link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Criză: Părinţi care vând organele copiilor
de georgenicolae la: 17/03/2009 09:33:46
Doi parinti din Bacau au fost arestati de ofiterii de la Crima Organizata in timp ce negociau vanzarea organelor copiilor lor pentru 10.000 de euro. Criza va inmulti numarul de saraci disperati care vor apela la traficul de organe sau de fiinte umane.
Romania ar putea deveni din nou un punct important pe harta traficantilor de fiinte umane. Specialistii spun ca recesiunea economica si saracia vor inmulti astfel de cazuri. In 2008, in conditiile unei economii neafectate de criza, traficul a ramas constant: 1.240 de cazuri inregistratrate de politie.

Iata ce suntem, iata ce ne facem,iata cum ne tratam semenii, suntem niste ordinari care pentru cateva mii de euro am vinde sufletele de langa noi.
Vinde-te pe tine mai jegosule! Nu iti vinde copii. I-ai facut, tine-i, ii datoria ta morala sa iti pastrezi copii si sa le oferi tot ce e mai bun.
Sa nu ai tupeul jegos sa folosesti scuza ca le oferi un viitor mai bun, ca nu ai posibilitati sa ii intretii. De ce i-ai facut daca nu ai posibilitati financiare?

La Bacau, doi betivi saraci au fost filmati in timp ce negociau pretul pe organele copiilor lor. Anchetatorii i-au prins pe cei doi, dupa ce acestia au semnat declaratii notariale, in care si-au exprimat acordul pentru transportarea copiilor in Timisoara pentru prelevarea de organe.
Unul dintre ei era dispus sa-si vanda cu totul fetita de 4 ani, spunand ca nu-i este de folos, fiind bolnava.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Criză: Părinţi care vând organele copiilor"

Povara
Iubiri destrămate la ceasuri târzii,

Curmări de speranţe,inimi ce mor,

Părinţi lăcrimând bătuţi de copii,

Bătrâni gârboviţi de ani şi de dor.Mame ce-şi plâng copilul ucis

Strigând către cer blesteme şi rugi,

Oameni ce pâinea le e doar în vis,

O, lacrimă amară ce stai ca să curgi!Cei ce vor să-nţeleagă mai mult să nu uite

Vaietul surd ce se-nalţă din ei,

Să privească spre cer, şi s-asculte

Bărbaţi şi copii, părinţi şi femei.
NIMIC NU SE REPETA
Iubiri destrămate la ceasuri târzii,

Curmări de speranţe, inimi ce mor,

Părinţi lăcrimând bătuţi de copii,

Bătrâni gârboviţi de ani şi de dor.

Mame ce-şi plâng copilul ucis

Strigând către cer blesteme şi rugi,

Oameni ce pâinea le e doar în vis,

O, lacrimă amară ce stai ca să curgi!

Cei ce vor să-nţeleagă mai mult să nu uite

Vaietul surd ce se-nalţă din ei,

Să privească spre cer, şi s-asculte

Bărbaţi şi copii, părinţi şi femei.
Cică își revine economia, dar se taie în carne vie!
Optimism pe burta goală!

Toți politicienii plesnesc de optimism (cu guvernul român in frunte). Dar daca ii iei la bani mărunți, nici un guvern nu-si mai permite sa-si mai mențină cheltuielile, măcar la nivelul din 2008-2010. Deși pe fața sunt optimiste, in realitate guvernele iau masuri mai dure acum, când cică a trecut criza, decât in perioada când criza era maxima. Pai cum așa?

