link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
11 septembrie: Ziua de Reamintire a Bibliotecilor
de godessdiana88 la: 10/09/2023 14:46:26
Ziua de Reamintire a Bibliotecilor este celebrată an de an pe 11 septembrie în scopul recunoașterii rolului major al acestor instituții publice în bunăstarea socială. O bibliotecă publică este un loc de studiu accesibil oricui, unul care ne permite să căutăm informații, să citim și să descoperim cărți, și care facilitează formarea de comunități focalizate pe învățare și cunoaștere.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"11 septembrie: Ziua de Reamintire a Bibliotecilor"

11 septembrie: Ziua îndatoririi și aducerii aminte
Anual, pe 11 septembrie, are loc în SUA Ziua îndatoririi și aducerii aminte (Day of Service and Remembrance) sau Ziua 9/11, care marchează aniversarea atacurilor teroriste din America din 11 septembrie 2011. Fondată originar de organizația nonprofit 9/11 MyGoodDeed, Ziua îndatoririi și aducerii aminte a devenit apoi recunoscută pe plan federal și autorizată de către Actul de servire al Americii Edward M. Kennedy, adoptat pe baze bipartizane de Congresul SUA în 2009.
11 septembrie: Ziua Nici o Veste Este o Zi Bună
Ziua Nici o Veste Este o Zi Bună, celebrată anual pe 11 septembrie, ne îndrumă să ne rupem vreme de 24 de ciclul de știri neîntrerupte de la televiziuni și de pe online.
11 septembrie: Ziua de Comemorare a Animalelor de Companie
În Ziua de Comemorare a Animalelor de Companie, din fiecare a doua sâmbătă din septembrie, stăpânii de animăluțe își amintesc de aceste tovarășe ale vieții lor care au trecut în neființă. Dacă în 2022, această celebrare se desfășoară pe 11 septembrie, în anii următori are loc astfel: 2023 - 10 septembrie, 2024 - 8 septembrie, 2025 - 14 septembrie, 2026 - 13 septembrie.
Misterul unei poze de nunta, gasita in ruinele atacurilor de la 11 septembrie, a fost rezolvat cu ajutorul retelelor de socializare - vezi mai multe pe paginadeonline.ro
Misterul unei poze de nunta, gasita in ruinele atacurilor de la 11 septembrie, a fost rezolvat cu ajutorul retelelor de socializare - vezi mai multe pe paginadeonline.ro
Horoscop 5-11 septembrie 2016
Horoscopul saptamanii: 5-11 septembrie 2016. Aflati mai multe informatii aici!
Gospodar fără pereche Online 11 Septembrie 2017
Video online cu debutul emisiunii „Gospodar fara pereche”, difuzat de Pro TV luni, 11 septembrie 2017.
9 septembrie: Ziua șnițelului vienez
Marcată în fiecare an pe 9 septembrie, Ziua șnitelului vienez celebrează acest fel de mâncare și istoria sa. Constând, în cea mai simplistă rețetă din carne de vită, învelită în făină de grâu, ouă, făină și pesmet, prăjită într-o tigaie, este considerat o delicatesă în multe părți ale lumii.
27 septembrie: Ziua Mondială a Turismului
Încă din 1980, Organizația Mondială a Turismului celebrează anual pe 27 septembrie Ziua Mondială a Turismului, o dată aleasă pentru a comemora adoptarea în 1970 a statutului acestei organizații.
8 septembrie: Ziua Mondială a Fizioterapiei
Anual, pe 8 septembrie, Ziua Mondială a Fizioterapiei crează oportunități pentru fizioterapeuți din toată lumea să extindă conștientizarea despre contribuția crucială a profesiei lor la menținerea oamenilor într-o stare fizică cât mai bună.
14 septembrie: Ziua Vieții Creative
În fiecare an, pe 14 septembrie, Ziua Vieții Creative ne îmboldește să ne demonstrăm creativitatea celor din jurul nostru, să ne explorăm imaginația, să ne rezervăm timp pentru a visa, a descoperi și inventa.
22 septembrie: Ziua Mondială a Rinocerului
Anual, pe 22 septembrie, Ziua Mondială a Rinocerului celebrează cele cinci specii ale acestui animal ierbivor de pe pământ și are țelul de a crește conștientizarea despre acesta, din punct de vedere al conservării sale, al dificultăților cu care se confruntă pentru supraviețuirea sa.
11 aprilie: Ziua Mondială a Parkinson-ului
În fiecare an, pe 11 aprilie, Ziua Mondială a Parkinson-ului are țelul de a crește conștientizarea despre această afecțiune progresivă a sistemului nervos și îi ajută pe oameni să înțeleagă realitatea acestei boli, așa cum o percep cei care suferă din pricina sa.
8 septembrie: Ziua Star Trek
Oamenii din toată lumea marchează an de an pe 8 septembrie Ziua Star Trek (Ziua călătoriei spre stele), pentru a celebra filmele și serialele de televiziune din istoria sa. Ca una între cele mai îndrăgite subiecte din cultura pop, Star Trek se bucură încă de mulți fani loiali după numeroși ani.
9 septembrie: Ziua Internațională Sudoku
Ziua Internațională Sudoku are loc, desigur, pe 9 septembrie (ziua a noua din a noua lună a anului). Entuziaștii Sudoku au observat, fără nici o îndoială, simbolismul datei. Obiectivul Sudoku este completarea unei grile cu 9 rânduri și 9 coloane, astfel încât fiecare rând și subgrilă de 3X3 să conțină toate cifrele de la 1 la 9.
