link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Donații pentru ieșirea criză. Modelul coreean și modelul românesc
de calubalan la: 18/06/2010 11:05:08
Guvernul României a deschis un cont special în care oamenii pot dona bani care să ajute țara să iasă din criză. Ideea nu e nouă. Ea a fost aplicată cu succes în Coreea de Sud, în timpul crizei economice din Asia de Est.


După o perioadă de trei decenii de dezvoltare accelerată, începută în anii 60, Coreea de Sud ajunsese una dintre principalele puteri economice ale Asiei. Pentru modul dinamic în care firmele din această țară făceau afaceri au primit numele de ”tigrii sud-coreeni”. În paralel însă, corupția a crescut direct proporțional cu dezvoltarea, regimul democratic alternând cu perioade de autoritarism militar. Foștii generali Chun Doo Hwan și Roh, care au condus Coreea de Sud în anii 80, au fost condamnați la moarte în 1996 pentru corupție și reprimarea sângeroasă a revoltelor din 1980. În cele din urmă, la sfatul lui Kim Dae Jung, au fost grațiați. Asta chiar dacă Kim Dae Jung fusese condamnat la moarte de Chun!

În 1997, criza din Asia de Est a lovit din plin economia Coreei de Sud. Datoriile țării erau în acel moment de 124 de miliarde de dolari (la o populație de 46 de milioane de locuitori). 7 din cele 30 de mari companii ale țării au dat faliment. Ales președinte la sfârșitul anului 1997 și investit în februarie 1998, fostul lider al opoziției din perioada totalitară, Kim Dae Jung, a apelat la o măsură extremă. Pe lângă banii împrumutați de la FMI, el a solicitat sprijinul populației. Coreenii nu doar că au contribuit masiv cu sume de bani, ci și-au donat bijuteriile și obiectele de valoare de care dispuneau. Astfel, după ce în 1998, economia coreeană a continuat să se contracte cu 5.8%, în 1999 a înregistrat o creștere de 10.2%!

Pentru e evita situația de la sfârșitul anilor 90, Guvernul coreean a constituit un fond de rezervă. Astfel, anul trecut, și-a permis să crească cheltuielile publice și a avut capacitatea de a contracta datorii externe.

Guvernul a decis ca agenţiile statului să crească investiţiile în proiecte publice cu nu mai puţin de 60%. Totuși, şi în Coreea companiile au simţit povara crizei, au avut loc reduceri de personal, a fost redus timpul de lucru sau oamenii au fost trimişi în concedii fără plată, dar companiile au fost sprijinite de guvern pe baza surplusului din anii de creştere economică. Mai mult, Guvernul a oferit garanții pentru împrumuturile externe făcute de marile companii private. Desigur, în paralel, a fost elaborată și o strategie de recuperare a cheltuielilor actuale, estimate a fi făcute pe o perioadă de 2-3 ani.

Politica sud-coreeană pentru depășirea crizei actuale nu prevede economii și restrângere de activități, ci extinderea către piețe noi. Criza este privită astfel ca o oportunitate pentru dezvoltare.

Care a fost principalul motor al redresării economiei Coreei de Sud în 1999? Dincolo de măsurile economice, încrederea coreenilor în Kim Dae Jung, un simbol al luptei anti-totalitare în Asia de Est, distins de altfel, în 2000, cu Premiul Nobel pentru Pace. Ce-i ajută pe coreeni să treacă peste criza actuală? Faptul că au știut să tragă învățăminte din propria lor istorie. (voxpublica.realitatea.net)
Statul le cere românilor să doneze bani la buget
După ce le-a tăiat salariile şi pensiile, Guvernul le cere acum ajutorul pentru a scoate ţara din criză. Mai exact, guvernanţii îi roagă pe români să doneze statului bani pentru a sprijini economia naţională.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Donații pentru ieșirea criză. Modelul coreean și modelul românesc"

