link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Rata de piratare a lui Vista este cu 50% mai scăzută decât cea a lui Windows XP
de john la: 04/12/2007 18:07:36
taguri: Tehnologie 

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Rata de piratare a lui Vista este cu 50% mai scăzută decât cea a lui Windows XP"

Windows XP, Windows VISTA sau Windows 7
Sondaj de opinie: Care dintre urmatoarele sisteme de operare credeti ca este mai bun ? Windows XP, Windows VISTA sau Windows 7 ?
Address Bar de Windows Vista (Breadcrumbs) in Windows XP
http://eiliky.wordpress.com/2007/11/30/vista-breadcrumbs-pentru-windows-xp/
Notebook-urile cu Windows Vista sau Windows XP - probleme tehnice si de licenta
Erorile apar atunci cand noi incercam sa-i dam software care nu a fost dezvoltat sa mearga pe sisteme de operare serioase. Asta e descurajant. Probabil, la cat de mediatizat este, in curand vom avea o gama mai larga de software. Mai e si chestia ca multi ignora mesajul "Works for VISTA" sau "Supports Vista" pe majoritatea notebook-urilor si imediat inclina spre "good old XP". Cineva spunea, ramai in urma, daca vrei sa devii un dinozaur. Windows Vista isi merita toti banii, perfect pentru un calculator care e-n pas cu progresul IT... de ce?
Windows XP SP3 este de doua ori mai rapid decat Windows Vista SP1
Windows XP SP3 este de doua ori mai rapid decat Windows Vista SP1
Vulnerabilitate quicktime + windows xp/vista
Vulnerabilitate quicktime + windows xp/vista
Cum rezolvam problema cu diacriticele din Windows Vista?
Stim ca exista o incompatibilitate in ceea ce priveste afisarea diacriticelor intre sistemele de operare Windows XP si Windows Vista.
Aplica pentru un împrumut de la 3% rată
O zi buna,

Tot ceea ce are nevoie de împrumut sunt, pe termen lung sau pe termen scurt împrumuturi, personale sau ipotecare, suntem gata să discute cu tine despre modul în care putem satisface nevoile dumneavoastra, și cum puteți obține acest împrumut pe transferul line și accesul la cont on-line ne-a lăsat a vă ajuta să aranjați finanțare și obține, de asemenea un împrumut foarte legitim la 3% pe an și 0,5% monthly.we sunt singura carcasa financiar înregistrat și recunoscut faptul că dă afară împrumut pentru fiecare persoană serioasă la rate ale dobânzii scăzute {4% anual și 0,5% lunar} și acordați împrumut foarte legitim, care se va potrivi nevoilor dumneavoastră, dacă sunteți interesat să completați o cerere on-line la: kamaohmike@gmail.com

INFORMAȚII debitori

Numele dumneavoastră ................................
Tara ta................................
Adresa ta ..............................
Ocupația ta ..........................
Starea curentă la locul de muncă .........
Numar de telefon..............................
Venit lunar...............................
Împrumut Durata ........................
Sumă împrumutată.........................
Cum ați auzit despre noi?..............
Mulțumesc
Reparatii Calculatoare
Reparatii calculatoare,laptopuri,instalare windows XP/Vista/7(Seven), devirusare,antivirus,programe,drivere,recuperare date, resetare parole windows/bios,configurare router,conexiuni rds,wireless,sertizare UTP,reparatii placi de baza/monitoare LCD/amplificatoare de putere,schimbare componente(surse,placi video,memorii,procesoare).Detalii:http://www.reparatii-calculatoare.trei.ro pyanystul@uv.ro sau 0726.054.690 / 0745.666.745
Deadline-ul pentru downgrade la Windows XP prelungit iar
Cei de la Microsoft au inteles se pare, in cele din urma, ca lumea doreste in continuare sa foloseasca sistemul de operare Windows XP, care conform majoritatii oamenilor este mult mai bun decat Vista, si desi au anuntat in nenumarate randuri pana acum ca vor intrerupe licentierea acestuia, au marit inca o data termenul limita pana la care se poate face downgrade ( cumpararerea unei licente de Vista dar folosirea lui XP – in anumite cazuri).
Sistemul de învăţământ pute
ste ştiut de toată lumea că sistemul de învăţământ pute, lumea copiază şi se chiuleşte în masă. Până şi ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, e conştientă de această problemă.

