link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Google se alatura procesului intentat de Comisia Europeana celor de la Microsoft
de dude99 la: 26/02/2009 02:57:44

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Google se alatura procesului intentat de Comisia Europeana celor de la Microsoft"

Comisia Europeană dă asigurări că zona euro “poate rezista” indiferent de ce se întâmplă în Grecia (comunicatultau.ro)
Comisia Europeană dă asigurări că zona euro “poate rezista” indiferent de ce se întâmplă în Grecia (comunicatultau.ro)
Ce înseamnă procedura de deficit excesiv inițiată de Comisia Europeană împotriva României? Detalii
Ce înseamnă procedura de deficit excesiv inițiată de Comisia Europeană împotriva României? Detalii
Comisia Europeană CERE României « România Blog
Comisia Europeană i-a cerut în mod explicit premierului Victor Ponta să ...
Comisia Europeana obligă producătorii auto să echipeze mașinile cu noi sisteme de siguranță.
Comisia Europeana a luat o decizie care va duce la scumpirea semnificativa a masinilor. Din 2022, toate mașinile noi din UE vor trebui obligatoriu echipate cu aproape 30 de sisteme de siguranță.

In ultimi anii, siguranta pe care o ofera masinile a devenit un criteriu din ce in ce mai important pentru clientii de pe piata auto interesati sa isi cumpere un nou automobil.
Comisia Europeană impune o nouă regulă în pensii
Alta regula pentru pensii
Comisia Europeană doreşte să achiziţioneze 36.000 licenţe Windows 7
Comisia Europeană doreşte să achiziţioneze 36.000 licenţe Windows 7
Comisia Europeana avertizeaza Romania: Ne abatem grav de la obiectivul bugetar bun4you.is-best.net
Comisia Europeana avertizeaza Romania: Ne abatem grav de la obiectivul bugetar bun4you.is-best.net
https://noupenet.icu/comisia-europeana-anunta-declinul-zonei-euro-dupa-ce-germania-si-italia-se-lovesc-de-turbulente-businessmagazin/
https://noupenet.icu/comisia-europeana-anunta-declinul-zonei-euro-dupa-ce-germania-si-italia-se-lovesc-de-turbulente-businessmagazin/
Comisia Europeană a validat Acordul de Parteneriat 2014 – 2020 cu România
Comisia Europeană a validat Acordul de Parteneriat 2014 – 2020 cu România
Comisia Europeană a amendat Facebook cu 110 milioane euro pentru că a furnizat informații înșelătoare în timpul preluării aplicatiei WhatsApp
Comisia Europeană a amendat Facebook cu 110 milioane euro pentru că a furnizat informații înșelătoare în timpul preluării aplicatiei WhatsApp
Comisia Europeană a amendat joi Facebook cu 110 milioane de euro
Comisia Europeană a amendat joi Facebook cu 110 milioane de euro
Comisia Europeană a amendat joi Facebook cu 110 milioane de euro, pentru că a furnizat informaţii înşelătoare legate de acordul de preluare a serviciului de mesagerie WhatsApp, în 2014
Comisia Europeană a amendat joi Facebook cu 110 milioane de euro, pentru că a furnizat informaţii înşelătoare legate de acordul de preluare a serviciului de mesagerie WhatsApp, în 2014
Ibi bene, ubi patria
Daca incercam sa dam o definitie economica a statutului de colonie, atunci am putea utiliza urmatorul principiu: daca o tara transfera catre o structura supranationala mai multi bani decat primeste, atunci se poate constata existenta unui proces de colonizare economica. In cazul Romaniei, situatia este clara si dramatica. Chiar daca luam in calcul numai transferurile intre statul roman si Comisia Europeana, fara a include jaful realizat de companiile energetice straine, constatam ca Romania este un debitor net fata de structurile Uniunii Europene. Conform raportului recent al Consiliului Fiscal, in perioada 2007-2009, Romania a platit la Comisia Europeana cu 459 milioane de Euro mai mult decat a primit sub forma de fonduri post-aderare.

