link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
21 mai: Ziua Mondială a Meditației
de godessdiana88 la: 20/05/2023 15:29:21
În fiecare an, pe 22 mai, Ziua Mondială a Meditației caută să crească conștientizarea despre meditație și beneficiile sale, îndeosebi în lumea noastră agitată, prinsă într-o mișcare continuă și învolburătoare. Meditația este o practică străveche, ce a debutat, posibil, prin anii 3.000 î.Hr., când s-a făcut prima referire la ea în texte indiene antice.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"21 mai: Ziua Mondială a Meditației"

31 decembrie: Ziua Mondială a Meditației asupra Păcii
În fiecare an, este marcată pe 31 decembrie Ziua Mondială a Meditației asupra Păcii , chiar atunci când intreagă lume sărbătorește începutul unui nou an. Această zi este străbătută de făgăduința intrării intr-o nouă epocă, de relații pașnice pe tot globul, prin îndrumarea oamenilor spre o mai mare conștientizare a unor concepte precum autocontrolul și dezvoltarea personală.
21 iunie: Ziua Mondială a Umanistului
Celebrată anual pe întreg globul, cu ocazia solstițiului de vară, care are loc de obicei pe 21 iunie, Ziua Mondială a Umanistului reprezintă o cale de răspândire a conștientizării umanismului ca filosofie de viață și a capacității sale de a schimbă lumea în bine. De asemeni, este un prilej de întâlnire a umaniștilor și promovării valorilor umanismului.
21 septembrie: Ziua Mondială Alzheimer
Celebrată în fiecare an pe 21 septembrie, Ziua Mondială Alzheimer îndeamnă lumea să-și concentreze eforturile pentru conștientizarea despre această boală. Alzheimer este printre formele prevalente de demență și constă dintr-un set de perturbări ale funcționării mentale.
21 noiembrie: Ziua Mondială a Televiziunii
Ziua Mondială a Televiziunii nu este menită a fi, așadar, atât o sărbătorire a televizorului, dispozitivului electronic aproape nelipsit din casele noastre, cât o celebrare a unei filosofii a deschiderii și transparenței despre problemele mondiale.
21 aprilie: Ziua Mondială a Creativității și Inovației
Ziua Mondială a Creativității și Inovației din 21 aprilie ne îmboldește, an de an, să încercăm să rezolvăm vechi probleme prin căi noi, indedite, cu potențialul de a găsi metode mai bune, mai eficiente de a ne îndeplini obiectivele. Este ziua în care ar trebui să ne redescoperim creativitatea, indiferent cât de adânc ne-ar fi îngropată în minte!
21 martie: Ziua Mondială a Poeziei
Ziua Mondială a Poeziei, marcată anual pe 21 martie, a fost fondată în 1999 de către UNESCO, cu ocazia celei de-a treizecelea sale Conferințe Generale, cu scopul de a acorda o proaspătă recunoaștere și impetuozitate mișcărilor poetice naționale, regionale și internaționale. Organizația a intenționat ca această zi să inspire celebrarea poeziei din întreaga lume, prezervarea limbilor amenințate să dispară și stimularea exprimării poetice.
21 iunie: Ziua Mondială a Muzicii
Ziua Mondială a Muzicii sau "La Fête de la musique" ("sărbătoarea muzicii"), marcată anual pe 21 iunie, a fost inițiată în Franța și, în prezent, este celebrată în toată lumea. Este o zi ce încurajează oamenii să se dedice muzicii de toate tipurile și e o oportunitate pentru muzicieni de a da concerte și a se conecta cu fanii lor, inclusiv pe media socială.
21 noiembrie: Ziua Mondială Hello
Ziua Mondială Hello este o sărbătoare neoficială laică marcată anual pe 21 decembrie în 180 de țări pentru a ilustra importanța comunicării personale în menținerea păcii. Oamenii sunt încurajați să participe la această zi prin salutarea, pur și simplu, a altor zece persoane.
