link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Codul Rutier şi DEX-ul pe iPhone
de inconstantin la: 10/05/2010 15:09:06
taguri: iPhone Tehnologie 

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Codul Rutier şi DEX-ul pe iPhone"

Codul rutier 2013 pe intelesul tuturor
Codul rutier pe intelesul tuturor
Scaunele auto pentru copii au devenit obligatorii in noul Cod Rutier
Scaunele auto pentru copii au devenit obligatorii in noul Cod Rutier
Noul Cod Rutier 2011
Vesti bune pentru soferii din Romania ... Noul Cod Rutier din 2011 va fi mai putin restrictiv decat pana acum ...
Modificarea Codului Rutier
Iata ca a aparut ce se astepta de ceva vreme si anume, modificarea codul rutier, printr-o ordonanta a Guvernului, ce a fost publicata recent in Monitorul Oficial, noile reglementari intrand in vigoare la sfarsitul acestei luni.
Amenda de circulatie sau inchisoare? Uite ce spune Codul Rutier
Legislatia din Romania referitoare la trafic prevede ca anumite infractiuni, considerate cu risc mare, pot aduce soferilor pedeapsa cu inchisoarea. Codul Rutier contine prevederi foarte clare despre situatiile grave, in urma carora cei responsabili, in speta soferii, pot ajunge dupa gratii sau se pot alege doar cu plata unei amenzi de circulatie. In aceasta categorie de pedepse grave se incadreaza 14 infractiuni rutiere. Care sunt infractiunile pentru care soferii pot primi amenda de circulatie sau pedepasa cu inchisoare?
Schimbare in codul rutier! Permisul suspendat la 45 de puncte!
Schimbare in codul rutier. Permisul suspendat la 45 de puncte! Numarul de puncte la care permisul este suspendat ar putea creste de trei ori in perioada urmatoare.
Codul rutier 2019: Valoarea punctului-amenda ramane la 10% din salariul minim pe economie.
Codul rutier 2019. Valoarea punctului – amenda va ramane tot 10% din salariul minim pe economie. Cabinetul Dancila a decis majorarea salariului minim pe economie, iar punctul-amenda, care se calculeaza in functie de salariul minim pe economie nu va creste insa nici in 2019.

Astfel, punctul amenda, care si in 2018 a fost de 145 de lei, va fi calculat si pentru anul viitor ca fiind 10% din valoarea salariului minim brut pe economie de la nivelul anului 2017. Plafonarea la 145 de lei a punctului-amenda s-a produs in decembrie 2017.
Dupa modificarea Codului Rutier din Italia , masinile inmatriculate in Romania pot fi confiscate.
Dupa modificarea Codului Rutier in Italia, masinile inmatriculate in Romania pot fi confiscate.

Romanii din Italia sunt nemultumiti de modificarile Codului Rutier care interzice persoanelor care au rezidenta in Italia de mai mult de 60 de zile sa circule cu un vehicul inmatriculat in strainatate, pot circula doar cu autoturisme inregistrate cu numere de inmatriculare italiene.
Toti romanii risca amenzi intre 290 si 435 de lei daca nu respecta Codul Rutier.
Toti romanii risca amenzi intre 290 si 435 lei daca nu respecta Codul Rutier.

Foarte multe prevederi din Codul Rutier li se adreseaza strict pietonilor, insa putini sunt cei care constientizeaza acest lucru.

