link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
18 septembrie: Ziua Mondială a Bambusului
de godessdiana88 la: 17/09/2023 15:19:33
În fiecare an, pe 18 septembrie, Ziua Mondială a Bambusului țintește să crească conștientizarea despre această plantă și să evidențieze pe scară globală importanța sa.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"18 septembrie: Ziua Mondială a Bambusului"

27 septembrie: Ziua Mondială a Turismului
Încă din 1980, Organizația Mondială a Turismului celebrează anual pe 27 septembrie Ziua Mondială a Turismului, o dată aleasă pentru a comemora adoptarea în 1970 a statutului acestei organizații.
18 septembrie: Ziua Smithsonian
Marcată anual pe 18 septembrie, Ziua Smithsonian este celebrată de muzee, grădini zoologice și centre culturale din SUA și din alte părți ale lumii, care asigură publicului intrarea gratuită în acestea. Evenimentul este găzduit de magazinul "Smithsonian".
8 septembrie: Ziua Mondială a Fizioterapiei
Anual, pe 8 septembrie, Ziua Mondială a Fizioterapiei crează oportunități pentru fizioterapeuți din toată lumea să extindă conștientizarea despre contribuția crucială a profesiei lor la menținerea oamenilor într-o stare fizică cât mai bună.
22 septembrie: Ziua Mondială a Rinocerului
Anual, pe 22 septembrie, Ziua Mondială a Rinocerului celebrează cele cinci specii ale acestui animal ierbivor de pe pământ și are țelul de a crește conștientizarea despre acesta, din punct de vedere al conservării sale, al dificultăților cu care se confruntă pentru supraviețuirea sa.
21 septembrie: Ziua Mondială Alzheimer
Celebrată în fiecare an pe 21 septembrie, Ziua Mondială Alzheimer îndeamnă lumea să-și concentreze eforturile pentru conștientizarea despre această boală. Alzheimer este printre formele prevalente de demență și constă dintr-un set de perturbări ale funcționării mentale.
21 septembrie: Ziua Mondială a Gratitudinii
Marcată an de an pe 21 septembrie, Ziua Mondială a Gratitudinii țintește să ne reamintească importanța gesturilor de recunoștiință, mulțumire și apreciere. Desigur, uneori, suntem atât de prinși intreburile noastre zilnice încât neglijăm să ne arătăm recunoștiința pentru cei din jurul nostru.
18 septembrie: Ziua Primei Iubiri
Inițiată în 2015, în SUA, Ziua Primei Iubiri este de atunci celebrată anual pe 18 septembrie și în alte țări. Ea se adaugă altor sărbătoriri ale dragostei, precum Ziua Sfântului Valentin din 14 februarie, și Ziua Dragobetelui din 24 februarie.
25 septembrie: Ziua Mondială a Farmacistului
Anual, pe 25 septembrie, Ziua Mondială a Farmacistului este sărbătorită de profesioniștii din acest domeniu important al îngrijirii sănătății, se focalizează pe rolul acestor specialiști în îmbunătățirea stării de sănătate pe scară globală!
18 iulie: Ziua Mondială a Ascultării
Ziua Mondială a Ascultării dn 18 iulie este găzduită anual de World Listening Project (Proiectul Mondial al Ascultării), o organizație nonprofit devotată înțelegerii lumii și mediului său natural, și culturilor, prin practici de ascultare și înregistrare de pe teren. Această zi explorează ecologia acustică, o disciplină care studiază relațiile dintre ființele umane și lumea naturală ca un mediator prin sunet.
25 septembrie: Ziua Mondială a Visului
Ziua Mondială a Visului este marcată anual pe 25 septembrie. Cu toții avem vise, dar nu mă refer la cele care se petrec după ce închidem ochii la sfârșitul zilei, vrăjiti de Moș Ene. Vorbesc despre cele pe care le avem când suntem întru totul treji, lucizi.
26 septembrie: Ziua Mondială a Migranților și Refugiaților
În fiecare an, Ziua Mondială a Migranților și Refugiaților este marcată pe 26 septembrie sau în ultima zi de luni din septembrie. Este o zi desemnată de ONU pentru comemorarea și onorarea oamenilor siliți să-și părăsească casele, celor care au scăpat din conflicte, s-au confruntat cu adversități și, în ciuda slabelor lor șanse, și-au croit drum către tărâmuri mai pașnice și mai înfloritoare, îndepărtate de căminele lor.
18 octombrie: Ziua Mondială a Menopauzei
Ziua Mondială a Menopauzei este marcată an de an pe 18 octombrie, pentru a crește conștientizarea despre impactul acestei condiții asupra femeilor și familiilor din întreaga lume. În ciuda faptului că afectează circa jumătate din populația globului, menopauza nu este adusă atât de mult în discuție pe cât ar trebui! Marcarea acestei zile este, de asemeni, o oportunitate de a încuraja cercetările medicale despre menopauză.
24 septembrie: Ziua Mondială a Râurilor
Ziua Mondială a Râurilor din 24 septembrie ne îndeamnă anual să reflectăm la semnificația acestor ape. Totodată, suntem încurajați să ne implicăm în reducerea poluării apelor curgătoare și la readucerea lor la forma imaculată.
18 septembrie: Ziua Citește o Carte Electronică (e-book)
În fiecare an, Ziua Citește o Carte Electronică din 18 septembrie celebrează oportunitatea de a se bucura de lectură oricine are un dispozitiv electronic portabil. Nu mai suntem legați de a citi cărți în formatul fizic cu două coperți și sute de pagini, și de aceea, nu mai este nevoie să fie tăiați mii de copaci anual pentru a ne delecta de literatură.
