba în poveștile clasice cu Sânziana Cosânzeana sau Făt Frumos, ci acei care, multicolori, se înalță și plutesc în văzduh într-un spectacol extraordinar!
29 iunie - Ziua Internaţională a Dunării
29 iunie - Ziua Internaţională a Dunării
9 august: Ziua internațională a indigenilor
Ziua internațională sau mondială a indigenilor este celebrată anual pe 9 august în scopul sporirii conștientizării asupra populației indigene din toată lumea, a protejării drepturilor acesteia. Acest eveniment recunoaște totodată realizările și contribuțiile indigenilor, băștinașilor, de pretutindeni în îmbunătățirea mediului înconjurător.
30 iulie: Ziua internaţională a prieteniei
Ziua internaţională a prieteniei, proclamată a se sărbători anual pe 30 iulie de ONU, cu ocazia unei sesiuni din 2011, ar trebui să ne readucă în minte şi suflet valorile acestei minunate conexiuni dintre oameni. Cât de mult ţi-ai neglijat prietenii în ultima vreme?
6 mai: Ziua internațională FĂRĂ DIETĂ
Ziua internațională "fără dietă" a fost inițiată în 1992 de Mary Evans Young, conducătoarea grupului britanic "Diet Breakers" ("spărgătorii de dietă"). După ce a suferit în urma unei anorexii nervoase, a lucrat pentru a-i ajuta pe oameni să se aprecieze pe ei înșiși așa cum sunt, să își aprecieze corpul așa cum îl au.
20 mai: Ziua internațională a albinei
Celebrată anual pe 20 mai, Ziua internațională a albinei are rolul de a ne reaminti importanță acestei insecte și a altor viețuitoare în polenizarea din ecosisteme, în acoperirea nevoilor umanității, a aduce în prim plan apicultorii și necesitatea ca ei să își asume practici bune în consolidarea nivelului lor de trai și în livrarea pe piață a unor produse autentice, de înaltă calitate.
1 iulie: Ziua internațională a bancurilor
Pe 1 iulie, se celebrează ziua internațională a bancurilor, glumelor! Este o zi în care poți demonstra cât de spiritual ești, de-a lungul căreia poți împărți în stânga și în dreapta hohote de ras, și pune un zâmbet pe fețele oamenilor, inclusiv pe a ta!
7 septembrie: Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre
Pe 7 septembrie 2020 se celebrează pentru întâia oară Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre.
9 decembrie: Ziua Internațională a Medicii Veterinare
Celebrată an de an pe 9 decembrie, Ziua Internațională a Medicii Veterinare recunoaște munca importantă a organizațiilor ale căror viziuni și misiune este să promoveze un sector veterinat puternic și unificat care să protejeze animalele și, totodată, sănătatea și bunăstarea umană.
19 septembrie: Ziua internațională "Vorbește ca un pirat"
Ziua internațională "Vorbește ca un pirat" este o sărbătoare parodistică creată în 1995 de John Baur (cu numele de pirat Ol' Chumbucket, adică "bătrânul fârtat găleată") și Mark Summers (cu porecla piraterească Cap'n Slappy, tradus literal "Căpitanul Pălmuilă"), din Albany, Oregon, SUA.
9 mai 2020: Ziua internațională a păsărilor migratoare
În fiecare an, pentru ziua internațională a păsărilor migratoare se institue o temă anume. În acest an este "Păsările conectează lumea noastră", o temă aleasă pentru a evidenția importanța conservării și refacerii conexiunii ecologice și integritatea ecosistemelor care sprijină ciclurile naturale esențiale pentru supraviețuirea și bunăstarea păsărilor călătoare.