Marian Vanghelie, suspectat de abuz în serviciu. Oana Mizil, la ieşirea din DNA: Sunt însărcinată. Demisionez din Parlament ca să nu îngreunez ancheta - Vezi tot ce se intampla pe www.prpress.r
Marian Vanghelie, suspectat de abuz în serviciu. Oana Mizil, la ieşirea din DNA: Sunt însărcinată. Demisionez din Parlament ca să nu îngreunez ancheta - Vezi tot ce se intampla pe www.prpress.ro
Video!!!Deţinuţii evadaţi prinşi în zona benzinăriei Mol, de la ieşirea din Focşani, spre Goleşti
Surse poliţieneşti ne-au informat că în ieri seară în jurul orelor 22.30, cei doi deţinuţi au fost prinşi în zona staţiei de benzină Mol de la ieşirea din Focşani spre Goleşti.
Zilele Filmului Românesc, la a treia ediţie
Astăzi, 23 mai, la Ploieşti, s-a dat startul unei noi ediţii a Zilelor Filmului Românesc.
Aflată la cea de-a treia ediţie, această iniţiativă a Voodoo Films cuprinde o serie de proiecţii ce vor avea loc în şase oraşe de la noi din ţară, astfel: Ploieşti: 23-24 mai, Botoşani: 30- 31 mai, Râmnicu Vâlcea: 5-6 iunie, Piteşti: 12-13 iunie, Baia Mare: 20 – 21 iunie şi Bucureşti: 25–29 iunie.
Don MEN lanseaza noua oferta la modelele de bratari de barbati disponibile pe site
cumpara si tu online de la don-men.com bratari de barbati
Ieşirea din deşert
Cu o fiscalitate enormă, cu tradiţia noastră administrativă de sorginte nord-europeană, dar pervers balcanizată, şi, totodată, cu obiceiurile verilor noştri mediteraneeni o să ne ocolească toţi ca pe un deşert de nelocuit.

În timp ce bătrâna Europa trosneşte din toate încheieturile, economia Americii e încă în stagnare, deşi uneori dă semne că încearcă să-şi revină. Într-un recent articol, Fahreed Zacharia atrage atenţia asupra unei realităţi pe care el însuşi o numeşte „uluitoare”. Rezerva federală a raportat că cele mai mari 500 de societăţi nefinanciare americane au în bilanţurile lor consolidate lichidităţi totale de 1,8 trilioane de dolari. Această acumulare are cea mai mare valoare înregistrată în ultimii 50 de ani, indiferent ce indicatori ar fi avuţi în vedere (suma absolută, ponderea procentuală în totalul activelor etc). Şi, totuşi, cele mai multe dintre aceste corporaţii nu investesc în echipamen
Datele de intrare, Programul, Datele de ieşire, Partea fizică şi partea logică a calculatorului, Suporturi de informaţie
Datele de intrare, Programul Calculatorul este o maşină care prelucrează automat informaţia. Pentru aceasta, trebuie să i se furnizeze datele pe care ...
Datele de intrare, Programul, Datele de ieşire, Partea fizică şi partea logică a calculatorului, Suporturi de informaţie
Datele de intrare, Programul Calculatorul este o maşină care prelucrează automat informaţia. Pentru aceasta, trebuie să i se furnizeze datele pe care ...
Dispozitive periferice (de intrare, de ieşire, de intrare-ieşire)
Dispozitivele periferice asigură comunicarea dintre calculator şi utilizator. Clasificarea dispozitivelor periferice - Dispozitive periferice de intrare: ...
Next Top Model by Cătălin Botezatu varianta românescă a unuia dintre cele mai de succes formate internaţionale
Next Top Model by Cătălin Botezatu varianta românescă a unuia dintre cele mai de succes formate internaţionale
Cum să ieşi viu dintr-un spital din România
Despre câteva practici din spitalele româneşti.
Acte necesare pentru a ieşi cu minorul din ţară
Vreti o vacanţă în străinătate, de neuitat si nu stiti ce acte va trebuie pentru copilul minor? Atunci e bine să aveţi toate documentele necesare acestuia pentru ieşirea din ţară. Altfel, riscaţi să nu puteţi trece graniţa cu minorul.
Iată câteva sfaturi care vă pot fi de folos.
Cât de tare poate lovi criza Euro?Cât de tare poate lovi criza Euro?
Întâlnirea de astăzi dintre preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel ar putea furniza multe răspunsuri la criza datoriilor, dar până atunci îşi fac loc scenariile sumbre. Ieşirea Greciei şi Portugaliei din UE, reintroducerea mărcii în Germania sau chiar scindarea Uniunii Europene – câteva scenarii pentru viitorul Europei.

