link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
18 noiembrie: Ziua Lumii Oculte
de godessdiana88 la: 17/11/2023 19:09:34
Ziua Lumii Oculte, având loc în fiecare an pe 18 noiembrie, este una dedicată relevării necunoscutului și investigării misterelor care ne înconjoară. Are obiectivul cufundării în umbre și penumbre și privirii către stele a indescifrabilului tărâm mistic.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"18 noiembrie: Ziua Lumii Oculte"

18 noiembrie: Ziua lui Mickey Mouse
Mickey Mouse a apărut pentru prima oară public în fimul "Steambot Willy" / Vaporul cu Aburi Willy, pe 18 noiembrie 1928, ziua pe care fanii o recunosc oficial ca cea de naștere a șoarecelui Mickey . Trebuie să fie nostim să-ți celebrezi ziua de naștere atunci când nu îmbătrânești niciodată!
18 noiembrie: Ziua Prințesei
Anual, cu ocazia Zilei Prințesei din 18 noiembrie, fetele, ba chiar și femeile în toată firea își pot lua un scurt răgaz pentru a le impune oamenilor apropiați să fie tratate (cel puțin 24 de ore) ca niște prințese!
1 noiembrie: Ziua Lumânării Parfumate
Să tragem adânc aer în piept și să ne relaxăm în vreme ce celebrăm Ziua Lumânării Parfumate de pe 1 noiembrie. Este o zi de apreciere a efectelor calmante ale lumânărilor parfumate și una care ne oferă o oază de seninătate în mijlocului agitatului trai cotidian.
18 noiembrie 2020: Ziua Mondială a Recordurilor Guiness
Ziua Mondială a Recordurilor Guiness este una de celebrare anuală, în luna noiembrie, a recordurilor, în care mii de oameni din toată lumea ajung împreună cu un singur țel, cel de a deveni deținătorii oficiali al unui record. În 2020, are loc pe 18 noiembrie.
18 septembrie: Ziua Smithsonian
Marcată anual pe 18 septembrie, Ziua Smithsonian este celebrată de muzee, grădini zoologice și centre culturale din SUA și din alte părți ale lumii, care asigură publicului intrarea gratuită în acestea. Evenimentul este găzduit de magazinul "Smithsonian".
18 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 18 noiembrie sunt celebrati Sfantul Mare Mucenic Platon, Sfintii Mucenici Romano si Zaheu, diaconi, si are loc sarbatoarea Sfintirii Bazilicilor “Sfantul Petru” si “Sfantul Paul”.
Se Striga Darul 18 Noiembrie 2017
Se Striga Darul

18 Noiembrie 2017

http://www.zazareplay.ro/se-striga-darul-18-noiembrie-2017/
Te Cunosc de Undeva 18 Noiembrie 2017
Te Cunosc de Undeva

18 Noiembrie 2017

http://www.zazareplay.ro/te-cunosc-de-undeva-18-noiembrie-2017/
Gala Bravo Ai Stil 18 Noiembrie 2017
Gala Bravo Ai Stil

18 Noiembrie 2017

http://www.zazareplay.ro/gala-bravo-ai-stil-18-noiembrie-2017/
Suflete tradate Episodul 443 online subtitrat 18 Noiembrie 2017
Suflete tradate

