link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
e-Antioxidanti.ro - Sănătate și longevitate
de e-Antioxidanti.RO la: 26/06/2009 12:33:13
Cercetările oamenilor de știință din ultimele decenii au făcut ca „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” să nu mai fie numai un basm al copilăriei.

Antioxidanții, vitaminele, o dietă sănătoasă, un stil de viață activ sunt doar o parte din ingredientele basmului devenit realitate în zilele noastre: "Tinerețe fără bătrânețe"

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"e-Antioxidanti.ro - Sănătate și longevitate"

Tata bogat Tata sarac
Nu prea am chef sa ma pun sa dorm asa ca am sa mai citesc o pagina, doua din aceasta carte.

Tata bogat
Tata sarac

O carte scrisa de Robert T. Kiyosaki in colaborare cu Sharon L. Lechter.
Cartea pe care o am eu e la editia a III-a si acum o citesc a doua oara.
De ce a doua oara ?
Pentru ca am simtit nevoia de a o mai citi o data dar mai pe indelete.
Aceasta carte este o carte de dezvoltare personala, o carte de constientizare financiara, as spune eu.

Cu aceasta carte incep sectiunea "Carti" unde vei putea gasi cartile pe care le citesc si detalii despre aceastea.
Daca dai un "search" pe net o vei gasi sigur in mai multe librarii online. Eu unul am cumparat-o dintr-o librarie (offline) din Timisoara.

