![]() |
inregistreaza-te (dureaza doar 10 secunde!) deja utilizator?conecteaza-te |
ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet. Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.
populare
|
Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online! Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate www.prepa.ro |
|
15 septembrie: Ziua Mondială a Inginerilor
de godessdiana88 la: 14/09/2023 17:01:59 |
Această zi mondială din 15 septembrie are anual țelul de apreciere a inginerilor și a contribuțiilor lor pentru societate. Inginerii sunt profesioniști care inventează, proiectează și construiesc sisteme, structuri și materiale complexe pentru a îndeplini obiective funcționale, menținându-și în minte aspecte practice, legale, de siguranță și cost.
comenteaza
. modifica .
sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri
linkuri similare cu:
"15 septembrie: Ziua Mondială a Inginerilor"
27 septembrie: Ziua Mondială a Turismului
Încă din 1980, Organizația Mondială a Turismului celebrează anual pe 27 septembrie Ziua Mondială a Turismului, o dată aleasă pentru a comemora adoptarea în 1970 a statutului acestei organizații.
|
15 septembrie: Ziua Greenpeace
Marcată anual pe 15 septembrie, Ziua Greenpeace este dedicată aducerii unor schimbări în modul cum ne tratăm mediul înconjurător. Aceasta face apel la proteste pașnice pentru îmbunătățirea aerului pe care-l respirăm, reducerii utilizării de combustibili fosili, evitării folosirii plasticului și optimizării calității apei. Greenpeace (Pacea Verde) inițiază variate campanii pentru a răspândi conștientizarea despre aceste chestiuni.
|
8 septembrie: Ziua Mondială a Fizioterapiei
Anual, pe 8 septembrie, Ziua Mondială a Fizioterapiei crează oportunități pentru fizioterapeuți din toată lumea să extindă conștientizarea despre contribuția crucială a profesiei lor la menținerea oamenilor într-o stare fizică cât mai bună.
|
22 septembrie: Ziua Mondială a Rinocerului
Anual, pe 22 septembrie, Ziua Mondială a Rinocerului celebrează cele cinci specii ale acestui animal ierbivor de pe pământ și are țelul de a crește conștientizarea despre acesta, din punct de vedere al conservării sale, al dificultăților cu care se confruntă pentru supraviețuirea sa.
|
15 iunie: Ziua Mondială / Globală a Vântului
Marcată anual pe 15 iunie, Ziua Mondială / Globală a Vântului este dedicată energiei eoliene și posibilității ca această să ne poată remodela sistemele energetice.
|
21 septembrie: Ziua Mondială Alzheimer
Celebrată în fiecare an pe 21 septembrie, Ziua Mondială Alzheimer îndeamnă lumea să-și concentreze eforturile pentru conștientizarea despre această boală. Alzheimer este printre formele prevalente de demență și constă dintr-un set de perturbări ale funcționării mentale.
|
18 septembrie: Ziua Mondială a Bambusului
În fiecare an, pe 18 septembrie, Ziua Mondială a Bambusului țintește să crească conștientizarea despre această plantă și să evidențieze pe scară globală importanța sa.
|
21 septembrie: Ziua Mondială a Gratitudinii
Marcată an de an pe 21 septembrie, Ziua Mondială a Gratitudinii țintește să ne reamintească importanța gesturilor de recunoștiință, mulțumire și apreciere. Desigur, uneori, suntem atât de prinși intreburile noastre zilnice încât neglijăm să ne arătăm recunoștiința pentru cei din jurul nostru.
|
15 septembrie: Ziua Greenpeace
An de an, pe 15 septembrie, oameni de pe tot globul își i-au răgaz pentru a celebra Ziua Greenpeace. Această zi ne îndrumă să ne eliberăm activistul din interiorul nostru și să ajutăm la îmbunătățirea stării planetei și a mediului său natural.
|
15 iunie: Ziua Mondială de Conștientizare a Abuzului Vârstnicilor
Marcată anual pe 15 ianuarie, Ziua Mondială de Conștientizare a Abuzului Vârstnicilor a fost recunoscută oficial de Adunarea Generală a ONU prin rezoluția 66/127 din decembrie 2011, ca urmare a unei cereri a Rețelei Internaționale de Prevenire a Abuzului Vârstnicilor, care a stabilit prima sa comemorare în iunie 2006.
