link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Energie solară și eoliană la domiciliu: O modalitate sustenabilă de a scădea costurile cu electricitatea
de dcnews la: 19/11/2023 13:07:09
taguri: Diverse 

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Energie solară și eoliană la domiciliu: O modalitate sustenabilă de a scădea costurile cu electricitatea"

Pana in 2030, energia solara va fi mai ieftina decat cea din combustibili fosili
Institutul german Fraunhofer pentru Sisteme de Energie Solara a realizat un studiu din care reiese ca toate costurile pentru energia regenerabila vor fi un curand mai mici decat cele pentru combustibilii fosili.
Studiul compara cifrele actuale pentru transformarea diferitelor forme de energie in electricitate si realizeaza o predictie cu privire la evolutia acestor costuri pana in 2030. Oamenii de stiinta din Freiburg au analizat atat costurile electricitatii din surse regenerabile, cat si cele ocazionate de tehnologiile de energie conventionala si au prezentat cifre comparative pentru noile centrale electrice construite in Germania, care functioneaza pe energie solara, eoliana si biogaz, dar si cele pe carbune brun, huila si gaze naturale.
"IMEC meets Howest" - primul laptop cu energie solara | Laptop News
Tehnologia ia avant! IMEC meets Howest este considerat primul laptop care foloseste energie solara.
RENEXPO® SOLAR Sprijină dezvoltarea energiei solare pentru un viitor energetic eficient în România Pr TOTAL comunicate de presa
RENEXPO® SOLAR Sprijină dezvoltarea energiei solare pentru un viitor energetic eficient în România Pr TOTAL comunicate de presa
Cedrul este o adevarata sursa de energie solara pentru Planeta noastra!
Cedrul este o adevarata sursa de energie solara pentru Planeta noastra!
Stefan Birica este unul dintre pionerii Energiei Solare din Romania
Stefan Birica este unul dintre pionerii Energiei Solare din Romania.
Despre domnul Stefan Birica si energie solara
Stefan Birica este unul din pionierii energiei solare in Romania!
Stefan Birica si planurile sale legate de energie solara
Informatii esentiale despre Stefan Birica si energia solara
Stefan Birica, pioner al energiei solare
Stefan Birica este un lector universitar ce preda la Unviersitatea Bioterra din Bucuresti. Este pasionat de energia solara, fiind considerat unul dintre pionerii energiei solare in Romania.
Care este puterea spirituala a soarelui si cum ne putem folosi de energia solara?
Care este puterea spirituala a soarelui si cum ne putem folosi de energia solara?
Mini-PC linux alimentat cu energie solara
Mini-PC linux alimentat cu energie solara
Energia solara
Energia solara
Stefan Birica este unul din pionierii energiei solare in Romania
Informatii despre Stefan Birica
Stefan Birica este preocupat de energia solara
Stefan Birica este preocupat de energia solara
Preocuparile lui Stefan Birica in domeniul energiei solare
Preocuparile lui Stefan Birica in domeniul energiei solare
Stefan Birica, profesorul universitar pasionat de energie solara
Stefan Birica, profesorul universitar pasionat de energie solara
Stefan Birica este unul dintre pionerii energiei solare in Romania
Stefan Birica este unul dintre pionerii energiei solare in Romania
Stefan Birica fostul director al Terenurilor si Padurilor este acum preocupat de energie solara
citeste multe informatii despre Stefan Birica
Tramvaie cu energie solara
Tramvaie cu energie solara
SOL - primul laptop din lume alimentat cu energie solara
SOL - primul laptop din lume alimentat cu energie solara
Stefan Birica, pioner al energiei solare in Romania
Stefan Birica, pioner al energiei solare in Romania
Panouri solare platite de stat
Ministerul Mediului ii va finanta, in proportie de 90%, pe cei care vor sa isi inlocuiasca sau sa-si completeze sistemul de incalzire clasic cu instalatii care utilizeaza energia solara, geotermala sau eoliana.
Telefon solar lansat de Vodafone in India
Vodafone a lansat un telefon solar, care se poate incarca cu ajutorul energiei solare, destinat pietei din India, unde accesul la o retea de curent poate fi considerat un lux de multi dintre locuitorii tarii.
Genial, sticlă solară care economiseşte energie! (VIDEO)
Inteligent, simplu, inovativ si ieftin...genial. O tehnologie noua, incredibia in domeniul energiei solare. Urmariti clipul şi vedeţi cum trei componente simple (o sticlă, apă şi lipici), reusesc sa produca lumina (de pana la 55 W, precum şi economiseasca bani pentru o comunitate.
Castiga bani online cu panouri solare
