link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
17 septembrie: Ziua Internațională a Muzicii Country
de godessdiana88 la: 16/09/2023 14:56:53
Ziua Internațională a Muzicii Country din 17 septembrie este una anuală de festivaluri, concerte, dansuri și tot felul de alte evenimente care celebrează acest gen de muzică americană. Se consideră că o mare parte a cântecelor country au descrieri umoristice despre, de exemplu, pierderea câinelui, mașinii, jobului sau iubitei dar, în realitate, gama largă și profunzimea genului oferă câte ceva pentru oricine.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"17 septembrie: Ziua Internațională a Muzicii Country"

7 septembrie: Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre
Pe 7 septembrie 2020 se celebrează pentru întâia oară Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre.
1 octombrie: Ziua Internațională a Muzicii
În 1974, Consiliul Internațional al Muzicii a declarat că Ziua Internațională a Muzicii va fi celebrată anual pe 1 octombrie. Putem sărbători această zi chiar dacă nu avem un talent muzical ieșit din comun, apreciind și bucurându-ne de puterea muzicii de a ne dezvălui sinele și de a aduce oamenii laolaltă.
19 septembrie: Ziua internațională "Vorbește ca un pirat"
Ziua internațională "Vorbește ca un pirat" este o sărbătoare parodistică creată în 1995 de John Baur (cu numele de pirat Ol' Chumbucket, adică "bătrânul fârtat găleată") și Mark Summers (cu porecla piraterească Cap'n Slappy, tradus literal "Căpitanul Pălmuilă"), din Albany, Oregon, SUA.
23 septembrie: Ziua Internațională a Limbajelor Semnelor
Anual, pe 23 septembrie, Ziua Internațională a Limbajelor Semnelor reprezintă o oportunitate specială de a sprijini și proteja identitatea lingvistică și diversitatea culturală a oamenilor surzi și a altor utilizatori ai limbajelor semnelor. Această zi are țelul de a promova folosirea limbajelor semnelor de către lideri locali, naționali și globali, în parteneriat cu asociații naționale și internaționale ale oamenilor surzi.
17 iulie: Ziua Internațională a Justiției
Ziua Internațională a Justiției, numită și Ziua Internațională a Justiției Penale, celebrată anual în toată lumea începând cu 1978, pe 17 iulie, a fost adoptată în cadrul Conferinței de Revizuire a Statutului de la Roma, care a fondat ICC (International Criminal Court / Curtea Internațională de Justiție), având loc în Kampala, Uganda, pe 1 iunie 2010.
21 septembrie: Ziua Internațională a Păcii
Ziua Internațională a Păcii, numită uneori, neoficial, Ziua Mondială a Păcii, un eveniment inițiat de ONU, celebrat anual pe 21 septembrie, este dedicată idealurilor păcii, atât în și între națiuni și oameni, încetării violențelor și războaielor din toată lumea.
17 iulie: Ziua Internațională pentru Justiție
Ziua Internațională pentru Justiție, cunoscută și ca Ziua Justiției Penale Internaționale sau Ziua Internațională a Justiției, se desfășoară în fiecare an pe 17 iulie ca parte a eforturilor de recunoaștere a sistemului de justiție internațională. Această celebrare evidențiază cum tribunalele și curțile internaționale de justiție au adus și continuă să facă dreptate victimelor crimelor de război și crimelor împotriva umanității. De asemeni, această zi o comemorează pe cea în care Statutul de la Roma a fost adoptat global și asigură națiunile membre ale Curții Penale Internaționale că aceasta se ridică la nivelul așteptările lor.
9 septembrie: Ziua Internațională Sudoku
Ziua Internațională Sudoku are loc, desigur, pe 9 septembrie (ziua a noua din a noua lună a anului). Entuziaștii Sudoku au observat, fără nici o îndoială, simbolismul datei. Obiectivul Sudoku este completarea unei grile cu 9 rânduri și 9 coloane, astfel încât fiecare rând și subgrilă de 3X3 să conțină toate cifrele de la 1 la 9.
24 august: Ziua Internațională a Muzicii Ciudate
Ziua Internațională a Muzicii Ciudate ne inurajeaza anual, pe 24 august, să ascultăm un tip de muzică cu care nu suntem familiarizați, să descoperim stiluri muzicale stranii, ieșite din comun. Această sărbătoare îi poate, de exemplu, stârni pe oamenii care preferă muzică simfonică să se deschidă către manele ( un lucru aproape absurd de realizat!) ori către cei care sunt încântanți de manele către muzică clasică (o chestie la limita imposibilului!).