Europa şi lumea întreagă aşteaptă cu sufletul la gură rezultatele întâlnirii de astăzi dintre preşedintele frances Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel. Într-un moment extrem de dificil pentru zona euro şi chiar pentru coeziunea Uniunii Europene, magnaţi financiari, economişti şi comentatori croiesc scenarii care nu arată deloc bine.

„Domnilor, vă prezint noua marcă germană”

Într-un editorial-ficţiune, „Le Monde” descrie un scenariu pentru 2012. „Duminică 6 mai 2012. Nicolas Sarkozy tocmai a fost reales preşedinte al Republicii cu 69,3% din voturi faţă de 30,7% pentru adversarul său, Marine Le Pen, patroana Frontului Naţional (FN). Este ora 10 seara, la sediul central al Uniunii pentru o Mişcare Populară, partidul câştigătorului. Acesta şi-a întrunit apropiaţii, aleşii majorităţii, capii partidului. Atmosfera nu este totuşi voioasă. La alegerile legislative din iunie, toată lumea se aşteaptă la un val socialist şi frontist. Rareori o victorie a avut un gust atât de amar. Încadrat de doi bodyguarzi, ambasadorul Statelor Unite, Charles Rivkin, spintecă gloata până la preşedinte. Apoi, cei doi bărbaţi se îndepărtează. O oră mai târziu, în faţa apropiaţilor săi, preşedintele scoate din buzunar o foaie de hârtie A4 împăturită şi o pune pe masă fără un cuvânt. Pe fotocopia de proastă calitate se întind pe cincisprezece centimetri pe nouă trăsăturile lui Konrad Adenauer şi formele unghiulare ale Cancelariei Federale [...]
“Epoca de aur” se întoarce, luni, pe un CD de colecţie cu cântece patriotice
Jurnalul Naţional va apărea luni, alături de suplimentul Scânteia, cu un CD de colecţie care va include cântece patriotice din anii comunismului românesc, au precizat, pentru NewsIn, reprezentanţii cotidianului.
Când va intra România în criza alimentară?
Scumpirile pe plan mondial ale cerealelor vor afecta şi ţara noastră
Nu numai că se scumpesc alimentele, dar scade şi puterea de cumpărare
ACPR propune creşterea valorii tichetului de masă cu 3 lei şi TVA de 5% în agricultură, ca măsuri contra noii crize

Criza alimentară începe uşor să schimbe meniul zilnic pentru toată lumea, la nivel global, arată studiile organizaţiilor internaţionale: oamenii au din ce în ce mai puţini bani pentru coşul zilnic de hrană. Scumpirile pe plan mondial ale cerealelor vor avea în mod cert consecinţe şi în România, în condiţiile în care importăm materia primă.

Reprezentanţii patronatelor sunt de părere că o criză alimentară ar putea lovi România în maximum 2 ani.

