link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Transformarea Luminii în Energie: Tehnologia celulelor solare
de dcnews la: 19/11/2023 12:58:46
taguri: Diverse 

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Transformarea Luminii în Energie: Tehnologia celulelor solare"

Nu stii cum sa slabesti sanatos? Visislim Fitness transforma grasimea in energie
Nu stii cum sa slabesti sanatos? Visislim Fitness transforma grasimea in energie
Utilizarea de panouri solare – o necesitate
Sa incepem mai intai cu ceea ce inseamna panouri solare. Panourile solare sunt grupuri de celule solare care funcționează împreună, cu scopul de a furniza energie electrică. Acestea sunt fiabile și reprezintă un instrument de utilizare a unei resurse a naturii la care avem acces în mod gratuit.
Folosirea de panouri solare elimină surplusul de cabluri prin care energia electrică este transportată de la centrale. Un alt beneficiu adus de utilizarea de panouri solare este acela că nu afectează în mod negativ mediul înconjurător: nu emană gaze și nu poluează aerul.
Panourile fotovoltaice (sau solare) sunt recomandate pentru centralele electrice, în special pentru a evita utilizarea în exces a combustibilului, din ce în ce mai costisitor. În plus, în procesul de ardere, acesta este nociv pentru atmosferă. Dincolo de rigiditatea detaliilor utilizate în descrierea panourilor solare și a performanțelor ce le însoțesc, trebuie reținut faptul că utilizarea acestora la scară largă înseamnă o contribuție majoră la purificarea mediul înconjurător.
Nu toate resursele naturale ale planetei sunt gratuite sau infinite, așa că energia solară merită exploatată, fiind gratuită și va exista indiferent de circumstanțe și de nivelul de exploatare. Utilizand panouri solare se recurge la o alternativa optimă pentru a produce energie electrică şi de a reduce costurile pentru utilităţi.
Cum funcționează panourile solare
Panourile presurizate separate captează energia în interiorul tubului vidat, apoi aceasta este transferată către heat-pipe-ul de cupru. Aceste tipuri de panouri solare funcționează dacă sunt conectate la un boiler (preferabil bivalent) care, împreună cu panoul electric de comandă și pompa de circulație, formează sistemul complet. Panourile cu apă caldă presurizate și panourile solare termodinamice sau termice sunt recunoscute pentru eficiența lor pe toată perioada iernii.
Panourile nepresurizate sunt utile pentru încălzirea apei menajere în intervalul primăvară-toamnă, asigurând în jur de 60-80% din necesarul de apă caldă menajeră, iar vara asigură un necesar de 100%. În prezent, panourile cu tuburi vidate sunt avantajoase pe timp de iarnă și cu atât mai mult în sezonul cald. Acestea sunt recomandate pentru temperaturile foarte scăzute și se dovedesc a fi eficiente și la lumină mai slabă.
Panourile solare cu tuburi vidate sunt folosite inclusiv pentru aplicațiile industriale, iar dacă sunt proiectate în mod corespunzător, au o durată de viață ce depășește 25 de ani. Raportul calitate/preț este destul de bun, iar din acest motiv aceste sisteme sunt foarte populare în străinătate, mai ales în Germania, Marea Britanie, China și Canada.
Panourile fotovoltaice utilizează energia luminoasă pentru a produce energia electrică. Un modul de o anumită putere conţine mai multe celule care convertesc luminozitatea solară în energie electrică.
Tratamentele cu celule stem nu sunt un mit!
Celule stem sunt importante din multe motive. Prin abilitatile lor de regenerare ale multor tipuri de celule, acestea sunt folosite pentru a trata numeroase boli cum ar fi diabetul si bolile cardiace. Odata ajunse in diverse tesuturi, celule stem au functia de a repara si de a inlocui alte celule. Celule stem pot fi induse sa se transforme in alte tipuri de celule pentru a crea tesuturi specifice.
Afla de la Baby Stem cazuri reale de tratamente cu celule stem care au avut succes.
