link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
12 septembrie: Ziua Încurajării
de godessdiana88 la: 11/09/2023 17:48:22
Ziua Încurajării are loc în fiecare an pe 12 septembrie, fiind dedicată creării unui impact pozitiv asupra celor din jurul nostru. Cel mai bun lucru legat de această zi este că putem face pe cineva fericit spunându-i, pur și simplu, câteva cuvinte de încurajare având potențialul de a-i înălța starea de spirit. Un mic act de încurajare poate fi scânteia de aprindere a unei schimbări extrem de importante în traiul unei persoane îndrăgite!

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"12 septembrie: Ziua Încurajării"

12 septembrie: Ziua Jocurilor Video
Nu avem vreun motiv să ne pară rău că nu am văzut lumina zilei pentru prima oară pe 12 septembrie, întrucât ne-ar pune in umbră Ziua Jocurilor Video. În prezent, industria jocurilor video este una de circa 18 miliarde de dolari, care crează constant noi teme și variante pentru toate vârstele!
4 septembrie: Ziua Îmbinării de Mirodenii
Dacă o aromă specială, răvășitoare ne răvășește simțurile pe 4 septembrie, asta se întâmplă întrucât, anual, pe această dată, este Ziua Îmbinării de Mirodenii. Bucătării și chefii știu bine cum să selecteze cu atenție ierburile și mirodeniile din mâncărurile noastre preferate, dându-le viață, resuscitându-le în cerul gurii noastre. Specialiștii în sănătate subliniază, de alftel, frecvent, importanța unor astfel de ingrediente în orice gătim.
2 septembrie: Ziua Ajustării Calendarului
Ziua Ajustării Calendarului din 2 septembrie comemorează data din istorie când Ziua Anului Nou a fost mutată pe 1 ianuarie și a fost schimbat astfel întreg sistemul calendarului.
3 septembrie: Ziua Fondării San Marino
Ziua Fondării San Marino, celebrată în fiecare an pe 3 septembrie, comemorează ziua când Sfântul Marinus, un mucenic și un pietrar creștin din insula Rad, din Croația de astăzi, a fugit pentru a scăpa de persecuțiile contra creștinilor inițiate de împăratul Dioclețian. Marinus a adunat atunci un grup de oameni pe muntele Titano și a pus bazele a ceea ce a devenit cel mai vechi stat suveran ce este încă prezent în lume.
14 septembrie 2020: Ziua schimbării rolurilor între șefi și subordonați
Celebrată anual în a două zi de luni din septembrie (în 2020, pe 14 septembrie), Ziua schimbării rolurilor între șefi și subordonați își are originea în SUA, tinzând să se extindă treptat și în alte țări.
12 / 13 septembrie - Ziua programatorului
Ziua programatorului este una profesională internațională celebrată în ziua 256 a fiecărui an (13 septembrie în anii obișnuiți și 12 septembrie în cei bisecți).
12 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 12 septembrie sunt pomeniti Sfantul Mucenic Autonom, Sfintii Mucenici Macedonie si Teodul, Sfantul Emilian, episcop, si are loc sarbatoarea Sfantului Nume al Mariei.
22 septembrie: Ziua Mondială a Rinocerului
Anual, pe 22 septembrie, Ziua Mondială a Rinocerului celebrează cele cinci specii ale acestui animal ierbivor de pe pământ și are țelul de a crește conștientizarea despre acesta, din punct de vedere al conservării sale, al dificultăților cu care se confruntă pentru supraviețuirea sa.
12 august: Ziua Mondială a Elefantului
Anual, pe 12 august, Ziua Mondială a Elefantului celebrează una dintre cele mai magnifice vietuițuioare de pe pământ, personificand frumusețea preistorică , teologică și importanță prezervării mediului înconjurător. În ultimul deceniu, numărul de elefanți de pe glob a scăzut impresionant la 62% și aceste animale pot fi pe pragul dispariției în următoarele decenii.
15 septembrie: Ziua Greenpeace
Marcată anual pe 15 septembrie, Ziua Greenpeace este dedicată aducerii unor schimbări în modul cum ne tratăm mediul înconjurător. Aceasta face apel la proteste pașnice pentru îmbunătățirea aerului pe care-l respirăm, reducerii utilizării de combustibili fosili, evitării folosirii plasticului și optimizării calității apei. Greenpeace (Pacea Verde) inițiază variate campanii pentru a răspândi conștientizarea despre aceste chestiuni.
21 septembrie: Ziua Mondială Alzheimer
Celebrată în fiecare an pe 21 septembrie, Ziua Mondială Alzheimer îndeamnă lumea să-și concentreze eforturile pentru conștientizarea despre această boală. Alzheimer este printre formele prevalente de demență și constă dintr-un set de perturbări ale funcționării mentale.
12 iulie: Ziua simplității
Pe 12 iulie suntem încurajați an de an să ne dedicăm unui mod de trai cât mai simplu, să ne dezbărăm de complicațiile fără rost, adeseori iluzorii, ale existenței, să facem câte ceva, în aparență neînsemnat, pentru a ne transforma lumea într-un loc mai bun.
9 septembrie: Ziua șnițelului vienez
Marcată în fiecare an pe 9 septembrie, Ziua șnitelului vienez celebrează acest fel de mâncare și istoria sa. Constând, în cea mai simplistă rețetă din carne de vită, învelită în făină de grâu, ouă, făină și pesmet, prăjită într-o tigaie, este considerat o delicatesă în multe părți ale lumii.
27 septembrie: Ziua Mondială a Turismului
Încă din 1980, Organizația Mondială a Turismului celebrează anual pe 27 septembrie Ziua Mondială a Turismului, o dată aleasă pentru a comemora adoptarea în 1970 a statutului acestei organizații.
