link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
17 noiembrie 2023: Ziua Mondială a Vasectomiei
de godessdiana88 la: 16/11/2023 19:02:03
Celebrată anual în a treia vineri din noiembrie, Ziua Mondială a Vasectomiei susține vasectomia ca o alegere sigură și sensibilă de contracepție pentru bărbați, și promovează specializarea doctorilor care fac această procedură. Vasectomia este necesară și eficientă în prevenirea unor sarcini nedorite.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"17 noiembrie 2023: Ziua Mondială a Vasectomiei"

17 noiembrie 2022: Ziua Mondială a Filosofiei
Celebrăm Ziua Mondială a Filosofiei în cea de-a treia joi din noiembrie, în fiecare an, dar prima această sărbătorire s-a petrecut pe 21 noiembrie 2002, sub egida UNESCO. Dacă în 2022, Ziua Mondială a Filosofiei se desfășoară pe 17 noiembrie, în anii următori este marcată astfel: 2023 - 16 noiembrie, 2024 - 21 noiembrie, 2015 - 20 noiembrie.
16 februarie 2023: Ziua Mondială a Antropologiei
Ziua Mondială a Antropologiei, o sărbătoare marcată anual în a treia joi din februarie, are scopul de a celebra domeniul antropologiei și a familiariza publicul cu acesta. Dacă în 2023, Ziua Mondială a Antropologiei pică pe 16 februarie, în anii următori se desfășoară astfel: 2024 - 15 februarie, 2025 - 20 februarie, 2026 - 19 februarie.
14 noiembrie 2012, Ziua Mondiala a Diabetului
Ziua Mondiala a Diabetului are loc in fiecare an in data de 14 noiembrie, la initiativa Federatiei Internationale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
16 august 2023: Ziua Mondială a Caligrafiei
Ziua Mondială a Caligrafiei, sărbătorită anual în a doua miercuri din august, are scopul de a ne reaminti de importanța scrisului de mână, uitat pe nedrept în prezent din cauza copleșitoarei creșteri de informații tipărite și digitale. Ziua a fost fondată de "Manuscript Pen Company" și țintește, în plus, să ne atragă atenția că scrisul de mână este o abilitate, o oportunitate suplimentară de a proclama lumii unicitatea fiecărei persoane.
17 octombrie 2023: Ziua Pro-Viață a Solidarității Tăcute
Ziua Pro-Viață a Solidarității Tăcute, având loc în fiecare an în a treia marți din octombrie, ne sugerează să rămânem tăcuți în amintirea copiilor care și-au pierdut vocea, viața ca urmare a unui avort.
18 noiembrie 2020: Ziua Mondială a Recordurilor Guiness
Ziua Mondială a Recordurilor Guiness este una de celebrare anuală, în luna noiembrie, a recordurilor, în care mii de oameni din toată lumea ajung împreună cu un singur țel, cel de a deveni deținătorii oficiali al unui record. În 2020, are loc pe 18 noiembrie.
13 mai 2023: Ziua Mondială a Dansului din Buric
Ziua Mondială a Dansului din Buric, celebrată anual în a doua sâmbătă a lunii mai, omagiază unul dintre cele mai respectate forme de dans din orient. Dacă în 2023 este marcată pe 13 mai, în anii următori este sărbătorită astfel: 2024 - 11 mai, 2025 - 10 mai, 2026 - 9 mai.
28 februarie 2023: Ziua Mondială a Sterilizării a Animalelor
Ziua Mondială a Sterilizării, din cea de-a patra marți din februarie, se focalizează anual pe îndepărtarea organelor reproductive ale animalelor pentru propriul lor bine.
23 noiembrie 2023: Ziua Recunoștiinței (Thanksgiving)
Sărbătoarea americană a Thanksgiving-ului (Ziua recunoștiinței), născută în anii 1500, mitologizată în 1621, și marcată chiar și în decursul celei mai crâncene perioade din Războiul Civil, reprezintă în prezent una din cele mai anticipate și mai îndrăgite zile ale națiunii americane, celebrate în a patra joi din noiembrie.
