link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Program clasic românesc
de STAR la: 21/02/2010 00:00:47
În urmă cu 30 minute, făcute pe rocada oraşului. Anunţul de la stradă:

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Program clasic românesc"

În câte ţări poţi merge cu paşaportul românesc?
Locurile din lume în care poţi merge fără viză cu un paşaport sau altul (inclusiv cu unul românesc) indică puterea unei ţări, conjuncturile internaţionale legate de ea şi abilitatea diplomaţilor acesteia de a-şi promova patria. Îţi vine să crezi sau nu, dar există un clasament al paşapoartelor, un "Passport Power Rank" (un rang al puterii paşaportului)!
Programul evenimentului Noaptea albă a filmului românesc
Programul evenimentului Noaptea albă a filmului românesc
Gunoiul românesc pute până la Bruxelles: Cetăteanul român va plăti o nota de plată piperată
Gunoiul românesc pute până la Bruxelles: Cetăteanul român va plăti o nota de plată piperată
Hackerii georgieni plachează rugby-ul românesc
Hackerii georgieni plachează rugby-ul românesc
Zilele Filmului Românesc, la a treia ediţie
Astăzi, 23 mai, la Ploieşti, s-a dat startul unei noi ediţii a Zilelor Filmului Românesc.
Aflată la cea de-a treia ediţie, această iniţiativă a Voodoo Films cuprinde o serie de proiecţii ce vor avea loc în şase oraşe de la noi din ţară, astfel: Ploieşti: 23-24 mai, Botoşani: 30- 31 mai, Râmnicu Vâlcea: 5-6 iunie, Piteşti: 12-13 iunie, Baia Mare: 20 – 21 iunie şi Bucureşti: 25–29 iunie.
Domestic, o nouă comedie românescă apare în cinematografe
Domestic, o nouă comedie românescă apare în cinematografe
Sunt consumator de folk românesc
Pot să spun că sunt un mare fan al muzicii de calitate, ascult muzică de cum mă ridic din pat. Nu știu ce efect are ea asupra unui om, dar personal pe mine muzica mă relaxează, și realizez că viața e mai frumoasă, dar mai ales în versuri. O ceașcă de ceai fierbinte cu muzică bună, soluția pentru a scăpa de stres. Deja știu toate melodiile din playlist, asta pentru că în playlist am doar folk românesc, și cum în România sunt puțini folkisiti de succes, n-am ce face și mai ascult și muzică internațională.
Vremea: Prognoza meteo pentru litoralul românesc « România Blog
Urmăriţi prognoza meteo pentru litoralul românesc accesând simplu şi rapid linkurile grupate mai jos pentru Constanţa, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, ...
Din 10 octombrie, intră în cinematografe un nou film românesc: Quod erat demonstrandum
Din 10 octombrie, intră în cinematografe un nou film românesc: Quod erat demonstrandum
Interviu > Ramona Șărbu, project manager Noaptea albă a filmului românesc
Interviu > Ramona Șărbu, project manager Noaptea albă a filmului românesc
A apărut trailerul oficial al filmului românesc Q.E.D.
A apărut trailerul oficial al filmului românesc Q.E.D.
Pașaport de Germania, de astăzi, un nou documentar românesc la HBO
Pașaport de Germania, de astăzi, un nou documentar românesc la HBO
Vremea: Prognoza meteo pentru litoralul românesc
Vremea: Prognoza meteo pentru litoralul românesc
Design original românesc, produse din plută și lemn - Cork Boutique
Produse cu design original românesc realizate din lemn si pluta, taiate cu laser si asamblate manual: elegante și decorative.
Spaţiul românesc, Spaţiul european
Spaţiul românesc Spaţiul românesc este o parte a spaţiului european. Între spaţiul românesc şi cel european există variate relaţii de interacţiune ...
Crucea Mântuirii Neamului Românesc
Crucea Mântuirii Neamului Românesc
FOTO & VIDEO: Crucea Mântuirii Neamului Românesc
FOTO & VIDEO: Crucea Mântuirii Neamului Românesc
VIDEO: Lansare Ecou Românesc
VIDEO: Lansare Ecou Românesc
Manifest despre starea învățământului românesc - de Dan Ungureanu | TransMix
Dan Ungureanu a absolvit Universitatea de Vest - Facultatea de Litere - secțiunea Engleză în preajma Revoluției din 1989 (deci nu este chiar atât de bătrân, undeva pe la vreo 40 de ani, 39 mai exact) și a rămas să predea în cadrul Universității; colegii nu-și amintesc despre el ca fiind un student genial dar nici un codaș, acesta fiind clasat undeva în prima jumătate. Inserez mai jos un material semnat de acesta care a circulat atât pe forumurile educaționale din România cât și prin email, cu mențiunea că voi mai face unele comentarii pe ici-colo:
Donații pentru ieșirea criză. Modelul coreean și modelul românesc
Guvernul României a deschis un cont special în care oamenii pot dona bani care să ajute țara să iasă din criză. Ideea nu e nouă. Ea a fost aplicată cu succes în Coreea de Sud, în timpul crizei economice din Asia de Est.