In Codul Rutier 2018 pietonilor le este interzis sa circule pe pistele de biciclete. Ei sunt obligati atunci cand sunt in trafic, sa circule pe trotuare sau, daca acestea nu exista in zona respectiva, sa circule pe acostament, adica pe marginea, aceasta de multe ori nefiind pavata, a drumului.
Codul Rutier se schimba din nou! Mergi direct la închisoare daca faci asta!
Codul Rutier se schimba din nou! Senatorul Robert Cazanciuc a inregistrat, joi, 26 septembrie 2019, de Ziua europeană fără decedați în accidente rutiere, o propunere de completare a Codului Penal, în sensul interzicerii suspendării executării pedepsei pentru ucidere din culpă în condițiile săvârșirii infracțiunii ca urmare a conducerii unui vehicul sub influența alcoolului, a altor substanțe psihoactive ori fără permis de conducere.
Cele mai importante schimbări legislative de anul acesta in Codul Rutier!
Codul Rutier s-a schimbat semnificativ în 2019, acesta primind multe modificari. Ultima modificare care au fost adusa Codului Rutier este in luna august (regăsit în Ordonanța nr. 11/2019) s-a aplicat începând cu data de 12 octombrie 2019 si este interzicerea telefonului mobil in mana atunci cand conduci, fiind si cea mai controversata.
Codul Rutier - noi facilitati
Codul Rutier - noi facilitati
Noul cod rutier - circulatia autovehiculelor pe timp de iarna
Circulatia autovehiculelor fara anvelope de iarna va fi interzisa ...
Modificari Cod Rutier: Soferii nu vor mai putea plăti amenzile rutiere direct la politist!
Măsura plății amenzilor direct la polițist a fost eliminată din legislația rutieră în anul 2018, apoi, posibilitatea de a plăti amenda direct la politist a fost propusă cu mai puțin de o lună în urmă, din nou, dar deputații au eliminat-o recent dintr-un proiect legislativ ce a primit votul decisiv al acestora.

Măsura schimbării modului în care se vor putea plăti amenzile de circulație se regăsea în Propunerea legislativă pentru modificarea art. 109 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, document ce a primit marți votul decisiv favorabil al Camerei Deputaților.
Modificare la Codul rutier
Modificare la Codul rutier
Scaunele auto pentru copii sunt obligatorii potrivit codului rutier
Scaunele auto pentru copii sunt obligatorii potrivit codului rutier
Noul cod rutier a impus noua lege pentru scaune auto Recaro
Noul cod rutier a impus noua lege pentru scaune auto Recaro
Codul rutier actualizat in 2016
Codul rutier actualizat in 2016
Codul Rutier in Europa
Codul Rutier in Europa
S-a modificat codul rutier - amenzi dure daca nu folosesti scaune auto pentru copii
S-a modificat codul rutier - amenzi dure daca nu folosesti scaune auto pentru copii
Masuri de prim ajutor! - Codul rutier
Masuri de prim ajutor! - Codul rutier
Ce patesc soferii beti in alte tari
Recent, tragica moarte a unei tinere lovita pe trecerea de pietoni de o masina condusa de un sofer beat a revoltat inca o data opinia publica si a pus sub semnul intrebarii Codul Rutier, legile din Romania, dar si tergiversarea proceselor unor soferi inconstienti (la propriu si/sau figurat) ce au curmat vietile ale unor numerosi oameni nevinovati. Iata motivul pentru care m-am hotarat sa trec in revista ce sanctiuni sau penalitati sunt aplicate in alte tari soferilor ce conduc sub influenta alcoolului.
Amenzile şi cum gândesc românii « România Blog
Pe scurt: Ministerul Afacerilor Interne doreşte modificarea Codului rutier cu înăsprirea sancţiunilor acordate. Unii cetăţeni sunt de acord, alţii nu. ...
Limita de viteza ar putea creste in localitati
In prezent limita de viteza pentru soferii din categoria B este 50 km/h in localitati. Din categoria B fac parte autovehiculele cu masa maxima de 3,5 tone si maxim 8 locuri. In continuare este prezentata propunerea de modificare a codului rutier trimisa spre Guvern, care avantajeaza posesorii de permise auto din aceasta categorie:
E riscant sa circuli cu anvelope de iarna pe timp de vara_
Legea din România obligă șoferii să își echipeze autoturismul cu anvelope de iarna ori de câte ori circulă pe o șosea acoperită cu polei sau zăpadă. Din păcate însă, codul rutier nu obligă șoferii să aibă automobilul dotat cu anvelope de vară atunci când circulă pe un carosabil uscat.

