link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
13 noiembrie: Ziua Budincii Indiene
de godessdiana88 la: 12/11/2023 14:56:29
Ziua Budincii Indiene din 13 noiembrie recunoaște un fel de mâncare clasic pentru vremea rece, un desert delicios tradițional în New England.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"13 noiembrie: Ziua Budincii Indiene"

13 noiembrie: Ziua Mondială a Bunătății
Ziua Mondială a Bunătății din 13 noiembrie este un eveniment creat în 1998 de către Mișcarea Mondială a Bunătății, o coaliție de ONG-uri din toată lumea. Este celebrată în numeroase țări, incluzând Canada, Slovenia, Italia, India, Australia, Nigeria, Singapore și Emiratele Arabe Unite. În Marea Britanie este coordonată de David Jamely, cofondator al acestei zile în Regatul Unit împreună cu Louise Burfitt-Dons.
13 noiembrie: Ziua Îmbrățișează un Muzician
Muzicienii sunt oameni care fac lumea un loc mai frumos, mai sănătos și mai fericit. Ziua Îmbrățișează un Muzician din 13 noiembrie este perfectă pentru a-i arata unui creator de muzică cât este de iubit și apreciat. Eu am îmbrățișat deja, cu aceasta ocazie, un muzician respectabil, trecut de vârsta de 70 de ani!
13 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 13 noiembrie sunt praznuiti Sfantul Ioan Gura de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului, Sfantul Mucenic Damaschin, si Sfantul Stanislau Kostka, calugar.
10 noiembrie: Ziua Mondială a Calității
Ziua Mondială a Calității are loc anual în a doua joi din noiembrie, cu țelul de a crește conștientizarea despre calitate și a oferi sprijin oamenilor și organizațiilor pentru atingerea prosperității economice și adoptării de standare de înaltă calitate. Dacă în 2022 este marcată pe 10 noiembrie, în anii următori se desfășoară astfel: 2023 - 9 noiembrie, 2024 - 14 noiembrie, 2025 - 13 noiembrie, 2026 - 12 noiembrie.
Vocea României Sezonul 5 Episodul 9 Online, 13 noiembrie 2015
Video cu confruntarile editiei a noua a emisiunii concurs „Vocea Romaniei” din acest sezon difuzata pe Pro Tv, vineri 13 noiembrie 2015.
Horoscop 7-13 noiembrie 2016
Horoscopul saptamanii viitoare: 7-13 noiembrie 2016. Aflati ce va pregatesc astrele in luna noiembrie!
Bravo Ai Stil 13 Noiembrie 2017
Bravo Ai Stil

13 Noiembrie 2017

http://www.zazareplay.ro/bravo-ai-stil-13-noiembrie-2017-online/
Chefi la cutite 13 Noiembrie 2017 Sezonul 4 Episodul 19
Chefi la cutite

13 Noiembrie 2017

Sezonul 4 Episodul 19
http://www.zazareplay.ro/chefi-la-cutite-13-noiembrie-2017-sezonul-4-episodul-19/
Kosem Sezonul 2 episodul 15 online 13 Noiembrie 2017
Kosem

Sezonul 2 episodul 15 online

13 Noiembrie 2017

http://www.zazareplay.ro/kosem-sezonul-2-episodul-15-online-13-noiembrie-2017/
13 mai: Ziua Mondială a Cocktail-ului
Anual, pe 13 mai, Ziua Mondiala a Cocktail-ului celebrează una din cele mai selecte băuturi din lume, ce înglobează o gamă larga de miresme și arome incitante.
1 noiembrie: Ziua Mondială Vegană
Anual, pe 1 noiembrie, Ziua Mondială Vegană are scopul educării și a conștientizării despre vegani, oameni care se abțin de la a mânca produse animale de orice fel, și despre dietele lor.
13 ianuarie: Ziua Pauzei pentru Poezie
Pe 13 ianuarie, Ziua Pauzei pentru Poezie ne sugerează să celebrăm poetul dinlăuntrul sufletului nostru, să scriem propriile noastre poeme sau să le recitim pe cele ale scriitorilor noștri preferați. Unii zic că, în această zi, poețîi își iau o pauză de la scriere, permițându-le oamenilor obișnuiți să se ocupe de așa ceva, să le preia "responsabilitățile", să fie fie inspirați de muzele lor...
13 mai: Ziua Internațională a Hummusului
Anual, pe 13 mai, Ziua Internațională a Hummusului onorează această specialitate de mâncare orientală, constând din piure de năut, pastă de susan (tahiti), sare, suc de lămâie, ulei de măsline și usturoi, câteodată chimion.
8 noiembrie: Ziua Mondială a Pianistului
Având loc, an de an, pe 8 noiembrie, Ziua Mondială a Pianistului este dedicată, desigur, pianiștilor și realizărilor lor, dar și emoțiilor pe care aceștia le exprimă prin interpretările lor excepționale. Întrucât cele mai multe forme ale muzicii occidentale fac apel la pian, pianiștii au la îndemână o gama largă de stiluri pe care le pot alege, de la muzică clasică la jazz și blues.
27 noiembrie: Ziua Adopției Broaștei Țestoase
Desfășurată în fiecare an pe 27 noiembrie, Ziua Adopției Broaștei Țestoase este una de acțiune pentru protecția reptilelor pe cale de dispariție, dedicată mai ales, desigur, bunăstării broaștelor țestoase. A avea o broască țestoasă ca animal de companie este o responsabilitate pe termen lung, întrucât o astfel de creatură are o viață îndelungată! De asemeni, întreținerea sa nu este chiar ieftină!
29 noiembrie: Ziua Femeii Isdal
Marcată anual pe 29 noiembrie, Ziua Femeii Isdal a fost numită după o persoană feminină neidentificată, al cărui trup fără viață a fost găsit în 1970, în Norvegia, în apropiere de localitatea Bergen. Obiectivul acestei zile nu este numai de a crește conștientizarea despre acest mister nerezolvat ci, și mai important, să le aducă un tribut tuturor oamenilor care au murit ori au dispărut în moduri neelucidate, în special dacă rămășițele lor nu au putut fi identificate. Este, de asemeni, o zi dedicată pentru a reflecta la familiile lor și la oamenii care i-au îndrăgit.
28 noiembrie: Ziua Toast-ului Franțuzesc
În fiecare an, pe 28 noiembrie, Ziua Toast-ului Franțuzesc sărbătorește acest fel de mâncare savuros, constând, de fapt, din pâine prăjită, care a devenit o parte importantă a micului dejun al americanilor și nu numai.
10 noiembrie: Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare
Celebrată anual pe 10 noiembrie, Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare pune în lumină rolul semnficativ al științei în societate și necesitatea de a se atrage un public cat mai larg în dezbaterile despre subiectele siintifice cele mai actuale. De asemeni, subliniază importantă și relevanță științei în traiul nostru zilnic.
13 iunie: Ziua Internațională de Conștientizare a Albinismului
În fiecare an, pe 13 iunie, Ziua Internațională de Conștientizare a Albinismului celebrează drepturile oamenilor născuți cu albinism și țintește să mărească înțelegerea acestei afecțiuni genetice.
13 septembrie: Ziua Arahidei (Alunei de Pământ)
Pe 13 septembrie, Ziua Arahidei (Alunei de Pământ) aduce un omagiu acestei semințe, numită și alună americană, a unei plante (Arachis hypogaea - L.) originare din America de Sud, care este, de fapt, o legumă, și nu un fel de alună, ce crește în pământ, asemeni cartofilor.
7 noiembrie: Ziua Internațională a Fizicii Medicale
În fiecare an, pe 7 noiembrie, Ziua Internațională a Fizicii Medicale crește conștientizarea despre rolul pe îl are fizica în îngrijirea bolnavilor și recunoaște aportul important al fizicienilor medicali de-a lungul timpului.
17 noiembrie: Ziua Mondială a Prematurității
În fiecare an, pe 17 noiembrie, Ziua Mondială a Prematurității răspândește conștientizarea despre nașterile premature și problemele cu care se confruntă familiile în care se petrec astfel de nașteri.
13 martie: Ziua Deschide o Umbrelă în Casă
Celebrată an de an pe 13 martie, Ziua Deschide o Umbrelă în Casă este consacrată punerii la încercare a superstiției potrivit căreia acest gest ar atrage de partea noastră ghinionul.
13 aprilie: Ziua Mondială de Conștientizare a Sarcoidozei
Anual, pe 13 aprilie, Ziua Mondială de Conștientizare a Sarcoidozei atrage atenția asupra acestei boli inflamatorii și îi încurajează pe cei afectați de ea să se sprijine unul pe celălalt și să-i educe pe alții despre condiția lor medicală.
15 noiembrie: Ziua Scriitorului Întemnițat
Având loc anual pe 15 noiembrie, Ziua Scriitorului Întemnițat crește conștientizarea despre cenzura, hărțuirea și persecuția scriitorilor și jurnaliștilor din întreaga lume. Cenzura rămâne o problema tot mai mare și zilele noastre, cu multe organizații guvernamentale spionându-și proprii cetățeni, îndeosebi critici fervenți ai guvernelor, protestatari și activiști politici.
Pasiune Toscana 13 Noiembrie 2017 Sezonul 2 Episodul 17
Pasiune Toscana

13 Noiembrie 2017

Sezonul 2 Episodul 17

http://www.zazareplay.ro/pasiune-toscana-sezonul-2-episodul-17/
13 iulie: Ziua cartofilor prăjiți
Pe 13 iulie sărbătorim Ziua cartofilor prăjiți, așa-zișii "french fries" (cartofi prăjiți franțuzești"), numiți și cartofi pai, delicios de crocanți dar fragezi în interior, vibrând în culori aurii în cratițe și farfurii.
12 / 13 septembrie - Ziua programatorului
Ziua programatorului este una profesională internațională celebrată în ziua 256 a fiecărui an (13 septembrie în anii obișnuiți și 12 septembrie în cei bisecți).
13 septembrie: Ziua gândirii pozitive
Ziua gândirii pozitive, sărbătorită anual, neoficial, pe 13 septembrie, ne îndeamnă să ne debarasăm de gândurile pesimiste, care ne secătuiesc energia și ne umplu de stres, și să ne îndreptăm atenția numai spre jumătatea plină a paharului vieții.