link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
17 martie: Ziua Mondială a Somnului
de godessdiana88 la: 16/03/2023 17:49:18
Ziua Mondială a Somnului pică în vinerea dinaintea echinoxului de primăvară, între 10 și 20 martie, iar în 2023 este sărbătorită pe 17 martie. Este organizată de Comitetul Zilei Mondiale a Somnului de către Societatea Zilei Mondiale a Somnului. Această zi a fost creată pentru a evidenția importanța somnului și a releva soluții pentru probleme obișnuite și neobișnuite asociate cu somnul de care sunt afectați o grămadă de oameni.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"17 martie: Ziua Mondială a Somnului"

29 martie: Ziua Mondială a Pianului
În fiecare an, pe 29 martie, Ziua Mondială a Pianului reunește iubitorii muzicii din toată lumea în celebrarea acestui așa-numitului "rege al instrumentelor muzicale". Totodată această zi încurajează pianiștii de toate vârstele și abilitățile să cânte în locuri publice.
27 martie: Ziua Mondială a Teatrului
Marcată anual, pe 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului a fost inițiată în 1961 de Institutul Internațional al Teatrului (IIT), în scopul de a se celebra importanța acestei arte, a se face apel la guverne, politicieni și diverse instituții să recunoască valoarea teatrului pentru societate.
10 martie: Ziua Mondială a Rinichilor
Anual, pe 10 martie, Ziua Mondială a Rinichilor are țelul de a mări conștientizarea despre variatele boli ale acestora și modul cum pot afecta ele viața oamenilor. Corpul uman are nevoie de rinichi pentru a funcționa corespunzător, iar pentru cei bolnavi din cauza lor chiar și cele mai simple sarcini se pot transforma în unele dificile.
17 februarie: Ziua Mondială a Spiritului Uman
Marcată an de an pe 17 februarie, Ziua Mondială a Spiritului Uman a fost inițiată în 2003 de Michael Levy, creator al site-ului "Point of Life" ("Semnificația Vieții"), în scopul promovării spiritului uman ca resursă ce ne inspiră să ducem o viață mai creativă, mai pașnică, mai iubitoare.
31 martie: Ziua Mondială a Backup-ului / Copiilor de rezervă digitale
Ziua Mondială a Backup-ului din 31 martie, ne reamintește, an de an, să ne protejăm documentele digitale pe măsură ce depindem tot mai mult de tehnologia IT, sau TIC, cum i se spune mai recent în România, adică Tehnologia Informației și Comunicațiilor (cui i-o fi venit ideea asta genială (?) nu știu și nici nu vreau să investighez- probabil vreo șoșoacă sau vreun șoșoc).
17 martie: Ziua Sfântului Patrick
Anual, pe 17 martie, are loc Ziua Sfântului Patrick, cunoscută mai afectuos și ca Ziua Sfântului Paddy sau Ziua Sfântului Patty, una în care oricine se poate intitula irlandez, dacă nu prin naștere, prin spirit.
4 martie: Ziua Mondială a Obezității
Ziua Mondială a Obezității este marcată an de an pe 4 martie, pentru a evidenția factorii de mediu și medicali care contribuie la rate înalte ale obezității, creând mari riscuri pentru boli serioase precum cancer, diabet și boli de inimă.
17 octombrie: Ziua Mondială a Traumatismului
Având loc anual pe 17 octombrie, Ziua Mondială a Traumatismului se focalizează pe importanța salvării și protejării vieților omenești în decursul situațiilor de urgență și educarea despre cum se pot evita traumatismele, accidentele, ba chiar și moartea în tot felul de circumstanțe nefericite.
17 noiembrie: Ziua Mondială a Prematurității
În fiecare an, pe 17 noiembrie, Ziua Mondială a Prematurității răspândește conștientizarea despre nașterile premature și problemele cu care se confruntă familiile în care se petrec astfel de nașteri.
17 mai: Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale
Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale promovează conștientizarea oamenilor asupra puterii informațiilor și a comunicării lor în clădirea unor societăți în care să poată crea, accesa, folosi și împărtăși informații și cunoaștere în scopul atingerii întregului lor potențial.
3 martie: Ziua Mondială a Vieții Sălbatice
Deși, oficial, Ziua Mondială a Vieții Sălbatice este o celebrare ce are loc anual pe 3 martie, conservarea acestei vieți este o chestiune care necesită atenție și acțiuni zi de zi.
4 martie: Ziua Mondială a Ingineriei
Celebrată în toată lumea pe 4 martie odată cu 2020, Ziua Mondială a Ingineriei pentru o Dezvoltare Sustenabilă a fost adoptată printr-o rezoluție la care au aderat peste 40 de state membre, la cea de-a patruzecea Conferință Generală a UNESCO din noiembrie 2019. Cu acest prilej le urez tuturor inginerilor din Romania și din toată lumea cat mai multe împliniri!
5 martie: Ziua Mondială a Cărții
Ziua Mondială a Cărții a fost creată pe 23 aprilie de către UNESCO, data de 5 martie fiind aleasă întrucât este cea morții atât a lui William Shakespeare, cât și a lui Garcilaso de la Vega, proeminent cronicar spaniol.
22 martie: Ziua Mondială a Apei
Ziua Mondială a Apei, marcată pe 22 martie în fiecare an, se focalizează pe importanță apei proaspete. Această zi celebrează apa și crește conștientizarea despre cei 2, 2 miliarde de oameni de pe planetă lipsiți de acces la o apă curată, sigură din punct de vedere al sănătății. Unul dintre scopurile esențiale ale Zilei Mondiale a Apei este să sprijine îndeplinirea Obiectivului 6 de Dezvoltare Sustenabilă al ONU: apă și sanitație pentru toți până în 2030.