Ce vrem să scoatem în evidență este faptul că folosirea cauciucurilor de vară pe timp iernii este aproape la fel de periculoasă precum folosirea anvelopelor de vară pe parcursul anotimpului rece. Riscurile la care se expun șoferii care obișnuiesc să facă acest lucru, motivele, dar și consecințele acestui obicei, le veți găsi listate în articolul de mai jos.

#1 De ce e periculos?

Principalul motiv pentru care o parte dintre șoferi folosesc anvelope de iarna în lunile de vară este reprezentat de factorul financiar. Din cauza lipsei de informare, aceștia consideră că un set de anvelope de iarna este suficient de rezistent încât să-l utilizeze ani la rând fără se uzeze, fapt pentru care nu își mai cumpără anvelope de vara.

Un alt motiv este reprezentat de faptul că pneurile de iarna se montează prin octombrie – noiembrie și se dau jos prin aprilie. Pe scurt, anvelopele de iarna stau montate chiar și 6 luni, așa că din comoditate, o parte dintre șoferi le utilizează pe tot parcursul anului.

#2 Care sunt riscurile?

Riscul comiterii unui accident auto este mult mai ridicat, deoarece, din cauza utilizării îndelungate, rizurile se tocesc, iar pneurile nu mai pot opri mașina în condiții de siguranță, indiferent dacă pe carosabil este zăpadă sau nu. În cazul în care un șofer ajunge în această situație, tot ce îi rămâne de făcut este să schimbe cauciucurile cu unele noi.

De asemenea, trebuie adăugat faptul că anvelopele de iarna oferă un randament optim la o temperatură de -7 grade celsius. În cazul în care temperatura depășește 30 de grade celsius, atunci distanța de frânare poate crește și cu 2,5 metri, față de un cauciuc de vară. Aceste fenomen se întâmplă deoarece compusul chimic din care este făcut un cauciuc de iarna este diferit față de celelalte.

#3 Consecințe

Utilizarea unui singur set de anvelope de iarna pe tot parcursul anului reprezintă de fapt o iluzie că economisim niște bani. Adevărul este că dacă îți dorești să economisești, cel mai bine este să investești în două seturi de anvelope, un set de vară și unul de iarna, pe care să le folosești pe rând.

Alegerea anvelopelor potrivite și utilizarea lor în funcție de anotimp ține de responsabilitatea ta ca șofer, deoarece trebuie să te gândești că o distanță de frânare mică poate face diferența între viață și moarte.
Chestionare auto - cinci pasi catre obtinerea permisului auto
Rezolvati cat mai multe chestionare auto! Veti vedea ca nu e in zadar! Ganditi-va de cate ori repetati in minte un numar de telefon atunci cand vi-l dicteaza cineva si nu aveti la indemana un creion si o foaie de hartie sa notati? Dar cand trebuie sa invatati pentru un examen? De cate ori reluati materialul pentru a va asigura ca stiti sa reproduceti macar ideile principale, pe care apoi sa le dezvoltati in stilul propriu? La fel trebuie sa se intample si atunci cand ne pregatim pentru examenul teoretic de obtinere a permisului auto. Este vorba de un examen ca toate celelalte, cu mentiunea ca in acest caz avem de-a face cu informatii exacte, pe care nu le putem interpreta.