Lectura placuta! :)
Tatăl în citate, maxime, aforisme
Închin aceste citate, aforisme, maxime, tatălui meu şi tuturor taţilor din lume, a căror onorare şi sărbătorire ar trebui să aibă loc în fiecare zi, şi nu doar într-una legiferată ori aleasă în mod special.
Regulile unui tată iubitor
Regulile unui tată iubitor
“fata lu’ tata”
Populaţia României a fost iar pusă pe jăratic, agitată, uimită, copleşită, îndopată de/cu “evenimentul monden al anului”. Deşi aici se poate bate cu botezul copilului lui Borcea şi cu despărţirea Drăguşencei de Cristea! Una peste alta, tabloide şi televiziuni au profitat de pe urma curiozităţii populare şi au exploatat la maxim nunta Ebei cu Sida!
Stevie Wonder, tata la 64 de ani
Stevie Wonder, tata la 64 de ani
Jude Law, tata pentru a cincea oara
Jude Law, tata pentru a cincea oara
Alec Baldwin, tata pentru a treia oara
Alec Baldwin, tata pentru a treia oara
Jeff Goldblum - tata pentru prima data la varsta de 62 de ani
Jeff Goldblum - tata pentru prima data la varsta de 62 de ani
Blonde cu ţâţe mari măcelărite în filme horror
Fanii genului horror au stabilit o serie de reguli pentru a supravieţuii într-un astfel de film. Când vine vorba de culoarea părului, ei bine dacă eşti blondă atunci în proporţie de 99% nu o să supravieţuieşti. Ba chiar mai mult dacă ai şi nişte sâni mari s-ar putea să fi prima victimă a unui criminal de neoprit, a unui monstru sau a unei creaturi ieşită din iad. Pe lângă culoarea părului şi sânii mari, coeficientul de inteligenţă redus le cam încurcă, iar gura mai mereu mare şi apetitul pentru sex le transformă în victime sigure.
Jude Law a devenit tatic pentru a cincea oara
Jude Law a devenit tatic pentru a cincea oara
Ciurchea (CNAS): Sunt peste 3.500.000 de carduri de sănătate activate - citesti detalii pe www.prpress.ro
Ciurchea (CNAS): Sunt peste 3.500.000 de carduri de sănătate activate - citesti detalii pe www.prpress.ro
România, pe locul 14 în clasamentul FIFA – cel mai bun din ultimii 6 ani și jumătate www.prpress.ro
România, pe locul 14 în clasamentul FIFA – cel mai bun din ultimii 6 ani și jumătate www.prpress.ro
Tjobs.ro | Locuri de muncă în străinătate | Oriunde în lume!
Cele mai multe locuri de muncă în străinătate. Oferte de muncă din toate domeniile în peste 40 de ţări, salarii între 500-5000 EUR. Completaţi CV-ul acum!
Betaguard - Antioxidant
Produsul Betaguard – Antioxidant, conceput de GNLD este eficient in apararea organismului impotriva agentilor nocivi din aer, alimente si apa. Datorita continutului bogat de vitamine, carotenoide si minerale, contribuie la detoxifierea organismului, iar site-ul http://www.natural.com.ro/betaguard--antioxidant-gnld_detaliiprodus-303-364 ofera informatii complete despre produs.
GE 132 PLUS - Cel mai puternic antioxidant natural impotriva Cancerului si Tumorilor
NOU! GE 132 PLUS este cel mai puternic Antioxidant Natural, recomandat persoanelor cu afectiuni cardio-vasculare, cancer sau tumori. Complexul natural pe baza de germaniu organic GE 132 PLUS este eficient ca adjuvant in reducerea efectelor neplacute ale chimio sau radioterapiei.Detalii pe www.ge-132.ro sau 0733.36.88.33.
GE 132 PLUS - cel mai puternic antioxidant natural impotriva bolilor
GE 132 este cel mai puternic antioxidant natural existent pe piata. Nou! A aparut si GE 132 PLUS util pentru tratarea bolilor cardiovasculare si cancerului. Detalii si comenzi la 0733368833, 0758970397 sau www.ge-132.ro
Compania Daimler nu mai este actionar la Tata
Compania Daimler nu mai este actionar la Tata ................. ........... ............ .................. .......... ................ ............ ....... ...........
Tata Nano vs Apple Ipad
Tata Nano vs Apple Ipad .............. .................. .................. .................... ................... ............... .................... .......................
Cadouri de lux personalizate - iLUX.ro magazin online
iLUX.ro iti ofera o colectie online de cadouri de lux, idei de cadouri pentru pentru barbati, cadouri pentru femei, cadouri pentru iubit sau iubita, pentru mama, tata sau copii; idei de cadouri corporate, pentru firme, cadouri pentru sefi, partenerii de afaceri, colaboratori, pentru birou; sugestii de cadouri haioase de sarbatori: zi nastere, aniversari, botez, casatorie, eveniment romantic, eveniment corporate.
De ce sa nu faci din momentul oferirii si primirii unui cadou unul memorabil?
Tata Nano Cabrio
Tata Nano Cabrio ................ ............. ............... ............... ............ ................
7 antioxidanti care lupta impotriva cancerului
Cercetarile moderne arata ca principala cauza a cancerului este oxidarea produsa de stres. Stresul este promovat de presiunea vietii traita in marile orase, de poluara mediului inconjurator, de alimentele procesate excesiv si de toxinele generate de substantele chimice din alimente si medicamente. Toate aceste elemente sporesc oxidarea produsa de stres si implicit riscul de cancer. Procesele de oxidare maresc cantitatea de radicali liberi din organismul nostru. De aceea, pentru a ne proteja de acest risc, este necesar sa ingeram suplimente nutritive cu proprietati antioxidante.
Sonny Flame: Mi-am propus sa fiu un tata model pentru fiica mea si am sa caut sa ma tin de aceasta promisiune fata de mine insumi
Sonny Flame: Mi-am propus sa fiu un tata model pentru fiica mea si am sa caut sa ma tin de aceasta promisiune fata de mine insumi
Dieta cu oxigen: slabeste cu ajutorul antioxidantilor!
Dieta cu oxigen: slabeste cu ajutorul antioxidantilor!
Ma mut la tata…
Ma mut la tata…
Uleiul de masline, excelent antioxidant si antiimflamator
Negre sau verzi, gustoasele masline ascund nebanuite calitati nutritive si vindecatoare, fiind excelente antioxidante si antiinflamatoare, asigurand o buna protectie la nivel celular.
Studiu privind băuturile pe bază de bere și riscurile acestora pentru sănătate
Studiu privind riscurile pentru sănătate ale băuturilor1 fotografie

APC România a achiziționat din marile structuri comerciale ale capitalei 45 de tipuri de băuturi pe bază de bere în vederea analizării informațiilor menționate pe etichetă. Scopul acestei analize îl constituie informarea și educarea consumatorilor de astfel de produse.

Studiul a fost realizat de către o echipă coordonată de dr. ing. biochimist Mădălina Iliș și dr. ing. biochimist Mihai Rissdorfer, experți produse alimentare ai APC România. La realizarea studiului s-au avut în vedere prevederile legale în vigoare referitoare la etichetarea alimentelor, în special:

a) Scopul etichetării - de a da consumatorilor informațiile necesare, suficiente, verificabile și ușor de comparat, astfel încât să permită acestora să aleagă acel produs care corespunde exigențelor lor din punct de vedere al nevoilor și posibilităților lor financiare, precum și de a cunoaște eventualele riscuri la care ar putea fi supuși.

b) Informațiile înscrise pe etichetă nu trebuie să inducă în eroare consumatorii, la achiziționarea produselor, în privința caracteristicilor alimentului și în special a naturii, identității, proprietăților, compoziției, cantității, durabilității, originii sau provenienței sale, precum și a metodelor de fabricație sau de producție.

c) Prevederile privind ingredientele, modul de introducere pe etichetă și indicarea ingredientelor cu potențial alergen.

d) Prevederile privind denumirea sub care este vândut alimentul care trebuie să corespundă naturii, genului, speciei, sortimentului sau proprietăților alimentului ori materiilor prime utilizate în fabricație;

Pentru acest studiu ne-am propus următoarele obiective:

Eliminarea confuziei create în rândul consumatorilor cu privire la cele două produse: produsul “bere” și produsul “băutură pe bază de bere”.