“România se confruntă cu o creştere alarmantă a preţurilor la alimente din cauza distrugerii agriculturii naţionale şi a importurilor masive, pentru că în felul acesta am devenit dependenţi de creşterea preţurilor la nivel mondial. Scumpirea continuă a alimentelor în 2010, mai ales după creşterea TVA de la 19% la 24%, a generat creşterea decalajului dintre nivelul salariului minim şi necesarul pentru asigurarea hranei zilnice a populaţiei. Scăderea calităţii alimentaţiei are însă efecte nocive pe termen lung asupra sănătăţii populaţiei”, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Dan Matei Agathon, vicepreşedintele ACPR [...]
Anim’est 2012 > Filmele de lungmetraj din competiție
Cea de-a șaptea ediție a Anim’est, singurul festival din România dedicat filmelor de animație, va avea loc în prima jumătate a lunii octombrie
Draga Stolo, retrage-te!
Stolojan, cel despre care (culmea!?) câteva persoane credeau că reprezintă singura soluţie pentru ieşirea României din criză, şi asta probabil în virtutea funcţiei pe care a ocupat-o la Banca Mondială, nu datorită experienţei în funcţia de prim-ministru, a renunţat astăzi la mandatul încredinţat de şeful statului. Motivul (a se citi pretextul): Neîncrederea în colaborarea cu PSD. Haida de! Neîncrederea în partidul care l-a promovat în 1991? Dacă facem un efort, am putea să ne reamintim că în 1996 a susţinut candidatura la preşedinţie a candidatului PDSR Ion Iliescu.
Absurditatea serviciilor secrete din Romania
Trăim vremuri de mare restrişte şi cumpănă, prost gestionate de un stat(de fapt de o şleahtă de oameni aflat în spatele său) incapabil să identifice corect nevoile societăţii pe care pretinde că o apără şi o păstoreşte. Se vorbeşte pe la toate colţurile de solidaritate socială, de echitate în a împărţi necazul tuturor şi proporţional cu bunăstarea din timpurile de avânt economic.

Când vezi însă modul gregar şi absolut sălbatic cu care reprezentanţii aleşi se aruncă pe banul public începi să te întrebi a cui este de fapt această criză în care am intrat şi din care ne găsim cu greu limanul. Firmele care lucrează cu statulînregistrează profituri ca şi până acum din tot ceea ce vând statului la preţuri scăpate de sub orice control, băncile înregistrează profituri din distribuirea unui bun public (banul) cu precădere către statul îngropat în deficite. La toate acestea se adaugă şi tagma instituţiilor publice prin care statul pune în aplicare planul său de “ieşire din criză”, adică de spoliere a economiei reale. Datul afară din aceste instituţii a bătătorit drumurile către cei care deţin puterea şi care din vârful unui pix pot decide soarta unei familii disponibilizând membrii săi (de buzunare ce să mai vorbim). [...]
România, singura din Europa cu scădere economică în 2010
Deşi nici alte ţări din regiune n-o duc prea roz şi există şi previziuni care anunţă o întoarcere a crizei în multe dintre ele, România pare a fi totuşi cam singura din Europa, oricum din Europa de Est, care a rămas cu scădere economică în 2010. Despre acest lucru responsabilii cu economia din România evită să discute, preferându-se evocarea unor perspective care sunt mai mult ipotetice. Ezitările nu trebuie însă să mire, pentru că s-ar ajunge la întrebarea „de ce”! Simpla aruncare a responsabi li tăţilor în cârca crizei este o abordare facilă, care nu dă, de fapt, vreo explicaţie în legătură cu aproape unicitatea cazului. Faptul, fără îndoială real, că România a adoptat cele mai dure măsuri de austeritate din Europa este doar o explicaţie intermediară: sigur că economia a fost puternic lovită de astfel de măsuri, dar pro blema este de ce a fost nevoie de cele mai dure măsuri de austeritate.