După o perioadă de trei decenii de dezvoltare accelerată, începută în anii 60, Coreea de Sud ajunsese una dintre principalele puteri economice ale Asiei. Pentru modul dinamic în care firmele din această țară făceau afaceri au primit numele de ”tigrii sud-coreeni”. În paralel însă, corupția a crescut direct proporțional cu dezvoltarea, regimul democratic alternând cu perioade de autoritarism militar. Foștii generali Chun Doo Hwan și Roh, care au condus Coreea de Sud în anii 80, au fost condamnați la moarte în 1996 pentru corupție și reprimarea sângeroasă a revoltelor din 1980. În cele din urmă, la sfatul lui Kim Dae Jung, au fost grațiați. Asta chiar dacă Kim Dae Jung fusese condamnat la moarte de Chun!

În 1997, criza din Asia de Est a lovit din plin economia Coreei de Sud. Datoriile țării erau în acel moment de 124 de miliarde de dolari (la o populație de 46 de milioane de locuitori). 7 din cele 30 de mari companii ale țării au dat faliment. Ales președinte la sfârșitul anului 1997 și investit în februarie 1998, fostul lider al opoziției din perioada totalitară, Kim Dae Jung, a apelat la o măsură extremă. Pe lângă banii împrumutați de la FMI, el a solicitat sprijinul populației. Coreenii nu doar că au contribuit masiv cu sume de bani, ci și-au donat bijuteriile și obiectele de valoare de care dispuneau. Astfel, după ce în 1998, economia coreeană a continuat să se contracte cu 5.8%, în 1999 a înregistrat o creștere de 10.2%!

Pentru e evita situația de la sfârșitul anilor 90, Guvernul coreean a constituit un fond de rezervă. Astfel, anul trecut, și-a permis să crească cheltuielile publice și a avut capacitatea de a contracta datorii externe.

Guvernul a decis ca agenţiile statului să crească investiţiile în proiecte publice cu nu mai puţin de 60%. Totuși, şi în Coreea companiile au simţit povara crizei, au avut loc reduceri de personal, a fost redus timpul de lucru sau oamenii au fost trimişi în concedii fără plată, dar companiile au fost sprijinite de guvern pe baza surplusului din anii de creştere economică. Mai mult, Guvernul a oferit garanții pentru împrumuturile externe făcute de marile companii private. Desigur, în paralel, a fost elaborată și o strategie de recuperare a cheltuielilor actuale, estimate a fi făcute pe o perioadă de 2-3 ani.

Politica sud-coreeană pentru depășirea crizei actuale nu prevede economii și restrângere de activități, ci extinderea către piețe noi. Criza este privită astfel ca o oportunitate pentru dezvoltare.

Care a fost principalul motor al redresării economiei Coreei de Sud în 1999? Dincolo de măsurile economice, încrederea coreenilor în Kim Dae Jung, un simbol al luptei anti-totalitare în Asia de Est, distins de altfel, în 2000, cu Premiul Nobel pentru Pace. Ce-i ajută pe coreeni să treacă peste criza actuală? Faptul că au știut să tragă învățăminte din propria lor istorie. (voxpublica.realitatea.net)
Statul le cere românilor să doneze bani la buget
După ce le-a tăiat salariile şi pensiile, Guvernul le cere acum ajutorul pentru a scoate ţara din criză. Mai exact, guvernanţii îi roagă pe români să doneze statului bani pentru a sprijini economia naţională.
Liberalismul ca atitudine intelectuală: este el oare posibil în context românesc?
Discuţia pe care încerc s-o deschid aici nu priveşte nicicum practica politică liberală. Au existat şi există în politica românească formaţiuni care au în denumirea lor, în programele şi în practica lor efectivă o legătură cu liberalismul. Imediat după 1989, prin reacţie la monopolizarea sistemului politic şi social de către partidul comunist, liberalismul a avut o influenţă sensibilă asupra minţilor oamenilor din România. Discursul de tip liberal este, după 1989, indiscutabil prezent într-o serie de scrieri din domeniul filosofiei, economiei sau istoriei. Nu ar fi greu să documentăm acest lucru. Este el aşezat însă pe un sol compatibil cu liberalismul ca atitudine intelectuală?

Orice discurs este înţeles în contextul unor presupoziţii acceptate tacit. Sunt multe lucruri în care oamenii se înţeleg „din priviri”. Lucrurile truie uneori spuse în moduri foarte diferite, din pricina presupoziţiilor ascunse în modul de a gândi încetăţenit într-o cultură sau alta. [...]
Site-urile porno promovează turismul românesc
Elena Udrea a anunţat marţi că România va fi promovată turistic pe Facebook şi că logo-ul cu frunza este marcă întregistrată. România turistică are parte de promovare şi pe site-uri de ştiri prezentate nud, Naked News şi www.pornhub.com.
Superman, Spiderman sau Batman, filmul românesc cu super-eroi
Zilele acestea, Tudor Giurgiu filmează cel de-al doilea său lungmetraj, intitulat provizoriu: Despre oameni și melci. Iar în tot acest timp, cel mai recent scurtmetraj semnat de către regizorul român – Superman, Spiderman sau Batman – a fost selectat la trei festivaluri de film importante.
Making Waves: Festivalul de film românesc de la New York se reinventează
Despre schimbările de la Institutul Cultural Român s-a scris mult în ultimele luni.
Unitate şi diversitate în civilizaţia spaţiului românesc
Spaţiul geografic ocupat de poporul român se află la interferenţa Orientului cu Occidentul Europei. Românii au făcut parte dintotdeauna din Europa, atât ...
Din nou la Mamaia, pe litoralul românesc
După o perioadă de 30 de ani cu puține investiții, după anii 2000 Mamaia începe să strălecească din nou prin investițiile proaspeților capitaliști romăni și prin investiții publice ale Primăriei din Constanța sau Ministerul Turismului, dar insuficiet armonizate și cu un interes pentru buzunarul propriu și mai puțin pentru așteptările turiștilor.
Mega Shop Online Românesc
Mall-ul tău online! Peste 100 de magazine online românești la un loc. Articole, produse și accesorii de la A...la...Z. Este mai ieftin sa iți faci cumpărăturile online!
VIDEO: Katyn-ul românesc – masacrul de la Fântâna Albă
VIDEO: Katyn-ul românesc – masacrul de la Fântâna Albă
Paradoxul turismului românesc: servicii proaste şi încasări-record
Deşi acest an a fost cel mai prolific pentru hotelierii de pe litoral, după 1990, calitatea serviciilor rămâne principala problemă.