![]() |
inregistreaza-te (dureaza doar 10 secunde!) deja utilizator?conecteaza-te |
ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet. Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.
populare
|
Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online! Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate www.prepa.ro |
|
16 noiembrie: Ziua Mondială a Cancerului Pancreatic
de godessdiana88 la: 15/11/2023 18:33:12 |
Ziua Mondială a Cancerului Pancreatic pică în fiecare an în a treia joi din noiembrie. Această zi permite comunităților să se ralieze în creșterea conștientizării și sprijinirii oamenilor care se luptă cu cancerul pancreatic, una din cele mai grave forme de cancer.
comenteaza
. modifica .
sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri
linkuri similare cu:
"16 noiembrie: Ziua Mondială a Cancerului Pancreatic"
1 noiembrie: Ziua Mondială Vegană
Anual, pe 1 noiembrie, Ziua Mondială Vegană are scopul educării și a conștientizării despre vegani, oameni care se abțin de la a mânca produse animale de orice fel, și despre dietele lor.
|
8 noiembrie: Ziua Mondială a Pianistului
Având loc, an de an, pe 8 noiembrie, Ziua Mondială a Pianistului este dedicată, desigur, pianiștilor și realizărilor lor, dar și emoțiilor pe care aceștia le exprimă prin interpretările lor excepționale. Întrucât cele mai multe forme ale muzicii occidentale fac apel la pian, pianiștii au la îndemână o gama largă de stiluri pe care le pot alege, de la muzică clasică la jazz și blues.
|
10 noiembrie: Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare
Celebrată anual pe 10 noiembrie, Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare pune în lumină rolul semnficativ al științei în societate și necesitatea de a se atrage un public cat mai larg în dezbaterile despre subiectele siintifice cele mai actuale. De asemeni, subliniază importantă și relevanță științei în traiul nostru zilnic.
|
9 noiembrie: Ziua Mondială a Libertății
An de an, pe 9 noiembrie celebrăm Ziua Mondială a Libertății, una dedicată unei valori fundamentale a umanității, greșit înțeleasă câteodată de unii oameni, inclusiv politicieni, una ignorată sau prigonită încă în diverse părți ale lumii.
|
13 noiembrie: Ziua Mondială a Bunătății
Ziua Mondială a Bunătății din 13 noiembrie este un eveniment creat în 1998 de către Mișcarea Mondială a Bunătății, o coaliție de ONG-uri din toată lumea. Este celebrată în numeroase țări, incluzând Canada, Slovenia, Italia, India, Australia, Nigeria, Singapore și Emiratele Arabe Unite. În Marea Britanie este coordonată de David Jamely, cofondator al acestei zile în Regatul Unit împreună cu Louise Burfitt-Dons.
|
16 noiembrie: Ziua Clarinetului
An de an, pe 16 noiembrie, este sărbătorită Ziua Clarinetului, cea a unui instrument muzical de suflat din lemn, cu un corp cilindric și evazat spre capăt, cu o ancie sau lama elastică de vibrație simplă, cu un ambigus extins, de mai mult de trei octave. Este utilizat pe larg în formații și orchestre, în special în cele militare.
|
16 aprilie: Ziua Mondială "Punct și Virgulă" (;)
Ziua Mondială "Punct și Virgulă", marcată anual pe 16 aprilie, este asociată cu organizația nonprofit "Project Semicolon"/Proiectul Punct și Virgulă", care se autodefinește ca fiind dedicată dăruirii de speranța și iubire celor care se confruntă cu "boli mentale, sinucidere, dependență și autorănire", și "există pentru a încuraja, a iubi și a inspira".
|
17 noiembrie: Ziua Mondială a Prematurității
În fiecare an, pe 17 noiembrie, Ziua Mondială a Prematurității răspândește conștientizarea despre nașterile premature și problemele cu care se confruntă familiile în care se petrec astfel de nașteri.
|
12 noiembrie: Ziua Mondială a Pneumoniei
Ziua Mondială a Pneumoniei îndeamnă anual oamenii din întreaga lume să ia poziție împreună și să ceară acțiuni hotărâte în lupta împotriva pneumoniei.
