link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
19 martie: Ziua Internațională a Clientului
de godessdiana88 la: 18/03/2023 17:51:57
Comunitatea globală de afaceri sărbătorește Ziua Internațională a Clientului an de an, pe 19 martie. Cu acest prilej, diverse organizații din lume își rezervă timp pentru a mulțumi clienților, vizitatorilor și partenerilor lor, inclusiv online.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"19 martie: Ziua Internațională a Clientului"

21 martie: Ziua Internațională a Pădurilor
În 2012, Adunarea Generală a ONU a proclamat 21 martie Ziua Internațională a Pădurilor, o zi care celebrează și crește conștientizarea importanței tuturor tipurilor de copaci, păduri.
19 septembrie: Ziua internațională "Vorbește ca un pirat"
Ziua internațională "Vorbește ca un pirat" este o sărbătoare parodistică creată în 1995 de John Baur (cu numele de pirat Ol' Chumbucket, adică "bătrânul fârtat găleată") și Mark Summers (cu porecla piraterească Cap'n Slappy, tradus literal "Căpitanul Pălmuilă"), din Albany, Oregon, SUA.
10 martie: Ziua Internațională a Perucii
Celebrată anual pe 10 martie, începând cu 2016, Ziua Internațională a Perucii a fost creată de Temashop.dk, un magazin de costume și accesorii tematice din Danemarca. Scopul acestei zile este de a sprijini lupta împotriva cancerului, a creșterii conștientizării despre problemele pierderii părului provocate de boli și că rezultat al chimioterapiei. Totodată, acest eveniment aduce puțin mai multă distracție în viața oamenilor din toată lumea prin provocarea lor de a se juca și a purta o perucă care să le preschimbe semnificativ imaginea!
20 martie: Ziua Internațională a Fericirii
Începând cu 2013, ONU celebrează Ziua Internațională a Fericirii, ca o cale de recunoaștere a importanței fericirii în viețile oamenilor din toată lumea. Adunarea Generală a ONU a proclamat , prin rezoluția sa 66 / 281, 20 martie ca Ziua Internațională a Fericirii. Prin această rezoluție, a subliniat nevoia unei abordări mai inclusive, echitabile și echilibrate a creșterii economice care să promoveze dezvoltarea sustenabilă, eradicarea sărăciei, și bunăstarea tuturor ființelor umane.
25 martie: Ziua Internațională de Amintire a Victimelor Sclaviei și a Comerțului Transatlantic de Sclavi
Ziua Internațională de Amintire a Victimelor Sclaviei și a Comerțului Transatlantic de Sclavi, ce are loc anual pe 25 martie, onorează viețile celor care au murit din pricina sclaviei sau au trăit ororile comercializării de sclavi. Este, de asemeni, o ocazie de a crește conștientizarea despre pericolele rasismului și prejudecăților.
27 martie: Ziua Internațională a Whisk(e)y-ului
În fiecare an, pe 27 martie, fanii din toată lumea se adună real sau virtual pentru a celebra băutura lor alcoolică distilată preferată. Ziua Internațională a Whisk(e)y-ului folosește paranteza pentru a indica faptul că este sprijinită și de scoțieni, canadieni și japonezi, care scriu numele licorii fără "e", adică whisky, spre deosebire de irlandezi și americani.
19 iunie: Ziua Internațională a Cutiei
Ziua Internațională a Cutiei din 19 iunie ne oferă anual oportunitatea de a petrece un timp de calitate cu pisicile noastre. Dacă nu ai o pisică, este posibil să nu-ți dai seama ce este cu zarva din această zi. Pisicuțele și cutiile par să fir predestinate de undeva din ceruri să fie împreună, iar cu prilejul Zilei Internaționale a Cutiei celebrăm bucuria și distracția acestei incredibile fuziuni.
19 noiembrie: Ziua Internațională de Comemorare a Jurnaliștilor
Ziua Internațională de Comemorare a Jurnaliștilor, ce are loc anual pe 19 noiembrie, este una de onorare și reamintire a jurnaliștilor care și-au sacrificat viețile în timp ce-și îndeplineau îndatoririle. Jurnaliștii sunt ochii și urechile publicului, care ne furnizează informații importante despre ce avem nevoie, despre ce se întâmplă pe tot globul.