Tezele cu subiect unic, ca sisteme de evaluare naţională, nu ar fi atât de rele dacă elevii nu ar fi lăsaţi să copieze. Copiatul acesta produce numai nenorociri. În primul rând îl face necinstit. Îl face să fie hoţ pe elev, ceea ce nu este menirea şcolii. Pe de altă parte, strică ierarhia şcolară şi în felul acesta cel care este slab la clasă ia notă mare, iar cel care învaţă ajunge să aibă note mai mici.

Acum, hai s-o dăm pe faţă şi să nu mai punem botul la tâmpenii. Elevii şi studenţii sunt lăsaţi să copieze pentru că autoritatea profesorilor a scăzut. Îi doare pe ei la bască dacă ăla care învaţă de-i sar capacele ajunge ceva în viaţă sau nu. Adevărat? Pe vremea lu’ bunicul era ordine şi disciplină. Acum elevii îşi bat profesorii, între şedinţele de învăţat în grup.

Dar cred că în acest an şcolar va trebui să schimbăm curricula (n.r.-programa şcolară), să o construim pe formarea de competenţe, şi nu pe însumarea de cunoştinţe şi informaţii.

Până acum ce-aţi făcut? Accentul pe practică când începe să se pună? Degeaba vine o zambilică şi turuie formule la chimie dacă nu explodează ceva în laborator. Lumea e ignorantă, facultăţile sunt fabrici de diplome.
ATI Catalyst 9.1 Driver Download
AMD a lansat o nouă versiune a driverilor ATI Catalyst 9.1 pentru sistemele de operare Windows XP, Windows Vista şi Linux, versiune ce aduce suport full pentru OpenGL 3.0. Pe lângă obişnuitele rezolvări ale unor probleme minore de compatibilitate, creşteri de performanţă infime în diverse aplicaţii, ATI Catalyst 9.1 face fericiţi utilizatorii de Linux prin oferirea suportului pentru Hybrid CrossFireX şi de asemenea posibilitatea setării separate a monitoarelor prin MultiView în cazul când se folosesc ieşiri video de pe placa grafică separate.
AutoMz Ultimate Tweaker 4.5
It is a powerful automatic system tweaker, for Windows Xp & Vista. It contains more tweaks than Mz Ultimate Tweaker and it applies the best values for over 60 powerful tweaks!
Ce antivirus sa folosesc ?
Multi si-au pus intrebarea asta: “Ce antivirus sa folosesc ?”. Am sa va fac o recomandare, bazata pe mai multe teste, in special teste personale …Va recomand sa folositi Comodo Internet Security. De ce ? In primul rand, pentru ca este FREE, iar dintre cele FREE testate pana la aceasta ora, acesta cred ca este cel mai bun. Pe urma, ruleaza atat pe Windows XP cat si pe Windows VISTA sau Windows 7. Personal folosesc acesta solutie de securitate, pe Windows 7 ULTIMATE.
Xp sau Seven !?
De 5 ani am folosit doar windows XP şi nu am avut ce-i reproşa. Am încercat şi Vista dar ma dezamăgit profund.De ceva vreme a apărut windows 7 care e înălţat de foarte mulţi.Am întrebat şi pe twitter şi vă întreb şi aici: [...]
Vikingii importau oţel din Afghanistan pentru a-şi fabrica săbiile
Reprezentantul unei celebre colecţii de arme vechi conservate într-un muzeu cunoscut mondial, a procedat la evaluarea autenticităţii săbiilor atribuite vikingilor toate identificate cu numele Ulfberth. Unele dintre ele se disting de altele printr-o rezistenţă mai scăzută. Un arheo-metalurgist, care a fost chemat pentru a întreprinde un studiu privind adevărata origine a oţelului care intr...
Iată de ce economia neagră răpune statul
Întotdeauna refugiul politicienilor care n-au ştiut cu ce să-şi finanţeze promisiunile a fost “albirea economiei negre”. În realitate, combaterea economiei subterane este cea sarcina cea mai dificilă chiar şi pentru o administraţie competentă. Pentru una incompetentă, e imposibilă.

