link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Kremlinul reacţionează la expulzarea a doi diplomaţi ruşi de către NATO
de inconstantin la: 30/04/2009 20:09:07
taguri: Politica 
Kremlinul reacţionează la expulzarea a doi diplomaţi ruşi de către NATO

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Kremlinul reacţionează la expulzarea a doi diplomaţi ruşi de către NATO"

Cum reacţionează mintea noastră atunci când ne aflăm într-un magazine cu haine?
Cum reacţionează mintea noastră atunci când ne aflăm într-un magazine cu haine?
VIDEO: Paris Hilton şi Barack Obama reacţionează la clipul lui John McCain, Celeb
VIDEO: Paris Hilton şi Barack Obama reacţionează la clipul lui John McCain, Celeb
VIDEO: Barack Obama reacţionează la clipul “Celeb” cu spotul electoral “Embrace”
VIDEO: Barack Obama reacţionează la clipul “Celeb” cu spotul electoral “Embrace”
VIDEO: John McCain reacţionează la “lipstick on a pig”
VIDEO: John McCain reacţionează la “lipstick on a pig”
Internauţii chinezi reacţionează la întâlnirea dintre Nicolas Sarkozy şi Dalai Lama
Internauţii chinezi reacţionează la întâlnirea dintre Nicolas Sarkozy şi Dalai Lama
Tipuri de reacţii chimice « Gimnaziu.info
Reacţia de combinare este reacţia chimică în care doi sau mai mulţi reactanţi se unesc formând un singur produs de reacţie. Reacţia de descompunere ...
Tipuri de reacţii chimice
Reacţia de combinare este reacţia chimică în care doi sau mai mulţi reactanţi...
Tipuri de reacţii chimice
Reacţia de combinare Reacţia de combinare este reacţia chimică în care doi sau mai mulţi reactanţi se unesc formând un singur produs de reacţie. ...
I'm the boss
Ştiu, în State e un mesaj popular, dar eu vorbesc despre o specie interesantă de oameni, descoperită de o perioadă bună de timp, dar studiată mai aprofundat doar de câteva zile încoace.

Există anumiţi oameni cu un stil interesant. Ei cred că totul le aparţine, sau cel puţin, că ei sunt ceva mai buni/cunoscători/inteligenţi decât ceilalţi. Mereu, încearcă să demonstreze prin acţiunile lor asta, ba uneori, aproape că te fac să crezi că e o minune că eşti băgat în seamnă de către ei. Aceştia sunt oamenii, care se cred şefi chiar dacă nu sunt, sau dacă sunt, reacţionează inadecvat. Inadecvat, dar cum? Uite aşa:
power.com
Power.com este un utilitar social prin intermediul căruia te poţi conecta la mai multe reţele sociale (hi5, orkut, myspace, etc). Aşa cum conţinutul de pe diverse site-uri este disponibil prin rss în acelaşi loc, aşa şi prietenii făcuţi pe reţelele sociale sunt disponibili în acelaşi loc. Ideea nu e ieşită din comun dar se pare că nu a prea prins la public ţinând cont că traficul este mai mic ca al piţipoancelor. Se pare că reţelele sociale folosite drept cobai nu sunt deacord şi reacţionează ca atare.

Mi-am făcut şi eu cont pe nostradamical şi am lansat o predicţie cum că power.com nu va face succes în 2009. După mine (deşi poate nu sunt avizat să-mi dau cu părerea), agregatoarele de reţele sociale nu vor prinde la public anul ăsta. Anul ăsta este cel al reţelelor sociale.
Omul uitat
Atât tipul cât şi formula celor mai multe scheme de filantropie şi umanitarism se bazează pe următorul mecanism: A şi B îşi unesc forţele pentru a decide ce anume să îl oblige pe C să facă în serviciul lui D. Necazul vicios şi major al acestor proiecte, din punct de vedere sociologic, este constituit de faptul că lui C nu îi este permis să aibă un cuvânt de spus, poziţia, caracterul, interesele personale, ca şi impactul major asupra societăţii prin prisma intereselor lui C fiind cu desăvârşire ignorate. Pe C îl numesc Omul uitat.

