link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
22 mai: Ziua Solitaire
de godessdiana88 la: 21/05/2023 17:25:03
Anual, pe 22 mai, cu ocazia Zilei Solitaire, suntem încurajați să recunoaștem strălucirea acestui joc și modul în care ne-a captivat vreme de ani.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"22 mai: Ziua Solitaire"

22 februarie: Ziua Unei Singure Sarcini / Activități
Pe 22 februarie, Ziua Unei Singure Sarcini ne încurajează anual să ne dedicăm tot timpul și toată energia unui singur proiect, unei singure activități, acțiuni.
22 iulie: Ziua Mango
Celebrată anual pe 22 iulie, Ziua Mango ne focalizează către istoria și proprietățile mai puțin cunoscute ale acestui fruct delicios și zemos. Această zi nu a fost aleasă întâmplător, întrucât fructul de mango este preferat de mulți oameni în zilele de vară în cocktail-uri, prăjituri, smoothy-uri și înghețată.
22 august: Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Actelor de Violență Bazate pe Religie sau Credință
Pe 22 august, Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Actelor de Violență Bazate pe Religie sau Credință recunoaște importanța sprijinirii oamenilor afectați, prigoniți de persecuții religioase.
22 septembrie: Ziua Mondială a Rinocerului
Anual, pe 22 septembrie, Ziua Mondială a Rinocerului celebrează cele cinci specii ale acestui animal ierbivor de pe pământ și are țelul de a crește conștientizarea despre acesta, din punct de vedere al conservării sale, al dificultăților cu care se confruntă pentru supraviețuirea sa.
22 mai: Ziua Mondială Paloma
Sărbătorită din 2019, pe 22 mai, Ziua Mondială Paloma nu are de a face cu "porumbelul" ("paloma" în limba spaniolă), ci este dedicată unui delicios cocktail din Mexic, făcut cu suc de grapefruit, tequila și lămâi verzi (lime).
22 Iulie: Ziua Mondială a Creierului
Oamenii din toată lumea celebrează an de an, pe 22 iulie, Ziua Mondială a Creierului, una care ajută la conștientizarea unei stări de sănătate din ce în ce mai important în prezent. Sănătatea creierului se poate referi la numeroase metode de prevenție, desemnate să sprijine atât prezervarea sănătății mentale, cât și a celei neurologice.
22 iunie: Ziua Mondială a Pădurilor Tropicale
An de an, pe 22 iunie, Ziua Mondială a Pădurilor Tropicale celebrează aceste resurse naturale prețioase și încurajează protejarea lor.
22 martie: Ziua "La Fel de Tânăr Precum te Simți"
Celebrată an de an pe 22 martie, Ziua "La Fel de Tânăr Precum te Simți" ne îndeamnă că conștientizăm că, în cele din urmă, vârsta nu este reprezentată de un număr (de ani) , că simțământul că suntem tineri este o stare mentală sau de spirit și că, nimeni ori nimic nu ne poate opri să ne simțim tineri!
22 februarie: Ziua Europeană a Victimelor Criminalității
Marcată anual pe 22 februarie, Ziua Europeană a Victimelor Criminalității este utilizată pentru a crea conștientizarea despre chestiuni pertinente ținând de securitatea oamenilor. Aceste probleme se extind din cauza culturii omniprezente a tăcerii și a prejudecății îngrozitoare că lucrurile rele li se întâmplă numai "altora", dar nu și nouă înșine.
22 decembrie: Ziua "Îndrăgește tăcerea"
În fiecare an, pe 22 decembrie se celebrează Ziua "Îndrăgește tăcerea". Se spune că oamenilor le-au fost dăruite două urechi și numai o singura gură pentru a asculta de doua ori mai mult decât vorbesc. Rumi zicea, "Cu cât ești mai tăcut, cu atât ești mai capabil să auzi".
22 martie: Ziua Mondială a Apei
Ziua Mondială a Apei, marcată pe 22 martie în fiecare an, se focalizează pe importanță apei proaspete. Această zi celebrează apa și crește conștientizarea despre cei 2, 2 miliarde de oameni de pe planetă lipsiți de acces la o apă curată, sigură din punct de vedere al sănătății. Unul dintre scopurile esențiale ale Zilei Mondiale a Apei este să sprijine îndeplinirea Obiectivului 6 de Dezvoltare Sustenabilă al ONU: apă și sanitație pentru toți până în 2030.
22 februarie : Ziua Mondială Gândirii
Ziua Mondială Gândirii, aniversată în fiecare an pe 22 februarie, nu are de a face cu filosofii, ci cu fetele cercetașe de pe tot globul, care discută cu acest prilej despre chestiunile care le afectează pe tinerele femei.
22 aprilie: Ziua Câinelui Beagle
An de an, pe 22 aprilie, este celebrată Ziua Câinelui Beagle, un câine crescut odinioară pentru vânătoare și care, în prezent, este unul dintre cei mai populari printre animalele de companie.
22 martie: Ziua Internațională a Focii
Ziua Internațională a Focii, ce are loc anual pe 22 martie, are menirea de a crește conștientizarea despre conservarea acestui animal în toată lumea și este marcată și pentru a se onora acest uimitor mamifer marin. Focile nu sunt numai adorabile, atractive, prezența lor în lume având un impact semnificativ. De asemeni, sunt cele mai vânate mamifere de pe planetă, fiind în pericol de dispariție în curând.
22 septembrie: Ziua mondială "Fără Mașină"
O dată pe an, pe 22 septembrie, cu prilejul Zilei mondiale "Fără Mașină", suntem îndemnați să ne lăsăm automobilele în garaje sau în parcările din fața blocului, locuinței, alegând, în schimb bicicletele, mersul pe jos sau transportul public!