Din perspectiva fondurilor post-aderare, Romania este codasa Uniunii Europene, clasa politica nefiind capabila sa utilizeze mai mult de 10% din fondurile oferite de Comisia Europeana in ultimii ani. Mecanismele post-aderare constituie un program de imbunatatiri ale economiei si infrastructurii in zonele colonizate recent care seamana izbitor cu programul de investitii structurale realizate de Uniunea Sovietica in anii 1930 in republicile unionale care au fost anexate la Uniune in anii precedenti. In ambele cazuri, administratia imperiala si-a propus sa faca investitii in infrastructura, in vederea fidelizarii populatiei colonizate, iar resursele utilizate pentru aceste investitii au venit tot de la cei colonizati, fara ca acestia sa constientizeze acest lucru. Spre deosebire de alte tari in care politicienii au reusit sa faca in asa fel incat toti banii care au fost luati de Uniunea Europeana prin contributii la bugetul comunitar sa se intoarca in tara de origine, politicienii romani nu sunt capabili sa o faca. [...]
Drepturile pasagerilor acum şi pe tablete
Comisia Europeană a venit în sprijinul pasagerilor şi a lansat o aplicaţie cu “Drepturile pasagerilor în UE” specială, pentru smartphone-uri şi tablete.
PN Apuseni - destinatie turistica de excelenta la nivel european
Parcul Natural Apuseni a fost selectat de Federatia Europeana a Parcurilor "Europarc" ca primul parc di estul Europei care sa fie asistat financiar si logistic printr-un proiect finantat de Comisia Europeana. Europarc a desemnat Administratia Parcului Natural "Alpi Marittime" din Italia ca parc mentor cu rolul de a furniza cunostintele si expertiza in turism durabil.
Un incarcator pentru toate telefoanele
Comisia Europeana ii va obliga pe producatorii de telefoane mobile sa introduca pe piata un incarcator universal, pentru toate tipurile de telefoane si pentru toate brandurile. Cum pierderile de electricitate au devenit, in ultimul timp, o problema majora pentru Europa si intrucat, in fiecare an, sunt aruncate intre 48 si 51 milioane de astfel de accesorii, e posibil ca intentia UE sa nu excluda si masuri severe in aceasta privinta.
200 de companii aeriene induc in eroare pasagerii, pe internet
Cel putin 200 de pagini de internet ale unor companii aeriene europene induc in eroare utilizatorii, se arata intr-un studiu realizat de Comisia Europeana si preluat de BBC. Potrivit documentului, pe aceste pagini sunt afisate preturi care nu includ taxe si diferite alte cheltuieli sau zboruri "gratuite" care in final se dovedesc a nu fi asa.
Cum sa storci Uniunea de subventii in mod fraudulos
Acum cateva zile, Comisia Europeana ne-a tras de urechi cum ca n-am fi reusit sa eradicam coruptia. Mai mult, se pare ca fondurile europene ne fac cu ochiul neaos, si devenim mult mai vulnerabili decat pe vremea cand eram balcanici si atat. Iata de ce spun asta:
Rataciti in tranzitie
Dupa 20 de ani de la prognoza lui Silviu Brucan, Romania ramane in continuare intr-o tranzitie fara sfarsit si nu se vad perspective de iesire.
Situatia economica, cresterea preturilor, somajul si infractionalitatea sunt cele mai mari îngrijorari ale românilor, potrivit ultimului Eurobarometru. Acesta mai arata ca trei sferturi dintre români considera ca economia va fi într-o stare similara sau mai proasta peste 12 luni.
Potrivit rezultatelor studiului, prezentate luni de Comisia Europeana (CE), peste jumatate (53%) dintre români considera ca situatia economica este cea mai grava problema cu care se confrunta România în prezent. Aproape patru din zece respondenti acuza cresterea preturilor, iar un procentaj similar, de 36% din participanti, vad somajul drept cea mai mare amenintare.
Educaţia – leacul sărăciei şi şomajului
De ceva timp a fost pus pe tapet, inclusiv în România, noul proiect de strategie economică a Uniunii Europene - Agenda UE 2020. Europa şi-a dat seama că nu a performat în deceniul trecut, când Strategia de la Lisabona, adoptată în martie 2000, şi-a propus să transforme, până în 2010, Uniunea Europeană “în cea mai dinamică şi mai competitivă economie din lume bazată pe cunoaştere” şi a decis să-şi mai dea un răgaz de zece ani pentru a realiza un asemenea obiectiv istoric. De aceea, noua strategie nu face altceva decât reia propunerile din cea veche şi le grupează în cinci seturi de indicatori care vor fi urmăriţi de Comisia Europeană.

