![]() |
inregistreaza-te (dureaza doar 10 secunde!) deja utilizator?conecteaza-te |
ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet. Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.
populare
|
Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online! Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate www.prepa.ro |
|
15 martie: Ziua Internațională Împotriva Brutalității Poliției
de godessdiana88 la: 14/03/2023 18:18:35 |
Ziua Internațională Împotriva Brutalității Poliției este marcată, an de an, pe 15 martie, începând cu 1997. Brutalitatea poliției se referă la utilizarea ilegală a unei forțe excesive de către un polițist. Este una din cele mai prevalente forme de comportament greșit și violent ale poliției.
comenteaza
. modifica .
sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri
linkuri similare cu:
"15 martie: Ziua Internațională Împotriva Brutalității Poliției"
21 martie: Ziua Internațională a Pădurilor
În 2012, Adunarea Generală a ONU a proclamat 21 martie Ziua Internațională a Pădurilor, o zi care celebrează și crește conștientizarea importanței tuturor tipurilor de copaci, păduri.
|
10 martie: Ziua Internațională a Perucii
Celebrată anual pe 10 martie, începând cu 2016, Ziua Internațională a Perucii a fost creată de Temashop.dk, un magazin de costume și accesorii tematice din Danemarca. Scopul acestei zile este de a sprijini lupta împotriva cancerului, a creșterii conștientizării despre problemele pierderii părului provocate de boli și că rezultat al chimioterapiei. Totodată, acest eveniment aduce puțin mai multă distracție în viața oamenilor din toată lumea prin provocarea lor de a se juca și a purta o perucă care să le preschimbe semnificativ imaginea!
|
20 martie: Ziua Internațională a Fericirii
Începând cu 2013, ONU celebrează Ziua Internațională a Fericirii, ca o cale de recunoaștere a importanței fericirii în viețile oamenilor din toată lumea. Adunarea Generală a ONU a proclamat , prin rezoluția sa 66 / 281, 20 martie ca Ziua Internațională a Fericirii. Prin această rezoluție, a subliniat nevoia unei abordări mai inclusive, echitabile și echilibrate a creșterii economice care să promoveze dezvoltarea sustenabilă, eradicarea sărăciei, și bunăstarea tuturor ființelor umane.
|
25 martie: Ziua Internațională de Amintire a Victimelor Sclaviei și a Comerțului Transatlantic de Sclavi
Ziua Internațională de Amintire a Victimelor Sclaviei și a Comerțului Transatlantic de Sclavi, ce are loc anual pe 25 martie, onorează viețile celor care au murit din pricina sclaviei sau au trăit ororile comercializării de sclavi. Este, de asemeni, o ocazie de a crește conștientizarea despre pericolele rasismului și prejudecăților.
|
15 octombrie: Ziua Internațională a Femeilor Rurale
Ziua Internațională ONU a Femeilor Rurale din 15 octombrie celebrează și onorează rolul acestor femei, le recunoaște meritele importante în dezvoltarea rurală și cea agricolă din întreaga lume.
|
27 martie: Ziua Internațională a Whisk(e)y-ului
În fiecare an, pe 27 martie, fanii din toată lumea se adună real sau virtual pentru a celebra băutura lor alcoolică distilată preferată. Ziua Internațională a Whisk(e)y-ului folosește paranteza pentru a indica faptul că este sprijinită și de scoțieni, canadieni și japonezi, care scriu numele licorii fără "e", adică whisky, spre deosebire de irlandezi și americani.
|
10 martie: Ziua Internațională a Cimpoiului
Ziua Internațională a Cimpoiului este celebrată anual pe 10 martie, pentru a se celebra un instrument muzical care datează din anii 400 î.Hr. și se crede că originează din Egipt. Cimpoaiele sunt instrumente distincte și unice, care au rezervat un loc special în culturile din anumite părți ale Europei, precum Scoția, Irlanda și chiar România.
|
19 martie: Ziua Internațională a Clientului
Comunitatea globală de afaceri sărbătorește Ziua Internațională a Clientului an de an, pe 19 martie. Cu acest prilej, diverse organizații din lume își rezervă timp pentru a mulțumi clienților, vizitatorilor și partenerilor lor, inclusiv online.