Simplu: in perioada 2008-2010, SUA a cheltuit 7000 de miliarde de dolari pe masuri anticriză, iar Uniunea Europeana, 5000 de miliarde. Iar rezultatele – cam triste! Adevărat, economia Germaniei a crescut cu 3% in 2010. Dar la banii ăștia, e mult prea puțin! Iar banii s-au cam terminat. Criza – nu! Așa ca a venit epoca tăierilor reale și a optimismului…pe burta goală. [...]
Despre scaune auto şi siguranţa în trafic a celor mici
Siguranţa în trafic a celor mici ar trebui să fie o prioritate a părinţilor atunci când vine vorba de transportul auto al celor mici. Bebetex pune la dispozitie o gama completa de accesorii care asigura copiilor siguranta in trafic.
Habarnam in Orasul Soarelui, Nikolai Nosov
Mai ştii ce te îndemnam atunci când am lansat prima carte cu Habarnam? Să nu laşi o clipă din mână Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilorsăi! Părinţii abia aşteaptă să se distreze din nou cu isprăvile eroului nostru. Ca să ştii de ce s-au amuzat pe vremea când erau copii şi de ce s-ar amuza şi acum: Habarnam porneşte într-o nouă călătorie!
Reamintește-ți de copilărie
Luni, 6 iunie, începând cu ora 18.30, Institutul Cultural Român ne invită să ne amintim de vremea când eram copii. Astfel, în cadrul evenimentului organizat de NexT, vor fi prezentate șase filme de scurtmetraj cu și despre copii, pentru oameni mari.
Când va intra România în criza alimentară?
Scumpirile pe plan mondial ale cerealelor vor afecta şi ţara noastră
Nu numai că se scumpesc alimentele, dar scade şi puterea de cumpărare
ACPR propune creşterea valorii tichetului de masă cu 3 lei şi TVA de 5% în agricultură, ca măsuri contra noii crize

Criza alimentară începe uşor să schimbe meniul zilnic pentru toată lumea, la nivel global, arată studiile organizaţiilor internaţionale: oamenii au din ce în ce mai puţini bani pentru coşul zilnic de hrană. Scumpirile pe plan mondial ale cerealelor vor avea în mod cert consecinţe şi în România, în condiţiile în care importăm materia primă.

Reprezentanţii patronatelor sunt de părere că o criză alimentară ar putea lovi România în maximum 2 ani.

“România se confruntă cu o creştere alarmantă a preţurilor la alimente din cauza distrugerii agriculturii naţionale şi a importurilor masive, pentru că în felul acesta am devenit dependenţi de creşterea preţurilor la nivel mondial. Scumpirea continuă a alimentelor în 2010, mai ales după creşterea TVA de la 19% la 24%, a generat creşterea decalajului dintre nivelul salariului minim şi necesarul pentru asigurarea hranei zilnice a populaţiei. Scăderea calităţii alimentaţiei are însă efecte nocive pe termen lung asupra sănătăţii populaţiei”, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Dan Matei Agathon, vicepreşedintele ACPR [...]
Criza şi transportul în comun
De când a început semestrul 2, adică de aproximativ 3 săptămâni am reînceput să folosesc mijloacele de transport în comun. Spre surprinderea mea constat că numărul călătorilor este tot mai mare. Spre exemplu circul des cu troleul 14 şi nu prea mi s-a întâmplat să stau înghesuit, să mă chinui să îmi fac loc şi niciodata nu mi-am pus problema că nu pot urca în el pentru că e plin.

Temerile mi se adeveresc şi după cum spuneam de 3 săptămani circul înghesuit, mă înghesui ca o sarma, nu îmi vine să cred câtă lume circula mai nou. Plecând de la prezumţia că e criză şi că am început să strângem cureaua găsesc o explicaţie logică pentru ceea ce se întâmplă cu mijloacele de transport în comun. Am început să lăsăm maşinile deoparte şi iată-ne în plină criză cum profităm de ce apucăm.

Iniţial am crezut că RATT a redus numărul de autobuze, troleibuze etc dar se pare că nu e aşa. Administratorul forumului Ratt mi-a infirmat acest lucru printr-o monitorizare GPS a efectivului de troleibuze de pe linia 14. Ele circula tot la diferenţă maximă de 6 minute ca şi înainte de începerea crizei. Aveam impresia că metoda de a scăpa cât mai uşor din criză a Ratt-ului a fost reducerea numărului mijloacelor de transport în comun puse în slujba cetăţeanului. Bine că m-am înşelat. În mod cert Ratt are încasări mai mari datorită crizei. Oricum aştept o scumpire a tarifelor din partea lor.