Prima provocare este înţelegerea exactă a fenomenului, cu toate cauzele şi efectele lui. Urmează măsurarea exactă, cu stabilirea a ce se poate face şi ce nu se poate face. Niciuna dintre etape nu a fost parcursă, aşa că România nu a trecut încă de linia de start.

Un exemplu este declaraţia şefului SRI, George Maior, care de la înălţimea şi adăpostul activităţii secrete sfidează aritmetica. Economia subterană ar fi scăzut din 2009 până acum de la 35% la 25-28% din PIB. Dacă era adevărat, încasările la bugetul de stat ar fi trebuit să crească cu o treime din diferenţă. Adică, în loc să vedem încasări de 31% din PIB ar fi trebuit să avem acum 33-34%. Cifra a crescut doar după virgulă şi mai încet decât impunea mărirea TVA. Asta înseamnă că ponderea economiei subterane în PIB, oricât ar fi fost ea în 2009, nu a scăzut ci a crescut. [...]
Instalez Windows la domiciliu in Bucuresti 0760950313
Apeleaza la PROFESIONISTI - Tehnicieni certificati Microsoft - 0760950313 !
Instalare Windows la domiciliu in Bucuresti, Devirusare ,
Service si Reparatii Computere, Laptop-uri si Componente.
Instalam Windows 7, Windows XP si Windows Vista, pe 32 si 64 Bits.
Soft-uri utilitare si Drivere GRATUIT !
Service Autorizat in Bucuresti si Ilfov,
Preturi fara concurenta - Garantie reala 12 luni , Factura !
Contact : 0760950313 sau http://instalare-windows.blogspot.com
Mai este investitia in aur cea mai sigura investitie?
Preţul aurului a scăzut cu aproape 20 la sută în ultimele două săptămâni şi în opinia unor analişti preţurile ar putea scădea în continuare, pe fondul incertitudinilor la nivel mondial, forţând mulţi investitori să se întrebe dacă de aur este inca un refugiu sigur in fata incertitudinii globale.
Declinul pretului aurului este pus pe seama anxietati cu privire la perspectivele intrarii intr-o recesiune la nivel mondial, ca urmare a crizei datoriilor zonei euro, datorita vanzarilor de către fondurile speculative care să acopere deficitele lor şi alte temerile legate de o încetinire iminenta a cresterii economice în China. Aceleasi temeri şi ingrijorari au condus, de asemenea la scaderea preţurilor altor metale preţioase, in frunte cu argintul care a scazut cu 60 la suta.
O redresare a dolarului pune de asemenea, presiune pe pretul aurului, în timp ce creşterea recenta a marjei de către CME Futures de la Chicago pentru contractele pe aur, argint si cupru au forţat speculatorii la reducerea poziţiilor lor, fapt care a condus la cresterea presiunii la vânzare.
În 2008, preţurile spot aur au crescut fulgerator după falimentul Lehman Brothers “, dar dupa aceea in Octombrie au scazut cu mai mult de 25 la sută în termen de două săptămâni, ca urmare a abandonarii de catre speculatori a activele riscante si mutarea lor înapoi la siguranţa relativă a dolarului. O serie de analisti spun ca actuala criza datoriilor din zona euro este foarte similar cu criza din 2008 Lehman.
Cu toate acestea, ar putea fi prea devreme pentru a ne gandi ca investitia in aur nu este o investitie “sigura” , deoarece în cazul în care dolarul nu poate fi inca considerat ca o investitie sigura avand in vedere ca Fed a tipărit zeci de miliarde de dolari pe care le-a folosit pentru a cumpăra bonuri de trezorerie emise de SUA. În cazul în care europenii decid să se extindă şi sa multiplice EFSF, sau permit Fondului să se împrumute de la BCE pentru a achiziţiona obligaţiuni din zona euro, aceeaşi teorie s-ar putea aplica, de asemenea si la moneda europeana.