Chestionare auto - pasi care sa ne ghideze catre succes
1. Citirea codului rutier si sublinierea pasajelor care ne pun in dificultate. Fiecare dintre noi are deja cateva informatii despre condus atunci cand incepe scoala de soferi, informatii venite din diverse surse, inclusiv din experienta ca pasager. Este important ca informatiile pe care le avem sa fie trecute prin filtrul manualului, pentru confirmarea sau infirmarea lor. La fel de important este sublinierea acelor informatii pe care nu le aveam, pentru a putea sa le gasim mai usor atunci cand citim codul rutier pentru a doua oara.
2. Completarea cat mai multor chestionare auto online disponibile pe http://chestauto.ro/, pentru categoria de permis dorita (a,b,c,d sau e). Dupa citirea codului rutier este indicat sa verificam ce am retinut si ce am omis, iar metoda ideala de verificare este completarea acestor chestionare auto si verificarea raspunsurilor.
3. Dupa prima completare a chestionarelor auto, recomandam recitirea codului rutier, cu focus pe subiectele din chestionarele drpciv la care s-a raspuns gresit.
4. Completarea chestionarelor auto inca o data, inclusiv a celor la care s-a raspuns corect de la prima incercare. Chiar daca poate parea inutil, este posibil ca din cauza multitudinii de intrebari si a capcanelor din anumite intrebari, sa devenim confuzi si sa incurcam raspunsurile. Pentru a simplifica putin lucrurile, se pot completa in functie de categoria sau categoriile care ne-au pus probleme in prima faza (indicatoare, prioritate, depasire, conducere preventiva, etc). De aceea, repetitia tuturor chestionarelor online, ne va inaltura orice urma de indoiala. Daca rezultatele sunt bune si reusim sa obtinem un scor de peste 24 din 26, atunci suntem pe drumul cel bun si avem siguranta ca vom obtine un scor bun si la examenul teoretic de la politie.
5. Adresarea constanta de intrebari intructorului auto, in timpul orelor de conducere. Este recomandat sa verificam anumite informatii si reguli impreuna cu instructorul, chiar in timpul orelor de conducere. Instructorul are experienta si disponibilitatea sa ne asiste in invatarea regulilor de circulatie si in timpul orelor de practica.
Alte sfaturi in urmatoarele articole. Pana atunci, intrati pe http://chestauto.ro/ !
Chestauto.ro, nr. 1 in chestionare auto online!
Conceptul http://chestauto.ro/ se invarte in jurul acestor chestionare auto DRPCIV. Aparute odata cu schimbarea stilului de examen teoretic de la varianta clasica pe hartie, la varianta pe calculator ce este mult mai eficienta atat pentru cei examinati cat si pentru examinatori, conform unor sondaje de opinie efectuate in 2013, aceste teste cresc rata de promovabilitate cu peste 70 %.
In acest scop, site-ul doreste sa puna la dispozitia viitorilor soferi o sursa sigura de autotestare ce este garantat identica cu testele oficiale, diferind doar ordinea intrebarilor. Astfel, dand o mare atentie calitatii testelor puse la dispozitia soferilor, administratorii site-ului urmaresc sa se promoveze prin eficienta, astfel incat rata de succes a celor care promoveaza examenul teoretic in urma pregatirii cu chestionare auto sa vorbeasca de la sine.
Avantajul principal al acestor teste este acela ca ele sunt verificate si reactualizate periodic in conformitate cu schimbarile aduse variantelor oficiale astfel incat sa nu apara intrebari cu raspunsuri gresite care sa induca in eroare viitorii soferi. Astfel de situatii au fost inregistrate de catre alte site-uri timpurii de acest gen, motiv pentru care site-ul nostru face eforturi sustinute pentru a evita orice posibilitate de a se confrunta cu asemenea erori.
Chestionarele auto de pe site sunt prezentate in format identic cu cel folosit chiar in timpul examenelor astfel incat vizitatorii isi pot testa nu doar pregatirea teoretica ci si rezistenta la stres si modul in care se comporta sub presiune. Cu ajutorul acestor simulari, viitorii soferi se pot obisnui sa reziste presiunii intrebarilor contra timp si sa isi mentina calmul pentru a-si mari sansele de reusita.
Pe langa sectiunea de chestionare auto pentru toate categoriile de permise, site-ul nostru pune la dispozitia viitorilor soferi informatie completa ce poate fi folosita pentru studierea aprofundata a legislatiei in vigoare si a Codului Rutier inainte de sustinerea examenului teoretic pentru carnetul de conducere.
Combinand testele practice cu informatia teoretica bogata si mereu reactualizata in conformitate cu schimbarile aduse legislatiei si Codului Rutier in vigoare, http://chestauto.ro/ reuseste sa se mentina una dintre cele mai bogate surse de informatie de pe internet, sursa dedicata viitorilor soferi, dar extrem de folositoare si soferilor cu experienta care doresc sa isi reimprospateze cunostintele in vederea unei participari cat mai corecte la trafic.
Chestionare auto – este important sau nu sa fie DRPCIV?
Rezolvarea multor chestionare auto este fara doar si poate unul dintre cele mai importante puncte cand vine vorba de promovarea examenului de la scoala de soferi. Varietatea de chestionare auto este foarte mare si cu o simpla cautare pe internet vei gasi sute, sau chiar mii de variante ce te asteapta. Din pacate, nu intotdeauna chestionarele auto gasite pe net sunt cele mai bune pentru tine. Pentru a te asigura ca le rezolvi doar pe cele de buna calitate, care nu contin greseli si care iti asigura o sansa buna de a promova, trebuie sa rezolvi doar chestionarele auto aprobate de DRPCIV.
Ce sunt aceste chestionare auto DRPCIV?
Chestionarele DRPCIV sunt chestionarele aprobate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a vehiculelor si sunt cele mai bune din urmatoarele motive:
Se vor da cu siguranta la examen
Rezolvand chestionare auto aprobate DRPCIV, vei avea siguranta ca nu rezolvi degeaba anumite intrebari si ca cele la care raspunzi au sanse reale de a pica si la examenul real.
Nu au greseli
Multe chestionare online detin anumite greseli. De foarte multe ori, aceste greseli te induc in eroare fapt care poate duce la nepromovarea examenului auto. Daca rezolvi chestionare auto aprobate DRPCIV, poti elimina nesansa de a rezolva un chestionar cu greseli si iti poti imbunatati considerabil sansa de promovare.
Acopera toata legislatia
Este foarte bine sa citesti legislatia, cap-coada. Daca nu reusesti sa faci acest lucru insa, chestionarele DRPCIV te pot scoate din incurcatura, deoarece acopera absolut tot codul rutier si daca rezolvi suficient de multe, poti avea siguranta ca ai raspunsul corect la majoritatea intrebarilor care se pot da la examen.

