link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Porcul mistreț: Simbol și semnificație
de godessdiana88 la: 18/03/2023 16:37:52
Porcul mistreț, spre deosebire de cel domestic, este portretizat mai ales sub forma unui mascul, reprezentând astfel un animal agresiv, izbucnind fioros dintre tufișuri, fiind simbolul unui războinic lipsit de orice teamă.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Porcul mistreț: Simbol și semnificație"

Zodia Berbecului: Simbol și semnificație
Simbolul Berbecului aduce aminte de tuburile falopiene, esențiale în sistemul reproductiv feminin. De fapt această asemănare pune în evidență creativitatea extremă a nativilor din Berbec, imaginația lor fertilă care-i sprijină mereu să izvodeasca idei noi. Aceștia tind să-și dea naștere mereu unei noi vieți prin aventuri, călătorii, experiențe ale trăirii inedite.
Cartea: Simbol și semnificație
În "Aeropagitica," operă scrisă de poetul și învățatul englez John Milton, se spune despre cărți că "nu sunt lucruri absolut moarte," cuvântul scris având din această perspectivă o viață proprie.
Bluetooth: Simbol și semnificație
Tehnologia Bluetooth permite dispozitivelor mobile să schimbe date, informații wireless și este integrată în prezent în aproape fiecare calculator, smartphone și tabletă...
Alcoolul: Simbol și semnificație
Se zice că prin efectul său asupra trupului uman, a minții, alcoolul provoacă eliberarea, descătușarea subconștientului, eliminarea prohibițiilor și inhibițiilor, însuflețind imaginația și dezlănțuind spiritul creativ.
Pătratul: Simbol şi semnificaţie
Spre deosebire de cerc, un simbol al sacrului ori al spiritualităţii, pătratul semnifică stabilitate, imutabilitate, fixitate, permanenţă, lumea fizică, materială, pământeană, manifestarea lui Dumnezeu în Creaţie, piericiune, limitare, organizare.
Emblema maşinilor Mercedes - Simbol şi semnificaţie
De mai mult de un secol, emblema, simbolul, sigla sau logo-ul maşinilor Mercedes şi-a găsit reprezentarea într-o stea în trei colţuri semnificând conservatorismul, fiabilitatea, încrederea, seriozitatea, perfomanţele de primă clasă şi o inginerie reputată.
Floarea de lotus: Simbol şi semnificaţie
Floarea de lotus, un simbol respectat şi venerat în Egiptul antic, în Buddhism şi Hinduism, poartă în toate aceste trei culturi semnificaţia frumuseţii, purităţii, renaşterii, înnoirii, transformării şi evoluţiei spirituale.
Laleaua: Simbol și semnificație
Tulipa, numele științific al lalelei, provine din cuvântul turcesc "turban", un accesoriu pentru cap care se aseamănă cu ea, dar și a simbolismului turbanului ca mijloc de protecție față de spiritele rele. Tot în Turcia, este un simbol floral al "raiului de pe pământ".
Roata: Simbol și semnificație
Roata este un simbol ce împărțea lumea în două componente esențiale: mișcarea de rotație, perimetrul său și imobilitatea (centrul său), reflectând principiul aristotelian al "mișcătorului nemișcător".
Sigiliul lui Lucifer | Simbol și semnificație
Simbolul lui Lucifer derivă dintr-o serie de simboluri aflate în Grimorium Verum (în limba latină, "Grimoarul adevărului"), din secolul al XVIII-lea, atribuit lui "Alibec Egipteanul" din Memfis, care l-ar fi scris în 1517, fiind inspirat, pare-se, de însuși regele Solomon. Un grimoar reprezintă o carte cu formule, incantații magice de vrăjitorie. Se presupune că acest simbol era folosit pentru invocarea lui Lucifer (în latină, "aducătorul de lumină"), un nume al Satanei, echivalent în românește cu Luceafărul, văzut de ocultiști ca un arhetip al cunoașterii ascunse. Se crede că Sigiliul lui Lucifer își are originea într-un pătrat magic. Oricum, în el sunt înglobate câteva simboluri ce ii reflectă semnificația: triunghiul, litera V și litera X.