Cheia pentru direcţia viitoare a pretului aurului se bazează pe doi factori importanţi. Primul factor este direcţia in care vor evolua de ratele dobânzilor şi a inflaţiei. Nu există nici o îndoială că Fed, BCE şi alte bănci centrale importante, cred că au sub control inflaţia ceea ce le determina să menţină o politica monetară relaxată, fapt atestat de care va menţine dobanzile la un nivel excepţional de scăzute pentru încă cel puţin 2 ani.
Nu există nici o îndoială că Fed, BoE, Japonia şi foarte curând BCE vor tipări mai mulţi bani pentru a achiziţionarea de obligaţiuni guvernamentale şi mentinerea ratelor de dobanda pe termen lung scazute într-o încercare zadarnică de a convinge băncile să înceapă creditarea din nou. Cu alte cuvinte, costul banilor este ieftin si foarte probabil va deveni chiar si mai ieftin in timp ce toate soluţiile pentru rezolvarea crizei datoriilor implică tiparirea de mai mulţi bani, indiferent dacă acest lucru este în Statele Unite, Europa, Marea Britanie sau Japonia.
Al doilea factor important care trebuie luat în considerare este acela dacă boom-ul cresterii economice a Chinei a incetinit sau China va continua să înregistreze o creştere ridicată a economiei şi investiţii mari în infrastructură şi în domeniul imobiliar. De fapt, aurul şi alte metale au fost crescut datoritacredinţei că China şi alte tari din Orientul Îndepărtat vor continua să înregistreze rate înalte de creştere a economiei. În cazul în care noile cifre economice din China indica o crestere economica puternica, atunci scăderea actuală a preţului de aur poate fi văzută doar ca o corecţie şi o ocazie minunata de a investi din nou în aur. Dar, în cazul în care ştirile din China continuă să dezamăgească, atunci investitorii ar trebui sa pregateasca pentru o corecţie mult mai profundă a aurului şi altor metale si ca lumea se pregăteşte pentru mai multe luni de incertitudine si mai mult chiar de lichidarea pozitiilor speculative din portofoliu.
se sparie gândul!
De mulţi ani circulă pe net sau prin ziare (atât câte au mai rămas), atât de savuroasele “perle” ale elevilor care dau bac-ul. Indiferent de cum sunt botezate, dacă sunt adevărate şi nu inventate de nişte ghiduşi cu veleităţi de copywriteri, nu reflectă, în niciun caz, „nivelul scăzut al învăţământului românesc”, ci prostia în stare pură a unora care ajung, printr-o minune stimulată de dezinteresul profesorilor, până într-a 12-a.
Promotie, Reducere pentru Blu-ray Player Samsung BD-F5100 | Blogul lui Costel
Capacitate:1 TBInterfata:USB 3.0Porturi:1 X USB 3.0Sisteme de operare:Microsoft Windows 8
Microsoft Windows 7
Microsoft Windows Vista
Microsoft Windows XP SP3Format:2.5"Dimensiuni (W x D x H mm):81 x 14.5 x 123.4Greutate (Kg):0.224Inch:2.5
Oferta, Promotie, Reducere pentru HDD extern Toshiba Stor.E Basics, 500GB, 2.5″, USB 3.0 | Blogul lui Costel
Cateva detalii despre acest HDD extern:

Capacitate:500 GBInterfata:USB 3.0Altele:5 Gb/sec in USB 3.0Porturi:1 X USB 3.0Sisteme de operare:Microsoft Windows XP
Microsoft Windows Vista
Microsoft Windows 8
Microsoft Windows 7Format:2.5"Dimensiuni (W x D x H mm):79 x 118.9 x 13.5Greutate (Kg):0.150Inch:2.5