1 iulie: Ziua Internațională a Muzicii Reggae
 1 iulie: Ziua Internațională a Muzicii Reggae este celebrată în fiecare an pe  1 iulie. Reggae este un gen muzical care-și are rădăcinile în Jamaica, fiind o parte integrantă a culturii acestei țări. Reggae constă dintr-o împletire de “rhythm and blues”, “calypso”, muzică africană și latino-americană. E o muzică ce-i caracterizată de un ritm din patru bătăi, produs de tobe, conga, ghitare bass și ghitare electrice. Reggae utilizează și un “scrapper” (răzuitor) care este un băț ondulat pe care muzicianul îl freacă de un băț obișnuit, drept.
5 septembrie: Ziua internațională a carității
În fiecare an, data 5 septembrie este dedicată Zilei internaționale a carității, declarată oficial de Adunarea ONU în anul 2012. Țelul principal al acestei zile este creșterea conștientizării asupra importanței acțiunilor de caritate și crearea unei platforme comune pentru activitățile asociate cu caritatea ale tuturor oamenilor, organizațiilor filantropice și de voluntariat din plan local, național, regional și internațional.
15 septembrie: Ziua Internațională a Democrației
Instituită în 2007 de Adunarea Generală a ONU, Ziua Internațională a Democrației are scopul de a promova și sprijini principiile democrației. În preambulul rezoluției de adoptare, s-a menționat: "deși democrațiile împărtășesc trăsături comune, nu există un singur model de democrație, iar democrația nu aparține nici unei țări sau regiuni... democrația este o valoare universală bazată pe voința liber exprimată a oamenilor în determinarea propriilor lor sisteme politice, economice, sociale și culturale, și participarea lor în toate aspectele vieții."
16 septembrie: Ziua Internațională pentru Prezervarea Stratului de Ozon
16 septembrie a fost desemnată de Adunarea Generală a ONU ca Ziua Internațională pentru Prezervarea Stratului de Ozon pe 19 decembrie 2000, ca o comemorare a datei de 16 septembrie 1987, când națiunile lumii au semnat Protocolul de la Montreal despre Substanțele care Distrug Stratul de Ozon.
26 septembrie: Ziua Internațională pentru Eliminarea Totală a Armelor Nucleare
Data de 26 septembrie marchează anual Ziua Internațională pentru Eliminarea Totală a Armelor Nucleare, una în carre toate țările lumii sunt încurajate să renunțe la un arsenal atomic având potențialul de a distruge iremediabil planeta!
30 septembrie: Ziua Internațională a Traducerilor
Ziua Internațională a Traducerilor, celebrată anual pe 30 septembrie, nu are de a face cu vreo "traducere" caragialana ("Mița: Nae mă traduce!"), ci este asociată cu Sfântul Jerome, sfântul patron al translatorilor, cunoscut pentru strădania sa de a traduce Biblia din limba greacă în cea latină.
17 octombrie: Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei
Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei are loc anual pe 17 octombrie, începând cu 1987, când la Paris, Franța, s-au adunat în Piața Trocadera (acolo unde în 1998 a fost semnată Declarația Drepturilor Omului) peste 100.000 de persoane pentru a manifesta pentru drepturile și libertățile umane și a comemora victimele sărăciei, foametei, violenței și înfricoșării la inaugurarea plăcii comemorative create de Joseph Wresinsiki, fondatorul Mișcării Internaționale ATD Lumea a Patra.
17 noiembrie: Ziua internațională a Studenților
Ziua internațională a Studenților este celebrată anual pe 17 noiembrie, comemorând, la origine, raidurile făcute de naziști prin universitățile cehești în 1939, în urmă cărora au fost uciși sau trimiși în lagăre de concentrare studenți care se opuneau regimului de teroare instalat de nemți pe atunci.
29 septembrie: Ziua Internațională de Conștientizare a Pierderii și Risipei de Hrană
În 2019, la cea de-a saptezecisipatra Adunare Generală a ONU din 29 septembrie, a fost desemnată Ziua Internațională de Conștientizare a Piederii și Risipei de Hrană , recunoscându-se astfel rolul fundamental pe care o producție sustenabilă de hrană îl are în promovarea securității alimentare și a nutriției tuturor oamenilor.
