link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
24 mai: Ziua Tiarei
de godessdiana88 la: 23/05/2023 18:39:08
Ziua Tiarei este o sărbătoare internațională ce se desfășoară în fiecare an pe 24 mai. Este o celebrare folosită pentru a împuternici femeile și a le onora pentru nemaipomenitele lor contribuții aduse gospodăriilor și societății, în general. O tiară este o bijuterie purtată, de obicei, pe creștetul capului unei femei care simbolizează inteligența și puterea. Fiecare femeie merită o astfel de coroană pentru munca pe care o face zi de zi, mai ales acasă, iar Ziua Tiarei pune accentul pe acest lucru.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"24 mai: Ziua Tiarei"

24 iulie: Ziua Amelia Earhart
În fiecare an, pe 24 iulie, Ziua Amelia Earhart onorează realizările acestei pioniere din aviație în data nașterii sale.
24 decembrie: Ziua Ajunului de Crăciun
Având loc anual pe 24 decembrie, Ziua Ajunului de Crăciun marchează punctul culminant al perioadei de post dinaintea Crăciunului.
24 februarie: Ziua Twin Peaks
Fanii serialului de televiziune al lui David Lynch celebrează an de an Ziua Twin Peaks pe 24 februarie, ziua în care agentul FBI Dale Cooper a sosit în orășelul Twin Peaks pentru a investiga moartea tinerei Laura Palmer. Unii membri ai acestui adevărat cult se dedau în data de 24 februarie unui maraton de revizionare a serialului începând cu ora 10:55, pentru a se sincroniza cu venirea lui Cooper la scena crimei din primul episod, "Northwest Pasage" (Pasajul nord-vest).
24 august: Ziua Vezuviului
Anual, pe 24 august, Ziua Vezuviului comemorează erupțiile acești vulcan. Deși mulți dintre noi nu știm, pe viu, cum se desfășoară erupția unui vulcan, ne putem imagina că pământul se cutremură și bubuie în timp ce o materie incandescentă fierbe în interiorul său. Erupțiile vulcanice sunt, de asemeni, precedate de apariția unui nor de cenușă neagră care este purtată sau răspândită de vânturi până departe. În fine, lavă, piatra topită strălucitoare și extrem de fierbinte curge spre poalele muntelui, distrugând natura, vieți animale și omenești. Se crede că prima erupție a Vezuviului a fost una dintre cele mai nimicitoare din istorie.
24 octombrie: Ziua Mondială a Dezvoltării Informaționale
Celebrată anual pe 24 octombrie, Ziua Mondială a Dezvoltării Informaționale se focalizează pe îmbunătățirea diseminării informațiilor și mobilizarea opiniei publice în acest sens, îndeosebi printre cei tineri. Țelul principal al acestei zile este cel de a crește conștientizarea despre problemele dezvoltării cognitive, economice și sociale.
24 decembrie: Ziua Cumpărătorului din Ultimul Minut
Celebrată anual pe 24 decembrie, Ziua Cumpărătorului din Ultimul Minut este dedicată oamenilor care-și finalizează pe muchie de cuțit achizițiile pentru Crăciun. Deși majoritatea dintre noi ne terminăm aprovizionarea cu bunuri și bunătăți cu mai multe zile înainte de acest eveniment, uneori se întâmplă să uităm câte ceva esențial de cumpărat chiar în Ajunul Crăciunului.
24 martie: Ziua Mondială a Tuberculozei
Ziua Mondială a Tuberculozei este un eveniment anual care este marcat anual pe 24 martie, și promovat de instituții precum Organizația Mondială a Societății, având scopul de a crește conștientizarea problemelor asociate cu tuberculoza (TBC) și a eforturilor făcute pentru prevenirea și tratarea acestei boli.
24 iunie: Ziua Mondială a OZN-urilor
Ziua Mondială a OZN-urilor este comemorată pe două date distincte. Prima, din 24 iunie, marchează prima raportare extinsă a zăririi unui OZN ("obiect zburător neidentificat", în limba engleză UFO, adică "Unidentified Flying Object", numit popular "farfurie zburătoare") de către aviatorul american Keneth Arnold, din acea zi, în 1974. A doua, din 2 iulie, este asociată cu incidentul, se pare extraterestru, care a avut loc la Roswell, New Mexico, în același an.