Măcar o dată, haideţi să îl identificăm şi să îi luăm în considerare situaţia, deoarece trăsătura dominantă a tuturor doctorilor sociali este nu doar aceea de a-şi îndrepta atenţia asupra unui om sau grup de oameni a căror situaţie face apel la compasiune şi imaginaţie, ci şi de a concepe mai apoi remedii la adresa respectivei probleme; ei nu înţeleg faptul că fiece parte a societăţii formează un tot unitar şi că forţele care sunt puse în mişcare acţionează şi reacţionează la nivelul întregului organism, până când, ca urmare a unei reajustări a tuturor intereselor şi drepturilor, se produce un echilibru. [...]
Ce sunt carbohidratii
Ce sunt carbohidrații?

Carbohidrații sunt una dintre cele 3 grupe de macronutrienți, alături de proteine și grăsimi. Ei sunt alcătuiți din molecule simple de zahăr, legate împreună.
Unde îi găsim?

Carbohidrații sunt alcătuiți din aceleași molecule, chiar dacă nu au mereu gust dulce.

Alimente precum pâinea, orezul sau dulciurile sunt alcătuite aproape în întregime din carbohidrați.
Tipuri de carbohidrați

Dar nu toți carbohidrații sunt la fel. First of all, avem carbohidrați simpli și carbohidrați complecși. Diferența constă în numărul de molecule din care sunt alcătuiți.

A) Carbohidrații simpli sunt alcătuiți dintr-o singură moleculă de glucoză, fructoză sau galactoză. Sunt numiți monozaharide.

Nu necesită să fie digerați. Se absorb direct în sânge, prin intestin.

Carbohidrații alcătuiți din 2 molecule se numesc dihazaride. De exemplu avem zahărul obișnuit (sucroza), formată dintr-o moleculă de glucoză și una de fructoză, legate împreună.

B) Și apoi avem carbohidrații complecși. Pot fi alcătuiți din 3 până la 10 molecule și se numesc oligozaharide. Dacă au mai mult de 10 molecule, atunci sunt polizaharide.

Digestia

Prin digestie, carbohidrații sunt descompuși în moleculele simple de zahăr din care sunt alcătuiți. Pe acestea corpul le poate folosi pentru energie.

Cu cât carbohidrații sunt mai simpli, digestia este mai rapidă. Deci trec mai repede prin intestin și ajung în sânge.

În mod normal, tot sângele conține cam o linguriță de zahăr. Dacă mănânci alimente bogate în carbohidrați (pâine sau sucuri îndulcite), acele molecule de zahăr vor ajunge în sânge. Deci cantitatea de zahăr din sânge crește. Și corpul tău trebuie să consume ce se află în exces.
Carbohidrații complecși

Alimentele bogate în carbohidrați sunt pâinea, pastele, o gogoașă, un pahar de cola sau cartofii.

Acestea au indicele glicemic mare, adică cresc glicemia sau zahărul din sânge într-o măsură mai mare. Acest lucru se întâmplă deoarece conțin multe molecule de zahăr.
Fibrele

Sunt o categorie aparte de carbohidrați complecși. Deoarece au alte tipuri de legături, corpul nu reușește să le descompună până la stadiul de molecule simple. Drept urmare, în sânge ajunge o cantitate mult mai mică de zahăr.

Legumele, semințele și fructele sunt alimentele cele mai bogate în fibre. Acestea au și indicele glicemic mai mic, deoarece cresc glicemia doar într-o mică măsură.
Insulina

De fiecare dată când mănânci alimente ce conțin carbohidrați, corpul tău va acționa pentru a mobiliza acel zahăr care a ajuns în sânge. De obicei îl va transfera la mușchi, pentru a fi folosit ca sursă de energie.

Insulina este acel hormon al cărui rol este să se asigure că sângele are un nivel normal de zahăr. Prin urmare ea este cea care va prelua zahărul din sânge și îl va transfera la mușchi.

Dar ce se întâmplă atunci când deodată a sosit prea mult zahăr pentru a putea fi folosit imediat pentru energie? Ca de exemplu atunci când la o masă ai o porție de paste, o băutură îndulcită și un desert.

Insulina trebuie să își facă treaba. Excesul de zahăr va fi transformat în energie de rezervă, pentru a fi folosit mai tarziu. Acea energie de rezervă este glicogenul (cantitate limitată, aprox 500 g în ficat și mușchi) și grăsimea, care se poate depune în tot corpul și este practic nelimitată. Dacă rezervele tale de glicogen sunt intacte (se utilizează doar în caz de efort fizic intens), atunci zahărul va fi transformat direct în grăsime și depozitat în corp.
Boli metabolice

Măsura în care celulele reacționează la activitatea insulinei se numește sensibilitate la insulină.