17 aprilie: Ziua Internațională a Poeziei Haiku
Ziua Internațională a Poeziei Haiku, o inițiativă a Fundației Haiku, celebrează această formă de artă pe 17 aprilie, în fiecare an. Haiku este un tip străvechi de poezie japoneză consistând, simplu spus, din 3 versuri, cu o structură a silabelor de 5-7-5, contestându-se, totuși, că ar există vreo cale de a fi creată în orice limbă occidentală. Asta deoarece haiku-rile japoneze se bazează nu numai pe silabe, ci și pe sunete.
1 septembrie: Ziua Internațională a Cabernetului
Ziua Internațională a Cabernetului este celebrată anual în prima joi de după Sărbătoarea Muncii din SUA. Este o zi specială, dedicată unuia din cele mai populare vinuri din lume, având două tipuri principale, Cabernet Franc, din struguri de Bordeaux, ce sunt în prezent plantați pe aproape tot globul, și Cabernet Sauvignon, un hibrid alcătuit din Cabarnet Franc și struguri Sauvignon Blanc. Dacă în 2022 Ziua Internațională a Cabernetului pică pe 1 septembrie, în anii următori are loc astfel: 2023 - 31 august, 2024 - 29 august, 2025 - 28 august, 2026 - 3 septembrie.
13 septembrie: Ziua Internațională a Ciocolatei
Ziua Internațională a Ciocolatei din 13 septembrie ne oferă anual prilejul de a celebra niște fapte și idei nemaipomenite legate de acest indrăgit deliciu. După ce și-a făcut intrarea acum circa 4.000 de ani în istoria umanității, ciocolata poate fi găsită acum oriunde.
24 septembrie: Ziua Internațională a Dantelei
Ziua Internațională a Dantelei, sărbătorită anual, pe 24 septembrie, onorează această formă complexă de artă, utilizată de-a lungul anilor pentru o varietate de lucruri, de la îmbrăcămintea elegantă la obiecte decorative pentru casă, precum mileurile.
17 aprilie: Ziua Internațională de Apreciere a Liliacului
Ziua Internațională de Apreciere a Liliacului din 17 aprilie ne oferă an de an șansade a ne arăta prețuirea pentru această viețuitoare zburătoare nocturnă. Pe lângă faptul că ne dă o scuză pentru a revedea filmele cu Batman, această zi ne crează și oportunitatea de a învăța mai multe despre rolul crucial al liliacului în ecosistem și biodiversitate.
7 septembrie: Ziua Internațională a Aerului Curat pentru Ceruri Albastre
Ziua Internațională a Aerului Curat pentru Ceruri Albastre este marcată în fiecare an pe 7 septembrie pentru a se recunoaște importanța aerului curat pentru sănătatea și viața noastră zilnică. Poluarea atmosferei este cea mai serioasă problema de mediu ce amenință starea de sănătate a oamenilor și una din cele mai prevenibile cauze ale morților și îmbolnăvirilor umane din toată lumea.
9 septembrie: Ziua Internațională a Cutiei cu Vin
Ziua Internațională a Cutiei cu Vin este sărbătorită anual pe 9 septembrie în toată lumea. Cutia este una dintre cele mai populare metode recente de ambalare și comercializare a vinului. Deși cutia este asociată în special cu vinuri ieftine din cauza costului și eficienței, este, totuși, apreciată printre pasionații de vin.
22 septembrie: Ziua Internațională a Păcii Radiante
Ziua Internațională a Păcii Radiante este marcată anual pe 22 septembrie. Pacea radiantă este definită drept "energia naturală, atotcuprinzătoare, nevătămătoare și binevoitoare dinăuntrul inimilor noastre".
23 septembrie: Ziua Internațională a Iepurelui
Ziua Internațională a Iepurelui se desfășoară în fiecare an în a patra sâmbătă din septembrie, cu scopul de a celebra și a încuraja îngrijirea spre bunăstare a iepurilor.
25 septembrie: Ziua Internațională de Conștientizare a Ataxiei
Ziua Internațională de Conștientizare a Ataxiei este marcată an de an pe 25 septembrie. Ataxia descrie un grup de afecțiuni. Oamenii suferind din cauza acesteia au dificultăți cu păstrarea echilibrului, mersul, vorbitul și înghițirea.
8 septembrie: Ziua internațională a științei de carte
Celebrată pentru prima dată în 1967, subliniază importanța cunoașterii scrierii și cititului pentru fiecare ființă umană, pentru comunități și societăți.