Ce ziceti de el?
Oferta, Promotie, Reducere pentru HDD extern Toshiba Stor.E Basics, 1TB, 2.5", USB 3.0 | Blogul lui Costel
Modelul acesta este compatibil cu Sistemele de operare:
Microsoft Windows XP
Microsoft Windows Vista
Microsoft Windows 7
Microsoft Windows 8
Oferta, Promotie, Reducere pentru HDD extern Toshiba Stor.E Canvio, 3TB, 3.5", USB 3.0 | Blogul lui Costel
Format: 3.5″
Sisteme de operare compatibile:
Microsoft Windows XP
Microsoft Windows Vista
Microsoft Windows 7
Capacitate:3 TB
Interfata:USB 3.0
Consultanta Import China
Preturile locuintelor din marile orașe din China au crescut într-un ritm mai lent in luna martie, cu mai puține orașe de raportare luna - la - luna creșteri de preț , Biroul Național de Statistică a anunțat vineri .

De un bazin statistică de 70 de orașe mari din China , 56 de orașe au văzut câștigurile lună - la - lună în noi prețurilor acasă în luna martie, in scadere de la 57 în luna februarie , datele BNS au aratat .

Pentru casele existente , prețurile au crescut în 42 de orașe de luna martie , in scadere de la 46 în luna anterioară , datele au aratat .

Pe baza de luna - la - luna , case noi în patru orașe au văzut prețurile de declin martie în timp ce 14 de orașe au înregistrat scăderi ale prețurilor de origine existente , datele au aratat .

La an la an , prețurile de case noi au crescut în 69 de orașe în ultima lună , deși 68 dintre ei au văzut ratele de creștere de moderare , a declarat Liu Jianwei , un statistician principal la BNS .

În 58 de orașe , ratele de creștere , de asemenea, a scăzut în prețurile de case existente în luna martie, a spus Liu .

Creșteri de preț în mai puține orașe și un moderare creștere de preț au apărut pe fondul vânzare de proprietate lente și o încetinire economică în primul trimestru al anului 2014 .

Datele BNS au aratat 201,110,000 de metri patrati de proprietate au fost vândute în primul trimestru , în scădere cu 3,8 la sută pe an de an . Piața sagging , de asemenea, a condus la un diapozitiv în creșterea economică , ceea ce a incetinit la 7,4 la sută în primul trimestru , în scădere de la 7,7 la sută în ultimul trimestru al anului 2013 .
De ce trebuie să cumpărați / dețineți aur și argint în zilele noastre
De-a lungul timpului, aurul și argintul s-au dovedit a fi cea mai bună formă de bani (monedă de schimb). Pe perioade de criză aceste metale au protejat puterea de cumpărare și au permis oamenilor să transfere și să dețină bogăție pe termen lung.

Astăzi, există totuși motive suplimentare pentru a deține aur și argint. Epoca îndatorării ne-a permis să cheltuim liber, însă la un moment dat va veni și factura pentru plată.

Mulți oameni presupun în mod eronat că nu exsită motive pentru a deține aur și argint în zilele noastre – având în vedere cât de puternică este piața de capital, pentru că aurul și argintul s-au devalorizat, sau din orice alte motive frecvente auzite în mass-media. De fapt, motivațiile actuale de a deține aur și argint sunt foarte puternice.

1. Ratele dobânzilor reale negative

Ratele dobânzilor în țările dezvoltate sunt aproape de zero, cu rate ale inflației considerabil mai mari. Deoarece există un cost de stocare asociat cu deținerea de aur și de argint, un punct de vedere general este acela că, cu cât mai mare randamentul titlurilor de stat "fără risc", cu atât mai puțin atractive vor deveni metalele prețioase. Astăzi, investitorii practic nu sacrifică niciun randament prin deținerea de metale prețioase. Costul de oportunitate este foarte favorabil.

