link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
18 martie: Ziua Globală a Reciclării
de godessdiana88 la: 17/03/2023 18:29:39
Ziua Globală a Reciclării, celebrată anual pe 18 martie, este o inițiativa care ne îndrumă să ne privim gunoiul dintr-o nouă perspectiva. Există mai multe căi de reciclare care permit unor materiale să fie reutilizate de multiple ori. Reciclarea este importantă pentru noi și pentru mediu deoarece reduce energia pe care o folosim, îmbunătățește calitatea apei și a aerului, și combate schimbarea climatică.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"18 martie: Ziua Globală a Reciclării"

18 martie: Ziua Momentelor Penibile
Anual, pe 18 martie, cu ocazia Zilei Momentelor Penibile, suntem încurajați să celebrăm (sau să uităm) clipele jenante, stânjenitoare, rușinoase din viața noastră care, probabil, ne-au îmboldit, odată, să ne ascundem chiar și în gaură de șarpe.
18 martie: Ziua Biodieselului
Celebrarea anuală, pe 18 martie a Zilei Biodieselului, împreună cu prietenii, rudele și colegii, îi îndeamnă pe oameni să fie mai inteligenți și mai prietenoși cu mediul înconjurător.
1 iunie 2022: Ziua Globală a Alergării
Energizează-te și pune-ți picioarele în mișcare căci în prima miercuri din iunie este celebrată Ziua Globală a Alergării, în 2022 pe 1 iunie. Indiferent dacă ești un alergător rutinat, antrenat sau numai nițel novice, nu contează, întrucât această sărbătoare constă în a-i inspira pe alții să adopte un stil de viață mai activ, indiferent de câți kilometri parcurg în jogging.
7 iulie: Ziua Globală a Iertării
Anual, pe 7 iulie, Ziua Globală a Iertării ne încurajează să iertăm, inclusiv ca parte a îngrijirii sănătății personale.
18 iulie: Ziua Mondială a Ascultării
Ziua Mondială a Ascultării dn 18 iulie este găzduită anual de World Listening Project (Proiectul Mondial al Ascultării), o organizație nonprofit devotată înțelegerii lumii și mediului său natural, și culturilor, prin practici de ascultare și înregistrare de pe teren. Această zi explorează ecologia acustică, o disciplină care studiază relațiile dintre ființele umane și lumea naturală ca un mediator prin sunet.
18 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 18 martie este dedicata Sfantului Chiril (Ciril), Arhiepiscopul Ierusalimului, Sfintilor Mucenici Trofim si Evcarpion, si Sfintei Sheelah.
Horoscopul zilei 18 martie pentru zodia Pesti pe Zenivers.ro!
Horoscopul zilei 18 martie pentru zodia Pesti pe Zenivers.ro!
Varsator - horoscop zilnic 18 martie pe Zenivers.ro!
Varsator - horoscop zilnic 18 martie pe Zenivers.ro!
Sagetator - horoscop zilnic 18 martie pe Zenivers.ro!
Sagetator - horoscop zilnic 18 martie pe Zenivers.ro!
Horoscop zilnic Leu 18 martie pe Zenivers.ro!
Horoscop zilnic Leu 18 martie pe Zenivers.ro!
Horoscop zilnic Berbec 18 martie pe Zenivers.ro!
Horoscop zilnic Berbec 18 martie pe Zenivers.ro!
Românii au talent Sezonul 6 Episodul 5 Online - 18 martie 2016
Video online integral cu episodul 5 al show-ului de divertisment „Românii au talent” Sezonul 2, difuzat de Pro TV vineri, 18 martie 2016.
2 martie: Ziua Lucrurilor Vechi
Anual, pe 2 martie, Ziua Lucrurilor Vechi ne încurajează să apreciem frumusețea acestora sau să conștientizăm ce turnuri ale existenței ne irită sau ne sastisesc de prea/ mai multă vreme și să luăm măsuri ferme pentru a ne debarasa de ele.
9 Martie: Ziua Panicii
Celebrată anual pe 9 martie, Ziua Panicii este una în care este OK să ne lăsăm în voia emoțiilor panicarde pe care de obicei ni le ținem în frâu. Nu este întru totul negativ să ne simțim copleșiți sau îngrijorați. Eliberarea din când în când unui astfel de simțământ nu ne transformă în mod necesar în persoane slabe sau inepte.
16 martie: Ziua Aprecierii Buzelor
Celebrată pe 16 martie, Ziua Aprecierii Buzelor ne îndeamnă, an de an, să acordăm buzelor un plus de atenție, să ni le iubim și să învățăm căi cât mai bune de a ni le îngriji. Acest eveniment a fost creat de Thomas și Ruth Roy de la Wellcat Holidays.
19 martie: Ziua "Hai să Râdem"
Celebrată an de an pe 19 martie, Ziua "Hai să Râdem" este o sărbătoare neoficială care ne încurajează râdem și să ne bucurăm de beneficiile râsului, chiar și pentru a contracara astenia de primavară. Pe lângă faptul că este contagios, se spune că râsul este cel mai bun medicament al oamenilor. Alături de aportul său pozitiv din punct de vedere al sănătății, acesta ne furnizează și alte, inclusiv social.