15 septembrie: Ziua Greenpeace
Marcată anual pe 15 septembrie, Ziua Greenpeace este dedicată aducerii unor schimbări în modul cum ne tratăm mediul înconjurător. Aceasta face apel la proteste pașnice pentru îmbunătățirea aerului pe care-l respirăm, reducerii utilizării de combustibili fosili, evitării folosirii plasticului și optimizării calității apei. Greenpeace (Pacea Verde) inițiază variate campanii pentru a răspândi conștientizarea despre aceste chestiuni.
16 septembrie: Ziua Frizerului
Celebrată an de an pe 16 septembrie, Ziua Frizerului îi onorează pe profesioniștii de acest tip care ne fac să arătăm mai bine. În Evul Mediu, frizerii se ocupau nu numai de tunsoare și bărbierit, ci, de asemeni, erau pricepuți în a scoate dinți, a trata răni și a performa chiar operații chirurgicale! Prima breaslă a frizerilor a fost fondată încă din 1.096, în Franța.
18 septembrie: Ziua Smithsonian
Marcată anual pe 18 septembrie, Ziua Smithsonian este celebrată de muzee, grădini zoologice și centre culturale din SUA și din alte părți ale lumii, care asigură publicului intrarea gratuită în acestea. Evenimentul este găzduit de magazinul "Smithsonian".
21 septembrie: Ziua Mondială Alzheimer
Celebrată în fiecare an pe 21 septembrie, Ziua Mondială Alzheimer îndeamnă lumea să-și concentreze eforturile pentru conștientizarea despre această boală. Alzheimer este printre formele prevalente de demență și constă dintr-un set de perturbări ale funcționării mentale.
11 august: Ziua Măștii de Față Cosmetice
Sărbătorită anual pe 11 august, Ziua Măștii de Față Cosmetice a fost fondată de compania Lush Cosmetics, pentru a ne aminti să rezervăm cel puțin 15-20 de minute pe zi pentru a ne arată dragostea față de tenul nostru.
8 septembrie: Ziua Star Trek
Oameni de tot cuprinsul lumii marchează anual pe 8 septembrie Ziua Star Trek pentru a celebra moștenirea uneia din cele mai bune povești, filme de pe micile și marile ecrane din istorie. Una din sărbătorile cele mai îndrăgite din cultura pop, Star Trek se bucură încă de fani loiali, după atât de mulți ani.
18 septembrie: Ziua Mondială a Bambusului
În fiecare an, pe 18 septembrie, Ziua Mondială a Bambusului țintește să crească conștientizarea despre această plantă și să evidențieze pe scară globală importanța sa.
21 septembrie: Ziua Mondială a Gratitudinii
Marcată an de an pe 21 septembrie, Ziua Mondială a Gratitudinii țintește să ne reamintească importanța gesturilor de recunoștiință, mulțumire și apreciere. Desigur, uneori, suntem atât de prinși intreburile noastre zilnice încât neglijăm să ne arătăm recunoștiința pentru cei din jurul nostru.
11 septembrie 2001
Se împlinesc 10 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 de la World Trade Center din New York ...
23 septembrie: Ziua Internațională a Limbajelor Semnelor
Anual, pe 23 septembrie, Ziua Internațională a Limbajelor Semnelor reprezintă o oportunitate specială de a sprijini și proteja identitatea lingvistică și diversitatea culturală a oamenilor surzi și a altor utilizatori ai limbajelor semnelor. Această zi are țelul de a promova folosirea limbajelor semnelor de către lideri locali, naționali și globali, în parteneriat cu asociații naționale și internaționale ale oamenilor surzi.
13 septembrie: Ziua Arahidei (Alunei de Pământ)
Pe 13 septembrie, Ziua Arahidei (Alunei de Pământ) aduce un omagiu acestei semințe, numită și alună americană, a unei plante (Arachis hypogaea - L.) originare din America de Sud, care este, de fapt, o legumă, și nu un fel de alună, ce crește în pământ, asemeni cartofilor.
23 septembrie: Ziua Educației în Tehnologia Informației
An de an, pe 23 septembrie, Ziua Educației în Tehnologia Informației celebrează acest tip de învățământ asupra unui domeniu care are un rol tot mai mare în viața noastră de toate zilele, fără de care nu am putea fi ajutorați în lumea digitală din prezent și din viitor.
25 septembrie: Ziua Mondială a Farmacistului
Anual, pe 25 septembrie, Ziua Mondială a Farmacistului este sărbătorită de profesioniștii din acest domeniu important al îngrijirii sănătății, se focalizează pe rolul acestor specialiști în îmbunătățirea stării de sănătate pe scară globală!
19 septembrie: Ziua de Conștientizare a Disecției Aortice
Având loc anual pe 19 septembrie, Ziua de Conștientizare a Disecției Aortice are obiectivul de a spori cunoașterea despre disecția aortică, o boală cardiovasculară relativ necunoscută, dar care amenință viața unor oameni. Mai multe organizații de pe tot globul oferă pacienților, familiilor lor, profesioniștilor medicali și publicului general o gamă de resurse pentru o înțelegere mai bună a bolii.
26 ianuarie 2023: Ziua de Reamintire a NASA
Ziua de Reamintire a NASA este marcată anual în ultima joi din ianuarie, fiind organizată de National Aeronautics Space Administration (NASA, adică "Administrația Spațială Aeronautică Națională" a SUA), responsabilă pentru cercetarea și investigarea cosmică a SUA.