2. Tipărirea și stimularea banilor

Astăzi, multe națiuni își cresc baza monetară într-un ritm din ce în ce mai rapid, prin intermediul programelor de stimulare, ca o modalitate de a stimula consumul și comerțul internațional, prin eforturi de bailout (salvare), ca și prin menținerea unui nivel ridicat al cheltuielilor guvernamentale. În ultimii 70 de ani nivelul datoriei publice la nivel mondial a crescut enorm. Numai în Statele Unite masa monetară a crescut de patru ori în 10 ani. China, Japonia și BCE îi urmează exemplul. De ce acest fapt reprezintă o problemă, dar este totuși benefică pentru aur? Pentru că în cele din urmă, acest lucru va conduce la o criză valutară, inflație, și pierderea încrederii în monedele discreționare.

3. Achiziții Banca Centrală

Băncile centrale au fost vânzători neți de aur până în 2009, dar această tendință s-a schimbat acum, pentru prima dată, din anii ‘70. Aceasta este o tendință pe termen lung, care nu poate fi schimbată repede. Cumpărarea de aur a devenit extrem de evidentă pe piețele emergente ca Rusia, China, India, cu China ieșind în evidență ca cel mai bun exemplu. China își raportează achizițiile doar odată la 5 ani – data următoare fiind în 2014. Cu toții știm că au acumulat un mare număr de lingouri de aur, iar atunci când vor publica cifrele, anul acesta, ar putea deveni un catalizator important pentru prețurile de metale prețioase.

4. Reclasificarea coeficienților de risc

Fără a intra prea mult în detalii, noile reglementări bancare propuse în cadrul Basel III ar putea clasifica aurul ca fiind un activ cu risc de zero la sută. Cu cât mai mică este ponderea de risc a unei clase de active, cu atât mai puțin capital trebuie să pună deoparte băncile pentru a-l deține. În cazul în care acest lucru ar deveni realitate pentru aur, ar putea exista o creștere semnificativă a cererii.

5. Proprietate instituțională (și privată)

Proprietatea instituțională, ca procent din activele financiare la nivel mondial, este scăzută. Multe fonduri de pensii și alți investitori instituționali au doar o expunere foarte limitată către aur și de argint. Pentru persoanele fizice, situația este similară. În majoritatea țărilor din Europa și SUA, oamenii sunt bombardați de reclame de genul "bani pentru aur", iar oamenii sunt încurajați să-și vândă aurul lor la prețuri mici. Cu recenta scădere a prețurilor la metale, cei mai mulți retaileri "weak hands" au părăsit probabil piața. Dar ei vor reveni pe piață, odată ce prețurile vor începe să crească din nou .

6. Scăderea valorii dolarului american și datoria SUA

Dolarul american deține un loc special în rândul valutelor, fiind moneda de rezervă a lumii. Din păcate, ea - la fel ca alte valute FIAT - în timp, a scăzut considerabil în valoare. Din 1774, dolarul a pierdut aproximativ 96,4% din valoare, dar cea mai importantă schimbare a fost între 1981 și 2009. În această perioadă, dolarul a pierdut mai mult de jumătate din valoarea sa. Nu există nici un motive evident pentru această devalorizare a monedei. SUA are în plus un deficit bugetar semnificativ, iar ratingul său de credit a fost retrogradat. Există o deteriorare majoră a încrederii în SUA și în raport cu dolarul, deoarece unele tranzacții internaționale încep să fie stabilite în alte valute. Acest fapt este evident în acțiunile întreprinse de țări cum ar fi China sau Germania, în efortul lor de agregare a rezervelor de aur, precum și păstrarea controlului național strict al rezervelor lor.

7. Războaiele valutare

Băncile centrale din întreaga lume lucrează din greu pentru a face propriile forme de economisire domestice mai competitive pe piața internă, prin reducerea ratelor dobânzilor și tipărirea de bani. Am văzut mereu în istorie acest tip de devalorizare competitivă, care a reprezentat întotdeauna un colaps inflaționist major. Aurul și argintul sunt cele mai bune vehicule pentru conservarea valorii și a puterii de cumpărare în perioade de inflație ridicată.