Deci da, acesta este motivul pentru care ne înghesuim, ne-a atins criza pe toţi.
Reducerile şi criza
Odată cu instalarea crizei am început să studiez preţurile de pe amazon.com şi eastbay.com în speranţa că se vor face reduceri substanţiale la articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Cu ceva timp în urmă nu aşteptam reducerea şi nu mă interesa că produsul vizualizat astăzi peste 2 săptămâni poate fi la reducere, dar lucrurile se mai schimbă când banii nu mai sunt atât de mulţi.

Din păcate reducerile nu şi-au făcut apariţia , nu s-au micşorat preţurile, sunt aceleaşi ca înainte de criză. Bunurile de larg consum şi de calitate se vor căuta întotdeauna, indiferent de recesiunea economică, iar mărci puternice precum adidas şi nike îşi vor permite să menţină preţurile la acelaşi nivel, vor trece cu bine prin criză, chiar dacă profiturile nu vor fi fabuloase.

Mă aşteptam să fie reduceri în masă, doar ne-am obişnuit ca în vitrenele magazinelor importante din oraş să fie afişate reduceri de preţuri, dar nu e întotdeauna cum credem. Iată ce înseamnă să fi cineva pe piaţa mondială, să ai un buget bine pus la punct şi să ai siguranţa că produsele fabricate de tine se vor vinde indiferent de perioadă economica.

Revenind la ce am enunţat mai sus concluzionez că bunurilor de larg consum nu li se aplică reduceri substanţiale, pentru ele va exista tot timpul cerere. Exemplele pot să fie date şi în alte domenii, dar nu vreau să devagăm, acest post l-am scris pentru a face cunoscut că nu are rost să ne aşteptăm la reduceri din partea adidas şi nike pe siturile amazon şi eastbay.
Cum economisim pe timp de criza
Încercând să combat și criza și timpul îndelungat petrecut la bancă pentru o simplă depunere, am căutat o soluție pentru a economisi lunar o sumă, fie ea cât de mică.
O lume fără organe sexuale
De mult timp încercam să scriu despre acest subiect . Dar probabil n-aveam blog unde să-l ”maschez” ori eram prea ocupat cu alte cele ( alte posturi , la ce nu vă .. ) . Titlul e ciudat . Majoritatea cititorilor m-au înjurat deja şi au dat Alt-F4 . O întrebare simplă : “te-ai putea îndrăgosti de o fată fără organe sexuale ?” . O altă întrebare : “te-ai putea îndrăgosti de un tip fără organe sexule ?” . X-uleasca mi-a răspuns că nu , Z-ulescu mi-a răspuns că da . Acum , eu pe cine să cred ? Sexul este în primul rând o nevoie . Nevoie umană , nevoie a revoluţiei . De ce să nu recunoaştem ? Fără sex , aceasta societate s-ar anula , n-ar mai evolua , nu s-ar mai înmulţi , ar dispărea . Şi dacă sexul nu ar fi “frumos” , piperat cu sentimente şi orgasme murdare , cine l-ar mai face ? Masochişti sunt mulţi , dar până la urmă ? De ce mă minţi ? Când stai lângă ea şi îi inspiri parfumul de roze şi băşinile neinteresante , ai vrea s-o penetrezi . Dragoste pe ici pe colo , cât să nu o dăm în diverse , dar tot un animal urât şi arogant rămâi . Şi ea o căţea care strigă : “bagă!” . Ups.. sunt o domnişoară .
Donații pentru ieșirea criză. Modelul coreean și modelul românesc
Guvernul României a deschis un cont special în care oamenii pot dona bani care să ajute țara să iasă din criză. Ideea nu e nouă. Ea a fost aplicată cu succes în Coreea de Sud, în timpul crizei economice din Asia de Est.


După o perioadă de trei decenii de dezvoltare accelerată, începută în anii 60, Coreea de Sud ajunsese una dintre principalele puteri economice ale Asiei. Pentru modul dinamic în care firmele din această țară făceau afaceri au primit numele de ”tigrii sud-coreeni”. În paralel însă, corupția a crescut direct proporțional cu dezvoltarea, regimul democratic alternând cu perioade de autoritarism militar. Foștii generali Chun Doo Hwan și Roh, care au condus Coreea de Sud în anii 80, au fost condamnați la moarte în 1996 pentru corupție și reprimarea sângeroasă a revoltelor din 1980. În cele din urmă, la sfatul lui Kim Dae Jung, au fost grațiați. Asta chiar dacă Kim Dae Jung fusese condamnat la moarte de Chun!