10 martie: Ziua Internațională a Cimpoiului
Ziua Internațională a Cimpoiului este celebrată anual pe 10 martie, pentru a se celebra un instrument muzical care datează din anii 400 î.Hr. și se crede că originează din Egipt. Cimpoaiele sunt instrumente distincte și unice, care au rezervat un loc special în culturile din anumite părți ale Europei, precum Scoția, Irlanda și chiar România.
21 martie: Ziua Internațională a Culorii
Ziua Internațională a Culorii, celebrată în fiecare an pe 21 martie, a fost propusă de Asociația Portugheză a Culorii. A fost aleasă data de 21 martie întrucât aceasta este ziua echinoxului, atunci când razele soarelui se îndreaptă direct către ecuator. Această zi este sărbătorită prin expoziții, spectacole și programe interactive de știință, inclusiv pentru copii, printre multe alte activități.
22 martie: Ziua Internațională a Focii
Ziua Internațională a Focii, ce are loc anual pe 22 martie, are menirea de a crește conștientizarea despre conservarea acestui animal în toată lumea și este marcată și pentru a se onora acest uimitor mamifer marin. Focile nu sunt numai adorabile, atractive, prezența lor în lume având un impact semnificativ. De asemeni, sunt cele mai vânate mamifere de pe planetă, fiind în pericol de dispariție în curând.
8 martie: Ziua Internațională a Femeilor
Ziua Internațională a Femeilor este marcată anual în scopul celebrării împlinirilor femeilor din orice vreme și națiune. Este cunoscută și ca Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pacea Internațională.
19 august: Ziua Internațională a Papionului
Ziua Internațională a Papionului este celebrată în fiecare an pentru a se onora acest accesoriu care a influențat moda vreme de secole. Această zi ne încurajează să purtăm câte un papion, împărtășind frumusețea acestuia cu oameni din toată lumea.
19 noiembrie: Ziua Internațională a Bărbaților
Anual, pe 19 noiembrie, se celebrează pe tot globul Ziua Internațională a Bărbaților, una prin care se subliniază aporturile, aspectele pozitive pe care bărbații le aduc lumii, familiilor și comunităților lor. Această zi încurajează bărbații să-și învețe fiii despre valorile și responsabilitățile de a fi bărbat.
13 martie: Ziua Internațională Fiecare Fată Câștigă
Ziua Internațională Fiecare Fată Câștigă, celebrată anual pe 13 martie, sprijină atragerea atenției față de drepturile femeilor din toată lumea, îndeosebi ale celor tinere. Sărbătorirea implică lecturi, convorbiri și conferințe despre împuternicirea femeilor din fiecare țară. Țelul zilei este de a se ajunge la o schimbare sistemică pe termen lung care să ducă la obținerea de drepturi sustenabile ale femeilor.
15 martie: Ziua Internațională Împotriva Brutalității Poliției
Ziua Internațională Împotriva Brutalității Poliției este marcată, an de an, pe 15 martie, începând cu 1997. Brutalitatea poliției se referă la utilizarea ilegală a unei forțe excesive de către un polițist. Este una din cele mai prevalente forme de comportament greșit și violent ale poliției.
25 martie: Ziua Internațională a Copilului Nenăscut
Ziua Internațională a Copilului Nenăscut este comemorată anual pe 25 martie. Copiilor nenăscuți li se neagă frecvent aceleași drepturi ca și celor născuți, întrucât valoarea lor percepută și dreptul lor la viață sunt legate de voință și dorințele mamei care poartă copilul în pântecul sau.
19 octombrie: Ziua Internațională a Ginului Tonic
Anual, pe 13 octombrie, Ziua Internațională a Ginului Tonic este dedicată uneia din cele mai vestite băuturi din lume, un cocktail care necesită numai câteva clipe pentru a fi creat.
14 martie: Ziua Internațională de Acțiune pentru Râuri
Ziua Internațională de Acțiune pentru Râuri, marcată anual pe 14 martie, este dedicată salvării râurilor, celebrării acestora și creării conștientizării despre importanța lor. Știați că 2 milioane de tone de reziduuri de canalizare, deșeuri industriale și agricole sunt introduse în fiecare zi în râurile, apele lumii? Da, este echivalentul greutății tuturor oamenilor de pe pământ! De aceea, este vremea să ne salvăm râurile pentru generațiile viitoare!
19 iulie: Ziua Internațională a Aparatului Dentar
Ziua Internațională a Aparatului Dentar din 19 iule îi îndeamnă pe ceicare au purtat până de curând un aparat de îndreptare, normalizare a alinierii dinților, să-și afișeze frumoasele lor zâmbete. Asta face , printre altele, ortodeniția, o specializare a medicinei dentare care se ocupă de corectarea anomaliilor dentomaxilare.
3 martie: Ziua Internațională a Whiskey-ului Irlandez
Ziua Internațională a Whiskey-ului Irlandez din 3 martie este dedicată an de an acestei băuturi renumite în lume. Acest whiskey a apărut cu mai mult de 800 de ani în urmă. Așa cum îi sugerează numele, este produs în Iralanda și este cunoscut pentru textura sa fină și calitatea sa.
19 iunie: Ziua internațională a plimbării
Cei care se plimbă nu se grăbesc, își rezervă timp pentru a contempla minunile naturii, ale mediului lor înconjurător. De fapt, adeseori, plimbăreții veritabili nu își stabilesc un traseu și nici măcar o anumită destinație!
24 martie: Ziua Internațională pentru Dreptul la Adevăr Privind Violarea Masivă a Drepturilor Umane și pentru Demnitatea Victimelor
Dreptul la adevăr este adeseori invocat în contextul violării grosolane ale drepturilor umane. Rudele victimelor execuțiilor rapide, sumare, dispariției forțate de persoane, copiilor răpiți, torturii, cer să se afle ce li s-a întâmplat. Dreptul la adevăr implică cunoașterea realității complete despre evenimente mușamalizate, circumstanțelor lor specifice și cine a participat la ele, incluzând cunoașterea împrejurărilor în care au avut loc astfel de violări, precum și motivul acestora.
19 martie: Ziua "Hai să Râdem"
Celebrată an de an pe 19 martie, Ziua "Hai să Râdem" este o sărbătoare neoficială care ne încurajează râdem și să ne bucurăm de beneficiile râsului, chiar și pentru a contracara astenia de primavară. Pe lângă faptul că este contagios, se spune că râsul este cel mai bun medicament al oamenilor. Alături de aportul său pozitiv din punct de vedere al sănătății, acesta ne furnizează și alte, inclusiv social.
30 iulie: Ziua internaţională a prieteniei
Ziua internaţională a prieteniei, proclamată a se sărbători anual pe 30 iulie de ONU, cu ocazia unei sesiuni din 2011, ar trebui să ne readucă în minte şi suflet valorile acestei minunate conexiuni dintre oameni. Cât de mult ţi-ai neglijat prietenii în ultima vreme?
6 mai: Ziua internațională FĂRĂ DIETĂ
Ziua internațională "fără dietă" a fost inițiată în 1992 de Mary Evans Young, conducătoarea grupului britanic "Diet Breakers" ("spărgătorii de dietă"). După ce a suferit în urma unei anorexii nervoase, a lucrat pentru a-i ajuta pe oameni să se aprecieze pe ei înșiși așa cum sunt, să își aprecieze corpul așa cum îl au.
20 mai: Ziua internațională a albinei
Celebrată anual pe 20 mai, Ziua internațională a albinei are rolul de a ne reaminti importanță acestei insecte și a altor viețuitoare în polenizarea din ecosisteme, în acoperirea nevoilor umanității, a aduce în prim plan apicultorii și necesitatea ca ei să își asume practici bune în consolidarea nivelului lor de trai și în livrarea pe piață a unor produse autentice, de înaltă calitate.
1 iulie: Ziua internațională a bancurilor
Pe 1 iulie, se celebrează ziua internațională a bancurilor, glumelor! Este o zi în care poți demonstra cât de spiritual ești, de-a lungul căreia poți împărți în stânga și în dreapta hohote de ras, și pune un zâmbet pe fețele oamenilor, inclusiv pe a ta!
9 august: Ziua internațională a indigenilor
Ziua internațională sau mondială a indigenilor este celebrată anual pe 9 august în scopul sporirii conștientizării asupra populației indigene din toată lumea, a protejării drepturilor acesteia. Acest eveniment recunoaște totodată realizările și contribuțiile indigenilor, băștinașilor, de pretutindeni în îmbunătățirea mediului înconjurător.