Evident, există explicaţii de fond şi orice încercare de a le ocoli aducând diferite motivaţii colaterale sau conjuncturale nu foloseşte la nimic. În România, se află în criză modelul economic care s-a format în ultimii 20 de ani de trecere de la comunism spre capitalism şi care a luat locul modelului de economie de stat rigidă şi izolaţionistă. [...]
Legea educației ca anexă
Noua lege a educației este de interes național? După cum marșează minoritatea maghiară se pare că interesul se cantonează cu prioritate doar într-o anumită tabără. Cu doar câteva zile în urmă posibila ieșire de la guvernare prin votarea moțiunii de cenzură era asociată cu o criză politică. Care trebuie cu orice preț evitată! Acum UDMR amenință cu același episod, însă în interes propriu. Deci este criză doar când e vorba de alții și interes național când este propria cauză la mijloc. Pare a fi o definiție destul de nostimă…

În plus, se induce în mod fals idea că această lege ar propulsa învățământul românesc printre fruntași. Deocamdată ne uităm încă de jos în sus…Și după cum este atmosfera în societate cred că ne vom conserva această poziție pe care nu ne-o invidiază nimeni! Suntem ultimii și începe să ne stea bine așa!
Broadcom dezvoltă primul telefon 3G on a chip
Chipul Broadcom BCM21551 este un dispozitiv CMOS realizat la 65 de nm. Acesta înglobează două procesoare ARM11, suport pentru Bluetooth, radio şi emiţător FM. În plus, suportă standardele WCDMA 3G şi EDGE. De asemenea chip-ul poate lucra şi cu camere foto de 5 MP şi oferă o ieşire TV.
Mica Romanie din Canada a lui Nicapetre
Cea mai importanta proprietatea a emigratiei romanesti. 48 de acri intr-un cadru natural execeptional undeva la mijlocul distantei intre Toronto si Cascada Niagara. Campul Romanesc din Hamilton, Muzeul in aer liber Nicapetre, puterea vindecatoare si istoria unui simbol al exilului romanesc. Povestea in continuare:

Mica Românie din Canada a lui Nicăpetre
08/05/2008vezi toate articolele scrise de Andrei Badin OMUL ŞI OPERA. Maestrul Nicăpetre la atelierul său canadian, alături de Mircea Eliade şi Vintilă Horia. Aşa cum i-a întruchipat el EXIL ● Cîmpul Românesc din Hamilton, un muzeu în aer liber


La peste 10.000 de kilometri de Bucureşti se află una din cele mai importante realizări ale exilului românesc. La jumătatea distanţei dintre metropola de expresie britanică Toronto şi celebra Cascadă Niagara se află Cîmpul Românesc din Hamilton, întins pe o suprafaţă de 48 de acri. Cîmpul Românesc mai este cunoscut şi ca Mica Românie a lui Nicăpetre sau Muzeul în aer liber Nicăpetre sau ca al treilea loc bioenergetic din lume.

Nicăpetre s-a stins zilele trecute la Toronto, uitat în ţara sa natală, ca mai toate valorile pe care le avem peste tot pe planeta asta. Săptămîna Mare a fost şi Săptămîna Patimilor în cultura românească. S-au stins Monica Lovinescu, Marcel Chirnoagă, Cezar Ivănescu şi Nicăpetre.


DE LA BRĂILA ÎN SCARBOUROUGH. Petre Bălănică este numele adevărat al sculptorului care în ultimele decenii a cucerit planeta. Nicăpetre, originar din Brăila, s-a stabilit în Canada în urmă cu aproape trei decenii. A murit la Toronto, în aceeaşi zi cu Monica Lovinescu, dar uitat în România sa natală. Admiratorii săi din Canada i-au adus însă un ultim omagiu la o casă funerară din Toronto. "Viaţa este ea frumoasă, dar loveşte dur de tot uneori. După zece ani în care am trăit şi cioplit într-o fundătură din Bariera Vergului în Bucureşti mi-am luat lumea-n cap şi am ajuns în Scarborough-Toronto-Ontario-Canada. Nici habar nu aveam că există aşa ceva pe lumea asta; Scarborough!? Brăiliţa? definitiv un loc al nimănui, for sure Scarborough un loc oarecare, un penibil Babilon", scria Nicăpetre la un moment dat într-unul dintre textele sale publicate în revista culturală "Observatorul" de la Toronto.