Episodul 443

online subtitrat

18 Noiembrie 2017

http://www.zazareplay.ro/suflete-tradate-episodul-443-online-subtitrat-18-noiembrie-2017/
1 noiembrie: Ziua Mondială Vegană
Anual, pe 1 noiembrie, Ziua Mondială Vegană are scopul educării și a conștientizării despre vegani, oameni care se abțin de la a mânca produse animale de orice fel, și despre dietele lor.
8 noiembrie: Ziua Mondială a Pianistului
Având loc, an de an, pe 8 noiembrie, Ziua Mondială a Pianistului este dedicată, desigur, pianiștilor și realizărilor lor, dar și emoțiilor pe care aceștia le exprimă prin interpretările lor excepționale. Întrucât cele mai multe forme ale muzicii occidentale fac apel la pian, pianiștii au la îndemână o gama largă de stiluri pe care le pot alege, de la muzică clasică la jazz și blues.
27 noiembrie: Ziua Adopției Broaștei Țestoase
Desfășurată în fiecare an pe 27 noiembrie, Ziua Adopției Broaștei Țestoase este una de acțiune pentru protecția reptilelor pe cale de dispariție, dedicată mai ales, desigur, bunăstării broaștelor țestoase. A avea o broască țestoasă ca animal de companie este o responsabilitate pe termen lung, întrucât o astfel de creatură are o viață îndelungată! De asemeni, întreținerea sa nu este chiar ieftină!
29 noiembrie: Ziua Femeii Isdal
Marcată anual pe 29 noiembrie, Ziua Femeii Isdal a fost numită după o persoană feminină neidentificată, al cărui trup fără viață a fost găsit în 1970, în Norvegia, în apropiere de localitatea Bergen. Obiectivul acestei zile nu este numai de a crește conștientizarea despre acest mister nerezolvat ci, și mai important, să le aducă un tribut tuturor oamenilor care au murit ori au dispărut în moduri neelucidate, în special dacă rămășițele lor nu au putut fi identificate. Este, de asemeni, o zi dedicată pentru a reflecta la familiile lor și la oamenii care i-au îndrăgit.
18 septembrie: Ziua Mondială a Bambusului
În fiecare an, pe 18 septembrie, Ziua Mondială a Bambusului țintește să crească conștientizarea despre această plantă și să evidențieze pe scară globală importanța sa.
28 noiembrie: Ziua Toast-ului Franțuzesc
În fiecare an, pe 28 noiembrie, Ziua Toast-ului Franțuzesc sărbătorește acest fel de mâncare savuros, constând, de fapt, din pâine prăjită, care a devenit o parte importantă a micului dejun al americanilor și nu numai.
18 iulie: Ziua Internațională Nelson Mandela
Anual, pe 18 iulie, Ziua Internațională Nelson Mandela plătește un tribut acestui revoluționar anti-apartheid, lider și activist politic. Această zi încurajează, totodată, oamenii să-și aducă fiecare aportul pentru a face din lumea noastră un loc mai bun.
15 noiembrie: Ziua Scriitorului Întemnițat
Având loc anual pe 15 noiembrie, Ziua Scriitorului Întemnițat crește conștientizarea despre cenzura, hărțuirea și persecuția scriitorilor și jurnaliștilor din întreaga lume. Cenzura rămâne o problema tot mai mare și zilele noastre, cu multe organizații guvernamentale spionându-și proprii cetățeni, îndeosebi critici fervenți ai guvernelor, protestatari și activiști politici.
10 noiembrie: Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare
Celebrată anual pe 10 noiembrie, Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare pune în lumină rolul semnficativ al științei în societate și necesitatea de a se atrage un public cat mai larg în dezbaterile despre subiectele siintifice cele mai actuale. De asemeni, subliniază importantă și relevanță științei în traiul nostru zilnic.
7 noiembrie: Ziua Internațională a Fizicii Medicale
În fiecare an, pe 7 noiembrie, Ziua Internațională a Fizicii Medicale crește conștientizarea despre rolul pe îl are fizica în îngrijirea bolnavilor și recunoaște aportul important al fizicienilor medicali de-a lungul timpului.
17 noiembrie: Ziua Mondială a Prematurității
În fiecare an, pe 17 noiembrie, Ziua Mondială a Prematurității răspândește conștientizarea despre nașterile premature și problemele cu care se confruntă familiile în care se petrec astfel de nașteri.
18 aprilie: Ziua Internațională a Jonglerilor
Marcată an de an pe 18 aprilie, Ziua Internațională a Jonglerilor onorează arta jongleriei și oamenii măieștri care o practică. Jongleria prin aruncarea, prinderea și rearuncarea unor obiecte, cu una sau ambele mâini, se poate face cu mingi, popice, inele, cuțite, torțe aprinse, și multe altele.
BLACK FRIDAY 2016 la eMAG pe 18 noiembrie (ghid de cumpărături)
eMAG va organiza Black Friday pe 18 noiembrie si anunta reduceri imbatabile la peste 1.000.000 de produse!
1 noiembrie: Ziua Scriitorilor
În fiecare an, pe 1 noiembrie, sărbătorim Ziua Scriitorilor, în care ar trebui să îi onorăm pe astfel de creatori care ne-au sprijinit mereu să ne deslușim visurile sau să ne înțelegem mai bine locul nostru în lume.
9 noiembrie: Ziua Mondială a Libertății
An de an, pe 9 noiembrie celebrăm Ziua Mondială a Libertății, una dedicată unei valori fundamentale a umanității, greșit înțeleasă câteodată de unii oameni, inclusiv politicieni, una ignorată sau prigonită încă în diverse părți ale lumii.
13 noiembrie: Ziua Mondială a Bunătății
Ziua Mondială a Bunătății din 13 noiembrie este un eveniment creat în 1998 de către Mișcarea Mondială a Bunătății, o coaliție de ONG-uri din toată lumea. Este celebrată în numeroase țări, incluzând Canada, Slovenia, Italia, India, Australia, Nigeria, Singapore și Emiratele Arabe Unite. În Marea Britanie este coordonată de David Jamely, cofondator al acestei zile în Regatul Unit împreună cu Louise Burfitt-Dons.
18 august: Ziua Pinot Noir
Pe 18 august, în fiecare an, Ziua Pinot Noir sărbătorește vinul și vița de vie cu același nume din toate regiunile lumii. Pinot Noir este un vin fantastic, dar capricios, cu o culoare bogată, rubinie, și o aromă complexă, ce este produs în numeroase zone de pe glob, însă este corelat îndeosebi cu regiunea Côte-d'Or (Coasta Aurie), Bourgogne, din sudul Franței.
19 noiembrie: Ziua Mondială a Toaletei
În fiecarea an, pe 19 noiembrie, lumea celebrează Ziua Mondială a Toaletei. Nu este o zi dedicată neapărat "plăcerilor" oferite de WC-uri, ci una având scopul de a pune capăt crizei globale a sanității publice mai cu seamă din țări în curs de dezvoltare ori subdezvoltate.
20 noiembrie: Ziua Botează-ți Calculatorul Personal
Ziua Botează-ți Calculatorul Personal este celebrată anual pe 20 noiembrie. Cel mai bun prieten al nostru aproape întreaga zi, calculatorul sau computerul personal (în limba engleză, "personal computer ori PC") lucrează neobosit pentru a ne clădi proiectele și a ne menține comunicarea cu familia, prietenii și toată lumea din jurul nostru. Poate că uneori are nevoie de nițică dragoste sau tânjește să fie recunoscut ca individualitate...