8. Siguranța

În vremuri de criză interesul pentru aur și argint crește dramatic. În timpul acestor perioade, metalele prețioase tind să depășească alte clase de active și investiții. Acest lucru a fost, de exemplu, evident în timpul crizei financiare din 2008. Cu piața de capital ajungând la noi maxime în fiecare zi, este ușor de presupus că, criza din Europa sau din orice altă parte a lumii, a fost stopată cu succes. Tipărirea de bani și creșterea datoriilor la rata pe care multe țări o abordează astăzi, nu se face fără consecințe. În cele din urmă va veni și scadența, iar atunci când se va întâmpla acest lucru, vom asista probabil la o criză de proporții semnificative.

9. Constrângerile ofertei

Aurul, argintul, platina și paladiul sunt toate resurse limitate. Deși evident că producția a crescut de-a lungul anilor, această creștere nu este majoră. Astăzi se pot întrevedea probleme de aprovizionare. Multe companii miniere au cheltuit prea mult pe achiziții în ultimii ani și au un nivel relativ slab de rentabilitate la nivel de producție. Acest lucru poate duce la deficite din cauza unor probleme de profitabilitate. De asemenea, țări producătoare importante, cum ar fi Africa de Sud, sunt neliniște, deoarece situri miniere vechi sunt din ce în ce mai greu de exploatat. Factorii de mediu și reglementările crescute sunt alți factori care ar putea limita aprovizionarea. Poate dura între 5 și 10 ani să se aducă o nouă mină pe linia de producție, deci cererea poate rareori să fie satisfăcută la comandă. O ofertă redusă înseamnă în general prețuri mai mari.

10. Promovarea deținerii de aur și argint

În cele mai multe țări din Asia există o legătură istorică față de aur și argint, care asigură în multe locuri o creștere stabilă a cererii. Țări precum China promovează în mod activ deținerea privată de aur. în India de exemplu, există o relație culturală cu aurul. După ce tendința de a vinde aur pentru bani în Vest va fi reversată, cererea va crește în mod semnificativ. Catalizatorul pentru acest lucru pot fi o serie de factori, cum ar fi agitația crescută pe piețele financiare sau pur și simplu prețurile în creștere pentru metale prețioase - care de obicei tinde să atragă interes din partea retailerilor (cumpărătorilor care apoi vând cu amănuntul).
Lista de cumpărături (partea a 2a)
Astăzi continuăm așadar lista de cumpărături începută în articolul precedent. Ce ar trebui să se regăsească în coșul nostru și ce să lăsăm pe raft? Le luăm din nou pe categorii.
Legume

Legumele sunt indispensabile într-o alimentație sănătoasă. Iar partea cu „nu îmi plac legumele” mie mi se pare prea puțin argumentată. Există atâtea variante și gusturi, încât sigur vei găsi câteva pe placul tău. Așadar, consumă cât mai multe și cât mai variat posibil.

Singura problemă cu legumele ar fi modul în care acestea au fost cultivate. Și ar fi bine să le cumpărăm pe cele a căror creștere nu a fost foarte grăbită cu îngrășăminte chimice dăunătoare. Cele mai aspectuoase roșii nu sunt neapărat și cele mai gustoase.

Alege: legumele cultivate natural, pe cât posibil de la producători locali.

Evită: legumele tratate chimic.
Cereale integrale

Cerealele fac parte din alimentația noastră, însă eu îți recomand să nu abuzezi de ele și să alegi variantele potrivite. Cele integrale furnizează o cantitate importantă de vitamine din complexul B, pe când cele rafinate sunt sărăcite în nutrienți.

Alege: pâinea din făină integrală, ovăz, orez integral sau cel sălbatic, quinoa, hrișcă, mei.

Evită: făina albă de grâu, pâinea albă, cerealele foarte rafinate.
Leguminoase

Sunt gustoase și conțin mai multe proteine decât restul vegetalelor, de aceea sunt ideale și în post. Aceeași problemă ca și în cazul legumelor, pot fi tratate chimic excesiv. Este de preferabil să le cumperi în stare proaspătă și de la o sursă de încredere.