În zilele noastre, oamenii consumă mult prea mulți carbohidrați.

Acest lucru poate duce în timp la un fenomen numit rezistență la insulină. Adică celulele noaste nu mai sunt la fel de receptive la acțiunea insulinei. Prin urmare, pancreasul trebuie să secrete din ce în ce mai multă insulină. Dar în ciuda acest fapt, glicemia continuă să crească.

Oamenii de știință consideră acest lucru drept responsabil pentru apariția Sindromului Metabolic. Acesta include mai multe simptome precum creșterea tensiunii arteriale, creșterea glicemiei, creșterea colesterolului LDL și o circumferință mare a taliei.
Concluzie

Prin urmare, pentru a evita acest lucru vei dori să consumi carbohidrați cu moderație.

Aceasta înseamnă mai puține paste, pâine, orez, dulciuri, biscuiți, gogoși, hamburger sau sucuri. Și totodată, mai multe semințe și legume proaspete, alături de ouă, carne și brânzeturi.
Voronin e din ce in ce mai disperat: diplomati romani, expulzati din Moldova
Voronin e din ce in ce mai disperat: diplomati romani, expulzati din Moldova
Basarabeanca care provoaca Kremlinul
Jurnalista basarabeanca Natalia Morar, expulzata din Rusia in decembrie, a revenit la Moscova. I s-a refuzat inca o data intrarea in Federatia Rusa. Ea a declarat insa ca va ramane pe aeroportul Domodedovo din Moscova. Basarabeanca a scris mai multe articole in care a demascat afacerile Kremlinului si de aici i se retrage antipatia Moscovei care a dictat FSB (continuatorul KGB) sa nu o lase sa intre in Federatia Rusa. Afacerile dezvaluite de Natalia au legatura si cu o mare banca occidentala care functioneaza in Romania. Intamplator sau nu, o filiala a acestei banci este condusa de cumnatul lui Mircea Geoana. Articolele Nataliei si povestea ei in continuare:
Kremlinul il arunca la cos pe Cioroianu
Pagina de internet a Kremlinului prezinta o fotografie de la sosirea lui Vladimir Putin la Bucuresti. In mod normal, cutumele diplomatice spun ca este prezentat momentul in care invitatul da mana cu cel mai important membru al delegatiei care il intimpina, in acest caz ministrul roman de externe, Adrian Cioroianu. In acest caz, Cioroianu este abia in planul trei.
Jupiter a ucis melodia episodul doi : Jupiter - Outsider feat. Matt Manent
Jupiter a ucis melodia episodul doi - Jupiter - Outsider feat. Matt Manent
Diploma "all in one" - licenta, master si doctorat . Serios!
Iata un nou model de diploma in Romania, prin prisma situatiei din invatamant.
Tiganii expulzati din Europa
Tiganii incep sa fie expulzati din Europa Occidentala ...
Imnul romilor expulzati - Liberte, egalite, expulse
Chiar ma gandeam cand vom face si noi haz de necaz si tragem o parodie sa evidentiez expulzarea romilor din Franta. A iesit un imn al romilor expulzati, imn creat de trupa Divertis >>
Romania, o imensa fabrica de diplome false
Despre cum se poate cumpara o diploma in Romania.
Alex Velea - Minim doi
Piesa ”Minim doi” a fost lansată zilele trecute la Romanian Music Awards și este un produs HaHaHa Production.
Tort diplomat
Reteta de tort diplomat cu fructe.
Ma intalnesc cu doi barbati. Pe care sa-l aleg?
Am primit recent pe mail un mesaj din partea unei femei derutate (din motive lesne de inteles nu ii pot divulga identitatea, asa ca am sa o numesc Elena), aflate in pragul uneia din cele mai importante decizii ale vietii ei. Iata ce imi spune: "Am fost maritata sapte ani si am un copil de cinci ani. Dupa doi ani de la divort, singuratatea a inceput sa ma apese. S-a intamplat, fara sa-mi doresc asta, sa ajung sa ma intalnesc de ceva vreme cu doi barbati foarte diferiti, fara ca unul sa stie de celalalt. Daca unul din ei este pasional, misterios, carismatic si plin de hotarare in tot ce face, celalalt este foarte tandru, delicat, comunicativ si capabil a ma incuraja din punct de vedere emotional. Uneori, simt ca cel dintai barbat nu ma sustine indeajuns de mult, iar alteori, ca cel de-al doilea ma cam plictiseste. Cum sa aleg intre ceea ce imi spune mintea si ceea ce-mi spune inima?
2% - Cum sa cresti veniturile unui ONG prin 2% (doi la suta)
Ce trebuie sa faci ca sa beneficiezi de legea 2% (doi la suta) pentru ONG-ul tau. Cum sa completezi formularul 230 si sa beneficiezi de cei 2%.
România, locul doi în UE după numărul de morți din accidente rutiere - detalii pe comunicatultau.ro
România, locul doi în UE după numărul de morți din accidente rutiere - detalii pe comunicatultau.ro
DIPLOMELE DE STUDII ALE MOLDOVEI ȘI RUSIEI VOR FI RECUNOSCUTE RECIPROC
Republica Moldova și Federația rusă vor semna un acord de recunoaștere reciprocă a actelor de studii. Un proiect în acest sens a fost înaintat pentru dezbateri de Ministerul Educației. Proiectul are drept scop și dezvoltarea relațiilor în domeniul educației și științei ale celor două țări.
Acordul între guvernele celor două țări privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii și a calificărilor are drept scop facilitarea accesului elevilor și studenților la educație și activitate profesională în cele două țări. Astfel, tinerii vor avea drepturi academice și profesionale în conformitate cu legislația în vigoare.
Acordul prevede recunoașterea diplomelor de gimnaziu, liceu, colegiu, școli profesionale și universități. El se răsfrânge și asupra studiilor obținute de către cetățenii celor două țări până acum.
Documentul va fi încheiat pe o durată nedeterminată și va intra în vigoare din momentul ultimei notificări a țărilor cu privire la încheierea reciprocă a procedurilor interne, necesare pentru adoptarea acestuia
Tag: studii,diplome,Rusia,Moldova,acord
Grădinărit în doi timpi și trei mișcări
Grădinărit în doi timpi și trei mișcări
Apa dura a afectat masina de spalat? Foloseste un dedurizator si scapa de calcar in doi timpi si trei miscari!
Apa dura a afectat masina de spalat? Foloseste un dedurizator si scapa de calcar in doi timpi si trei miscari!
Double Dragon – Un prim pas spre jocurile în doi
Unul dintre primele jocuri in doi despre care îmi amintesc este Double Dragon. Prima versiune Double Dragon a fost realizată în 1987 şi a putut fi jucată ...