21 septembrie: Ziua Mondială a Recunoștiinței
Ziua Mondială a Recunoștiinței , ce are loc anual pe 21 septembrie, îi omagiază pe oamenii, organizațiile și națiunile de pe tot globul care-și împărtășesc gratitudinea în diverse moduri.
3 septembrie: Ziua Mondială a Bărbii
Anual, în prima sâmbătă din septembrie, este celebrată barba, simbolul cel mai semnificativ al durității, virilității, sau nu? Timpurile se schimbă, însă barba continuă să fie nu doar un reper al modei, rămânând un semn al "bărbăției" încă din vremea primitivă. Se spune că reprezintă și virtuți precum puterea, înțelepciunea, chiar statutul social înalt în unele culturi. Există, pare-se, ceva la barbă care cere admirație și respect. Nu în toate cazurile! Dacă în 2022, Ziua Mondială a Bărbii are loc pe 3 septembrie, în anii următori se desfășoară astfel: 2023 - 2 septembrie, 2024 - 7 septembrie, 2025 - 6 septembrie, 2026 - 5 septembrie.
18 ianuarie: Ziua Mondială a Omului de Zăpadă
Anual, pe 18 ianuarie, într-o perioadă când, de obicei, neaua s-a așezat din belșug peste pământ, este celebrată (începând cu 2011) Ziua Mondială a Omului de Zăpadă. Se spune că data de 18 a fost aleasă pentru că aduce aminte de acest celebru personaj, cifra 8 simbolizand forma sa, iar 1 mătura care îi este frecvent atașată.
18 mai: Ziua Mondială a Vaccinului pentru SIDA
Anual, pe 18 mai, lumea comemorează Ziua Mondială a Vaccinului pentru SIDA, cunoscută și ca Ziua Cunoașterii Vaccinului contra HIV, o campanie având țelul de a mări conștientizarea publicului despe importanț vaccinării împotriva HIV pentru prevenirea infecțieI HIV și a SIDA.
22 septembrie: Ziua mondială "Fără Mașină"
O dată pe an, pe 22 septembrie, cu prilejul Zilei mondiale "Fără Mașină", suntem îndemnați să ne lăsăm automobilele în garaje sau în parcările din fața blocului, locuinței, alegând, în schimb bicicletele, mersul pe jos sau transportul public!
29 septembrie: Ziua Mondială a Inimii
Bolile de inimă sunt cauza principala a morții oamenilor din întreaga lume. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aproape 18 milioane, circa 85% din ființele umane, își pierd viață din această pricină.
18 septembrie: Ziua poeziei proaste
Creată de Thomas și Ruth Roy, deținători ai site-ului Wellcat Holydays, ziua poeziei proaste ne încurajează să ne punem condeiul pe o foaie de hârtie și să scriem niște versuri cât se poate de oribile, în stare să-i facă să se răsucească în morminte pe Alecsandri, Eminescu sau Blaga.
2 septembrie: Ziua mondială a nucii de cocos
Celebrată anual pe 2 septembrie, nuca de cocos este una din cele mai folositoare produse ale naturii, cu întrebuințări variate, de la mâncare și băuturi, până la preparate medicinale, cosmetice, și decorațiuni. Cocotierul este un arbore ce aparține Arecaceae, familiei palmierilor, având denumirea științifică de Cocos nucifera. Fructele sale reprezintă o hrană indispensabilă pentru oamenii din Asia de Sud și Sud-Est, și din insulele Pacificului.
25 septembrie: Ziua Mondială a Visului
"Toate visele noastre pot deveni realitate dacă avem curajul de a le urma."
28 septembrie: Ziua Mondială a Rabiei
Anual, pe 28 septembrie, ONG-urile, guvernele și oamenii din toată lumea se unesc, cu prilejul Zilei Mondiale a Rabiei, pentru a răspândi conștientizarea despre pericolele acestei boli și modul în care poate fi eliminată.
18 iunie: Ziua Mondială a Gastronomiei Sustenabile
Ziua Mondială a Gastronomiei Sustenabile din 18 iunie recunoaște an de an practicile și principiile asociate cu o hrană sustenabilă, combinând arta alegerii, cu cea a preparării și consumului alimentelor.
15 septembrie: Ziua Mondială a Inginerilor
Această zi mondială din 15 septembrie are anual țelul de apreciere a inginerilor și a contribuțiilor lor pentru societate. Inginerii sunt profesioniști care inventează, proiectează și construiesc sisteme, structuri și materiale complexe pentru a îndeplini obiective funcționale, menținându-și în minte aspecte practice, legale, de siguranță și cost.
10 septembrie: Ziua Mondială de Prevenire a Sinuciderilor
Acest eveniment este sprijinit de Asociația Internațională pentru Prevenirea Sinuciderii (IASP), Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Federația Mondială pentru Sănătate Mentală. Potrivit unui raport din 2014 al OMS, nici o țară slab dezvoltată economic nu avea vreo strategie de luptă împotriva sinuciderilor.
17 septembrie: Ziua Mondială a Siguranței Pacientului
Aproape fiecare persoană din lume, într-un anumit punct al vieții sale, a luat medicamente pentru a trata sau a preveni o boală. Oricum, doctorile pot avea, câteodată, un efect negativ serios, dacă sunt incorect depozitate, prescrise, administrate sau sunt monitorizate insuficient.
7 septembrie: Ziua Mondială a Epidemiologiei de Teren
Pe 7 septembrie 2021, comunitatea globală de îngrijire a sănătății celebrează prima Zi Mondială a Epidemiologiei de Teren, un eveniment ce avea loc anual pe această dată. Această zi reprezintă o mișcare globală de recunoaștere a pericolului epidemiilor și a crește conștientizarea despre rolul acestora astfel încât să se asigure protejarea sănătății populației și progresul în siguranța sănătății umane.