24 noiembrie 2023: Ziua Fără Blană
Ziua Fără Blană are loc an de an în vinerea de după Ziua Recunostiintei, Black Friday, pentru a denunța cruzimea, în numele modei, față de animalele purtătoare de blană, și a se milita, în general, pentru drepturile și protecția animalelor.
20 noiembrie 2022: Ziua Mondială de Amintire a Victimelor Traficului Rutier
Ziua Mondială de Amintire a Victimelor Traficului Rutier, marcată anual în cea de-a treia duminică din noiembrie, este o celebrare recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății și ONU, fondată de RoadPeace, o organizație de caritate britanică,în scopul recunoașterii și comemorării victimelor accidentelor de mașini. Aproape 4.000 de oameni sunt omorâți și sute de mii sunt răniți pe drumuri auto într-o singură zi în toată lumea!
12 februarie 2023: Ziua Mondială a Căsătoriei
Ziua Mondială a Căsătoriei este celebrată anual în a doua duminică din februarie, coincizând câteodată cu Ziua Sfântului Valentin. Dacă în 2023 pică pe 12 februarie, în anii următori se desfășoară astfel: 2024 - 11 februarie, 2025 - 9 februarie, 2026 - 8 februarie.
7 august 2023: Ziua Mondială a Jocurilor Alternative
Ziua Mondială a Jocurilor Alternative are loc în fiecare an pe o dată determinată de organizatori. În 2023, se desfășoară pe 7 august. Ziua Mondială a Jocurilor Alternative este un eveniment anual care include jocuri și sporturi incitante, aventuroase și amuzante. Este o alternativa a Olimpiadei, cu mai puține reguli standard și o mai mică atenție internațională.
27 noiembrie 2023: Ziua Brandului
Ziua Brandului, ce se desfășoară an de an în a patra zi de luni din noiembrie, amintește antreprenorilor să-și celebreze brandurile și să-și exprime gratitudinea și aprecierea că sunt capabili să aibă un brand. Acest eveniment a fost creat în noiembrie 2010 de Brand Camp din SUA.
10 mai 2023: Ziua Mondială a Orientării (Turistice)
Ziua Mondială a Orientării (Turistice) este o sărbătoare de conștientizare și încurajare a participării la activități specifice, ce are loc anual în luna mai, pe o dată stabilită de Federația Internațională de Orientare (FIO). Aceasta pică în prima zi a Săptămânii Mondiale a Orientării și, de obicei, după Congresul Mondial al Orientării.
17 iulie 2023: Ziua Globală Îmbrățișează-ți Copiii
Ziua Globală Îmbrățișează-ți Copiii are loc în fiecare an în a treia luni din iulie, având, desigur, menirea de a le arăta odraslelor noastre cât de mult le iubim. Dacă în 2023 este marcată pe 17 iulie, în anii următori este sărbătorită astfel: 2024 - 15 iulie, 2025 - 21 iulie.
12 noiembrie 2023: Ziua Kali Puja
Ziua Kali Puja are loc între octombrie și noiembrie, în decursul lunii hinduse Kartik. Este o zi dedicată lui Kali, zeița viețîi, morții și transcendenței. Dacă în 2024 Ziua Kali Puja se desfășoară pe 12 noiembrie, în anii următori este marcată astfel: 2024 - 31 octombrie, 2025 - 20 octombrie, 2026 - 9 noiembrie.
17 noiembrie: Ziua Mondială a Prematurității
În fiecare an, pe 17 noiembrie, Ziua Mondială a Prematurității răspândește conștientizarea despre nașterile premature și problemele cu care se confruntă familiile în care se petrec astfel de nașteri.
9 noiembrie: Ziua Mondială a Libertății
An de an, pe 9 noiembrie celebrăm Ziua Mondială a Libertății, una dedicată unei valori fundamentale a umanității, greșit înțeleasă câteodată de unii oameni, inclusiv politicieni, una ignorată sau prigonită încă în diverse părți ale lumii.
