link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
20 noiembrie: Ziua Absurdității
de godessdiana88 la: 19/11/2023 14:20:41
Ziua Absurdității din 20 noiembrie este un prilej de a trăi o înspăimântătoare stare de neputiință sau de relativitate. Totul a început ca o mișcare filosofică a absurdului, ajungând să fie o sărbătoare în care oricui i se permite să-și urmeze cele mai nerezonabile hachițe. Este uo ocazie de a lăsa deoparte reguli convenționale, rigide, și a adopta comportamente și idei jucăușe, despriponite de simțul comun.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"20 noiembrie: Ziua Absurdității"

20 noiembrie: Ziua Botează-ți Calculatorul Personal
Ziua Botează-ți Calculatorul Personal este celebrată anual pe 20 noiembrie. Cel mai bun prieten al nostru aproape întreaga zi, calculatorul sau computerul personal (în limba engleză, "personal computer ori PC") lucrează neobosit pentru a ne clădi proiectele și a ne menține comunicarea cu familia, prietenii și toată lumea din jurul nostru. Poate că uneori are nevoie de nițică dragoste sau tânjește să fie recunoscut ca individualitate...
20 noiembrie: Ziua Internațională a Copiilor
Ziua Internațională a Copiilor a fost stabilită mai întâi în 1954, ca Ziua Universală a Copiilor, și este celebrată anual până în prezent pentru promovarea conștientizării globale despre nevoile copiilor și creșterea bunăstării acestora. Nu, nu e pe 1 iunie!
Vocea României Sezonul 5 Episodul 10 online, 20 noiembrie 2015
Vezi cine a mers mai departe in semifinalele live „Vocea Romaniei” in urma duelurilor editiei 10 din sezonul 5 de vineri 20 noiembrie!
Chefi la cutite 20 Noiembrie 2017 Sezonul 4 Episodul 21
Chefi la cutite

20 Noiembrie 2017

Sezonul 4 Episodul 21

http://www.zazareplay.ro/chefi-la-cutite-20-noiembrie-2017-sezonul-4-episodul-21/
Gospodar fara Pereche 20 Noiembrie 2017
Gospodar fara Pereche

20 Noiembrie 2017http://www.zazareplay.ro/gospodar-fara-pereche-20-noiembrie-2017/
Suflete tradate Episodul 445 online subtitrat 20 Noiembrie 2017
Suflete tradate