Berea este o băutură alcoolică spumoasă, saturată cu dioxid de carbon, obținută prin fermentarea mustului de bere preparat din malț pentru fabricarea berii, hamei și/sau produse din hamei, apă și drojdie de bere fără adaos de alcool etilic, aromatizatori și aditivi gustativi.

Băutură pe bază de bere (mix de bere) este o băutură alcoolică, fabricată pe bază de bere, cu utilizarea zaharului sau a siropurilor de zaharuri și/sau a materiilor prime vegetale, fructelor, pomușoarelor, sau a produselor de prelucrare a acestora, și/sau a aditivilor alimentari gustativi și aromatici.

Cele doua definiții de mai sus, date celor două produse, ar trebui să elimine confuzia creată în rândul consumatorilor cu privire la acestea.

Din păcate, pentru 27% din produsele analizate, denumirea descriptivă a produselor, cum ar fi “Amestec de bere blondă și limonada cu suc de…” sau “Băutură din bere cu aroma de…”, și la care procentul de bere este sub 50%, induce în eroare consumatorii, creându-le percepția falsă a unui nou tip de bere, deși produsul conține mai mult suc de fructe sau limonadă.

Conținutul în alcool al produselor analizate variază de la 0 la 8,5% în volum.

În acest tabel puteți vedea descrierea produselor analizate, conform etichetei.

Identificarea provenienței tipurilor de băuturi pe bază de bere.

În privința țării de origine a produselor analizate a reieșit că: 33% dintre produse sunt fabricate în România, 27% în Germania, 22% în Belgia, 8% în Olanda, 4% în Austria, 4% în Cehia, iar 2% dintre produse au mențiunea “Fabricat în UE”.

Numărul mare de astfel de produse realizate în țara noastră certifică, din păcate pentru consumatori, existența unei cereri mari pentru acest tip de produs, susținută și de preț, care variază între 1,29 lei și 10,25 lei.

Identificarea aditivilor alimentari utilizați în compoziția acestui tip de produs, care prezintă un risc de apariție a unor afecțiuni medicale în cazul unui consum constant și pe termen lung.

În 66% dintre produsele analizate au fost identificați următorii aditivi alimentari: aspartam, acesulfam de potasiu, ciclamat de sodiu, zaharina și sărurile sale, acid citric, albastru briliant, benzoat de sodiu și caramel amoniacal. Asupra aditivilor mentionați mai sus planează cele mai multe suspiciuni privind generarea unor afecțiuni medicale cum ar fi: migrene, astm, epilepsie, boli cardio-vasculare și alergii.

În cele ce urmează vom realiza o descriere sumară a acestora.

Aspartamul (E 951) este un îndulcitor artificial care are o putere de îndulcire de 180 de ori mai mare decât zahărul, fiind lipsit de calorii și asupra căruia există suspiciuni privind declanșarea următoarelor afecțiuni medicale: alergii, migrene, spasme musculare, boli cardio-vasculare.

Acesulfam de potasiu (E 950) este un îndulcitor sintetic care are o putere de îndulcire de 200 de ori mai mare decât zaharul, lipsit de calorii și asupra căruia exista suspiciuni privind declanșarea unor afecțiuni identice cu ale aspartamului.

Ciclamat de sodiu (E 952) este un îndulcitor artificial care are o putere de îndulcire de 30 de ori mai mare decât zahărul. Acest aditiv nu este autorizat în SUA ca urmare a unor studii care au arătat posibile efecte carcinogene.

Zaharina și sărurile sale de Na, K si Ca (E 954) este un îndulcitor artificial

Acid citric (E 330) este un compus organic, cristalin, fără culoare, care aparține clasei de acizi carboxidici și este folosit ca acidifiant. Poate provoca dureri abdominale și poate ataca smalțul dinților.

Albastru briliant (E 133) este un colorant albastru care poate provoca alergii la persoanele cu astm moderat.

Benzoat de sodiu (E 211) este un conservant cu acțiune antibacteriană și antifungică în mediul acid. Asupra acestuia planează suspiciuni cu privire la generarea unor alergii.