În 1997, criza din Asia de Est a lovit din plin economia Coreei de Sud. Datoriile țării erau în acel moment de 124 de miliarde de dolari (la o populație de 46 de milioane de locuitori). 7 din cele 30 de mari companii ale țării au dat faliment. Ales președinte la sfârșitul anului 1997 și investit în februarie 1998, fostul lider al opoziției din perioada totalitară, Kim Dae Jung, a apelat la o măsură extremă. Pe lângă banii împrumutați de la FMI, el a solicitat sprijinul populației. Coreenii nu doar că au contribuit masiv cu sume de bani, ci și-au donat bijuteriile și obiectele de valoare de care dispuneau. Astfel, după ce în 1998, economia coreeană a continuat să se contracte cu 5.8%, în 1999 a înregistrat o creștere de 10.2%!

Pentru e evita situația de la sfârșitul anilor 90, Guvernul coreean a constituit un fond de rezervă. Astfel, anul trecut, și-a permis să crească cheltuielile publice și a avut capacitatea de a contracta datorii externe.

Guvernul a decis ca agenţiile statului să crească investiţiile în proiecte publice cu nu mai puţin de 60%. Totuși, şi în Coreea companiile au simţit povara crizei, au avut loc reduceri de personal, a fost redus timpul de lucru sau oamenii au fost trimişi în concedii fără plată, dar companiile au fost sprijinite de guvern pe baza surplusului din anii de creştere economică. Mai mult, Guvernul a oferit garanții pentru împrumuturile externe făcute de marile companii private. Desigur, în paralel, a fost elaborată și o strategie de recuperare a cheltuielilor actuale, estimate a fi făcute pe o perioadă de 2-3 ani.

Politica sud-coreeană pentru depășirea crizei actuale nu prevede economii și restrângere de activități, ci extinderea către piețe noi. Criza este privită astfel ca o oportunitate pentru dezvoltare.

Care a fost principalul motor al redresării economiei Coreei de Sud în 1999? Dincolo de măsurile economice, încrederea coreenilor în Kim Dae Jung, un simbol al luptei anti-totalitare în Asia de Est, distins de altfel, în 2000, cu Premiul Nobel pentru Pace. Ce-i ajută pe coreeni să treacă peste criza actuală? Faptul că au știut să tragă învățăminte din propria lor istorie. (voxpublica.realitatea.net)
Statul le cere românilor să doneze bani la buget
După ce le-a tăiat salariile şi pensiile, Guvernul le cere acum ajutorul pentru a scoate ţara din criză. Mai exact, guvernanţii îi roagă pe români să doneze statului bani pentru a sprijini economia naţională.
Criza ne duce la al treilea război mondial? Se repeta povestea din 1929?
Peste 200 de obuze nord coreene au lovit un oras din Coreea de Sud. Un mort, 20 de răniti (atât se știe deocamdată). Armata sud coreeana e in alerta maxima. Mai multe detalii aici.