21 martie: Ziua Internațională a Pădurilor
În 2012, Adunarea Generală a ONU a proclamat 21 martie Ziua Internațională a Pădurilor, o zi care celebrează și crește conștientizarea importanței tuturor tipurilor de copaci, păduri.
27 martie: Ziua Mondială a Teatrului
Marcată anual, pe 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului a fost inițiată în 1961 de Institutul Internațional al Teatrului (IIT), în scopul de a se celebra importanța acestei arte, a se face apel la guverne, politicieni și diverse instituții să recunoască valoarea teatrului pentru societate.
29 martie: Ziua Mondială a Pianului
În fiecare an, pe 29 martie, Ziua Mondială a Pianului reunește iubitorii muzicii din toată lumea în celebrarea acestui așa-numitului "rege al instrumentelor muzicale". Totodată această zi încurajează pianiștii de toate vârstele și abilitățile să cânte în locuri publice.
7 martie: Ziua Puterii Plantelor
Marcată anual pe 7 martie, Ziua Puterii Plantelor are scopul de a crește conștientizarea despre beneficiile unei hrăniri sustenabile și a încuraja pe oricine să adopte o dietă bazată pe plante. O astfel de dietă poate fi în întregime vegană (fără produse derivate din animale), constând îndeosebi din mâncăruri din plante sau din plante întregi procesate la minimum.
10 martie: Ziua Mondială a Rinichilor
Anual, pe 10 martie, Ziua Mondială a Rinichilor are țelul de a mări conștientizarea despre variatele boli ale acestora și modul cum pot afecta ele viața oamenilor. Corpul uman are nevoie de rinichi pentru a funcționa corespunzător, iar pentru cei bolnavi din cauza lor chiar și cele mai simple sarcini se pot transforma în unele dificile.
18 septembrie: Ziua Smithsonian
Marcată anual pe 18 septembrie, Ziua Smithsonian este celebrată de muzee, grădini zoologice și centre culturale din SUA și din alte părți ale lumii, care asigură publicului intrarea gratuită în acestea. Evenimentul este găzduit de magazinul "Smithsonian".
11 februarie: Ziua Globală a Filmului
Ziua Globală a Filmului este sărbătorita în fiecare an în a doua sâmbătă din februarie, pentru a coincide cu perioada acordării premiilor Oscar. Dacă în 2023 are loc pe 11 februarie, în anii următori se desfășoară astfel: 2024 - 10 februarie, 2025 - 8 februarie, 2026 - 14 februarie.
8 martie - Ziua internationala a femeilor
Sarbatorita anual pe 8 martie, Ziua internationala a femeilor, avand la inceputuri titulatura de "Ziua internationala a femeilor lucratoare," prilejuieste, pe diferite meridiane ale lumii, o gama larga de celebrari ale femeii, de la gesturi de respect, apreciere si iubire, pana la omagierea realizarilor economice, politice si sociale ale femeilor.
Initiata ca un eveniment politic socialist, aceasta sarbatoare a fost adoptata in numeroase culturi, incepand cu cele din Europa de Est, cu Rusia si tarile din fostul bloc sovietic. In unele regiuni, ziua de 8 martie si-a pierdut totusi nuantele politice, devenind o ocazie pentru ca barbatii sa isi exprime dragostea fata de femei intr-o serie de manifestari asemanatoare cu cele de Ziua mamei si Ziua Sfantului Valentin. In alte parti ale lumii, ziua femeilor a ramas marcata de mesaje asociate cu drepturile umane si politice ale femeilor, asa cum au fost transmise constant de ONU.
1 iunie: Ziua Globală a Părinților
Deloc întâmplător, pe 1 iunie celebrăm anual, pe lângă Ziua Internațională a Copilului, și Ziua Globală a Părinților, una proclamată de ONU și având scopul "de apreciere a părinților din toate părțile lumii pentru atașamentul lor lipsit de egoism față de copiii lor și sacrificiul lor de o viață de a nutri relațiile lor cu aceștia."
8 martie / Ziua femeii in citate, aforisme, maxime
Aceste mesaje si aforisme incerca sa sugereze ca 8 martie, ziua femeii, nu a fost declarata drept sarbatoare internationala doar pentru a afirma superioritatea unuia dintre sexe in defavoarea celuilalt. Ziua femeii nu are de a face cu cine spala vasele dupa cina si cine are ultimul cuvant intr-o disputa …
18 iulie: Ziua Internațională Nelson Mandela
Anual, pe 18 iulie, Ziua Internațională Nelson Mandela plătește un tribut acestui revoluționar anti-apartheid, lider și activist politic. Această zi încurajează, totodată, oamenii să-și aducă fiecare aportul pentru a face din lumea noastră un loc mai bun.
13 martie: Ziua Deschide o Umbrelă în Casă
Celebrată an de an pe 13 martie, Ziua Deschide o Umbrelă în Casă este consacrată punerii la încercare a superstiției potrivit căreia acest gest ar atrage de partea noastră ghinionul.
22 martie: Ziua "La Fel de Tânăr Precum te Simți"
Celebrată an de an pe 22 martie, Ziua "La Fel de Tânăr Precum te Simți" ne îndeamnă că conștientizăm că, în cele din urmă, vârsta nu este reprezentată de un număr (de ani) , că simțământul că suntem tineri este o stare mentală sau de spirit și că, nimeni ori nimic nu ne poate opri să ne simțim tineri!