link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
23 mai: Ziua Mondială a Bolii Crohn și a Colitei
de godessdiana88 la: 22/05/2023 17:17:15
Ziua Mondială a Bolii Crohn și a Colitei este marcată an de an pe 23 mai. Boala Crohn și Colita sunt cele două din cele mai comune feluri de boli inflamatorii intestinale care afectează global circa 7 milioane de oameni. Deși nu este o afecțiune prevalentă, în decursul ultimilor 20 de ani, un număr crescând de persoane au fost diagnosticate cu aceasta.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"23 mai: Ziua Mondială a Bolii Crohn și a Colitei"

23 martie: Ziua Mondială a Meteorologiei
Ziua Mondială a Meteorologiei are loc, an de an, pe 23 martie, ca o comemorare a fondării, pe 23 martie 1950, a Organizației Mondiale a Meteorologiei. Această zi pune în lumină contribuțiile serviciilor meterologice și hidrologice naționale pentru siguranța și bunăstarea societății.
23 aprilie: Ziua Mondială a Cărții
Ziua Mondială a Cărții, cunoscută și ca Ziua Mondială a Cărții și Drepturilor de Autor sau Ziua Internațională a Cărții, este, începând cu 1955, un eveniment anual ce are loc pe 23 aprilie și este organizat de UNESCO în scopul promovării cititului, publicării și copyright-ului.
23 martie: Ziua Mondială a Matematicii
Creată în 2007 de resursa digitală de învățare "3P Learning", Ziua Mondială a Matematicii încurajează anual, pe 23 martie, elevii din toată lumea să se desprindă de rutina lecțiilor de matematică zilnice și să se angajeze în jocuri competitive online centrate pe probleme din acest domeniu.
23 mai: Ziua Mondială a Broaștei Țestoase
An de an, Ziua Mondială a Broaștei Țestoase, din 23 mai, celebrează acest animal, simbol al înțelepciunii și perseverenței, prezent în numeroase povești, fabule și parabole ale lumii.
23 iulie: Ziua Mondială a Sindromului Sjögren
Cu prilejul Zilei Mondiale a Sindromului Sjögren, marcată an de an pe 23 iulie, Fundația Sjögren și alte organizații își unesc eforturile pentru a răspândi conștientizarea despre această boală, a ajuta oamenii să-i înțeleagă mai bine simptomele și modul său de tratare.
10 mai: Ziua Mondială a Bolii Lupus
În fiecare an, data de 10 mai este rezervată Zilei Mondiale a Bolii Lupus, o boală care afectează oamenii din toate naționalitățile, rasele, etniile și vârstele. Este una inflamatorie / autoimună care poate ataca orice parte a corpului uman (pielea, încheieturile și/sau organe interne).
24 martie: Ziua Mondială a Tuberculozei
Ziua Mondială a Tuberculozei este un eveniment anual care este marcat anual pe 24 martie, și promovat de instituții precum Organizația Mondială a Societății, având scopul de a crește conștientizarea problemelor asociate cu tuberculoza (TBC) și a eforturilor făcute pentru prevenirea și tratarea acestei boli.
4 martie: Ziua Mondială a Obezității
Ziua Mondială a Obezității este marcată an de an pe 4 martie, pentru a evidenția factorii de mediu și medicali care contribuie la rate înalte ale obezității, creând mari riscuri pentru boli serioase precum cancer, diabet și boli de inimă.
16 aprilie: Ziua Mondială "Punct și Virgulă" (;)
Ziua Mondială "Punct și Virgulă", marcată anual pe 16 aprilie, este asociată cu organizația nonprofit "Project Semicolon"/Proiectul Punct și Virgulă", care se autodefinește ca fiind dedicată dăruirii de speranța și iubire celor care se confruntă cu "boli mentale, sinucidere, dependență și autorănire", și "există pentru a încuraja, a iubi și a inspira".
17 aprilie: Ziua Mondială a Hemofiliei
Ziua Mondială a Hemofiliei este o zi internațională de conștientizare a hemofiliei și altor afecțiuni ce predispun spre hemoragie, marcată anual pe 17 aprilie, data de naștere a lui Frank Schnabel, fondatorul Federației Mondiale a Hemofiliei.
De Ziua Mondiala a Secetei, in Bucuresti a plouat
Probabil ca sunt putini cei care stiu ca azi, 17 iunie, a fost Ziua Mondiala a Secetei si Desertificarii.

Aceasta zi a fost proclamata in 1994, In acelasi an, in care a fost adoptata si Conventia Natiunilor Unite pentru Combaterea Desertificarii.
14 noiembrie 2012, Ziua Mondiala a Diabetului
Ziua Mondiala a Diabetului are loc in fiecare an in data de 14 noiembrie, la initiativa Federatiei Internationale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
"Ajungerea la zero". 1 Decembrie - Ziua Mondiala antiSIDA ~ Noutati Medicale
Intre 2011-2015, OMS a hotarat ca tema pentru Ziua Mondiala antiSIDA "Ajungerea la zero: zero noi infectari cu HIV. Zero discriminari. Zero decese asociate SIDA".
Ziua Mondială a Mediului
Ziua Mondială a Mediului este un eveniment anual sărbătorit, fiind o acțiune pozitivă asupra mediului, o actiune care trage un semnal de alarma asupra populatiei ca se consuma mai mult decta poate produce planeta.