Tot criza din 1929, mizeria din Germania si datoriile externe imense ale poporului german au dus la izbucnirea celui de-al doilea război mondial. Situatia de acum are multe puncte comune. SUA cheltuieste imens fata de cat reuseste sa vândă. In 2017, datoria externa a SUA va ajunge la 100% din PIB. Poate chiar mai repede, pentru ca protectia sociala lansata de presedintele Obama in plina criza a slăbit mult rezistenta la boala a economiei americane. In loc sa facă economii, sa scadă cheltuielile publice si sa încurajeze firmele sa producă si sa exporte, Obama a început sa arunce banii pe prostii: protectia bătrânilor, tratament medical pentru americanii săraci – in general aiureli socialiste. Din cauza lor, falimentul Americii nu mai e o posibilitate îndepărtata, ci aproape o certitudine. [...]
Criza energetica loveste Europa de Est
Criza energetica loveste Europa de Est
Criza economica
Deși în urmă cu aproape o lună majoritatea analiștilor financiari, bancari sau bursieri, laolaltă cu investitori de toate culorile, dar și politicieni, încercau să găsească mai degrabă explicații modeste ale crizei financiare atotcuprinzătoare, astăzi, ne e mai clar decât oricând că și România este afectată.
Un filmulet din 2004 si criza financiara
M-am invrednicit – in sfarsit – sa coafez un filmulet facut prin 2004, si l-am postat. Este cu masaj, soare, rusa, germana, ING Direct, criza financiara si derivative. Prilej de-a arunca o privire in urma…
Artistu zice… » Misto-uri, Criza si Femei goale!
Sunt ferm convins ca fiecare din voi ati auzit macar o gluma cu CRIZA. Ei bine cineva, spunea inainte de Craciun, ca oricat de rau ar fi in economie, romanii de Craciun tot vor umple masa, stiind clar ca vor suferi dupa aceea. Ei dar uite ca au inceput sa sufere, iar unii din "bajetzii deshtepti ai natiei" au zis sa vina cu "antidoturi"
Criza – un motiv sa te crizezi?!
Nu pot sa cred ca si acum, in al 12-lea ceas, mai sunt romani care-si imagineaza ca Romania nu va fi afectata catusi de putin de criza. In acelasi timp, ma enerveaza toti pesimistii inflacarati care vad in ea inca un semn de venire a Apocalipsei. M-am gandit sa-ncerc sa explic de ce.
Criza financiara
Criza financiara - un subiect care deja ne dispera. Un subiect pe care noi oamenii de rand nu il simtim. Criza o simt cei cu multi bani nu cei mediocrii
Cum sa agati pe timp de criza
Cum sa agati pe timp de criza. Muierile au pofte, deci realizeaza poftele cat cocalarii nu au bani. Nu dai flori? Da... sunt mai ieftine
Belgia si Rin Tin Tin – 2 entitati antipatice
Continui sa bat campii despre Belgia, punand temeliile unei afirmatii pastilate despre pedofilie si belgieni. Este voba aici, in principal, despre Rin Tin Tin, eroul benzilor desenate din lumea francofona.
Toronto: Crima in metrou si criza din spitale
Povesteam nu demult despre criza sistemului de sanatate din Canada si in special din Ontario. Lipsa acuta de medici de familie se traduce in cozi la salile de urgenta. Si iata ca recent, un nene, suparat pe sistem a intrat intr-o statie de metrou si-a incercat sa omoare doi adolescenti.
Cum sa ajuns la criza financiara - film foarte sugestiv
Cum sa ajuns la criza financiara
Alarma auto pe timp de criza
Alarma auto pe timp de criza
Criza economica-o cucoana mult prea mediatizata
Stiti vorba aia din popor: “Cate bordee, atatea obicee..” Cam acelasi lucru se intampla si cu multe pea trambitata criza economica. N-au trecut nici macar doua zile de cand am citit pe undeva prin presa ca nu stiu ce analist financiar zicea ca vom scapa de criza la sfarsitul anului, ca sa citesc azi, ca alt analist este de parere ca recesiune se va incheia in 2010. Nu ar fi mai sa ne prefacem ca nu este nicio recesiune financiara?
Organic Logo
Uniunea Europeana a lansat un concurs pentru creerea unui logo pentru produse ecologice ce vor fi etichetate obligatoriu in toate statele membre ale uniunii europene. Logo-ul va fi implementat in intreaga Uniune Europeana incepand cu iulie 2010, astfel toti consumatorii din statele membre ale UE vor sti atunci cand vor cumpara un produs daca vor vedea acel “logo organic” ca produsul respectiv este ecologic si respecta anumite norme de calitate. Noul logo se vrea atat original cat si inteligent si va fi obligatoriu pentru toate produsele eco.
Țara care nu este lovită de criza financiară mondială
Țara care nu este lovită de criza financiară mondială
Ce face guvernul ungar pe timp de criză?
Ce face guvernul ungar pe timp de criză?
Criza economica se resimte si la mine
http://www.marincristian.ro/criza-economica-ma-ajuns.html