Cărțile de joc - Simbol și semnificație
În plus, într-un pachet există 52 de cărți de joc, câte una pentru fiecare săptămână a anului. Cele două culori/semne roșii (cupa/ "inima roșie" și rombul/ caroul) semnifică sezoanele calde ale anului și forța luminii; cele negre (pica/"inima neagră" și trefla) întruchipează sezoanele reci și puterea întunericului.
Peștii aurii: Simbol și semnificație
Perechea de pești aurii provine dintr-un străvechi simbol pre-buddhist, cel al celor două râuri majore din India, Gange și Yamuna. Simbolic, aceste două râuri reprezintă canalul energetic lunar, și cel solar, avându-și originea în nări, unde poartă ritmurile alternative ale respirației (inspirație si expirație) sau "prana".
Zodia Taurului: Simbol și semnificație
Într-o altă variantă astrologică, simbolul Taurului este compus dintr-un semicerc amplasat deasupra unui cerc. Semnificația acestui simbolism este una mai profundă decât pare la prima vedere.
Cincimea: Simbol și semnificație
Cincimea (în acest caz, potrivit DEX, un tot compus din cinci, prin analogie cu treimea, și nu a cincea parte dintr-un întreg ) este un simbol din mitologia celtică, întâlnit și în alte culturi și religii ale lumii, atât din Europa, cât și Asia. Constă din 5 cercuri sau inele, patru din ele aranjate în exterior asemeni unei cruci, și al cincelea central, intersectat cu celelalte. Această reprezentare grafică conduce către semnificații simbolice ale integrării și interconectării.
Vulturul cu două capete: Simbol și semnificație
Vulturul cu două capete a fost un simbol durabil asociat cu conceptul unui imperiu puternic. A ajuns până în zilele noastre datorită folosirii sale de către imperiul bizantin și biserica ortodoxă greacă. Oricum vulturul cu 2 capete este cunoscut de mii de ani, iar semnificația sa prilejuiește încă dezbateri aprinse printre istorici.
Monada hieroglifică a lui John Dee: Simbol și semnificație
Monada hieroglifică a lui John Dee este un simbol al unificării, ale cărui părți componente se contopesc într-un întreg. De altfel, așa cum a fost definită de diferiți filosofi, monada este unitatea indivizibilă, materială sau spirituală, din care este alcătuită lumea.Înainte de a-i desluși semnificația, ar fi nevoie să aflăm mai mult despre creatorul său...
Ancora: Simbol și semnificație
Ancora este un simbol străvechi, cu un trecut încărcat de legende care l-a asociat cu o varietate de semnificații puternice de-a lungul istoriei sale. Menirea ancorei este, desigur, de a opri o ambarcațiune, a o stabiliza pe apă și a o menține pe locul intenționat.
Orbirea: Simbol și semnificație
Orbirea este asociată simbolic cu ignoranța, uluirea, imparțialitatea, cu o completă vulnerabilitate față de destin, dispariția lumii exterioare în favoarea luminii interioare. Din cauza ultimei asocieri, profeții, proorocii (Tiresias), poeții dăruiți (Homer) au fost portretizați în Grecia antică ca fiind orbi, adeseori ca o indicație că fuseseră orbiți după ce ajunseseră la secrete rezervate numai pentru zei.
Şarpele - Simbol şi semnificaţie
Unul din cele mai vechi şi mai răspândite simboluri ale lumii, şarpele poartă o sumedenie de semnificaţii, ţinând de forţa vitală primordială, dezvoltarea ciclică, transformarea, renaşterea, reîntinerirea, eternitatea, fertilitatea, vindecarea, dualitatea, Yin-Yang, principiul feminin şi cel masculin, echilibrul, înţelepciunea, intuiţia, conştientizarea, cunoaşterea, protecţia, ocultul, răul, diavolul şi înşelăciunea.