Caramel amoniacal (E 150 c) este un colorant maroniu obținut prin arderea zahărului în prezența amoniacului. Este susceptibil de declanșarea unor alergii. De asemenea, distruge Vitamina B6 din organism.

Din totalul de 45 de produse analizate, 7 dintre acestea conțin ASPARTAM.

Top 7 băuturi pe bază de bere cu aspartam din cele analizate:

- Bergenbier Fresh Lemon cu senzor de răcire

- Bergenbier Fresh Soc

- Bergenbier Fresh Grapefruit

- Redd's Cranberry Crush

- Redd's Mojito

- Stephans Brau Grapefruit

- Valentins.

Aici puteți vizualiza detaliat lista ingredientelor prezente în eșantionul de produse analizate.

La fabricarea acestui tip de produs s-au mai folosit și alți aditivi alimentari, cum ar fi: acid carminic (colorant), acid lactic (acidifiant), acid ascorbic (antioxidant), acid carbonic (conservant), citrat disodic (corector de aciditate), citrați de potasiu (corector de aciditate), carbonați de magneziu (corector de aciditate), verde natural C 15, benzoat de sodiu (conservant), arome și stabilizatori (gumă de carruba, gumă esterică, pectine, extract de guillala și guma de acacia).

Din păcate, doar 9% dintre produsele analizate nu conțin aditivi alimentari.

Analiza altor informații de pe etichetă, din punct de vedere al necesității existenței acestora și al clarității mesajului transmis consumatorului.

Mențiunea “A se feri de temperaturi ridicate și îngheț” este neclară pentru consumator și nu-l poate ajuta pe acesta în privința identificării temperaturii de păstrare a acestui produs. În tratatele de specialitate se recomandă ca produsele de acest tip să fie păstrate la temperaturi situate peste temperatura de îngheț, dar nu mai mari de 12 grade Celsius și ferite de razele solare.

Doar 24% dintre produsele analizate au pe ambalaj mesaje de responsabilitate socială de tipul ”Nu consuma alcool în timpul sarcinii” sau alte tipuri de pictograme prin intermediul cărora să se atragă atenția în privința interzicerii consumului acestui produs de către anumite categorii de consumatori care nu au vârsta sau starea medicală adecvată unui astfel de consum.

Ingredientele cu potențial alergen nu sunt, pe eticheta anumitor produs, evidențiate în mod clar, conform legislației în vigoare, existând riscul ca unii consumatori alergici la anumite substanțe din compoziția acestor produse să aibă probleme de sănătate în urma consumului.

De exemplu drojdia, a doua sursa de alergii alimentare, se gaseste nu doar in paine ca drojdie de brutarie, ci si in bere.

Aceasta provoaca alergii la unele persoane, si, in acelasi timp, irita tractul digestiv, facandu-l mai permeabil la proteinele nedigerate din hrana. Acest lucru sporeste posibilitatea dezvoltarii unei reactii alergice la orice si de aceea unele persoane se simt cel mai rau cand consuma alimente la care sunt alergice.“Berea trebuie să rămână un produs 100% natural, realizat din cele 4 ingrediente (apă, malț din orz, hamei și drojdie de bere) care de-a lungul timpului au subliniat într-un mod unic culoarea, aroma și gustul specifice acestui produs. Amestecul de bere, aditivi alimentari și sucuri de fructe nu contribuie în niciun fel la completarea unor nutrienți necesari organismului în fiecare zi, dimpotrivă, anumiți aditivi alimentari (aspartam, acesulfam de potasiu, ciclamat de sodiu, zaharina și sărurile sale, caramel cu amoniac, albastru briliant, acid citric și benzoat de sodiu) folosiți în unele produse de acest gen sunt susceptibile de efecte negative asupra sănătății, mergând de la simple alergii până la boli mai grave, precum afecțiunile cardio-vasculare.” a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.
Capricornii sunt temerarii zodiacului - ce ar trebui sa manance pentru a se pastra cat mai longevivi?
Capricornii sunt temerarii zodiacului - ce ar trebui sa manance pentru a se pastra cat mai longevivi?
Draga Mos Craciun, vreau o freza de zapada pentru tati…
Draga Mos Craciun, vreau o freza de zapada pentru tati…
Ce se întâmplă când răneşti orgoliul unui tată?!
Ofensat, rănit în orgoliul său de tată, Dale a hotărât să guste guste din cupa dulce a răzbunării, aşa că a continuat să îşi ia la revedere de la fiul său în fiecare dimineaţă, sub ochii colegilor săi, în diverse costumaţii precum cele din fotografie!