|
21 noiembrie: Ziua Mondială a Televiziunii
Ziua Mondială a Televiziunii nu este menită a fi, așadar, atât o sărbătorire a televizorului, dispozitivului electronic aproape nelipsit din casele noastre, cât o celebrare a unei filosofii a deschiderii și transparenței despre problemele mondiale.
|
16 aprilie: Ziua Mondială a Vocii
Ziua Mondială a Vocii este un eveniment anual din întreaga lume, ce are loc pe 16 aprilie, dedicat celebrării fenomenului vocii umane, cu țelul de a demonstra importanță incomensurabilă a glasului în viața zilnică a tuturor oamenilor.
|
9 noiembrie: Ziua Mondială a Adopției
An de an, Ziua Mondială a Adopției din 9 noiembrie îi încurajează atât pe cei adoptați, cât și pe părinții adoptivi să-și împărtășească poveștile lor despre această extraordinară experiență de viață.
|
19 noiembrie: Ziua Mondială a Toaletei
În fiecarea an, pe 19 noiembrie, lumea celebrează Ziua Mondială a Toaletei. Nu este o zi dedicată neapărat "plăcerilor" oferite de WC-uri, ci una având scopul de a pune capăt crizei globale a sanității publice mai cu seamă din țări în curs de dezvoltare ori subdezvoltate.
|
16 ianuarie: Ziua Mondială a Zăpezii
Ziua Mondială a Zăpezii, marcată anual în a treia duminică a lunii ianuarie (în 2022, pe 16 ianuarie), care ne face în ultima vreme să ne punem mai des întrebarea lui Francois Villon "Mais où sont les neiges d'antan?" ("Dar unde sunt ninsorile de altădată"), a fost creată de Federația Internațională de Schi (FIS). În 2023, pică pe 15 ianuarie, în 2024 pe 21 ianuarie, în 2025 pe 19 ianuarie, iar în 2026 pe 18 ianuarie.
|
4 februarie: Ziua Mondială a Cancerului
Ziua Mondială a Cancerului are anual, pe 4 februarie, cu scopul de a mări conștientizarea despre prevenirea, detectarea și tratamentele acestei boli. Inițiate de "Internațional Cancer Control", activitățile din această zi caută să pună în atenție efectele semnificative și moartea asociate cu cancerul.
|
5 noiembrie: Ziua Mondială a Numbatului
Ziua Mondială a Numbatului are loc an de an în prima sâmbătă din noiembrie. Dacă în 2022 se desfășoară pe 5 noiembrie, în anii următori este marcată astfel: 2023 - 4 noiembrie, 2024 - 5 noiembrie, 2025 - 1 noiembrie, 2026 - 7 noiembrie.
|
10 noiembrie: Ziua Mondială a Calității
Ziua Mondială a Calității are loc anual în a doua joi din noiembrie, cu țelul de a crește conștientizarea despre calitate și a oferi sprijin oamenilor și organizațiilor pentru atingerea prosperității economice și adoptării de standare de înaltă calitate. Dacă în 2022 este marcată pe 10 noiembrie, în anii următori se desfășoară astfel: 2023 - 9 noiembrie, 2024 - 14 noiembrie, 2025 - 13 noiembrie, 2026 - 12 noiembrie.
|
14 noiembrie: Ziua Mondială a Orfanilor
Ziua Mondială a Orfanilor, celebrată an de an pe 14 noiembrie, îi îndeamnă pe oameni să treacă peste nepăsare și zona lor de confort, și să acorde o grijă mai mare orfanilor din comunitățile lor. În lume, sunt milioane de copii care se confruntă cu probleme din cauza decesului unuia din părinți sau amândorura. Este important să nu-i uităm și să ne ocupăm de educația, sănătatea, adăpostirea, hrănirea și bunăstarea lor socială.
|
10 noiembrie: Ziua Mondială a Imunizării
Ziua Mondială a Imunizării este marcată anual pe 10 noiembrie. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, imunizarea previne între 2 și 3 milioane de decese în fiecare an și, în prezent, protejează copiii față de boli ale căror vaccinuri sunt disponibile de mulți ani, precum difteria, tetanosul, poliomelita și pojarul, dar și față de boli ca pneumonia și infecția cu Rotavirus, două dintre cele mai amenințătoare afecțiuni pentru copii sub cinci ani.