|
25 septembrie: Ziua Mondială a Farmacistului
Anual, pe 25 septembrie, Ziua Mondială a Farmacistului este sărbătorită de profesioniștii din acest domeniu important al îngrijirii sănătății, se focalizează pe rolul acestor specialiști în îmbunătățirea stării de sănătate pe scară globală!
|
4 martie: Ziua Mondială a Ingineriei
Celebrată în toată lumea pe 4 martie odată cu 2020, Ziua Mondială a Ingineriei pentru o Dezvoltare Sustenabilă a fost adoptată printr-o rezoluție la care au aderat peste 40 de state membre, la cea de-a patruzecea Conferință Generală a UNESCO din noiembrie 2019. Cu acest prilej le urez tuturor inginerilor din Romania și din toată lumea cat mai multe împliniri!
|
25 septembrie: Ziua Mondială a Visului
Ziua Mondială a Visului este marcată anual pe 25 septembrie. Cu toții avem vise, dar nu mă refer la cele care se petrec după ce închidem ochii la sfârșitul zilei, vrăjiti de Moș Ene. Vorbesc despre cele pe care le avem când suntem întru totul treji, lucizi.
|
26 septembrie: Ziua Mondială a Migranților și Refugiaților
În fiecare an, Ziua Mondială a Migranților și Refugiaților este marcată pe 26 septembrie sau în ultima zi de luni din septembrie. Este o zi desemnată de ONU pentru comemorarea și onorarea oamenilor siliți să-și părăsească casele, celor care au scăpat din conflicte, s-au confruntat cu adversități și, în ciuda slabelor lor șanse, și-au croit drum către tărâmuri mai pașnice și mai înfloritoare, îndepărtate de căminele lor.
|
15 februarie: Ziua Mondială a Hipopotamului
Ziua Mondială a Hipopotamului din 15 februarie celebrează în fiecare an acest animal extraordinar și încurajează oamenii să intre în acțiune pentru a împiedica dispariția sa de pe pământ. Culmea, până în 1909, oamenii de știință amplasau hipopotamii în același grup ca și porcii! În ciuda unor similarități exterioare cu porcii sau mistreții, hipopotamii sunt strâns asociați cu balenele, delfinii și marsuinii.
|
15 aprilie: Ziua Mondială a Artei
Ziua Mondială a Artei este celebrată în fiecare an pe 15 aprilie. În diverse părți ale lumii sau chiar în aceleași, oamenii au definiții diferite pentru ceea ce consideră a fi artă. Această zi oferă oportunitatea de promovare a artei, ne încurajează să ne rezervăm mai mult timp pentru a lua în seamă și a aprecia lucrurile frumoase din jurul nostru.
|
15 august: Ziua Mondială a Măreției
Ziua Mondială a Măreției, marcată anual pe 15 august, a fost înființată de profesorul Patrick Businge în scopul onorării tuturor lucrurilor extraordinare din viață. Această sărbătoare ne atrage atenția asupra oamenilor care au un impact semnificativ în existențele noastre. Indiferent dacă este vorba despre un părinte, un prieten sau un partener, este vremea să celebrăm această persoană și să îi mulțumim pentru contribuțiile sale!
|
24 septembrie: Ziua Mondială a Râurilor
Ziua Mondială a Râurilor din 24 septembrie ne îndeamnă anual să reflectăm la semnificația acestor ape. Totodată, suntem încurajați să ne implicăm în reducerea poluării apelor curgătoare și la readucerea lor la forma imaculată.
|
21 septembrie: Ziua Mondială a Recunoștiinței
Ziua Mondială a Recunoștiinței , ce are loc anual pe 21 septembrie, îi omagiază pe oamenii, organizațiile și națiunile de pe tot globul care-și împărtășesc gratitudinea în diverse moduri.