linkuri

hot

taguri

arhiva

 

comentarii

recente

 

RSS
urmareste-ne pe Twitter...

 

plugin WordPress

Ai un blog pe WordPress?

Instaleaza-ti pluginul WP RoSocial cu care iti poti trimite foarte usor linkurile catre Ghidoo
(pentru mai multe detalii si un exemplu de utilizare click aici)

 

cautari recente
"detector de minciuni"
"lista"
"gabriela cora"
"sms de dragoste in germana"
"monosilab de toamna axa lexicala a poezii"
"cea mai frumoasa femeie"
"lupul si mielul de jean de la fontaine argumentare ca este o fabula"
"poze maily crus"
"ochi albastrui"
"porno sex"
"raport de productie in excel"
"the exeplendabes"
"munca versus talent"
"downoal cs 1 6 free"
"noi stim a invarti sapa,coasa si secera"
"Foarfeci pentru gradina de la Magazia lu' Costica"
"chimie organica"
"motanul incaltat si cei trei diavoli mici dublat in romana"
"filmuletul cu politistul porno"
"pozele duplicat"
"reparatii aer conditionat"
"WWW GHIDOO RO SEARCH COMMENTS ADRIAN BORSCIOV 1"
"casting miss fata de la tara"
"bobite negre de boz"
"OSTEOPOROZA TRATAMENT"
"Cum i-mi promovez blogul"
"rochii de seara ieftine"
"Science Fiction list"
"http: www webpr ro stiri-banci finante-21182445-apelati-contabilicesc-pentru-servicii-contabilitate-sectorul-6-bucurestiului htm"
"directoare de articole"
mai multe...

 

ghidoo blog

anunturi de la admin

 

contact ghidoo

contact, sugestii, nelamuriri...

 

fotografii

Vrei fotografii de calitate pentru a ilustra articolele blogului tau?

Incearca Photoree, unde vei gasi rapid imagini deosebite, in licenta gratuita Creative Commons.