24 septembrie: Ziua Punctuației
Ziua Punctuației din 24 septembrie celebrează anual punctul, semnul întrebării și cel al exclamării, și multe altele, precum și utilizarea corectă a lor.
24 martie: Ziua Cocktail-ului
Ziua Cocktail-ului din 24 martie ne reamintește în fiecare an, încă din primăvară, de vacanțe pe plaje însorite și șezlonguri așezate în preajma unei piscine extraordinare. Asta dacă suntem cumva milimiardari sau avem ifose ieșite din comun. Deși cocktailurile au ajuns să fie poreclite de unii în prezent "girly drinks" (băuturi de fete), acest termen este folosit de unii bărbați care le degustă! Nu că ei nu s-ar deda unor astfel de licori!
24 mai: Ziua Sparanghelului
În fiecare an, pe 24 mai este marcată Ziua Sparanghelului, a unei plante erbacee originare din Asia, renumită pentru calitățile sale culinare și pentru proprietățile sale nutritive și terapeutice.
24 iulie: Ziua Internațională a Autoîngrijirii
Ziua Internațională a Autoîngrijirii, celebrată în fiecare an pe 24 iulie, evidențiază importanța autoîngrijirii ca piatră de temelie a bunăstării. În această zi, oamenii din întreaga lume sunt încurajati să facă autoîngrijirea o parte a traiului lor zilnic și să o transforme într-o prioritate, ca o oportunitate de a avea beneficii evidente asupra sănătății lor.
24 octombrie: Ziua Mondială a Poliomelitei
Ziua Mondială a Poliomelitei, marcată an de an pe 24 octombrie, comemorează eforturile globale către un viitor lipsit de poliomelită și sacrificiile celor ce lucrează în prima linie de eradicare a poliomelitei din fiecare colț al pământului. Numită și paralizie infantilă, o boală infecțioasă virală acută, poliomelita este contagioasă din cauza ușurinței cu care poliovirusul specific acesteia se răspândește.
24 mai: Ziua fraților
Legătura dintre frați este, în mod natural, una foarte puternică. Au crescut împreună, au dat împreună de belele, s-au jucat împreună și, poate, s-au întrecut între ei. Indiferent dacă ai un singur frate, ori mai mulți, pe 24 mai ai prilejul să reflectezi cum relația cu el/ei ți-a îmbogățit viața, i-a dat o savoare specială.
24 iunie: Ziua internațională a zânelor
Fantezia, imaginația și un pic de praf de stele se reunesc pe 24 iunie în onoarea Zilei internaționale a zânelor. Aceste creaturi magice, supranaturale, au avut un rol de seamă în miturile și legendele lumii.
24 octombrie: Ziua ONU
An de an, pe 24 octombrie, ar trebui să recunoaștem să și apreciem rolul major al ONU (Organizația Națiunilor Unite) în menținerea păcii și securității internaționale. Totodată, un pas hotărâtor, de o importantă fundamentală pentru umanitate, a fost și rămâne Declarația Universală a Drepturilor Omului adoptată de Organizația Națiunilor Unite în 1948.
24 decembrie: Ziua Lichiorului de Ouă
Data de 24 decembrie este dedicată anual Zilei Lichiorului de Ouă (în limba engleză "eggnog"), o băutură căutată mai ales în SUA și Canada de-a lungul sezonului Crăciunului, de la sfârșitul lui octombrie până la finele lui decembrie.
24 februarie: Ziua Mondială a Barmanilor
An de an, pe 24 februarie, pe lângă dragostea inspirată de Dragobete, sunt celebrați barmanii, meșteșugul lor, unul cu vechi tradiții în lume. Ei au modelat, perfecționat profesia lor de-a lungul vremii, prin crearea de noi mestecuri de băuturi, a unor rețete de cocktail inovatoare și, în zilele noastre, prin încorporarea unor metode de pregătire presupunând o risipă minimă, în acord cu grija prezervării mediului înconjurător.