Episodul 445

online subtitrat

20 Noiembrie 2017

http://www.zazareplay.ro/suflete-tradate-episodul-445-online-subtitrat-20-noiembrie-2017/
20 mai: Ziua internațională a albinei
Celebrată anual pe 20 mai, Ziua internațională a albinei are rolul de a ne reaminti importanță acestei insecte și a altor viețuitoare în polenizarea din ecosisteme, în acoperirea nevoilor umanității, a aduce în prim plan apicultorii și necesitatea ca ei să își asume practici bune în consolidarea nivelului lor de trai și în livrarea pe piață a unor produse autentice, de înaltă calitate.
20 octombrie: Ziua Internațională a Chef-ilor
Celebrată anual pe 20 octombrie, Ziua Internațională a Chef-ilor se focalizează pe importanța gătitului și educația despre o alimentație sănătoasă, transmiterea de către chefi a conștiințelor și abilităților lor următoarelor generații de maeștri bucătari.
20 aprilie: Ziua Limbii Chineze
Marcată anual pe 20 aprilie, Ziua Limbii Chineze a fost creată în 2010 de către Departamentul de Informații Publice al ONU, în scopul de "a se celebra multilingvismul și diversitatea culturală, precum și pentru a se promova utilizarea egală a tuturor celor șase sale limbi oficiale de lucru în toată organizația," pentru a se atrage atenția asupra istoriei, culturii și realizările asociate cu fiecare dintre aceste limbi.
20 mai: Ziua Mondială a Metrologiei
Anual, pe 20 mai, Ziua Mondială a Metrologiei celebrează capacitatea sistemului științific de măsurare de a se extinde dincolo de barierele limbajelor.
20 iunie: Ziua Internațională a Surfingului
Sărbătorită anual pe 20 iunie, Ziua Internațională a Surfingului aduce un omagiu acestui sport nautic și stilului de viață asociat cu el. Evenimentele programate pentru această zi scot în evidență impactul major al surfingului.
20 iulie: Ziua Mondială a Săritului
An de an, pe 20 iulie, Ziua Mondială a Săritului îi încurajează pe oamenii să sară simultan. Ideea din spatele sărbătorii inițiale a acestei zile a fost că milioane de oameni să sară în același timp pentru a schimbă orbita pământului!
1 noiembrie: Ziua Mondială Vegană
Anual, pe 1 noiembrie, Ziua Mondială Vegană are scopul educării și a conștientizării despre vegani, oameni care se abțin de la a mânca produse animale de orice fel, și despre dietele lor.
8 noiembrie: Ziua Mondială a Pianistului
Având loc, an de an, pe 8 noiembrie, Ziua Mondială a Pianistului este dedicată, desigur, pianiștilor și realizărilor lor, dar și emoțiilor pe care aceștia le exprimă prin interpretările lor excepționale. Întrucât cele mai multe forme ale muzicii occidentale fac apel la pian, pianiștii au la îndemână o gama largă de stiluri pe care le pot alege, de la muzică clasică la jazz și blues.
27 noiembrie: Ziua Adopției Broaștei Țestoase
Desfășurată în fiecare an pe 27 noiembrie, Ziua Adopției Broaștei Țestoase este una de acțiune pentru protecția reptilelor pe cale de dispariție, dedicată mai ales, desigur, bunăstării broaștelor țestoase. A avea o broască țestoasă ca animal de companie este o responsabilitate pe termen lung, întrucât o astfel de creatură are o viață îndelungată! De asemeni, întreținerea sa nu este chiar ieftină!
29 noiembrie: Ziua Femeii Isdal
Marcată anual pe 29 noiembrie, Ziua Femeii Isdal a fost numită după o persoană feminină neidentificată, al cărui trup fără viață a fost găsit în 1970, în Norvegia, în apropiere de localitatea Bergen. Obiectivul acestei zile nu este numai de a crește conștientizarea despre acest mister nerezolvat ci, și mai important, să le aducă un tribut tuturor oamenilor care au murit ori au dispărut în moduri neelucidate, în special dacă rămășițele lor nu au putut fi identificate. Este, de asemeni, o zi dedicată pentru a reflecta la familiile lor și la oamenii care i-au îndrăgit.
28 noiembrie: Ziua Toast-ului Franțuzesc
În fiecare an, pe 28 noiembrie, Ziua Toast-ului Franțuzesc sărbătorește acest fel de mâncare savuros, constând, de fapt, din pâine prăjită, care a devenit o parte importantă a micului dejun al americanilor și nu numai.
20 noiembrie 2022: Ziua Mondială de Amintire a Victimelor Traficului Rutier
Ziua Mondială de Amintire a Victimelor Traficului Rutier, marcată anual în cea de-a treia duminică din noiembrie, este o celebrare recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății și ONU, fondată de RoadPeace, o organizație de caritate britanică,în scopul recunoașterii și comemorării victimelor accidentelor de mașini. Aproape 4.000 de oameni sunt omorâți și sute de mii sunt răniți pe drumuri auto într-o singură zi în toată lumea!
20 ianuarie: Ziua Camerei Video
Marcată anual pe 20 ianuarie, Ziua Camerei Video celebrează una dintre cele mai populare invenții umane din toate timpurile. Înainte de introducerea camerelor video, era imposibil să ne înregistrăm amintiri prețioase altfel decât în minte și în fotografii. Acest lucru s-a schimbat grație progresului tehnologiei și apariției "camcorder", un dispozitiv ce filmează și stocheaza simultan video-uri.
10 noiembrie: Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare
Celebrată anual pe 10 noiembrie, Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare pune în lumină rolul semnficativ al științei în societate și necesitatea de a se atrage un public cat mai larg în dezbaterile despre subiectele siintifice cele mai actuale. De asemeni, subliniază importantă și relevanță științei în traiul nostru zilnic.
7 noiembrie: Ziua Internațională a Fizicii Medicale
În fiecare an, pe 7 noiembrie, Ziua Internațională a Fizicii Medicale crește conștientizarea despre rolul pe îl are fizica în îngrijirea bolnavilor și recunoaște aportul important al fizicienilor medicali de-a lungul timpului.
17 noiembrie: Ziua Mondială a Prematurității
În fiecare an, pe 17 noiembrie, Ziua Mondială a Prematurității răspândește conștientizarea despre nașterile premature și problemele cu care se confruntă familiile în care se petrec astfel de nașteri.
15 noiembrie: Ziua Scriitorului Întemnițat
Având loc anual pe 15 noiembrie, Ziua Scriitorului Întemnițat crește conștientizarea despre cenzura, hărțuirea și persecuția scriitorilor și jurnaliștilor din întreaga lume. Cenzura rămâne o problema tot mai mare și zilele noastre, cu multe organizații guvernamentale spionându-și proprii cetățeni, îndeosebi critici fervenți ai guvernelor, protestatari și activiști politici.
Pasiune Toscana 20 Noiembrie 2017 Sezonul 2 Episodul 22
Pasiune Toscana

