link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
14 martie: Ziua Geniului
de godessdiana88 la: 13/03/2023 17:53:38
Ziua Geniului este sărbătorită în fiecare an pe 14 martie pentru a se marca nașterea unuia din cei mai cunoscuți oameni de știință din istoria modernă, Albert Einstein. Fizicianul teoretician născut în Germania a schimbat modul în care umanitatea vedea universul cu a sa "Teorie a Relativității" și munca de fundamentare a ceea ce a devenit fizica cuantică, cei doi stâlpi ai fizicii moderne. Numele laureatului german al Premiului Nobel a devenit postum similar cu cuvântul "geniu".

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"14 martie: Ziua Geniului"

14 martie: Ziua π / pi
Pe 14 martie are loc Ziua π / pi, în care este celebrat în întreaga lume acest simbol / număr folosit în matematică ca o constantă reprezentând raportul dintre circumferința și diametrul cercului, care este de aproximativ 3,14159. Această zi a fost aleasă întrucât 3 (martie, a treia luna a anului), 1 și 4 (data de 14), sunt primele trei cifre ale lui π .
14 martie: Ziua Internațională de Acțiune pentru Râuri
Ziua Internațională de Acțiune pentru Râuri, marcată anual pe 14 martie, este dedicată salvării râurilor, celebrării acestora și creării conștientizării despre importanța lor. Știați că 2 milioane de tone de reziduuri de canalizare, deșeuri industriale și agricole sunt introduse în fiecare zi în râurile, apele lumii? Da, este echivalentul greutății tuturor oamenilor de pe pământ! De aceea, este vremea să ne salvăm râurile pentru generațiile viitoare!
14 martie: Evenimentul zilei - Premiera operei Mikado de Arthur Sullivan
Mikado sau Orașul Titipu este o operă comică în două acte, compusă de Arthur Sullivan pe libretul lui W. S. Gilbert, fiind a noua din cele 14 lor colaborări din domeniul operei. A avut premiera pe 14 martie 1885, la Londra, unde a fost prezentată la teatrul Savoy de 672 de ori, fiind a doua din cea mai jucată din orice lucrare a teatrului muzical și având una dintre cele mai lungi perioade de reprezentație a oricărei piese de teatru până în acea vreme.
14 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 14 martie este rezervata comemorarii Sfantului Cuvios Benedict din Nursia, Sfantului Mucenic Alexandru din Pidna, Sfintei Matilda, sarbatorii japoneze “Ziua alba”, Anului Nou Sikh, si festivalurilor romane Mamuralia si Equirria.
4 martie: Ziua Muzicii de Marș
Ziua Muzicii de Marș celebrează anual, pe 4 martie, un gen muzical cu un puternic ritm regulat care, la origine, a fost compus pentru marșuri militare și este cel mai frecvent performat de orchestre militare.
Berbec - horoscop zilnic 14 martie pe Zenivers.ro!
Berbec - horoscop zilnic 14 martie pe Zenivers.ro!
Taur, horoscopul zilei de azi 14 martie pe Zenivers.ro!
Taur, horoscopul zilei de azi 14 martie pe Zenivers.ro!
Fecioara - horoscopul zilei 14 martie pe Zenivers.ro!
Fecioara - horoscopul zilei 14 martie pe Zenivers.ro!
Scorpion - horoscop de astazi 14 martie pe Zenivers.ro!
Scorpion - horoscop de astazi 14 martie pe Zenivers.ro!
Capricorn - horoscop zilnic 14 martie pe Zenivers.ro!
Capricorn - horoscop zilnic 14 martie pe Zenivers.ro!
Varsator - horoscopul zilei 14 martie pe Zenivers.ro!
Varsator - horoscopul zilei 14 martie pe Zenivers.ro!
Horoscop zilnic 14 martie pentru zodia Pesti pe Zenivers.ro!
Horoscop zilnic 14 martie pentru zodia Pesti pe Zenivers.ro!
Bake off Romania Episodul 3 Online - 14 Martie 2016
Video cu episodul 3 al show-ului culinar „Bake off Romania” difuzat de Pro TV luni, 14 martie 2016.
Cele mai bune reduceri online ale zilei – 14 martie 2017
Cateva dintre cele mai bune reduceri online pentru marti, 14 martie 2017.
Ferma Sezonul 4 Episodul 21 Online 14 martie 2019
Urmareste online emisiunea Ferma Sezonul 4 Episodul 21, difuzata de Pro TV joi, 14 martie 2019, incepand cu ora 21:30.
