link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
19 septembrie: Ziua Budincii cu Unt și Zahăr Brun
de godessdiana88 la: 18/09/2023 18:12:58
Ziua Budincii cu Unt și Zahăr Brun ( numită în engleză, "Butterscotch") este sărbătorită an de an pe 19 septembrie, fiind dedicată acestui desert pregnant, bazat pe amidon, zahăr brun și unt. Înainte de a fi consumat, este lăsat să se răcească. Poate avea, de asemeni, mai multe ingrediente incluzând sirop de porumb, lămâie, sare și frișcă.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"19 septembrie: Ziua Budincii cu Unt și Zahăr Brun"

19 septembrie: Ziua de Conștientizare a Disecției Aortice
Având loc anual pe 19 septembrie, Ziua de Conștientizare a Disecției Aortice are obiectivul de a spori cunoașterea despre disecția aortică, o boală cardiovasculară relativ necunoscută, dar care amenință viața unor oameni. Mai multe organizații de pe tot globul oferă pacienților, familiilor lor, profesioniștilor medicali și publicului general o gamă de resurse pentru o înțelegere mai bună a bolii.
19 septembrie: Ziua Batman
Dacă suntem de părere că nu sunt îndeajuns de multe zile dedicate unor supereroi ficționali, care se îmbracă precum creaturi zburătoare pentru a pune capăt unor fărădelegi, nu avem cum să trecem cu vederea sărbătoarea anuală de pe 19 septembrie, rezervată celebrării lui Batman ("omul liliac"), alături de partenerul lui Robin și a mașinii sale speciale, Batmobile!
19 septembrie: Ziua internațională "Vorbește ca un pirat"
Ziua internațională "Vorbește ca un pirat" este o sărbătoare parodistică creată în 1995 de John Baur (cu numele de pirat Ol' Chumbucket, adică "bătrânul fârtat găleată") și Mark Summers (cu porecla piraterească Cap'n Slappy, tradus literal "Căpitanul Pălmuilă"), din Albany, Oregon, SUA.
19 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 19 septembrie sunt sarbatoriti Sfantii Mucenici Trofim, Savatie si Dorimedont, Sfantul Ianuariu, Episcop Mucenic, si Sfantul Marian, pustnic.
ANM: Informare de vreme caniculară în intervalul 17-19 septembrie, în întreaga țară; temperaturile pot ajunge vineri la 37 grade - comunicatultau.ro
ANM: Informare de vreme caniculară în intervalul 17-19 septembrie, în întreaga țară; temperaturile pot ajunge vineri la 37 grade - comunicatultau.ro
9 septembrie: Ziua șnițelului vienez
Marcată în fiecare an pe 9 septembrie, Ziua șnitelului vienez celebrează acest fel de mâncare și istoria sa. Constând, în cea mai simplistă rețetă din carne de vită, învelită în făină de grâu, ouă, făină și pesmet, prăjită într-o tigaie, este considerat o delicatesă în multe părți ale lumii.
27 septembrie: Ziua Mondială a Turismului
Încă din 1980, Organizația Mondială a Turismului celebrează anual pe 27 septembrie Ziua Mondială a Turismului, o dată aleasă pentru a comemora adoptarea în 1970 a statutului acestei organizații.
19 octombrie: Ziua "Evaluează-ți Viața"
Marcată anual pe 19 octombrie, Ziua "Evaluează-ți Viața" poate fi nițel înfricoșătoare! "OK, mi-o evaluez, și dacă nu-mi place la ce concluzii ajung?" Ei bine, trebuie să fim onești cu noi înșine! Este de bun augur să luăm periodic câte o pauză pentru a reflecta la existența noastră, în ce stadiu se află și încotro se îndreaptă.
19 martie: Ziua "Hai să Râdem"
Celebrată an de an pe 19 martie, Ziua "Hai să Râdem" este o sărbătoare neoficială care ne încurajează râdem și să ne bucurăm de beneficiile râsului, chiar și pentru a contracara astenia de primavară. Pe lângă faptul că este contagios, se spune că râsul este cel mai bun medicament al oamenilor. Alături de aportul său pozitiv din punct de vedere al sănătății, acesta ne furnizează și alte, inclusiv social.
19 aprilie: Ziua Usturoiului
Anual, pe 19 aprilie, Ziua Usturoiului celebrează această plantă erbacee gustoasă, delicios de iute, și incredibilele sale beneficii pentru sănătate, apreciată de o grămadă de oameni din diverse culturi, îndeosebi de cei care afirmă că niciodată nu poate fi prea mult usturoi pe masă sau într-o mâncare!
8 septembrie: Ziua Mondială a Fizioterapiei
Anual, pe 8 septembrie, Ziua Mondială a Fizioterapiei crează oportunități pentru fizioterapeuți din toată lumea să extindă conștientizarea despre contribuția crucială a profesiei lor la menținerea oamenilor într-o stare fizică cât mai bună.
14 septembrie: Ziua Vieții Creative
În fiecare an, pe 14 septembrie, Ziua Vieții Creative ne îmboldește să ne demonstrăm creativitatea celor din jurul nostru, să ne explorăm imaginația, să ne rezervăm timp pentru a visa, a descoperi și inventa.
22 septembrie: Ziua Mondială a Rinocerului
Anual, pe 22 septembrie, Ziua Mondială a Rinocerului celebrează cele cinci specii ale acestui animal ierbivor de pe pământ și are țelul de a crește conștientizarea despre acesta, din punct de vedere al conservării sale, al dificultăților cu care se confruntă pentru supraviețuirea sa.
8 septembrie: Ziua Star Trek
Oamenii din toată lumea marchează an de an pe 8 septembrie Ziua Star Trek (Ziua călătoriei spre stele), pentru a celebra filmele și serialele de televiziune din istoria sa. Ca una între cele mai îndrăgite subiecte din cultura pop, Star Trek se bucură încă de mulți fani loiali după numeroși ani.
9 septembrie: Ziua Internațională Sudoku
Ziua Internațională Sudoku are loc, desigur, pe 9 septembrie (ziua a noua din a noua lună a anului). Entuziaștii Sudoku au observat, fără nici o îndoială, simbolismul datei. Obiectivul Sudoku este completarea unei grile cu 9 rânduri și 9 coloane, astfel încât fiecare rând și subgrilă de 3X3 să conțină toate cifrele de la 1 la 9.
15 septembrie: Ziua Greenpeace
Marcată anual pe 15 septembrie, Ziua Greenpeace este dedicată aducerii unor schimbări în modul cum ne tratăm mediul înconjurător. Aceasta face apel la proteste pașnice pentru îmbunătățirea aerului pe care-l respirăm, reducerii utilizării de combustibili fosili, evitării folosirii plasticului și optimizării calității apei. Greenpeace (Pacea Verde) inițiază variate campanii pentru a răspândi conștientizarea despre aceste chestiuni.
16 septembrie: Ziua Frizerului
Celebrată an de an pe 16 septembrie, Ziua Frizerului îi onorează pe profesioniștii de acest tip care ne fac să arătăm mai bine. În Evul Mediu, frizerii se ocupau nu numai de tunsoare și bărbierit, ci, de asemeni, erau pricepuți în a scoate dinți, a trata răni și a performa chiar operații chirurgicale! Prima breaslă a frizerilor a fost fondată încă din 1.096, în Franța.
18 septembrie: Ziua Smithsonian
Marcată anual pe 18 septembrie, Ziua Smithsonian este celebrată de muzee, grădini zoologice și centre culturale din SUA și din alte părți ale lumii, care asigură publicului intrarea gratuită în acestea. Evenimentul este găzduit de magazinul "Smithsonian".
21 septembrie: Ziua Mondială Alzheimer
Celebrată în fiecare an pe 21 septembrie, Ziua Mondială Alzheimer îndeamnă lumea să-și concentreze eforturile pentru conștientizarea despre această boală. Alzheimer este printre formele prevalente de demență și constă dintr-un set de perturbări ale funcționării mentale.
19 august: Ziua Internațională a Urangutanului
Anual, pe 19 august, Ziua Internațională a Urangutanului ne inspiră să intrăm în acțiune pentru prezervarea acestui animal uimitor din sălbăticie. Nu este o surpriză că urangutanii sunt "intelectuali", de vreme ce împărtășesc 97% din al lor ADN cu oamenii!
8 septembrie: Ziua Star Trek
Oameni de tot cuprinsul lumii marchează anual pe 8 septembrie Ziua Star Trek pentru a celebra moștenirea uneia din cele mai bune povești, filme de pe micile și marile ecrane din istorie. Una din sărbătorile cele mai îndrăgite din cultura pop, Star Trek se bucură încă de fani loiali, după atât de mulți ani.
18 septembrie: Ziua Mondială a Bambusului
În fiecare an, pe 18 septembrie, Ziua Mondială a Bambusului țintește să crească conștientizarea despre această plantă și să evidențieze pe scară globală importanța sa.
21 septembrie: Ziua Mondială a Gratitudinii
Marcată an de an pe 21 septembrie, Ziua Mondială a Gratitudinii țintește să ne reamintească importanța gesturilor de recunoștiință, mulțumire și apreciere. Desigur, uneori, suntem atât de prinși intreburile noastre zilnice încât neglijăm să ne arătăm recunoștiința pentru cei din jurul nostru.
23 septembrie: Ziua Internațională a Limbajelor Semnelor
Anual, pe 23 septembrie, Ziua Internațională a Limbajelor Semnelor reprezintă o oportunitate specială de a sprijini și proteja identitatea lingvistică și diversitatea culturală a oamenilor surzi și a altor utilizatori ai limbajelor semnelor. Această zi are țelul de a promova folosirea limbajelor semnelor de către lideri locali, naționali și globali, în parteneriat cu asociații naționale și internaționale ale oamenilor surzi.
13 septembrie: Ziua Arahidei (Alunei de Pământ)
Pe 13 septembrie, Ziua Arahidei (Alunei de Pământ) aduce un omagiu acestei semințe, numită și alună americană, a unei plante (Arachis hypogaea - L.) originare din America de Sud, care este, de fapt, o legumă, și nu un fel de alună, ce crește în pământ, asemeni cartofilor.
23 septembrie: Ziua Educației în Tehnologia Informației
An de an, pe 23 septembrie, Ziua Educației în Tehnologia Informației celebrează acest tip de învățământ asupra unui domeniu care are un rol tot mai mare în viața noastră de toate zilele, fără de care nu am putea fi ajutorați în lumea digitală din prezent și din viitor.
25 septembrie: Ziua Mondială a Farmacistului
Anual, pe 25 septembrie, Ziua Mondială a Farmacistului este sărbătorită de profesioniștii din acest domeniu important al îngrijirii sănătății, se focalizează pe rolul acestor specialiști în îmbunătățirea stării de sănătate pe scară globală!
19 mai: Ziua Mondială a Doctorului de Familie
Sărbătorită anual pe 19 mai, Ziua Mondială a Doctorului de Familie a fost fondată, în 2010, de Organizația Mondială a Doctorilor de Familie. Această zi subliniază importanța acestor doctori în îngrijirea sănătății și ne îndeamnă să apreciem rolul lor semnificativ în furnizarea către pacienți a unei îngrijiri personalizate, înțelegătoare și pe termen lung.
Cine vine la concertul Snoop Dogg ( 19 septembrie )
Cine vine la concertul Snoop Dogg ( 19 septembrie )