|
21 martie: Ziua Internațională a Culorii
Ziua Internațională a Culorii, celebrată în fiecare an pe 21 martie, a fost propusă de Asociația Portugheză a Culorii. A fost aleasă data de 21 martie întrucât aceasta este ziua echinoxului, atunci când razele soarelui se îndreaptă direct către ecuator. Această zi este sărbătorită prin expoziții, spectacole și programe interactive de știință, inclusiv pentru copii, printre multe alte activități.
|
22 martie: Ziua Internațională a Focii
Ziua Internațională a Focii, ce are loc anual pe 22 martie, are menirea de a crește conștientizarea despre conservarea acestui animal în toată lumea și este marcată și pentru a se onora acest uimitor mamifer marin. Focile nu sunt numai adorabile, atractive, prezența lor în lume având un impact semnificativ. De asemeni, sunt cele mai vânate mamifere de pe planetă, fiind în pericol de dispariție în curând.
|
8 martie: Ziua Internațională a Femeilor
Ziua Internațională a Femeilor este marcată anual în scopul celebrării împlinirilor femeilor din orice vreme și națiune. Este cunoscută și ca Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pacea Internațională.
|
15 septembrie: Ziua Internațională a Democrației
Instituită în 2007 de Adunarea Generală a ONU, Ziua Internațională a Democrației are scopul de a promova și sprijini principiile democrației. În preambulul rezoluției de adoptare, s-a menționat: "deși democrațiile împărtășesc trăsături comune, nu există un singur model de democrație, iar democrația nu aparține nici unei țări sau regiuni... democrația este o valoare universală bazată pe voința liber exprimată a oamenilor în determinarea propriilor lor sisteme politice, economice, sociale și culturale, și participarea lor în toate aspectele vieții."
|
15 mai: Ziua Internațională a Siguranței în Apă
Ziua Internațională a Siguranței în Apă, marcată anual pe 15 mai, are scopul de a răspândi conștientizarea pe plan global despre pericolul înecului și a-i educa pe tineri să fie într-o sporită siguranță în apă și în preajma acesteia.
|
13 martie: Ziua Internațională Fiecare Fată Câștigă
Ziua Internațională Fiecare Fată Câștigă, celebrată anual pe 13 martie, sprijină atragerea atenției față de drepturile femeilor din toată lumea, îndeosebi ale celor tinere. Sărbătorirea implică lecturi, convorbiri și conferințe despre împuternicirea femeilor din fiecare țară. Țelul zilei este de a se ajunge la o schimbare sistemică pe termen lung care să ducă la obținerea de drepturi sustenabile ale femeilor.
|
25 martie: Ziua Internațională a Copilului Nenăscut
Ziua Internațională a Copilului Nenăscut este comemorată anual pe 25 martie. Copiilor nenăscuți li se neagă frecvent aceleași drepturi ca și celor născuți, întrucât valoarea lor percepută și dreptul lor la viață sunt legate de voință și dorințele mamei care poartă copilul în pântecul sau.
|
14 martie: Ziua Internațională de Acțiune pentru Râuri
Ziua Internațională de Acțiune pentru Râuri, marcată anual pe 14 martie, este dedicată salvării râurilor, celebrării acestora și creării conștientizării despre importanța lor. Știați că 2 milioane de tone de reziduuri de canalizare, deșeuri industriale și agricole sunt introduse în fiecare zi în râurile, apele lumii? Da, este echivalentul greutății tuturor oamenilor de pe pământ! De aceea, este vremea să ne salvăm râurile pentru generațiile viitoare!
|
3 martie: Ziua Internațională a Whiskey-ului Irlandez
Ziua Internațională a Whiskey-ului Irlandez din 3 martie este dedicată an de an acestei băuturi renumite în lume. Acest whiskey a apărut cu mai mult de 800 de ani în urmă. Așa cum îi sugerează numele, este produs în Iralanda și este cunoscut pentru textura sa fină și calitatea sa.
|
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
Cu prilejul anualei a Zi Internaționale a Ceaiului din 15 decembrie, suntem îndemnați să lăsăm deoparte cafeaua, Coca Cola, Pepsi și băuturile energizante pentru a ne delecta cu cea mai populară băutură din lume. Ziua acesta caută crească conștientizarea despre impactul comerțului cu ceai din întreagă lume. Deși această sărbătoare există din 2005, abia în 2019 ONU a introdus-o, pe 21 mai , în calendarul său. Desigur, le putem sărbători pe amandouă, fiindcă cine nu își dorește un ceai dublu?