21 septembrie: Ziua Mondială a Recunoștiinței
Ziua Mondială a Recunoștiinței , ce are loc anual pe 21 septembrie, îi omagiază pe oamenii, organizațiile și națiunile de pe tot globul care-și împărtășesc gratitudinea în diverse moduri.
11 iulie: Ziua Mondială a Populației
Ziua Mondială a Populației este un eveniment anual, marcat pe 11 iulie, care caută să mărească conștientizarea despre chestiunile globale legate de populație. A fost stabilită de Consiliul Director al Programului de Dezvoltare al ONU în 1982, și a fost inspirată de interesul publicului larg față de Ziua 5 Miliarde de pe 11 iulie 1987, data aproximativă în care populația lumii a ajuns la cinci miliarde de oameni.
9 noiembrie: Ziua Mondială a Adopției
An de an, Ziua Mondială a Adopției din 9 noiembrie îi încurajează atât pe cei adoptați, cât și pe părinții adoptivi să-și împărtășească poveștile lor despre această extraordinară experiență de viață.
11 martie: Ziua Mondială a Instalației Sanitare
Ziua Mondială a Instalației Sanitare este celebrată an de an, începând cu 2010, pentru a se onora rolul critic al acesteia pentru sănătate. Fără o instalație sanitară corespunzătoare, zonele orașelor și satelor ar deveni de nelocuit din cauza mirosului oribil, dar și a răspândirii unor boli letale.
21 mai: Ziua Mondială pentru Diversitate Culturală, Dialog și Dezvoltare
Ziua Mondială pentru Diversitate Culturală, Dialog și Dezvoltare este marcată anual în data de 21 mai în scopul conștientizării oamenilor despre rolul major al diversității și armoniei culturale.
16 octombrie: Ziua Mondială a Alimentației
Potrivit statisticilor, 785 de milioane de oameni din toată lumea (adică unul din nouă din populația totală a globului) nu au îndeajunsă hrană pentru a-și menține un stil de trai sănătos. În mod surprinzător, majoritatea persoanelor înfometate se află în țări în curs de dezvoltare.
20 februarie: Ziua Mondială a Justiției Sociale
Organizația Internațională a Muncii (OIM), agenție specializată a ONU, a adoptat unanim, pe 10 iunie 2008, Declarația despre Justiția Socială pentru o Globalizarea Dreaptă. Aceasta a fost cea de-a treia declarație majoră de principii și politici adoptată de Conferință Internațională a Muncii de la constituirea, în 1919, a Organizației Internaționale a Muncii. Ea s-a bazat pe Declarația de la Philadelphia din 1944 și Declarația despre Principiile și Drepturile Fundamentale ale Muncii din 1998.
21 mai 2022: Ziua Mondială Whisky
An de an, în cea de-a treia sâmbătă din luna mai, Ziua Mondială a Whisky-ului onorează această băutură distilată cu grijă și pasiune de peste 500 de ani, o băutură alcoolică destinată pe vremuri atât nobililor, cât și țăranilor. Dacă în 2022 Ziua Mondială a Whisky-ului pică pe 21 mai, în anii următori este sărbătorită astfel: 2023 - 20 mai, 2024 - 18 mai, 2025 - 17 mai, 2026 - 16 mai.
21 septembrie: Ziua Internațională a Păcii
Ziua Internațională a Păcii, numită uneori, neoficial, Ziua Mondială a Păcii, un eveniment inițiat de ONU, celebrat anual pe 21 septembrie, este dedicată idealurilor păcii, atât în și între națiuni și oameni, încetării violențelor și războaielor din toată lumea.
9 octombrie: Ziua Mondială a Poștei
Celebrată anual pe 9 octombrie, Ziua Mondială a Poștei marchează înființarea pe această dată a Uniunii Poștale Universale (UPU) în 1874, în Berna, capitala Elveției. Ziua Mondială a Poștei a fost proclamată de Congresul UPU din Tokio, Japonia, în 1969. Numeroase țări se folosesc de acest eveniment pentru a introduce ori promova noi produse și servicii poștale.
31 martie: Ziua Mondială a Backup-ului / Copiilor de rezervă digitale
Ziua Mondială a Backup-ului din 31 martie, ne reamintește, an de an, să ne protejăm documentele digitale pe măsură ce depindem tot mai mult de tehnologia IT, sau TIC, cum i se spune mai recent în România, adică Tehnologia Informației și Comunicațiilor (cui i-o fi venit ideea asta genială (?) nu știu și nici nu vreau să investighez- probabil vreo șoșoacă sau vreun șoșoc).
3 septembrie: Ziua Mondială a Bărbii
Anual, în prima sâmbătă din septembrie, este celebrată barba, simbolul cel mai semnificativ al durității, virilității, sau nu? Timpurile se schimbă, însă barba continuă să fie nu doar un reper al modei, rămânând un semn al "bărbăției" încă din vremea primitivă. Se spune că reprezintă și virtuți precum puterea, înțelepciunea, chiar statutul social înalt în unele culturi. Există, pare-se, ceva la barbă care cere admirație și respect. Nu în toate cazurile! Dacă în 2022, Ziua Mondială a Bărbii are loc pe 3 septembrie, în anii următori se desfășoară astfel: 2023 - 2 septembrie, 2024 - 7 septembrie, 2025 - 6 septembrie, 2026 - 5 septembrie.
De Ziua Mondiala a Secetei, in Bucuresti a plouat
Probabil ca sunt putini cei care stiu ca azi, 17 iunie, a fost Ziua Mondiala a Secetei si Desertificarii.

Aceasta zi a fost proclamata in 1994, In acelasi an, in care a fost adoptata si Conventia Natiunilor Unite pentru Combaterea Desertificarii.
14 noiembrie 2012, Ziua Mondiala a Diabetului
Ziua Mondiala a Diabetului are loc in fiecare an in data de 14 noiembrie, la initiativa Federatiei Internationale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
"Ajungerea la zero". 1 Decembrie - Ziua Mondiala antiSIDA ~ Noutati Medicale
Intre 2011-2015, OMS a hotarat ca tema pentru Ziua Mondiala antiSIDA "Ajungerea la zero: zero noi infectari cu HIV. Zero discriminari. Zero decese asociate SIDA".
Ziua Mondială a Mediului
Ziua Mondială a Mediului este un eveniment anual sărbătorit, fiind o acțiune pozitivă asupra mediului, o actiune care trage un semnal de alarma asupra populatiei ca se consuma mai mult decta poate produce planeta.
AZI, DE ZIUA MONDIALA A TEATRULUI, RAPSODIE-N ROZ
AZI, DE ZIUA MONDIALA A TEATRULUI, RAPSODIE-N ROZ
17 mai: Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale
Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale promovează conștientizarea oamenilor asupra puterii informațiilor și a comunicării lor în clădirea unor societăți în care să poată crea, accesa, folosi și împărtăși informații și cunoaștere în scopul atingerii întregului lor potențial.
19 august: Ziua mondială a fotografiei
Ziua mondială a fotografiei își are originea în inventarea dagherotipului, un proces fotografic dezvoltat de francezii Louis Daguerre și Joseph Nicephore Nieple, în 1837.
20 august: Ziua mondială a țânțarilor
Ziua mondială a țânțarilor a fost fondată în 1897, când Sir Ronald Ross a descoperit că femelele țânțarilor anofel răspândesc malaria printre oameni. El a ajuns la această concluzie, în timp ce conlucra cu Serviciul Medical Indian, după ce a găsit parazitul malariei în tractul gastrointestinal al femelei de țânțar. În 1902, Ross a devenit primul britanic laureat al Premiului Nobel pentru Medicină.
27 septembrie: Ziua Mondială a Turismului
Încă din 1980, Organizația Mondială a Turismului celebrează anual pe 27 septembrie Ziua Mondială a Turismului, o dată aleasă pentru a comemora adoptarea în 1970 a statutului acestei organizații.