Simuleaza examenul
In general, chestionarele DRPCIV rezolvate online simuleaza aproape perfect examenul real. In felul acesta, te vei obisnui cu atmosfera, vei putea sa iti cronometrezi timpul in care rezolvi intrebarile si ai sansa de a elimina cat de cat eventualele emotii.
Te ajuta si la examenul de traseu
Chiar daca sunt dedicate examenului teoretic, chestionarele DRPCIV te ajuta foarte mult si pentru examenul de traseu, deoarece te vor pune in diverse situatii pe care le poti intalni la examen. In momentul in care te apuci de scoala de soferi, asigura-te ca ai rezolvat deja cateva chestionare si ai idee despre modul in care trebuie sa conduci si despre regulile de circulatie.
Asadar, in momentul in care te hotarasti sa dai examenul pentru scoala de soferi, intra pe http://chestauto.ro/ si rezolva cat mai multe chestionare auto!
Patut copii - 11 Idei salvatoarea pentru parinti de gemeni
Gemenii sunt o dubla provocare, insa nu si neaparat o dubla cheltuiala. Spre exemplu anumite obiecte le poti folosi la amandoi, insa iti trebuie un patut copii pentru gemeni.

A fi mamica este o experienta minunata, insa in postura de mama cu gemeni trebuie sa ai totul pregatit din timp pentru a nu fi depasita de situatie.

Cu siguranta, experienta de a avea gemeni este unica si o adevarata aventura. Cu toate acestea, multi dintre proaspetii parinti de gemeni s-ar putea simti coplesiti de situatie, un sentiment perfect normal, de altfel, insa, cu cateva sfaturi simple, noua viata de familie poate deveni chiar floare la ureche .

Trebuie sa ai aceste produse, din timp:

– O rezerva suficienta de scutece, servetele umede pentru bebelusi, crema antiiritatie din cauza scutecului si produse de igiena destinate bebelusilor. La inceput, nou-nascutii si sugarii vor fi schimbati de 7-8 ori pe zi si este bine sa va aprovizionati din timp.

– Cateva suzete special adaptate pentru nou-nascuti.

– Biberoane si sterilizator, preferabil cu capacitate mare. Alaptatul este de preferat intotdeauna, dar, in cazul in care acesta nu este posibil, este bine sa fiti pregatiti.

– Doua scoici pentru transportul cu masina, de la spital catre casa. Este interzis prin legile codului rutier transportul copiilor cu alte mijloace in afara celor adaptate pentru varsta.

– Chiar daca, la inceput, poate fi suficient un singur patut, pe parcurs este preferabil ca fiecare bebelus sa aiba un patut copii al sau. Pentru fiecare patut, este bine sa aveti macar trei schimburi de lenjerie. Daca exista doua paturi, este bine sa fie in aceeasi camera.

– Cadita pentru baie si prosoape.

Odata ajunsi acasa, bebelusii vor fi dusi in noua lor camera unde temperatura nu trebuie sa depaseasca 25-26 grade Celsius si unde este bine sa mentineti un nivel optim al umiditatii. Camera este bine sa fie luminoasa si linistita. A se evita acoperirea geamurilor pentru a nu strica ochii copiilor sau alte credinte populare. Cu cat sunt expusi mai mult la ciclul natural al luminii, cu atat ritmul lor circadian se va regla mai repede .

Este de o deosebita importanta ca gemenii sa fie adaptati unui program sincronizat in asa fel incat timpul pentru masa, somn, baie, joaca sa fie simultan. In literatura de specialitate se spune ca, atat timp cat gemenii au un program, parintii au si ei o viata a lor.

Atunci cand vine timpul mesei, este bine de stiut, pentru mamele care alapteaza, ca este posibila atasarea unui copil la fiecare san – alaptatul simultan. Daca fluxul de lapte nu este egal intre sani, mama se poate mulge; astfel, unul dintre copii este pus la san, iar cel de-al doilea alimentat la biberon. Cu ajutorul unor rulouri sau chiar in scoica de masina, bebelusii se pot pozitiona, astfel incat sa fie alimentati simultan la biberon daca alaptatul nu este posibil si nu exista ajutor pentru orele de masa.

In cazul baitei, bebelusii se vor spala pe rand sau cate unul pe seara, daca nu exista ajutor sau doua cadite pentru baita in acelasi timp.

Somnul este o parte deosebit de importanta in viata unui bebelus. Programul de somn este vital pentru o buna dezvoltare a acestora. Uneori le poate fi de folos daca dorm impreuna in acelasi pat sau daca au posibilitatea de a se vedea dintr-un patut copii in altul. Este bine sa existe o rutina legata de somn, de cele mai multe ori fiind vorba despre baita si masajul de seara care pregatesc bebelusul pentru somnul de noapte. Nu este bine ca micutii sa fie invatati cu leganatul sau cu o masa de lapte pentru a putea adormi. Pericolul este acela de a deprinde comportamente condionate atat fata de masa, cat si de somn.

Asa cum spuneam la inceput, o viata noua alaturi de gemeni este o adevarata aventura, uneori obositoare sau infricosatoare. Fiecare bebelus este unic in felul sau, iar parintii trebuie sa se muleze pe personalitatea fiecaruia. Intreaga experienta este una de invatare pentru ambele parti, rabdarea este esentiala si dragostea este obligatorie.

Intra pe www.magazinepentrucopii.ro si alege un patut copii pentru gemeni, lung sau scurt!