Doneaza celule stem copilului tau
ajoritatea celulelor corpului uman au un scop si functii bine definite. Celule stem sunt insa singurele celule nespecializate. Acestea sunt diferite prin capacitatea lor de a se diviza si transforma in alte tipuri de celule. Din aceasta cauza, medicina moderna apreciaza importanta celulelor stem, acestea fiind folosite in cercetarile menite sa gaseasca noi tratamente la bolile cu care se confrunta oamenii. Odata ajunse in diverse tesuturi, celule stem au functia de a repara si de a inlocui alte celule.
Celulele stem din cordonul ombilical sunt valoroase pentru copilul tau. BabyStem te ajuta cu solutii avantajoase de prelevare si stocare celule stem, ca o modalitate de asigurare a viitorului copilului tau.
16 mai: Ziua Internațională a Luminii
Ziua Internațională a Luminii din 16 mai celebrează în fiecare an contribuția luminii și a tehnologiilor bazate pe lumină în variate arii ale vieții, inclusiv în artă și cultură, educație, medicină, comunicații, știință și dezvoltare sustenabilă. Ziua Internațională a Luminii comemorează și aniversarea primei operații de succes cu laser, în 1960, realizate de către Theodore Maiman.
TESLA Roadster sau cum arată viitorul
Nimeni nu poate spune cu o certitudine cum arată viitorul în materie de automobile. Există însă, voci care ar paria pe o maşină electrică. Alţii consideră că tot combustia internă va prevala. Nu se ştie dacă va zbura sau nu, dacă va merge pe sub apă, daca va folosi energie nucleară, eoliană, solară, electrică, chimică sau orice combinaţie între cele mai sus expuse. Nu aş vrea să o iau înaintea experţilor în ceea ce priveşte viitorul automobilistic, dar pot să împărtăşesc ce mi-a fost dat să văd. Iar dacă ar fi să fac un pariu în acest moment, cred că şi eu aş paria pe energia electrică. De ce? Pentru că am ajuns să mă joc cu exponentul cel mai de seama al acestei categorii.
De ce cad frunzele toamna? Acum ştim.
Foioasele folosesc un mecanism celular elaborat, ce provoacă, toamna, desprinderea frunzelor, care vara sunt adevărate "celule solare", dar iarna devin inutile, potrivit unui studiu publicat în Science şi preluat de telegraph.co.uk.
ROMANIAN RENEWABLE ENERGY ASSOCIATION
Besides all the accurate informations provided on this site our team also offer:

 consultancy and design for projects in renewable energy sector (SHP, Wind and Solar);
 technical advice as long as the project is in progress:
• all the necessary approvals for carrying out the project;
• technical studies in all phases of design;
• beneficiary representation in relation to local authorities;
• recommendations regarding possible partnership;
 locations for SHP;
 possible external financing in various conditions – only for the Solar sector;
 innovative security system, specially built by the Israeli army to secure photovoltaic parks;
 solar turnkey projects.
Case inteligente, vehicule electrice si roboti din 9 Septembrie la Palatul Parlamentului, IEAS 2014!
In 7 zile incepe cel mai important eveniment dedicat energiei si industriei din Romania, IEAS. Editia aniversara, 10 ani de IEAS, se va desfasura intre 09 si 12 Septembrie in locatia traditionala a Palatului Parlamentului din Bucuresti.
vrei sa sudezi? uite cum se face
e plin netul de indicatii despre cum se face o sudura. toti amatorii scriu asa ceva. un articol complet despre invatarea intuitiva compus tot de un amator, un autodidact, un self made welder :)
Genial, sticlă solară care economiseşte energie! (VIDEO)
Inteligent, simplu, inovativ si ieftin...genial. O tehnologie noua, incredibia in domeniul energiei solare. Urmariti clipul şi vedeţi cum trei componente simple (o sticlă, apă şi lipici), reusesc sa produca lumina (de pana la 55 W, precum şi economiseasca bani pentru o comunitate.
Pana in 2030, energia solara va fi mai ieftina decat cea din combustibili fosili
Institutul german Fraunhofer pentru Sisteme de Energie Solara a realizat un studiu din care reiese ca toate costurile pentru energia regenerabila vor fi un curand mai mici decat cele pentru combustibilii fosili.