|
21 noiembrie: Ziua Mondială Hello
Ziua Mondială Hello este o sărbătoare neoficială laică marcată anual pe 21 decembrie în 180 de țări pentru a ilustra importanța comunicării personale în menținerea păcii. Oamenii sunt încurajați să participe la această zi prin salutarea, pur și simplu, a altor zece persoane.
|
16 noiembrie: Ziua Internațională pentru Toleranță
ONU este dedicat învigorării toleranței prin întreținerea înțelegerii reciproce dintre culturi și oameni. În 1996, Adunarea Generală a ONU (prin Rezoluția 51/95) a invitat statele membre întru respectarea Zilei Internaționale pentru Toleranță de pe 16 noiembrie. Această acțiune a urmat Anului Internațional ONU pentru Toleranță din 1995, proclamat de Adunarea Generală ONU în 1993, la inițiativa UNESCO.
|
16 iulie: Ziua mondială a șerpilor
Oricum, ziua de 16 iulie are rolul de a ne face mai conștienți despre larga, minunată varietate a șerpilor din toată lumea. Există circa 3.500 de specii, din care aproximativ 600 sunt veninoase, dar numai 200 reprezintă un pericol semnificativ pentru viața umană, conform Organizației Mondiale a Sănătății.
|
16 octombrie: Ziua Mondială a Alergiei
Ziua Mondială a Alergiei, ce are loc în fiecare an pe 16 octombrie, ne îndeamnă să înțelegem alergiile și, desigur, tratamentele lor diferite.
|
Citate despre toleranta | 16 noiembrie - Ziua tolerantei
16 noiembrie este ziua internationala a tolerantei, un concept a carui semnificatie a fost din ce in ce mai uitata in ultima vreme. Poate ca aceste citate, aforisme, maxime, va vor aduce aminte despre valoarea tolerantei, asa cum, recunosc, cu mana pe inima, ca mi s-a intamplat si mie.
"In practica tolerantei, dusmanul iti este cel mai bun invatator." Dalai Lama "Toleranta ii acorda oricarei alte fiinte umane fiecare drept pe care il pretinzi pentru tine." Robert Green Ingersoll "Testul curajului vine atunci cand suntem in minoritate. Incercarea tolerantei apare atunci cand suntem in majoritate." Ralph W. Sockman |
1 august: Ziua Mondială a Cancerului Pulmonar
Marcată anual pe 1 august, Ziua Mondială a Cancerului Pulmonar crează oportunitatea conștientizării despre cancerul plămânilor și prevenirea acestuia.
|
14 noiembrie: Ziua Mondială a Diabetului
Ziua aceasta este reprezentată de un logo cu un cerc albastru, adoptat în 2007. Cercul albastru este simbolul global al conștientizării diabetului și semnifică unitatea comunității mondiale în lupta împotriva acestei boli.
|
16 octombrie: Ziua Mondială a Alimentației
Potrivit statisticilor, 785 de milioane de oameni din toată lumea (adică unul din nouă din populația totală a globului) nu au îndeajunsă hrană pentru a-și menține un stil de trai sănătos. În mod surprinzător, majoritatea persoanelor înfometate se află în țări în curs de dezvoltare.
|
16 noiembrie: Ziua Nasturilor
Odată cu un rol pur ornamental, nasturii ca mijloace de strângere, încheiere a hainelor au apărut în secolul al XIII-lea în Germania. De atunci, a fost folosită o gama largă de confecționare a lor, în orice mărime, formă și culoare, din tot felul de materiale precum lemnul, cochiliile, scoicile și plasticul.
|
5 noiembrie: Ziua Mondială de Conștientizare a Tsunami
Țările din toată lumea marchează anual Ziua Mondială de Conștientizare a Tsunami pe 5 noiembrie și își împărtășesc abordări inovative pentru reducerea riscurilor față de aceste evenimente naturale dezastruoase.
|