12 octombrie: Ziua Gândirii Libere
Anual, pe 12 octombrie, Ziua Gândirii Libere ne încurajează să fim liberi cugetători, să ne bazăm opiniile și ideile pe fapte, știință, logică și rațiune. Deși acest eveniment este celebrat deocamdată îndeosebi în America, îmi place să-l popularizez, mai ales că, adeseori, am de a face cu oameni cu o minte îngustă sau care poartă ridicoli ochelari de cal.
8 septembrie: Ziua Mondială a Fizioterapiei
Anual, pe 8 septembrie, Ziua Mondială a Fizioterapiei crează oportunități pentru fizioterapeuți din toată lumea să extindă conștientizarea despre contribuția crucială a profesiei lor la menținerea oamenilor într-o stare fizică cât mai bună.
14 septembrie: Ziua Vieții Creative
În fiecare an, pe 14 septembrie, Ziua Vieții Creative ne îmboldește să ne demonstrăm creativitatea celor din jurul nostru, să ne explorăm imaginația, să ne rezervăm timp pentru a visa, a descoperi și inventa.
19 septembrie: Ziua Batman
Dacă suntem de părere că nu sunt îndeajuns de multe zile dedicate unor supereroi ficționali, care se îmbracă precum creaturi zburătoare pentru a pune capăt unor fărădelegi, nu avem cum să trecem cu vederea sărbătoarea anuală de pe 19 septembrie, rezervată celebrării lui Batman ("omul liliac"), alături de partenerul lui Robin și a mașinii sale speciale, Batmobile!
12 octombrie: Ziua Mondială a Artritei
Anual, pe 12 octombrie, Ziua Mondială a Artritei răspândește conștientizarea despre cea mai prevalentă boală din lume și accentuează nevoia pentru diagnosticarea timpurie și tratamentul acesteia.
12 mai: Ziua Odometrului
Anual, pe 12 mai, Ziua Odometrului celebrează invenția acestui dispozitiv de înregistrare a kilometrilor rulați, numit și contor de parcurs sau kilometraj, care ne ajută când și cum să știm să ne ducem mașina pentru verificări, întreținere și reparații.
8 septembrie: Ziua Star Trek
Oamenii din toată lumea marchează an de an pe 8 septembrie Ziua Star Trek (Ziua călătoriei spre stele), pentru a celebra filmele și serialele de televiziune din istoria sa. Ca una între cele mai îndrăgite subiecte din cultura pop, Star Trek se bucură încă de mulți fani loiali după numeroși ani.
9 septembrie: Ziua Internațională Sudoku
Ziua Internațională Sudoku are loc, desigur, pe 9 septembrie (ziua a noua din a noua lună a anului). Entuziaștii Sudoku au observat, fără nici o îndoială, simbolismul datei. Obiectivul Sudoku este completarea unei grile cu 9 rânduri și 9 coloane, astfel încât fiecare rând și subgrilă de 3X3 să conțină toate cifrele de la 1 la 9.
16 septembrie: Ziua Frizerului
Celebrată an de an pe 16 septembrie, Ziua Frizerului îi onorează pe profesioniștii de acest tip care ne fac să arătăm mai bine. În Evul Mediu, frizerii se ocupau nu numai de tunsoare și bărbierit, ci, de asemeni, erau pricepuți în a scoate dinți, a trata răni și a performa chiar operații chirurgicale! Prima breaslă a frizerilor a fost fondată încă din 1.096, în Franța.
18 septembrie: Ziua Smithsonian
Marcată anual pe 18 septembrie, Ziua Smithsonian este celebrată de muzee, grădini zoologice și centre culturale din SUA și din alte părți ale lumii, care asigură publicului intrarea gratuită în acestea. Evenimentul este găzduit de magazinul "Smithsonian".
8 septembrie: Ziua Star Trek
Oameni de tot cuprinsul lumii marchează anual pe 8 septembrie Ziua Star Trek pentru a celebra moștenirea uneia din cele mai bune povești, filme de pe micile și marile ecrane din istorie. Una din sărbătorile cele mai îndrăgite din cultura pop, Star Trek se bucură încă de fani loiali, după atât de mulți ani.
18 septembrie: Ziua Mondială a Bambusului
În fiecare an, pe 18 septembrie, Ziua Mondială a Bambusului țintește să crească conștientizarea despre această plantă și să evidențieze pe scară globală importanța sa.
21 septembrie: Ziua Mondială a Gratitudinii
Marcată an de an pe 21 septembrie, Ziua Mondială a Gratitudinii țintește să ne reamintească importanța gesturilor de recunoștiință, mulțumire și apreciere. Desigur, uneori, suntem atât de prinși intreburile noastre zilnice încât neglijăm să ne arătăm recunoștiința pentru cei din jurul nostru.
12 mai: Ziua Internațională a Conștientizării EM/SOC
Celebrată an de an pe 12 mai, Ziua Internațională a Conștientizării, cunoscută și ca Ziua Internațională a Conștientizării EM/SOC, are scopul de a atrage atenția asupra encefalomielitei mialgice (EM), sindromului oboselii cronice (SOC), fibromialgiei, sindromului războiului Golfului, a sensibilității chimice multiple, și a altor boli cronice imunologice și neurologice.
12 iunie: Ziua Mondială Împotriva Muncii Copiilor
Marcată anual, începând cu 2020, pe 12 iunie, Ziua Mondială Împotriva Muncii Copiilor îndeamnă la crearea pentru copii a unui mediu potrivit pentru a crește, a se dezvoltă și avea o viață demnă, și la lupta contra exploatării copiilor prin muncă din toată lumea.