23 martie: Ziua Mondială a Meteorologiei
Ziua Mondială a Meteorologiei are loc, an de an, pe 23 martie, ca o comemorare a fondării, pe 23 martie 1950, a Organizației Mondiale a Meteorologiei. Această zi pune în lumină contribuțiile serviciilor meterologice și hidrologice naționale pentru siguranța și bunăstarea societății.
24 martie: Ziua Mondială a Tuberculozei
Ziua Mondială a Tuberculozei este un eveniment anual care este marcat anual pe 24 martie, și promovat de instituții precum Organizația Mondială a Societății, având scopul de a crește conștientizarea problemelor asociate cu tuberculoza (TBC) și a eforturilor făcute pentru prevenirea și tratarea acestei boli.
17 aprilie: Ziua Mondială a Hemofiliei
Ziua Mondială a Hemofiliei este o zi internațională de conștientizare a hemofiliei și altor afecțiuni ce predispun spre hemoragie, marcată anual pe 17 aprilie, data de naștere a lui Frank Schnabel, fondatorul Federației Mondiale a Hemofiliei.
17 mai: Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale
Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale, marcată anual pe 17 mai, având drept țel principal educarea oamenilor și creșterea conștientizării acestora despre hipertensiunea arterială, a fost inițiată de Liga Mondială a Hipertensiunii Arteriale, care cuprinde circa 85 de organizații și ligi dedicate acestei afecțiuni. A fost lansată pe 14 mai 2005, iar din 2006 se desfășoară, an de an, în data de 17 mai.
17 iulie: Ziua Mondială Emoji
Anual, 17 iulie este marcată ca Ziua Mondială Emoji, care celebrează unele din cele mai cunoscute imagini simbolice digitale din lume și ne încurajează să le folosim pentru a transmite mesaje unice!
21 martie: Ziua Mondială a Poeziei
Ziua Mondială a Poeziei, marcată anual pe 21 martie, a fost fondată în 1999 de către UNESCO, cu ocazia celei de-a treizecelea sale Conferințe Generale, cu scopul de a acorda o proaspătă recunoaștere și impetuozitate mișcărilor poetice naționale, regionale și internaționale. Organizația a intenționat ca această zi să inspire celebrarea poeziei din întreaga lume, prezervarea limbilor amenințate să dispară și stimularea exprimării poetice.
23 martie: Ziua Mondială a Matematicii
Creată în 2007 de resursa digitală de învățare "3P Learning", Ziua Mondială a Matematicii încurajează anual, pe 23 martie, elevii din toată lumea să se desprindă de rutina lecțiilor de matematică zilnice și să se angajeze în jocuri competitive online centrate pe probleme din acest domeniu.
30 martie: Ziua Mondială a Bipolarității
Ziua Mondială a Bipolarității este marcată anual pe 30 martie, odată cu aniversarea nașterii pictorului olandez Vincent van Gogh, unul dintre cei mai influenți creatori din istoria artei plastice occidentale. Creativitatea lui s-a exprimat în paralel cu boala sa mentală, fiind diagnosticat postum cu o afecțiune bipolară. Tulburarea bipolară influențează dramatic starea de spirit și poate duce către episoade de depresie și euforie, cu un impact negativ asupra sănătății, productivității și interacțiunii umane.
1 martie: Ziua Mondială a Complimentului
În inițiativa globală de a se crea cea mai pozitivă zi din lume, Ziua Mondială a Complimentului este sărbătorită anual pe 1 martie, pentru a se răspândi bucuria prin simpla afirmare verbală a acesteia. Poate că nu întâmplător această zi coincide cu prima zi de primăvară și, la români, cu ziua Mărțișorului.
17 martie: Ziua Cărnii Sărate de Vită cu Varză
Ziua Cărnii Sărate de Vită cu Varză are loc an de an pe 17 martie, în aceeași zi în care este sărbătorit Sfântul Patrick. Acest lucru nu este o coincidență! O rețetă tradițională în Irlanda, tărâmul Sfântului Patrick, era una ce includea carne de porc sărată cu varză.
11 martie: Ziua Mondială a Instalației Sanitare
Ziua Mondială a Instalației Sanitare este celebrată an de an, începând cu 2010, pentru a se onora rolul critic al acesteia pentru sănătate. Fără o instalație sanitară corespunzătoare, zonele orașelor și satelor ar deveni de nelocuit din cauza mirosului oribil, dar și a răspândirii unor boli letale.
15 martie: Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor
Ziua Mondială sau Internațională a Drepturilor Consumatorilor din 15 martie a fost fondată cu scopul de a se lupta pentru un viitor drept, sigur și sustenabil al consumatorilor de pe piața globală dominată de corporații internaționale. Potrivit președintelui SUA John F. Kennedy, astfel de corporații concep definiția drepturilor consumatorilor ca propria lor definiție!
5 martie: Ziua Mondială a Arhitecturii Informației
Ziua Mondială a Arhitecturii Informației este celebrată în fiecare an pe 5 martie de voluntari din numeroase locuri ale lumii în scopul de a inspiră discuții, dezbateri globale despre arhitectura informației (AI) și aplicațiile sale în viețile noastre zilnice.
11 martie: Ziua Mondială a Instalațiilor Sanitare
Ziua Mondială a Instalațiilor Sanitare este un eveniment internațional inițiat în 2010 de Consiliul Mondial al Instalațiilor Sanitare, ce are loc în fiecare an pe 11 martie, cu scopul de a se recunoaște rolul vital pe care aceste instalații îl joacă în sănătatea și confortul social.
22 martie - Ziua Mondiala a Apei
22 martie - Ziua Mondiala a Apei