|
26 iunie: Ziua internațională împotriva abuzului și traficului ilegal de droguri
Sprijinită de oameni simpli, comunități și organizații de pe tot cuprinsul lumii, ziua de 26 iunie are țelul de a mări conștientizarea problemelor majore pe care drogurile le reprezintă pentru societate.
|
29 august: Ziua internațională împotriva testelor nucleare
Rezoluția apelează mai ales la creșterea conștientizării "despre efectele exploziilor de testare a armelor nucleare sau a o oricăror altor explozii atomice, și necesitatea de încetare a lor, ca unul dintre mijloacele de împlinire a obiectivului de accedere la o lume liberă, eliberate de arme nucleare".
|
15 mai: Ziua internațională a familiei
Pe 15 mai, în fiecare an, cu acest prilej se organizează evenimente, ateliere de lucru, conferințe, seminarii, întruniri și discuții despre tema anuală specifică conștientizării importanței familiei în societate, învigorării și armonizării relaționării din aceasta.
|
24 martie: Ziua Internațională pentru Dreptul la Adevăr Privind Violarea Masivă a Drepturilor Umane și pentru Demnitatea Victimelor
Dreptul la adevăr este adeseori invocat în contextul violării grosolane ale drepturilor umane. Rudele victimelor execuțiilor rapide, sumare, dispariției forțate de persoane, copiilor răpiți, torturii, cer să se afle ce li s-a întâmplat. Dreptul la adevăr implică cunoașterea realității complete despre evenimente mușamalizate, circumstanțelor lor specifice și cine a participat la ele, incluzând cunoașterea împrejurărilor în care au avut loc astfel de violări, precum și motivul acestora.
|
30 iulie: Ziua internaţională a prieteniei
Ziua internaţională a prieteniei, proclamată a se sărbători anual pe 30 iulie de ONU, cu ocazia unei sesiuni din 2011, ar trebui să ne readucă în minte şi suflet valorile acestei minunate conexiuni dintre oameni. Cât de mult ţi-ai neglijat prietenii în ultima vreme?
|
6 mai: Ziua internațională FĂRĂ DIETĂ
Ziua internațională "fără dietă" a fost inițiată în 1992 de Mary Evans Young, conducătoarea grupului britanic "Diet Breakers" ("spărgătorii de dietă"). După ce a suferit în urma unei anorexii nervoase, a lucrat pentru a-i ajuta pe oameni să se aprecieze pe ei înșiși așa cum sunt, să își aprecieze corpul așa cum îl au.
|
20 mai: Ziua internațională a albinei
Celebrată anual pe 20 mai, Ziua internațională a albinei are rolul de a ne reaminti importanță acestei insecte și a altor viețuitoare în polenizarea din ecosisteme, în acoperirea nevoilor umanității, a aduce în prim plan apicultorii și necesitatea ca ei să își asume practici bune în consolidarea nivelului lor de trai și în livrarea pe piață a unor produse autentice, de înaltă calitate.
|
1 iulie: Ziua internațională a bancurilor
Pe 1 iulie, se celebrează ziua internațională a bancurilor, glumelor! Este o zi în care poți demonstra cât de spiritual ești, de-a lungul căreia poți împărți în stânga și în dreapta hohote de ras, și pune un zâmbet pe fețele oamenilor, inclusiv pe a ta!
|
9 august: Ziua internațională a indigenilor
Ziua internațională sau mondială a indigenilor este celebrată anual pe 9 august în scopul sporirii conștientizării asupra populației indigene din toată lumea, a protejării drepturilor acesteia. Acest eveniment recunoaște totodată realizările și contribuțiile indigenilor, băștinașilor, de pretutindeni în îmbunătățirea mediului înconjurător.
|
7 septembrie: Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre
Pe 7 septembrie 2020 se celebrează pentru întâia oară Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre.
|
9 decembrie: Ziua Internațională a Medicii Veterinare
Celebrată an de an pe 9 decembrie, Ziua Internațională a Medicii Veterinare recunoaște munca importantă a organizațiilor ale căror viziuni și misiune este să promoveze un sector veterinat puternic și unificat care să protejeze animalele și, totodată, sănătatea și bunăstarea umană.
|