13 noiembrie: Ziua Mondială a Bunătății
Ziua Mondială a Bunătății din 13 noiembrie este un eveniment creat în 1998 de către Mișcarea Mondială a Bunătății, o coaliție de ONG-uri din toată lumea. Este celebrată în numeroase țări, incluzând Canada, Slovenia, Italia, India, Australia, Nigeria, Singapore și Emiratele Arabe Unite. În Marea Britanie este coordonată de David Jamely, cofondator al acestei zile în Regatul Unit împreună cu Louise Burfitt-Dons.
17 noiembrie: Ziua internațională a Studenților
Ziua internațională a Studenților este celebrată anual pe 17 noiembrie, comemorând, la origine, raidurile făcute de naziști prin universitățile cehești în 1939, în urmă cărora au fost uciși sau trimiși în lagăre de concentrare studenți care se opuneau regimului de teroare instalat de nemți pe atunci.
17 mai: Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale
Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale promovează conștientizarea oamenilor asupra puterii informațiilor și a comunicării lor în clădirea unor societăți în care să poată crea, accesa, folosi și împărtăși informații și cunoaștere în scopul atingerii întregului lor potențial.
12 noiembrie: Ziua Mondială a Pneumoniei
Ziua Mondială a Pneumoniei îndeamnă anual oamenii din întreaga lume să ia poziție împreună și să ceară acțiuni hotărâte în lupta împotriva pneumoniei.
21 noiembrie: Ziua Mondială a Televiziunii
Ziua Mondială a Televiziunii nu este menită a fi, așadar, atât o sărbătorire a televizorului, dispozitivului electronic aproape nelipsit din casele noastre, cât o celebrare a unei filosofii a deschiderii și transparenței despre problemele mondiale.
20 august: Ziua Mondială a Albinei
Celebrată an de an în a treia sâmbătă din august, Ziua Mondială a Albinei ne reamintește de frumusețea și valoarea albinelor, existente sub forma a 20.000 de specii diferite în întreaga lume. Această sărbătoare evidențiază importanța albinelor și crește conștientizarea despre pericolele cu care se confuntă acestea, sugerând modalități de rezolvare ale problemelor lor. Dacă în 2022 se desfășoară pe 20 august, în anii următori are loc astfel: 2023 - 19 august, 2024 - 17 august, 2025 - 16 august, 2026 - 15 august.
De Ziua Mondiala a Secetei, in Bucuresti a plouat
Probabil ca sunt putini cei care stiu ca azi, 17 iunie, a fost Ziua Mondiala a Secetei si Desertificarii.

Aceasta zi a fost proclamata in 1994, In acelasi an, in care a fost adoptata si Conventia Natiunilor Unite pentru Combaterea Desertificarii.
3 septembrie: Ziua Mondială a Bărbii
Anual, în prima sâmbătă din septembrie, este celebrată barba, simbolul cel mai semnificativ al durității, virilității, sau nu? Timpurile se schimbă, însă barba continuă să fie nu doar un reper al modei, rămânând un semn al "bărbăției" încă din vremea primitivă. Se spune că reprezintă și virtuți precum puterea, înțelepciunea, chiar statutul social înalt în unele culturi. Există, pare-se, ceva la barbă care cere admirație și respect. Nu în toate cazurile! Dacă în 2022, Ziua Mondială a Bărbii are loc pe 3 septembrie, în anii următori se desfășoară astfel: 2023 - 2 septembrie, 2024 - 7 septembrie, 2025 - 6 septembrie, 2026 - 5 septembrie.
4 martie: Ziua Mondială a Obezității
Ziua Mondială a Obezității este marcată an de an pe 4 martie, pentru a evidenția factorii de mediu și medicali care contribuie la rate înalte ale obezității, creând mari riscuri pentru boli serioase precum cancer, diabet și boli de inimă.
16 aprilie: Ziua Mondială "Punct și Virgulă" (;)
Ziua Mondială "Punct și Virgulă", marcată anual pe 16 aprilie, este asociată cu organizația nonprofit "Project Semicolon"/Proiectul Punct și Virgulă", care se autodefinește ca fiind dedicată dăruirii de speranța și iubire celor care se confruntă cu "boli mentale, sinucidere, dependență și autorănire", și "există pentru a încuraja, a iubi și a inspira".