Castiga bani online cu panouri solare! Investeste in SolarCity, companie de energie solara sin Statele Unite. SolarCity are trei modalități de a câștiga bani :
Câștigați bani prin achiziționarea echipamentelor
Câștigați bonusuri prin invitații
Câștigați comisioane de vânzări prin construirea unei echipe
Cele mai mari centrale solare din lume
Multe companii producatoare de electricitate se straduiesc sa sponsorizeze adevarate uzine "verzi", menite sa schimbe modul de alimentare cu energie electrica a oraselor din intreaga lume. Tot mai multe state cu zone desertice incep sa construiasca centrale solare care sa alimenteze localitati de mari dimensiuni. In acelasi timp, specialistii spun ca, folosita rational, energia solara poate sa suplineasca necesarul de energie actual.
Utilizarea de panouri solare – o necesitate
Sa incepem mai intai cu ceea ce inseamna panouri solare. Panourile solare sunt grupuri de celule solare care funcționează împreună, cu scopul de a furniza energie electrică. Acestea sunt fiabile și reprezintă un instrument de utilizare a unei resurse a naturii la care avem acces în mod gratuit.
Folosirea de panouri solare elimină surplusul de cabluri prin care energia electrică este transportată de la centrale. Un alt beneficiu adus de utilizarea de panouri solare este acela că nu afectează în mod negativ mediul înconjurător: nu emană gaze și nu poluează aerul.
Panourile fotovoltaice (sau solare) sunt recomandate pentru centralele electrice, în special pentru a evita utilizarea în exces a combustibilului, din ce în ce mai costisitor. În plus, în procesul de ardere, acesta este nociv pentru atmosferă. Dincolo de rigiditatea detaliilor utilizate în descrierea panourilor solare și a performanțelor ce le însoțesc, trebuie reținut faptul că utilizarea acestora la scară largă înseamnă o contribuție majoră la purificarea mediul înconjurător.
Nu toate resursele naturale ale planetei sunt gratuite sau infinite, așa că energia solară merită exploatată, fiind gratuită și va exista indiferent de circumstanțe și de nivelul de exploatare. Utilizand panouri solare se recurge la o alternativa optimă pentru a produce energie electrică şi de a reduce costurile pentru utilităţi.
Cum funcționează panourile solare
Panourile presurizate separate captează energia în interiorul tubului vidat, apoi aceasta este transferată către heat-pipe-ul de cupru. Aceste tipuri de panouri solare funcționează dacă sunt conectate la un boiler (preferabil bivalent) care, împreună cu panoul electric de comandă și pompa de circulație, formează sistemul complet. Panourile cu apă caldă presurizate și panourile solare termodinamice sau termice sunt recunoscute pentru eficiența lor pe toată perioada iernii.
Panourile nepresurizate sunt utile pentru încălzirea apei menajere în intervalul primăvară-toamnă, asigurând în jur de 60-80% din necesarul de apă caldă menajeră, iar vara asigură un necesar de 100%. În prezent, panourile cu tuburi vidate sunt avantajoase pe timp de iarnă și cu atât mai mult în sezonul cald. Acestea sunt recomandate pentru temperaturile foarte scăzute și se dovedesc a fi eficiente și la lumină mai slabă.
Panourile solare cu tuburi vidate sunt folosite inclusiv pentru aplicațiile industriale, iar dacă sunt proiectate în mod corespunzător, au o durată de viață ce depășește 25 de ani. Raportul calitate/preț este destul de bun, iar din acest motiv aceste sisteme sunt foarte populare în străinătate, mai ales în Germania, Marea Britanie, China și Canada.
Panourile fotovoltaice utilizează energia luminoasă pentru a produce energia electrică. Un modul de o anumită putere conţine mai multe celule care convertesc luminozitatea solară în energie electrică.
Acciona devine numarul unu mondial in energie regenerabila
Acciona devine prima companie din lume in producerea de energie solara dupa
deschiderea Nevada Solar One langa orasul Bulder in statul Nevada , SUA .
Cele mai bune idei pentru construire unei case verzi
Te intereseaza construirea unei astfel de case? Iata cele mai bune idei pe care le poti pune in practica atunci cand vrei sa construiesti o casa verde

1. Fii atent la alegerea locatiei unde vrei sa construiesti casa. Evita sa faci constructia spre vest deoarece casa va fi avea o temperatura rece constanta datorita imposibilitatii de a se expune la soare. In al doilea rand, evita construirea casei in locatii predispuse la inundatii, alunecari de teren etc. Totodata verifica si daca transportul public este usor accesibil, iar centrele comerciale nu se afla foarte departe.