20 Noiembrie 2017

Sezonul 2 Episodul 22

http://www.zazareplay.ro/pasiune-toscana-sezonul-2-episodul-22/
20 iulie: Ziua internațională a șahului
Ideea de a celebra această zi ca una șahului a fost propusă de UNESCO încă din 1966, după ce fusese stabilită anterior de FIDE. Pe 12 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a aprobat în unanimitate o rezoluție recunoscând 20 iulie ca Ziua Mondială a șahului.
1 noiembrie: Ziua Scriitorilor
În fiecare an, pe 1 noiembrie, sărbătorim Ziua Scriitorilor, în care ar trebui să îi onorăm pe astfel de creatori care ne-au sprijinit mereu să ne deslușim visurile sau să ne înțelegem mai bine locul nostru în lume.
9 noiembrie: Ziua Mondială a Libertății
An de an, pe 9 noiembrie celebrăm Ziua Mondială a Libertății, una dedicată unei valori fundamentale a umanității, greșit înțeleasă câteodată de unii oameni, inclusiv politicieni, una ignorată sau prigonită încă în diverse părți ale lumii.
11 noiembrie: Ziua Origami
Această sărbătoare de pe 11 noiembrie a fost creată pentru a se aniversa ziua de naștere a lui Lillian Oppenheimer, fondatoarea primului grup de Origami din America, contribuitoare în înființarea Societății Britanice Origami și a celei Origami SUA. Așadar, dacă-ți place arta îndoirii hârtiei și a izvodirii unor frumoase opere din hârtie, pânză, bancnote, șervețele sau alte materiale, asemănătoare, Ziua Origami îți este dedicată și ție!
13 noiembrie: Ziua Mondială a Bunătății
Ziua Mondială a Bunătății din 13 noiembrie este un eveniment creat în 1998 de către Mișcarea Mondială a Bunătății, o coaliție de ONG-uri din toată lumea. Este celebrată în numeroase țări, incluzând Canada, Slovenia, Italia, India, Australia, Nigeria, Singapore și Emiratele Arabe Unite. În Marea Britanie este coordonată de David Jamely, cofondator al acestei zile în Regatul Unit împreună cu Louise Burfitt-Dons.