|
3 septembrie: Ziua Mondială a Bărbii
Anual, în prima sâmbătă din septembrie, este celebrată barba, simbolul cel mai semnificativ al durității, virilității, sau nu? Timpurile se schimbă, însă barba continuă să fie nu doar un reper al modei, rămânând un semn al "bărbăției" încă din vremea primitivă. Se spune că reprezintă și virtuți precum puterea, înțelepciunea, chiar statutul social înalt în unele culturi. Există, pare-se, ceva la barbă care cere admirație și respect. Nu în toate cazurile! Dacă în 2022, Ziua Mondială a Bărbii are loc pe 3 septembrie, în anii următori se desfășoară astfel: 2023 - 2 septembrie, 2024 - 7 septembrie, 2025 - 6 septembrie, 2026 - 5 septembrie.
|
15 octombrie : Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini
Marcată anual pe 15 octombrie, Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini sau Ziua Globală a Spălatului pe Mâini are o sporită importanță în 2020, în contextul pandemiei Covid-19. A fost stabilită în 2008 de către Parteneriatul Global al Spălatului Mâinilor (GHP), fiind inițial focalizată spre copiii școlari. Înființat în 2001, și incluzând organizații guvernamentale, corporații, instituții academice și organizații multilaterale, GHP urmărește promovarea spălatului pe mâini ca o cale de îmbunătățire a sănătății în toată lumea.
|
15 martie: Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor
Ziua Mondială sau Internațională a Drepturilor Consumatorilor din 15 martie a fost fondată cu scopul de a se lupta pentru un viitor drept, sigur și sustenabil al consumatorilor de pe piața globală dominată de corporații internaționale. Potrivit președintelui SUA John F. Kennedy, astfel de corporații concep definiția drepturilor consumatorilor ca propria lor definiție!
|
22 septembrie: Ziua mondială "Fără Mașină"
O dată pe an, pe 22 septembrie, cu prilejul Zilei mondiale "Fără Mașină", suntem îndemnați să ne lăsăm automobilele în garaje sau în parcările din fața blocului, locuinței, alegând, în schimb bicicletele, mersul pe jos sau transportul public!
|
2 septembrie: Ziua mondială a nucii de cocos
Celebrată anual pe 2 septembrie, nuca de cocos este una din cele mai folositoare produse ale naturii, cu întrebuințări variate, de la mâncare și băuturi, până la preparate medicinale, cosmetice, și decorațiuni. Cocotierul este un arbore ce aparține Arecaceae, familiei palmierilor, având denumirea științifică de Cocos nucifera. Fructele sale reprezintă o hrană indispensabilă pentru oamenii din Asia de Sud și Sud-Est, și din insulele Pacificului.
|
29 septembrie: Ziua Mondială a Inimii
Bolile de inimă sunt cauza principala a morții oamenilor din întreaga lume. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aproape 18 milioane, circa 85% din ființele umane, își pierd viață din această pricină.
|
25 septembrie: Ziua Mondială a Visului
"Toate visele noastre pot deveni realitate dacă avem curajul de a le urma."
|
28 septembrie: Ziua Mondială a Rabiei
Anual, pe 28 septembrie, ONG-urile, guvernele și oamenii din toată lumea se unesc, cu prilejul Zilei Mondiale a Rabiei, pentru a răspândi conștientizarea despre pericolele acestei boli și modul în care poate fi eliminată.
|
15 septembrie: Ziua Internațională a Democrației
Instituită în 2007 de Adunarea Generală a ONU, Ziua Internațională a Democrației are scopul de a promova și sprijini principiile democrației. În preambulul rezoluției de adoptare, s-a menționat: "deși democrațiile împărtășesc trăsături comune, nu există un singur model de democrație, iar democrația nu aparține nici unei țări sau regiuni... democrația este o valoare universală bazată pe voința liber exprimată a oamenilor în determinarea propriilor lor sisteme politice, economice, sociale și culturale, și participarea lor în toate aspectele vieții."
|
15 iulie: Ziua mondială a abilităților tineretului
Creșterea numărului de tineri fără muncă este una dintre cele mai semnificative probleme cu care se confruntă economii și societăți din toată lumea, atât în țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare.
|