Cu excepţia setului care priveşte energia şi poluarea, celelalte patru au legătură indisolubilă cu educaţia, chiar dacă nu pare la prima vedere. Este vorba de numărul absolvenţilor de facultate, de alocarea a 3% din PIB pentru cercetare-dezvoltare, de reducerea sărăciei şi a şomajului, prin creşterea ratei de ocupare a forţei de muncă. [...]
CE aloca fonduri de 35 de milioane de euro pentru proiectele "verzi" inovative din 2010
Comisia Europeana aloca fonduri in valoare de 35 de milioane de euro destinate finantarii a 42 de proiecte de eco-inovare, selectionate in cadrul programului pentru competitivitate si inovare (CIP) din 2010, se arata intr-un comunicat de presa al Executivului de la Bruxelles.
Raportul CE: Multe din cazurile de corupţie la nivel înalt se apropie de prescripţie
Comisia Europeana a facut public raportul de monitorizare pe justitie si anticoruptie in cadrul Mecansimului de Cooperare si Verificare (MCV). Ma refer acum numai la cazurile de coruptie inalta, caci aici este testul justitiei. Directia Nationala Anticoruptie (DNA) este premiata pentru ca a continuat in mod convingator anchetarea cazurilor de coruptie la nivel înalt. Avem si un numar mai mare de condamnari in instanta, este dat si un exemplu care arata ca se poate judeca repede, cu sedinte de judecata saptaminale si solutie in 6 luni intr-un caz de coruptie.

Dar marea problema si critica este aminarea dosarelor cu politicieni inculpati aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Multe din dosarele cu inculpati politicieni aflate pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au fost amanate cu anii, existand pericolul concret si imediat ca aceste cazuri sa fie inchise din cauza implinirii termenelor de prescriptie a raspunderii penale. Consiliul Superior al Magistraturii ar fi trebuit demult sa aplice sanctiuni severe, dar CSM este si el in topul criticilor, intre altele, exact pentru ineficienta (chiar lipsa) masurilor de raspundere disciplinara fata de magistrati [...]
Cum a devenit Stockholm cel mai verde oras al Europei in anul 2010 (VIDEO)
In 2010, Stockholm a fost desemnat de Comisia Europeana "European Green Capital". Cum a reusit Stockolm sa devina un oras "verde"? Ce masuri a luat administratia locala sa reduca traficul, unul dintre cei mai mari poluatori? Ce politici ar trebui sa adopte administratia bucuresteana pentru a reduce poluarea?
REDUCE, REUSE, RECYCLE
Din 13 pana in 25 septembrie 2012, proiectul “Reduce, Reuse, Recycle”(RRR), finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune (3.1), invita 32 de tineri din Albania, Georgia, Moldova, Romania, Spania si Turcia sa reflecteze asupra impactului social si de mediu al propriilor obiceiuri de consum.
Tineret in miscare
Vino si implica-te in organizarea celui mai mare eveniment de promovare a activitatilor de educatie pentru tineri din Romania – alaturi de Comisia Europeana si ANPCDEFP prin programele sale (Invatare pe tot parcursul vietii si Tineret in Actiune)!
CE lanseaza dezbatere publica referitoare la adoptarea logoului care va certifica farmaciile online
Comisia Europeana a lansat pentru dezbatere publica adoptarea unui logo care sa ateste statutul legal al farmaciilor online din punctul de vedere al autoritatii nationale competente.
CE autorizeaza Xalkori® in tratamentul NSCLC
La trei luni de la obtinerea avizului favorabil din partea CHMP, Comisia Europeana acorda autorizatie conditionata de punere pe piata pentru medicamentul Xalkori® (crizotinib), in tratamentul cancerului pulmonar cu celule altele decat cele mici, ALK-pozitiv.
CE aproba Cialis® in tratamentul hiperplaziei benigne de prostata ~ Noutati Medicale
Binecunoscutul medicament de tratament a disfunctiei erectile produs de Eli Lilly (Cialis®), a fost recent aprobat de Comisia Europeana intr-o noua indicatie terapeutica: tratamentul hiperplaziei benigne de prostata.
Bruxelles, de la legenda lui Manneken-Pis la capitala U.E.
Bruxelles, înainte de a fi capitala Europei este capitala Belgiei găzduind sediul Familiei Regale, dar și instituțiile europene: Parlamentul European și Comisia Europeană, fiind totodată și resedința a numeroase organizații internaționale.