2. Tine cont de dimensiunea casei. O casa mica construita cu tehnici ecologice va avea un impact mai mic asupra mediului in raport cu o casa mare. O casa care este prea mare ar putea genera costuri mai mari pentru incalzirea si racirea ei. Incearca sa construiesti o casa usor de gestionat, dar care sa fie si rentabila, in functie si de cate persoane vor locui acolo.

3. Izolarea corecta a casei. Izolatia este una dintre cele mai importante elemente pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand construiesti o casa verde. Incalzirea si racirea reprezinta 50% din consumul de energie al locuintei. Daca o casa nu este izolata corespunzator, atunci va avea pierderi mari de caldura. Nu lasa incalzirea si racirea spatiilor interioare sa se deterioreze printr-o izolare necorespunzatoare. Costurile pot fi destul de ridicate pentru o izolatie corecta, insa in timp va reduce substantial facturile de energie electrica.

4. Reduceti, reutilizati, reciclati. Pentru a construi o casa verde ecologica din toate punctele de vedere este necesar sa reduci si nevoia de a achizitiona produse noi care nu sunt ecologice. Desi nu suntem invatati sa recliclam si sa folosim obiectele pe care nu le mai consideram necesare, cum ar fi sticla reciclata, aluminiu, placile reciclate, cheresteaua recuperata sau plasticul reciclat pot fi folosite in constructia de locuinte verzi.

5. Foloseste materiale de constructie durabile. Fiecare parte a casei, cum ar fi acoperisul, dulapurile, contoarele sau izolatia pardoselii trebuie sa fie si ele ecologice si desigur durabile in timp. Utilizeaza astfel produse precum cherestea reciclata, plastic reciclat, sticla reciclata sau produse naturale cum ar fi bambus, pluta si linoleum care sunt fabricate din materiale naturale regenerabile.

6. Instalarea panourilor solare. Energia solara este o sursa curata si regenerabila de energie. Panourile solare sunt o tehnologie emergenta pentru cei care doresc sa utilizeze puterea naturala a soarelui. Panourile solare pot fi destul de scumpe, dar in timp vei reusi sa iti scoti investitia. Pentru acest lucru este necesar sa aveti o buna localizare a casei pentru a putea colecta energia cat mai eficient.

7. Ferestrele eficiente din punct de vedere energetic. Si ferestrele pot fi o sursa de pierdere a caldurii din interiorul casei. Asadar si inlocuirea lor poate fi o investitie importanta mai ales daca ferestrele sunt unele vechi. O fereasta de calitate va avea costuri mai ridicate, insa iti va reduce si costurile la factura de curent. Acest lucru este util si in cazul in care la un moment dat vei dori sa vinzi casa, poti cere un pret mai ridicat.

8. Sisteme de recoltare a apei de ploaie. Poti instala un sistem de recoltare a apele pluviale pentru a colecta apa de ploaie de pe acoperis, iar apoi o poti depozita intr-un rezervor. Apa colectata poate fi apoi folosita in alte scopuri, cum ar fi pentru toaleta sau pentru a uda gradina. Butoaiele de ploaie sunt una dintre cele mai comune metode de recoltare a apei de ploaie folosite astazi.

9. Incalzitoare de apa fara rezervor. Si aici vorbim de cazul boilerelor care au un rezervor ce tine apa la o anumita temperatura. Acest lucru genereaza costuri si mai mari la energia electrica, dar si durata de viata este una mai mica in cazul acestor incalzitoare de apa.

10. Iluminarea ecologica. Atat LED-urile cat si cele becurile CFL costa mai mult, dar consuma mai putina energie si dureaza mai mult decat becurile traditionale cu incandescenta. Te ajuta sa faci economii semnificative pe termen lung si sunt ideale pentru o casa construita ecologic.

11. Termostat programabil. Stim deja ca aproape 50% din consumul nostru de energie se datoreaza incalzirii si racirii casei. Cea mai simpla modalitate de a reduce acest cost si de a reduce factura de energie electrica este de a instala termostat programabil atat pentru centrala, cat si pentru aerul conditionat.
Autobuzul viitorului proiectat de chinezi
Autobuzul concepul de chinezi va trece pe deasupra masinilor si va merge pe energie solara. Trebuie sa recunosc, conceptul este unul >>