22 decembrie: Ziua Oamenilor Scunzi
În fiecare an, Ziua Oamenilor Scunzi îndeamnă astfel de persoane să-și celebreze statura, oricât de mică ar fi, să și-o asume și să se elibereze de orice fel de complexe asociate cu aceasta. Este o sărbătoare a diversității umane, de acceptare și apreciere a oamenilor dincolo de aparența lor fizică, pentru ceea ce au mai valoros în ei.
22 iunie: Ziua Mass-Mediei Pozitive
Cu teama , ura și tristețea omniprezente pe ecranele televizoarelor, calculatoarelor, laptopurilor și telefoanelor, o întreagă zi, cea dedicată Mass-Mediei Pozitive, în fiecare an, pe 22 iunie, ne oferă prilejul de a ne îndepărta de simțăminte generate de povești și știri negative, și de ne focaliza pe altele, pozitive.
22 septembrie: Ziua Hobbitului
Într-un moment de inspirație, Gandalf cel Cărunt / Alb a spus, "Hobbiții sunt cu adevărat creaturi uimitoare". Pe de 22 septembrie, sărbătoarea Zilei Hobbitului se remarcă prin recunoașterea și aprecierea unora dintre cele mai îndrăgite și eroice personaje ale lui J. R. R. Tolkien. Hobbiții sunt timizi și, totuși, capabili, de cel mai mare curaj. Nu sunt dornici să-și părăsească casele, însă sunt însetați de aventură. Sunt liniștiți și pașnici, și totuși gata mereu să găzduiască petreceri.
22 martie - Ziua Mondiala a Apei
22 martie - Ziua Mondiala a Apei
22 iunie: Ziua eclerului cu ciocolată
Cuvântul ecler ("éclair") înseamnă în limba franceză "scânteiere a fulgerului", un termen care descrie fie strălucirea sa extraordinară după ce este acoperit cu clasica sa glazură de ciocolată, fie viteză cu care această delicatesă dispare când nu este strașnic păzită!
22 iulie: Ziua hamacului
Se spune că hamacul își are originea, cu mii de ani în urmă, în America Centrală, unde avea rolul de a-i proteja pe oameni de insecte și alte viețuitoare veninoase, mențînându-i deasupra solului.
22 august: Ziua "Fii un înger"
Poate că nu am fi ajuns în această etapă a vieții noastre fără ajutorul unui om special, nu-i așa? În cele mai întunecate clipe ale existenței noastre, în naufragii catastrofale, am avut, aproape cu toții, pe cineva care să ne arunce un colac de salvare.
22 octombrie: Ziua Nucii
Studiile științifice au demonstrat că nucile au capacitatea de a ne întreține, sprijini sănătatea. Sunt bogate în vitaminele E și B2, conțin o mulțime de proteine, sunt bogate în fibre și reprezintă o sursă bună de acid gras omega-3). Pot ajuta, printre altele, la prevenirea bolii de inimă coronariene și la scăderea colesterolului.
22 noiembrie: Ziua "Dă o raită"
Lasă-ți deoparte, deocamdată, telefonul, calculatorul ori laptopul, și oferă-ți o scurtă călătorie în lumea reală. Poți fi uimit de ideile geniale care-ți pot fi sugerate cu acest prilej, unele care nu aveau cum să-ți intre în cap între patru pereți!
22 mai: Ziua Sherlock Holmes
E un detectiv renumit, unul din cele mai populare personaje din literatură... Despre cine vorbesc? Desigur, despre Sherlock Holmes! Orice detectiv amator din lume care se respectă ar putea ghici asta! Arhetipul fundamental al detectivului, Sherlock Holmes a fost eroul a milioane de oameni după crearea sa, cu mai mult de un secol în urmă. Așadar, putem cade de acord că își merită din plin această zi? Elementar, dragă Watson!
22 ianuarie: Ziua Bulinelor
An de an este celebrat stilul popular al îmbrăcăminții, evidențiat în America de starul Disney Minnie Mouse, și devenit la modă și România pe când nu se știa despre această vedetă a filmului animat!
22 ianuarie: Ziua "Răspunde Întrebărilor Pisicii Tale"
Ziua "Răspunde Întrebărilor Pisicii Tale" este o sărbătoare neoficială, dedicată felinelorde casă, Felis catus sau Felis silvestris catus, din toată lumea. An de an, pe 22 ianuarie, pisica ta îți dăruiește capacitatea de a-i înțelege limbajul, dându-ți astfel nemaipomenita oportunitate de a comunica cu ea, a-i răspunde unor întrebări frământătoare. Probabil este un fel de magie provenită din Egiptul antic!
22 octombrie: Ziua Internațională de Conștientizare a Bâlbâielii
22 octombrie marchează an de an Ziua Internațională de Conștientizare a Bâlbâielii, una prin care se atrage atenția acestei tulburări a fluenței vorbiri și are drept țeluri principale schimbarea atitudinii publice despre oamenii care se bâlbâie și eliminarea discriminării acestora, precum și promovarea respectului de sine și ale altor oportunități pentru astfel de persoane, astfel încât acestea să- și atingă obiectivele, visurile.
22 octombrie: Ziua Internațională Caps Lock
Ziua Internațională Caps Lock, din 22 octombrie și 28 iunie, este o sărbătoare bianuală, care are nevoie de două zile pentru a fi aprofundată și a-și face datoria. Dezvoltatorul software Derek Arnold va creat această zi originală pentru a lua în râs "convențiile tipografice". Literal, "Caps Lock" înseamnă tasta de blocare / activare a majusculelor de pe tastatură oricărui calculator (desktop) sau laptop.