24 aprilie: Ziua Urlatului
În vremurile noastre marcate de presiuni și anxietăți, mai este de mirare că există, anual, Ziua Urlatului? Deși masajul și meditația ne pot ajuta să ne detensionăm, unii psihologi sunt de părere că un țipăt, un urlet emis din răsputeri poate avea un efect terapeutic eficient în acest sens. Se pare că atunci când ne eliberăm astfel de frustrări, creierul ni se liniștește, calmează.
24 mai: Ziua Mondială a Schizofreniei
Schizofrenia este o boală gravă care afectează mai mult de 21 de milioane de oameni din toată lumea potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Obiectivul acestei zile de pe 24 mai este să mărească conștientizarea despre această boală, să elimine miturile și superstițiile despre bolile mentale în general.
24 iulie: Ziua verilor / verișoarelor
La reuniunile, adunările de familie, verii, mai cu seamă când sunt micuți, se distrează frecvent împreună și, intră, de asemeni, împreună în belele! Iau parte, laolaltă, la aniversările zilelor de naștere, botezuri, căsătorii, și își țin tovărășie unii altora în vacanțele de vara și de iarnă..
24 august: Ziua internațională a muzicii stranii
Audierea unor diverse feluri de muzică ne aduce beneficii diverse. Ne lărgește orizonturile și ne îndeamnă să vedem lucruri cu care suntem obișnuiți din perspective insolite.
24 noiembrie: Ziua Sardinelor
Temenul "sardină", utilizat, se pare, de la începutul secolului ai XV-lea, poate proveni de la insula mediteraneană Sardinia, în preajma căreia se găseau din abundență astfel de pești.
24 ianuarie: Ziua Internațională a Educației
Adoptată de Adunarea Generală a ONU pe 3 decembrie 2018, Ziua Internațională a Educației este celebrată anual pe 24 ianuarie în scopul de a sublinia rolul educației în instaurarea păcii mondiale și a unei dezvoltări de durată a lumii.
24 august: Ziua Internațională a Muzicii Ciudate
Ziua Internațională a Muzicii Ciudate ne inurajeaza anual, pe 24 august, să ascultăm un tip de muzică cu care nu suntem familiarizați, să descoperim stiluri muzicale stranii, ieșite din comun. Această sărbătoare îi poate, de exemplu, stârni pe oamenii care preferă muzică simfonică să se deschidă către manele ( un lucru aproape absurd de realizat!) ori către cei care sunt încântanți de manele către muzică clasică (o chestie la limita imposibilului!).
24 ianuarie: Ziua Calculatorului Macintosh
Ziua Calculatorului Macintosh, marcată anual pe 24 ianuarie, celebrează aceeași zi din 1984, când primul computer Macintosh, precursorul lui Apple de acum, a fost introdus publicului. Macintosh sau, mai simplu, Mac, a fost lansat pe piață ca o opțiune alternativă față de alte calculatoare, deschizând o nouă epocă a libertății și creativității. Continuă să fie sistemul preferat pentru numeroși oameni pasionați de tehnologie de pe tot globul.
24 septembrie: Ziua Internațională a Dantelei
Ziua Internațională a Dantelei, sărbătorită anual, pe 24 septembrie, onorează această formă complexă de artă, utilizată de-a lungul anilor pentru o varietate de lucruri, de la îmbrăcămintea elegantă la obiecte decorative pentru casă, precum mileurile.
24 ianuarie: Ziua Internațională a Reciclării Telefoanelor Mobile
Ziua Internațională a Reciclării Telefoanelor Mobile este celebrată anual pe 24 ianuarie începând cu 2017. A fost marcată, inițial, pe 26 ianuarie, atât în 2015, cât și în 2016.
24 aprilie: Ziua Mondială a Animalelor de Laborator
Ziua Mondială a Animalelor de Laborator, marcată în fiecare an pe 24 aprilie, pune mai presus de orice drepturile animalelor. Această zi a fost creată pentru a se atrage atenția asupra celor care suferă și mor în laboaratoare din întreaga lume. An de an, sunt folosite milioane de animale în experimente și teste de tot felul pentru diferite industrii care rezultă în condiții teribil de grele pentru animalele respective.