Sărutul mâinii: simbol şi semnificaţie
În biserica ortodoxă este încurajată sărutarea mâinii preotului ca şi un simbol ritualic. Sfântul Ierarh Nicolae Velimirovici era de părere că "sărutarea mâinii preotului nu este sărutare obişnuită, ci este, după cuvântul apostolului Pavel, sărutare sfânta
Culoarea verde: Simbol şi semnificaţie
Verdele reprezintă natura, primăvara, echilibrul, renaşterea, reînnoirea şi revitalizarea. Este un simbol al prospeţimii, sănătăţii, armoniei, prosperităţii, progresului, evoluţiei, fertilităţii, dezvoltării, speranţei şi siguranţei.
Vesica Piscis: Simbol şi semnificaţie
Vesica Pisces apare în arta creştină timpurie ca un atribut al Fecioarei Maria, al aspectului feminin al Mântuitorului, prin asocierea cu rana din coasta sa provocată de suliţă, dar şi ca un simbol geometric aflat adeseori în în întruchiparea lui Hristos aşezat pe tronul Său divin.
Ochii lui Buddha: Simbol şi semnificaţie
Potrivit învăţăturilor buddhiste, lăcomia, ura şi iluzionarea provoacă suferinţa lumii, şi numai înălţarea deasupra acestor simţăminte poate permite oamenilor să se desprindă de ciclul reîncarnărilor. Simbolul ochilor lui Buddha are menirea de a aminti buddhistilor să îşi impună un comportament etic, să mediteze şi să facă jertfe rituale pentru a elimina lăcomia din vieţile lor.
Lumânările de la botez - Simbol şi semnificaţie
Aşadar, lumânările de la botez au darul de a purta copilul botezat de la întuneric spre lumină, de a-l lumina în interiorul fiinţei sale, a-i dărui călăuzire de-a lungul călătoriei sale prin viaţă. Ele sunt, drept urmare, un simbol al iluminării, credinţei, adevărului şi trăirii întru Hristos.
Hexagrama - Simbol şi semnificaţie
De-a lungul Evului Mediu, evreii, creştinii şi musulmanii foloseau steaua cu şase colţuri ca o protecţie faţă de demoni şi foc.
Triunghiul: Simbol şi semnificaţie
Triunghiul este conectat cu trinitatea / treimea sub diferite forme, manifestări: Tatăl-Fiul-Sfântul Duh, naştere-moarte-viaţă, lumea cealaltă-lumea muritoare-lumea celestă (inclusiv la celţi), tată-mamă-copil, trecut-prezent-viitor, intelect-dragoste-putere, dragoste-adevăr-înţelepciune, creaţie-distrugere-menţinere (prezervare), luna în scădere- luna plină-luna în creştere, stadiile femeii de tânără-mamă-bătrână.
Svastica - Simbol şi semnificaţie
Cuvântul "svastică" provine din limba sanscrită, fiind compus din particulele "su" (însemnând "bun, bine") şi "asti" (cu înţelesul "a fi" la persoană a treia singular, adică "el/ea este"), la care s-a adăugat sufixul "ka." Dacă semnificaţia literală a svasticii este, aşadar, "el/ea/ceva este bine/bun/bună," cea generală este de sănătate, bunăstare (fizică/sufletească/spirituală), viaţă bună, noroc, sau, potrivit specialistului în sanscrită P. R. Sarkar, cea de victorie eternă/permanentă.
Floarea de petunie: Superstiţii, legende, simbol şi semnificaţie
Corelate cu zodia Capricornului, petuniile au un simbolism contradictoriu, ce poate crea confuzii, însă trebuie să ne amintim că semnificaţia fiecărei flori depinde şi de circumstanţele sau relaţia dintre cel care o dăruieşte şi cel care o primeşte.
Ochii: Simbol şi semnificaţie
Ochii heterotopici (cei transferaţi anatomic în diferite părţi ale corpului, precum aripi, mâini, braţe, piept) sunt echivalentul spiritual al extra-vederii ori a clarviziunii. Când sunt situaţi pe mâini, din cauza asocierii cu simbolismul acestora, capătă frecvent o conotaţie de clarviziune.