AZI, DE ZIUA MONDIALA A TEATRULUI, RAPSODIE-N ROZ
AZI, DE ZIUA MONDIALA A TEATRULUI, RAPSODIE-N ROZ
17 mai: Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale
Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale promovează conștientizarea oamenilor asupra puterii informațiilor și a comunicării lor în clădirea unor societăți în care să poată crea, accesa, folosi și împărtăși informații și cunoaștere în scopul atingerii întregului lor potențial.
19 august: Ziua mondială a fotografiei
Ziua mondială a fotografiei își are originea în inventarea dagherotipului, un proces fotografic dezvoltat de francezii Louis Daguerre și Joseph Nicephore Nieple, în 1837.
20 august: Ziua mondială a țânțarilor
Ziua mondială a țânțarilor a fost fondată în 1897, când Sir Ronald Ross a descoperit că femelele țânțarilor anofel răspândesc malaria printre oameni. El a ajuns la această concluzie, în timp ce conlucra cu Serviciul Medical Indian, după ce a găsit parazitul malariei în tractul gastrointestinal al femelei de țânțar. În 1902, Ross a devenit primul britanic laureat al Premiului Nobel pentru Medicină.
27 septembrie: Ziua Mondială a Turismului
Încă din 1980, Organizația Mondială a Turismului celebrează anual pe 27 septembrie Ziua Mondială a Turismului, o dată aleasă pentru a comemora adoptarea în 1970 a statutului acestei organizații.
4 octombrie: Ziua Mondială a Animalelor
Ziua Mondială a Animalelor a fost inițiată de chinologul Heinrich Zimmermann, care a organizat-o pentru prima oară pe 24 martie 1925 la Palatul Sportului din Berlin, Germania. La acest eveniment au participat peste 5.000 de oameni. Ziua Mondială a Animalelor a fost mutată pe 4 octombrie începând cu 1929, și a devenit tot mai populară în Europa. În cele din urmă, în mai 1931, la Congresul Internațional de Protecție a Animalelor din Florența, Italia, la propunea lui Zimmermann, 4 octombrie a fost unanim adoptată printr-o rezoluție că Ziua Mondială a Animalelor.
9 octombrie: Ziua Mondială a Poștei
Celebrată anual pe 9 octombrie, Ziua Mondială a Poștei marchează înființarea pe această dată a Uniunii Poștale Universale (UPU) în 1874, în Berna, capitala Elveției. Ziua Mondială a Poștei a fost proclamată de Congresul UPU din Tokio, Japonia, în 1969. Numeroase țări se folosesc de acest eveniment pentru a introduce ori promova noi produse și servicii poștale.
14 octombrie: Ziua Mondială a Standardelor
Celebrată anual pe 14 octombrie, Ziua Mondială a Standardelor onorează eforturile multor experți care au dezvoltat standarde (în România de altădată numite "STAS-uri) în organizații precum Organizația Internațională pentru Standarde (ISO), Societatea Americană a Inginerilor Mecanici (ASME), Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU), Comisia Internațională Electrotehnică (IEEE).
9 noiembrie: Ziua Mondială a Libertății
An de an, pe 9 noiembrie celebrăm Ziua Mondială a Libertății, una dedicată unei valori fundamentale a umanității, greșit înțeleasă câteodată de unii oameni, inclusiv politicieni, una ignorată sau prigonită încă în diverse părți ale lumii.
12 noiembrie: Ziua Mondială a Pneumoniei
Ziua Mondială a Pneumoniei îndeamnă anual oamenii din întreaga lume să ia poziție împreună și să ceară acțiuni hotărâte în lupta împotriva pneumoniei.
13 noiembrie: Ziua Mondială a Bunătății
Ziua Mondială a Bunătății din 13 noiembrie este un eveniment creat în 1998 de către Mișcarea Mondială a Bunătății, o coaliție de ONG-uri din toată lumea. Este celebrată în numeroase țări, incluzând Canada, Slovenia, Italia, India, Australia, Nigeria, Singapore și Emiratele Arabe Unite. În Marea Britanie este coordonată de David Jamely, cofondator al acestei zile în Regatul Unit împreună cu Louise Burfitt-Dons.
21 noiembrie: Ziua Mondială a Televiziunii
Ziua Mondială a Televiziunii nu este menită a fi, așadar, atât o sărbătorire a televizorului, dispozitivului electronic aproape nelipsit din casele noastre, cât o celebrare a unei filosofii a deschiderii și transparenței despre problemele mondiale.
5 decembrie: Ziua Mondială a Solului
Ziua Mondială a Solului este celebrată anual pe 5 decembrie în scopul de a atrage atenția asupra importanței unui sol sănătos și a promova managementul de durată al resurselor solului.
29 martie: Ziua Mondială a Pianului
În fiecare an, pe 29 martie, Ziua Mondială a Pianului reunește iubitorii muzicii din toată lumea în celebrarea acestui așa-numitului "rege al instrumentelor muzicale". Totodată această zi încurajează pianiștii de toate vârstele și abilitățile să cânte în locuri publice.
31 martie: Ziua Mondială a Backup-ului / Copiilor de rezervă digitale
Ziua Mondială a Backup-ului din 31 martie, ne reamintește, an de an, să ne protejăm documentele digitale pe măsură ce depindem tot mai mult de tehnologia IT, sau TIC, cum i se spune mai recent în România, adică Tehnologia Informației și Comunicațiilor (cui i-o fi venit ideea asta genială (?) nu știu și nici nu vreau să investighez- probabil vreo șoșoacă sau vreun șoșoc).