Studiul compara cifrele actuale pentru transformarea diferitelor forme de energie in electricitate si realizeaza o predictie cu privire la evolutia acestor costuri pana in 2030. Oamenii de stiinta din Freiburg au analizat atat costurile electricitatii din surse regenerabile, cat si cele ocazionate de tehnologiile de energie conventionala si au prezentat cifre comparative pentru noile centrale electrice construite in Germania, care functioneaza pe energie solara, eoliana si biogaz, dar si cele pe carbune brun, huila si gaze naturale.
"IMEC meets Howest" - primul laptop cu energie solara | Laptop News
Tehnologia ia avant! IMEC meets Howest este considerat primul laptop care foloseste energie solara.
Transforma intunericul in lumina
Tu poti schimba calea pe care mergi. Altfel spus, poti transforma intunericul in lumina, sau lucrurile negative in lucruri pozitive. Recunostinta, iubirea, gandurile, cuvintele si actiunile bune - atrag lumina si risipesc intunericul.
RENEXPO® SOLAR Sprijină dezvoltarea energiei solare pentru un viitor energetic eficient în România Pr TOTAL comunicate de presa
RENEXPO® SOLAR Sprijină dezvoltarea energiei solare pentru un viitor energetic eficient în România Pr TOTAL comunicate de presa
Citeste de ce lipsa luminii solare are efecte negative asupra stării noastre de spirit
Citeste de ce lipsa luminii solare are efecte negative asupra stării noastre de spirit
Cedrul este o adevarata sursa de energie solara pentru Planeta noastra!
Cedrul este o adevarata sursa de energie solara pentru Planeta noastra!
Exploziile solare din 2013 - se stinge lumina?
Exploziile solare din 2013 anuntate de specialistii ce-si petrec timpul pe la NASA ar putea genera efecte devastatoare pe Terra. Nu e o gluma aruncata intr-un matinal ci o treaba foarte serioasa. “Primele vor cadea sistemele de comunicatie, satelitii si sistemele de ghidare a avioanelor. Cat de curand, vor urma dispozitivele electrice din banci, spitale si chiar si cele din propriile noastre case. Vor fi probleme uriase pentru omenire. Largi parti ale globului vor ramane complet in intuneric, din cauza caderii sistemelor generatoare de energie, iar refacerea acestora va necesita mult timp”, a declarat Dr. Richard Fisher, directorul departamentului de heliofizica din cadrul NASA.
Stefan Birica este unul dintre pionerii Energiei Solare din Romania
Stefan Birica este unul dintre pionerii Energiei Solare din Romania.
Despre domnul Stefan Birica si energie solara
Stefan Birica este unul din pionierii energiei solare in Romania!
Stefan Birica si planurile sale legate de energie solara
Informatii esentiale despre Stefan Birica si energia solara
Stefan Birica, pioner al energiei solare
Stefan Birica este un lector universitar ce preda la Unviersitatea Bioterra din Bucuresti. Este pasionat de energia solara, fiind considerat unul dintre pionerii energiei solare in Romania.
Care este puterea spirituala a soarelui si cum ne putem folosi de energia solara?
Care este puterea spirituala a soarelui si cum ne putem folosi de energia solara?
Panourile solare – alternativa de top la energia traditionala, costisitoare si poluanta
Panourile solare – alternativa de top la energia traditionala, costisitoare si poluanta
Mini-PC linux alimentat cu energie solara
Mini-PC linux alimentat cu energie solara
Energia solara
Energia solara
Tramvaie cu energie solara
Tramvaie cu energie solara
Lumina puternica si consum mic de energie
Produsele led sunt din ce in ce mai utilizate la scara larga, deoarece sunt mult mai avantajoase decat orice alt tip de bec, din aceeasi categorie fac parte si proiectoarele led, cu o durata de utilizare de pana la 50 000 de ore, cu o economie de energie de pana la 90% si varianta cu senzori care se aprind in momentul in care detecteaza o miscare in jurul lor, astfel acesta ramane stins.
Stefan Birica este unul din pionierii energiei solare in Romania
Informatii despre Stefan Birica