14 mai: Ziua "Dansează ca o găină"
Hai să ne distrăm pe 14 mai, să ieșim cumva din izolare, lăsându-ne în voia dansului găinii! Chiar dacă tinzi să nu mă crezi, îți confirm cu tărie că pe această dată este de bun augur să dansăm precum o găînă, să ne cuibărim eventual ca ea, și, dacă, ne simțim în stare, și avem și niște copii prin preajmă, chiar să cotcodăcim!
https://www.diane.ro/2020/05/14-mai-ziua-danseaza-ca-o-gaina.html
14 octombrie: Ziua Mondială a Standardelor
Celebrată anual pe 14 octombrie, Ziua Mondială a Standardelor onorează eforturile multor experți care au dezvoltat standarde (în România de altădată numite "STAS-uri) în organizații precum Organizația Internațională pentru Standarde (ISO), Societatea Americană a Inginerilor Mecanici (ASME), Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU), Comisia Internațională Electrotehnică (IEEE).
2 martie: Ziua Lucrurilor Vechi
Anual, pe 2 martie, Ziua Lucrurilor Vechi ne încurajează să apreciem frumusețea acestora sau să conștientizăm ce turnuri ale existenței ne irită sau ne sastisesc de prea/ mai multă vreme și să luăm măsuri ferme pentru a ne debarasa de ele.
9 Martie: Ziua Panicii
Celebrată anual pe 9 martie, Ziua Panicii este una în care este OK să ne lăsăm în voia emoțiilor panicarde pe care de obicei ni le ținem în frâu. Nu este întru totul negativ să ne simțim copleșiți sau îngrijorați. Eliberarea din când în când unui astfel de simțământ nu ne transformă în mod necesar în persoane slabe sau inepte.
16 martie: Ziua Aprecierii Buzelor
Celebrată pe 16 martie, Ziua Aprecierii Buzelor ne îndeamnă, an de an, să acordăm buzelor un plus de atenție, să ni le iubim și să învățăm căi cât mai bune de a ni le îngriji. Acest eveniment a fost creat de Thomas și Ruth Roy de la Wellcat Holidays.
19 martie: Ziua "Hai să Râdem"
Celebrată an de an pe 19 martie, Ziua "Hai să Râdem" este o sărbătoare neoficială care ne încurajează râdem și să ne bucurăm de beneficiile râsului, chiar și pentru a contracara astenia de primavară. Pe lângă faptul că este contagios, se spune că râsul este cel mai bun medicament al oamenilor. Alături de aportul său pozitiv din punct de vedere al sănătății, acesta ne furnizează și alte, inclusiv social.
21 martie: Ziua Internațională a Pădurilor
În 2012, Adunarea Generală a ONU a proclamat 21 martie Ziua Internațională a Pădurilor, o zi care celebrează și crește conștientizarea importanței tuturor tipurilor de copaci, păduri.
27 martie: Ziua Mondială a Teatrului
Marcată anual, pe 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului a fost inițiată în 1961 de Institutul Internațional al Teatrului (IIT), în scopul de a se celebra importanța acestei arte, a se face apel la guverne, politicieni și diverse instituții să recunoască valoarea teatrului pentru societate.
29 martie: Ziua Mondială a Pianului
În fiecare an, pe 29 martie, Ziua Mondială a Pianului reunește iubitorii muzicii din toată lumea în celebrarea acestui așa-numitului "rege al instrumentelor muzicale". Totodată această zi încurajează pianiștii de toate vârstele și abilitățile să cânte în locuri publice.
14 septembrie: Ziua Vieții Creative
În fiecare an, pe 14 septembrie, Ziua Vieții Creative ne îmboldește să ne demonstrăm creativitatea celor din jurul nostru, să ne explorăm imaginația, să ne rezervăm timp pentru a visa, a descoperi și inventa.
7 martie: Ziua Puterii Plantelor
Marcată anual pe 7 martie, Ziua Puterii Plantelor are scopul de a crește conștientizarea despre beneficiile unei hrăniri sustenabile și a încuraja pe oricine să adopte o dietă bazată pe plante. O astfel de dietă poate fi în întregime vegană (fără produse derivate din animale), constând îndeosebi din mâncăruri din plante sau din plante întregi procesate la minimum.
10 martie: Ziua Mondială a Rinichilor
Anual, pe 10 martie, Ziua Mondială a Rinichilor are țelul de a mări conștientizarea despre variatele boli ale acestora și modul cum pot afecta ele viața oamenilor. Corpul uman are nevoie de rinichi pentru a funcționa corespunzător, iar pentru cei bolnavi din cauza lor chiar și cele mai simple sarcini se pot transforma în unele dificile.
14 august: Ziua Iubește-ți Librăria
Sărbătorită an de an pe 14 august, Ziua Iubește-ți Librăria a fost fondată de Asociația Vânzătorilor de Carte Australiană, cu scopul de a crește aprecierea librăriilor și a evidenția rolul lor benefic în comunități. Ziua aceasta încurajează oamenii să citească și reamintește menirea librăriilor de a facilita cunoașterea pentru oricine.
14 ianuarie: Ziua Mondială a Logicii
Marcată în fiecare an pe 14 ianuarie, Ziua Mondială a Logicii a fost proclamată pe 26 noiembrie 2019 de UNESCO, pentru a aduce în atenția comunității științifice și publicului general istoria intelectuală, implicațiiile practice și semnificația conceptuală ale logicii.