Alege: linte, mazăre, năut, fasole etc.

Evită: leguminoasele congelate.
Nuci si semințe

Alcătuiesc o gustare foarte nutritivă și sațioasă, pline de fibre. De aceea îți recomand să le consumi în loc de gustările plin de zahăr din comerț. Și în plus sunt un suport excelent în perioadele de examene, datorită aportului de grăsimi esențiale pentru creier.

Alege: nuci, caju, migdale, alune, semințe de dovleac, chia, pin, floarea soarelui, susan and so on, în special cele crude.

Evită: nucile prăjite și aromatizate cu diferite „condimente”. Prin acele condimente se numără zahărul și aditivii alimentari.
Fructe

Cu toții merităm un mic răsfăț din când în când. Ei bine, gândește-te la fructe ca și la un desert, doar că le consumăm între mese și nu imediat după mâncare. Ideal este să consumi fructe al căror loc de proveniență nu este foarte îndepărtat, în felul acesta te asiguri că nu au fost culese cu foarte mult timp în urmă și conservate cu diverse substanțe.

Alege: fructe proaspeten cu un conținut scăzut de carbohidrați și bogate în antioxidanți (fructele de pădure: zmeura, afinele, căpșuni etc).

Evită: compoturi din fructe sau fructe la conservă.
Ciocolată

O putem încadra tot la categoria răsfăț sănătos, dacă știi cum să o alegi. Și chiar este un desert foarte nutritiv și plin de antioxidanți.

Alege: ciocolata cu cel puțin 70% cacao.

Evită: ciocolata cu conținut redus de cacao.
Îndulcitori

Că zahărul e dăunător pentru sănătate o știm cu toții, nu-i așa? Dacă nu, o mai spun o dată: nu are ce căuta în alimentația ta, dacă vrei să te menții sănătos. Și nu, nici măcar în cantități mici.

Alege: îndulcitori naturali (stevie, xylitol, eritrit). Ocazional (!): miere, sirop de arțar, zahăr din cocos.

Evită: zahărul din sfeclă sau trestie, zahărul brun, siropul de agave, fructoza (!).
Condimente

Dă gust preparatelor folosind condimente naturale, care pe lângă că au un gust interesant, sunt și foarte sănătoase.

Alege: ghimbir, turmeric, anason, scorțisoară, cardamom, sare, piper, chilly etc.

Evită: mixuri de condimente care conțin și zahăr adăugat (verifică eticheta!).
Băuturi

Știi care este cea mai bună băutură, nu? Ai ghicit, este bineînțeles apa! Aceasta e perfectă pentru hidratare, însă dacă dorești din când în când o alternativă alege o variantă de băutură de tipul celor diet, care nu conțin zahăr adăugat. Iar în privința alcoolului știți ce recomandă și medicul, un pahar de vin 🙂 .

Alege: apa, băuturi fără zahăr, vin roșu sec.

Evită: băuturi carbogazoase cu zahăr adăugat, sucuri de fructe (inclusiv cele făcute în casă).

Crezi ca am omis vreo categorie de alimente sau un aliment anume? Spune-mi într-un comentariu și discutăm despre el. Până atunci, spor la cumpărături!
E timpul pentru Windows Vista
Degeaba se semneaza petiti pentru continuarea productiei a sistemul de operare Windows XP atata timp cat e anul 2008 si evoluam treptat de la an la an
Vista întârzie. XP-ul mai poate fi cumpărat până în iulie 2008.
Vista întârzie. XP-ul mai poate fi cumpărat până în iulie 2008.
Download Vista Transformation Pack 8
Vista Transformation Pack 8 is here.

comentarii (1):

*** - de cristiscu la: 05/12/2007 02:17:54
zici despre Vista: "Nici gratuit nu îl vrea nimeni..."

Chiar asa? :) citeam ca au vandut 60 de milioane de copii pana acum, deci le-au iesit vreo 6 miliarde $ :))
#714 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul