![]() |
inregistreaza-te (dureaza doar 10 secunde!) deja utilizator?conecteaza-te |
ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet. Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.
populare
|
Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online! Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate www.prepa.ro |
|
Cat de avariata trebuie sa fie o masina pentru a putea fi declarata dauna totala?
de Myagy10 la: 15/03/2023 08:06:26 |
In trafic, responsabilitatea este foarte importanta pentru orice sofer. O clipa de neatentie, o miscare neinspirata sau o cat de mica abatere poate duce usor la un accident nedorit. De exemplu, unele persoane isi pierd rabdarea si incalca legea, realizand depasiri in zone delicate, apasand pedala de acceleratie prea mult sau fortand trecerea pe galben-rosu la semafor.
comenteaza
. modifica .
sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri
linkuri similare cu:
"Cat de avariata trebuie sa fie o masina pentru a putea fi declarata dauna totala?"
Ce trebuie sa stii despre un comunicat de presa publica pe Pr Total
Ce trebuie sa stii despre un comunicat de presa publica pe Pr Total
|
Ti-ai cumparat o motosapatoare? Iata cum trebuie sa o folosesti corect pentru a putea sa iti eficientizezi munca
Ti-ai cumparat o motosapatoare? Iata cum trebuie sa o folosesti corect pentru a putea sa iti eficientizezi munca
|
Trebuie sa iti vopsesti masina? Profita de promotiile Top Lac Auto Service!
Trebuie sa iti vopsesti masina? Profita de promotiile Top Lac Auto Service!
|
Masinile VOLVO ar putea comunica intre ele atunci cand drumul este periculos!
Masinile Volvo din Europa vor putea comunica între ele pentru a avertiza soferii când drumul este alunecos sau când apar alte pericole.
In ultimul an, Volvo a promis că are de gând ca până la finalul deceniului să producă automobilele cele mai sigure din lume, in caz de accident, moartea pasagerilor sa fie imposibila. Ei pun mare accent şi pe tehnologiile de vârf de pe automobilele lor, iar o astfel de tehnologie am descoperit-o azi, cu privire la comunicarea între automobile. |
Ce trebuie sa faci daca masina nu mai porneste din cauza bateriei auto
In cazul in care basina ta nu mai porneste din cauza unei baterii auto defecte cal mai bun lucru pe care il poti face este sa achizitionezi una noua. www.ab-pieseauto.ro iti pune la dispozitie cele mai bune preturi de pe piata si livrare la domiciliu. Montajul si verificarea sunt incluse.
|
Ce trebuie stiut despre un dosar de dauna
In cazul unui accident auto, situatia se poate rezolva amiabil sau prin interventia politiei. Aceste aspecte au fost descrise in articolul „Totul despre RCA”. In continuare sunt prezentati pasii care trebuie facuti pentru repararea masinii, in baza unui dosar de dauna.
|
Pasii ce trebuie facuti pe site-ul ANAF pentru declaratii online
Articolul prezinta pas cu pas ce trebuie sa faceti pentru a putea depune declaratiile on-line, descriere insotita de poze pentru o usoara intelegere.
|
Concursuri de la Jeep , unul in care trebuie sa mananci dintr-un Jeep de ciocolata!
Super tare concursul de la firma Jeep, 2 concursuri mi-au atras atentia , primul in care trebuie sa dintr-o masina de ciocolata si a doua in care trebuie sa gaseasca in Jeep-ul plin de ciocolati cheia de la jeep!
|
Inchirieri masini bune la preturi mici.
Vreti sa inchiriati o masina?
A-ti ajuns unde trebuie. La noi gasiti masini de lux cat si masini economice. Vreti o masina cu sofer ? Va inchiriem masina cu sofer. |
Cele mai puternice masini de politie
Asa cum isi poate imagina fiecare dintre noi, trebuie sa existe si masini care sa faca concurenta bolizilor auto de tot felul, pe strazile si autostrazile lumii.
|
Cinci masini superbe, pe care le poti conduce fara permis auto!
Deși probabil în România nu sunt foarte populare, acele mașini care pot fi conduse fără permis auto sunt preferate de mulți cetățeni din țările occidentale. După cum v-ați dat seama, principalul avantaj este faptul că nu veți fi nevoiți să treceți vreun examen pentru a vă urca la volanul unui astfel de vehicul.
Potrivit legislatiei in vigoare, singurul lucru necesar este un atestat obtinut de la o scoala de soferi autorizata. Aceste vehicule nu sunt destinate doar adolescentilor. Le poti conduce fara grija, in cazul in care permisul auto ti-a fost suspendat. Daca ai ramas fara carnet din cauza vitezei excesive trebuie sa te anuntam ca s-ar putea sa nu fii prea incantat sa conduci cu… maximum 45 de km/h. Vârsta minimă pentru a conduce asemenea vehicule este de 16 ani, acestea reprezentând și un mijloc util prin care adolescenții pot obțină experiența necesară în viitor. |
In Romania, drumul spre cer este Transfagarasan
Daca vreti adrenalina, peisaje superbe si un drum pana la nori, atunci trebuie sa va luati masina si sa va indreptati catre Transfagarasan.
|
Reguli mai aspre la Inspectia Tehnica Periodica (ITP) din 2019!
Reguli mai aspre la Inspectia Tehnica Periodica (ITP)din 2019.
Schimbari importante in 2019 privind Inspectia Tehnica Periodica (ITP) la care soferii trebuie sa-si aduca masinile. O modificare majora este aceea ca posesorii de masini mai vechi de 12 ani vor fi nevoiti sa treaca prin ITP in fiecare an, nu odata la doi ani cum era prevazut pana acum. In schimb, autovehiculele destinate transportului de persoane care au, in afara locului conducatorului, mai mult de 8 locuri pe scaune, cele folosite ca taxi sau pentru inchiriere, precum si cele pentru scoala auto care au, in afara locului conducatorului, mai mult de 8 locuri, trebuie sa treaca ITP-ul la sase luni. |
Intepaturile de insecte - leacuri sasesti din Ardeal
Intepaturile de tantar nu sunt periculoase, umflaturile disparand, de obicei, de la sine. Mai rele sunt cele de albine si de viespi, care pot produce inflamatii grave sau reactii alergice. In cazul unor astfel de simptome, trebuie mers la doctor, dar altfel, ne putem „vindeca” singuri.
|
Urbanismul si efectele lui asupra mediului
Suntem posesorii informatiei, tehnologiei si ai unei constiinte a lucrului ce trebuie realizat. Singura intrebare ce apare este: “Putem oare sa rezolvam aceasta problema? Poate oare o specie capabila sa formuleze o teorie care sa reflecte nasterea universului, sa implementeze o strategie pentru construirea unui sistem economic durabil din punct de vedere al mediului?”
(Lester Brown – Probleme globale ale omenirii) |
De ce imi pierd lucrurile?
"Nu pierdem niciodata lucrurile la care tinem cu adevarat". Aceasta este explicatia data de Freud naravului de a rataci obiecte ce ni se par a fi, totusi, extrem de importante. De exemplu, daca iti pierzi cheile de la masina, asta ar putea insemna ca nu vrei sa te duci intr-un loc unde ti se cere prezenta, nu iti este pe plac masina ta, esti deranjat de ceva in legatura cu masina, sau incerci sa nu pleci cu automobilul proprietate personala pentru a evita sa te intalnesti cu niste oameni care nu iti sunt tocmai agreabili.
|
Promotie, Reducere pentru Frigider Arctic AD 276+, 263 l, 2 usi, A+ | Blogul lui Costel
Inca o oferta de care trebuie sa profitati.
Tip aparat: Frigider cu 2 usi Volum net total (l): 263 Clasa de eficienta energetica: A+ Volum net congelator (l): 73 Volum net frigider (l): 190 Ca sa cheltuiti mai putini bani. |
Ce este un ADVERTORIAL?
Un advertorial este un fel de publicitate care apare pe site-uri si pe bloguri, intr-o modalitate cumva deghizata. Termenul advertorial este o compus din cuvintele englezesti "advertisement" (publicitate) si "editorial."
Advertorialul reprezinta, in cele din urma, o forma mai mult sau mai putin mascata de publicitate. Poti sa nu spui lucrurilor pe nume, ci sa divaghezi pe un anumit subiect, punand niste linkuri acolo unde "trebuie." Atunci cand vorbim despe advertoriale, nu putem trece cu vederea impactul lor asupra unor siteuri ori bloguri. Asa cum ar trebui sa stie orice om care vrea sa faca ceva important din ceea ce publica pe internet, adeseori nu ai cum sa impaci capra cu varza. |
O Tigara Electronica se poate fuma oriunde!
Da, se poate fuma oriunde! Recent, in mai multe tari din intreaga lume s-au introdus multe legi care nu permit fumatul in interior, fie el in baruri, cluburi sau restaurant. Pentru multi fumatori acest lucru este o mare bataie de cap si un, la fel de mare, inconvenient. Dar exista acum o metoda in care puteti evita aceasta problema si solutia este o simpla tigara electronica.
In Romania, aceasta lege de interzicere a fumatului in interior nu este inca in aplicare in toate localurile, existand exceptii, dar cel mai sigur in cativa ani si tara noastra se va alinia la normele europene. Cu atat mai bine, puteti fi pregatit din timp cu o solutie potrivita. In marile companii, restaurante sau localuri de lux aceasta lege este deja in vigoare si oamenii nu au voie sa fumeze, ei trebuie sa paraseasca perimetrul pentru a-si putea potoli pofta de nicotina. Asta inseamna ca oricine, indiferent de pozitia ocupata in cadrul unei companii, chit ca este director sau un simplu angajat, nu au voie sa fumeze in interiorul acestor spatii publice. Exista mai multe motive pentru care aceasta lege a fost impusa , cea majora este ca fumatul este un mare risc pentru sanatatea organismului uman. Interprinderile si legislatorii incearca sa descurajeze si sa denormalizeze fumatul. Acesta din pacate nu este doar un risc pe care doar fumatorul si-l asuma, pentru ca fumatul creeaza si riscul fumatului pasiv care poate afecta si nefumatorii. Singura problema este ca ei nu stiu cat de greu poate fi sa renunti la fumat, asa ca majoritatea merg afara. Asta pana s-a inventat tigara electronica, care a schimbat total perceptia lumii despre fumat pentru totdeauna. Tigara electronica este un dispozitiv electronic care arata si se simte ca o tigara reala Puteti obtine chiar si nicotina de care aveti nevoie. Dar tigara electronica este lipsita de gudron si celelalte chimicale toxice din tutun. In schimb, aceasta vaporizeaza pentru ca voi sa inhalati un abur care este creat cu o mica bucata de tehnologie numita atomizor. Atunci cand expirati, emanati practic sunt vapori de apa. Tigara electronica poate fi utilizata in orice spatiu inchis, deoarece aceasta nu elimina fum, ci doar vapori de apa, deci nu exista nici un risc de fum pasiv si implicit nici un risc pentru sanatate. Ele nu contin gudron, monoxid de carbon sau alte chimicale nocive din tutun. Eliminand doar vapori de apa, nu dauneaza nimanui, nici utilizatorului nici celor din jur. Deci nu exista motiv sa interzica tigara electronica in interprinderii, fabricii, localuri si alte spatii inchise. Daca folosesti o tigara electronica, nu va mai trebui sa mergeti afara de cate ori simtiti nevoia unei tigari, puteti chiar si la cumparaturi sa mai luati niste pufuri din tigara electronica cand va plimbati printer rafturi. O noua lume se deschide cu aceste dispositive. Veti obtine cateva priviri suspicioase si dubioase de la necunoscatori si neinformati si va trebui probabil sa le explicati despre ce e vorba, dar acesta e obstacolul maxim ce il veti intalni! Daca sunteti un fumator ce nu vrea sa iasa de cate ori simte nevoia de a fuma, tigara electronica este urmatorul pas pe care trebuie sa il faceti. |
Viata cu Invisalign
“Ador faptul ca pot manca orice vreau si nu trebuie sa imi fac griji pentru ca ce mananc poate dauna tratamentului meu ortodontic.”
|
Biciclete copii - Afla cum iti inveti prichindelul sa mearga pe ele
Iti mai aminteti ziua cand ai mers singur/singura pe biciclete copii? Dar prima cazatura, zgarietura in palme sau genunchi? Cat a durat pana ai reusit sa fiti siguri pe voi? Noi ne aducem aminte de toate aceste etape: eu am invatat cu ajutorul fratelui meu, pe Pegasul lui, o bicicleta copii primita cadou, dar care ii ramasese mica, si, care devenea bicicleta mea. Nu a durat mult, o ora sau doua maxim, pana cand el s-a plictisit si m-a impins asa de tare, ca atunci cand a dat drumul bicicletei, nici nu am simtit ca merg singura de cateva minute bune! O amintire de neuitat…
Asa ca…acum e randul vostru, ca parinti, unchi, matusi, bunici, frati sau surori, sa ii invatati pe cei mici, sa mearga pe bicicleta! Cititi mai departe cateva trucuri care va vor ajuta sa ii invatati pe pici sa mearga mai repede si mai bine cu bicicleta! Daca ti-ai amintit momentele copilariei tale, pregateste-te sa mai treci o data prin aceleasi emotii alaturi de piciul tau, care abia isi tine echilibrul pe doua roti. Nu exista un manual de utilizare a bicicletei si nici reguli de urmat, doar experienta ta si dorinta de a invata a copilului. Cand e micutul pregatit sa inceapa? De obicei, copiii prind usor miscarile cand au intre 3 si 6 ani, dar se poate sa nu resuseasa sa invete sa stea in echilibru in sa mai devreme de 10-12 ani. Nu e nicio tragedie! Momentul potrivit depinde de dezvoltarea fizica si psihica a copilului tau, de dorinta lui de a invata, de determinare si de confortul bicicletei. Bicicleta potrivita Daca prima conditie este indeplinita, atunci trebuie sa ii cumperi copilului tau bicicleta lui. Nu adopta bicicleta unor prieteni pornind de la ideea : „mai intai sa invete si apoi primeste una personala”. Cumpara un model de biciclete copii potrivit cu varsta si inaltimea micutului tau, astfel incat atunci cand sta in sa, sa poata atinge si sa se poata sprijini cu picioarele pe pamant, cu genunchii usor indoiti. Altfel, se va chinui sa se urce si sa coboare de pe bicicleta. Poti sa ii cumperi o bicicleta cu roti ajutatoare, una fara pedale (care il ajuta sa invete sa isi mentina echilibrul) sau una normala. Micutul va fi incantat de noua achizitie si va avea un motiv in plus sa isi doreasca sa invete sa mearga singur pe bicicleta. Adauga in cosul de cumparaturi si o casca de protectie, cotiere si genunchiere pentru ca veti avea parte de multe cazaturi. Unde faceti primele lectii? Ca sa va puteti desfasura in voie si sa nu aveti parte de prea multe accidentari, evitati parcurile in week-end si cautati un loc mai putin aglomerat. Ar fi bine sa gasiti un teren drept si asfaltat: curtea scolii din apropiere, o parcare goala, aleile din spatele blocului. Lectia nr.1 – echilibrul Primul lucru pe care trebuie sa il invete piciul tau ca sa poata merge cu bicicleta, este sa isi mentina echilibrul in sa. Acest lucru se invata usor daca bicileta nu are pedale, iar copilul nu e preocupat de pedalare, ci de a merge drept. Iata cateva sfaturi simple pentru a-l ajuta sa invete prima lectie. • Scoateti pedalele si rotile ajutatoare de la bicicleta. • Coborati scaunul astfel incat micutul sa poata atinge cu picioarele solul. • Umflati bine rotile. • Micutul poate incepe sa mearga cu bicicleta impingand cu picioarele ca sa prinda viteza. • Pe masura ce invata sa se mentina in echilibru, incurajati-l sa ridice picioarele de pe sol. Puteti face din asta o provocare si o joaca in acelasi timp. Incurajati-l sa stea cu ele ridicate cat mai mult timp 10, 15, 20 de secunde si faceti din fiecare performanta o victorie. • Incurajati-l sa priveasca inainte si nu catre rotile de la bicileta pentru a capata mai multa stabilitate. • Abia dupa mai multe saptamani de exersare si dupa ce micutul isi poate mentine echilibru un timp indelungat, puteti monta la loc pedalele. Lectia nr.2 – invatam sa punem frana Acum, ca micutul a descoperit placerea pe doua roti, e din ce in ce mai tentat sa pedaleze cu viteza. E cazul sa invatati sa puneti si frana atunci cand trebuie! Copilul va invata sa opreasca bicicleta fie folosindu-se de picioare, fie folosindu-se de frana. Puteti face si din asta un joc. Exersati pe distante mai lungi sau mai scurte si puneti-l pe cel mic sa reactioneze la comanda “Stop!” pe care i-o dati. Lectia nr.3 – reguli de urmat in “trafic” Fiecare succes, oricat de mic, trebuie recompensat. Insa marea victorie, de a putea merge de unul singur, trebuie sarbatorita cu o plimbare in familie prin parc. Inainte de marea aventura reamintiti-i copilului regulile pe care trebuie sa le urmeze o data ce iese pe alei sau pe pistele de biciclisti. • Ne uitam si in stanga si in drepata cand traversam strada, aleea, trotuarul cu bicicleta (de preferat impingand la ea si nu in sa). • Purtam casca de protectie. • Claxonam atunci cand ne apropiem de un grup sau un loc aglomerat. Mersul pe bicicleta nu se uita niciodata! Chiar daca nu ai mai pedalat de ani buni te poti urca oricand pe doua roti fara sa o iei de la capat cu invatatul. Luati bicicletele si porniti prin parc. E distractia ideala pentru o dupa-amiaza de week-end. |
Ce documente trebuie să ai în mașină ca să nu iei amendă!
Stii ce documente trebuie să ai în mașină ca să nu iei amendă? Chiar dacă ai în portbagaj trusă medicală și extinctorul de incendiu care sunt obligatorii, tot riști să iei amendă în anumite condiții. Legislația rutieră impune șoferilor să aibă la ei sau în mașină si o serie de documente
Recent, legislația rutiera a eliminat unul dintre actele care au dat bătăi de cap șoferilor: polița RCA imprimată pe hârtie. Cu toate acestea, alte acte și obiecte trebuie să se afle întotdeauna in masina atunci când circulăm. |
Detergent lichid pentru masina de spalat vase cu o puternica actiune antidegresanta
Detergent lichid pentru masina de spalat vase cu o puternica actiune antidegresanta
|
Cauti un carlig auto Opel Astra pentru masina ta? Ai nimerit unde trebuie
Cauti un carlig auto Opel Astra pentru masina ta? Ai nimerit unde trebuie
|
Ce trebuie sa faci ca sa nu ramai fara batarie la masina?
Ce trebuie sa faci ca sa nu ramai fara batarie la masina?
|
A venit momentul sa iti cumperi o masina de spalat rufe? Afla la ce trebuie sa fii atent inainte sa alegi
A venit momentul sa iti cumperi o masina de spalat rufe? Afla la ce trebuie sa fii atent inainte sa alegi
|
Ai avut accident cu masina, insa beneficiezi de asigurare Casco? Iata pasii care trebuie sa ii urmezi!
Ai avut accident cu masina, insa beneficiezi de asigurare Casco? Iata pasii care trebuie sa ii urmezi!
|
Cat de multe cunosti despre bateriile auto Bosch? Iata ce trebuie sa stii daca vrei performanta pentru masina ta!
Cat de multe cunosti despre bateriile auto Bosch? Iata ce trebuie sa stii daca vrei performanta pentru masina ta!
|
Ce baterii auto iti trebuie daca ai masina cu sistem Start/Stop?
Ce baterii auto iti trebuie daca ai masina cu sistem Start/Stop?
|