ALEEA SCRIITORILOR ROMÂNI DIN EXIL. La Cîmpul Românesc din Hamilton, Nicăpetre a desăvîrşit busturile unor scriitori care au făcut istorie în exilul românesc. Cîmpul Românesc de la Hamilton se află într-un cadru natural deosebit, departe de forfota oraşului. Pădure, rîu, sălciile de la Brăila de care Nicăpetre era atît de îndrăgostit. Un mic sat de vacanţă unde simbolurile româneşti sînt la tot pasul, de la stînca vopsită în tricolorul românesc de la intrare. "La doi ani după sosirea mea în Canada, românii din împrejurimile oraşului Toronto s-au gîndit să facă în Cîmpul Românesc, de lîngă Hamilton, o alee a scriitorilor noştri din diasporă, iar sarcina realizării sculpturilor mi-au incredinţat-o mie. Am început cu bustul în bronz al lui Aron Cotruş şi am continuat, de-a lungul anilor, cu cele ale lui Mircea Eliade, Horia Vintilă, Horia Stamatu, George Donev, Vasile Posteucă", spunea într-un interviu Nicăpetre.

Primul bust de la Hamilton a fost însă cel al marelui poet naţional: "În 1989, cînd în întreaga lume s-a sărbătorit «Anul Eminescu», mi s-a cerut să fac bustul lui Eminescu: «Ne e dor de el» – mi-au spus conaţionalii mei din Canada. L-am cioplit chiar acolo, direct, dintr-o bucată de marmură pe care o adusesem din Grecia. Eminescul meu a fost cioplit de un om care citeşte şi iubeşte ce a dat acest poet lumii. Dar, în primul rînd, eu am sculptat nevoia noastră de Eminescu." Despre artistul ajuns de la Brăiliţa la Scrabourough scria marele critic de artă Petru Comarnescu: "Nicăpetre poseda mai ales metodele de configurare a pietrei, astfel că ea să cînte, să exprime elevaţie şi sensibilitate, să aibă ordinea arhitecturii şi libertăţile sculpturii, stilizate metaforic".


ISTORIA UNEI MICI ROMÂNII CANADIENE. În 1967 s-a cumpărat terenul pe care în momentul de faţă este Cîmpul Românesc. Proprietatea se află în suburbia Hamilton-ului, un oraş asemuit de românii canadieni cu Reşiţa datorită industriei siderurgice de aici. "La aceea vreme s-a construit o mică clădire, aş spune mai mult o cabană care avea în jur de 100 de metri pătraţi în care însă au avut loc tot felul de activităţi culturale, istorice în care s-au menţinut tradiţiile româneşti. Religioase, specifice culturii noastre. În anul 1985 am primit o scrisoare de la compania de asigurare prin care ni se spunea că nu mai poate fi asigurată clădirea de la Cîmpul Românesc, fiind din lemn şi prezentînd un pericol de incendiu. Şi atunci am hotărît să ridicăm Centrul Cultural de astăzi", ne spune Mihaela Moisin, preşedinte mai mulţi ani al Asociaţiei Culturale Române din Hamilton, care administrează Cîmpul Românesc. "Suma este ridicolă. Proprietatea a costat 2.000 de dolari. Iar munca nu a fost uşoară. Natural, şi cred că bănuieşti că a fost nevoie de multă-multă muncă, fiindcă era un teren viran, virgin. Şi noi a trebuit să umplem tot terenul şi am semănat şi răsădit pomi. De fapt, aveam o zi a sădirii pomilor organizată în fiecare an pînă nu a mai fost nevoie să sădim pomi. Şi aşa a luat Cîmpul Românesc naştere!", spune George Bălaşu, unul dintre supravieţuitorii grupului care a fondat Cîmpul Românesc. În momentul în care s-a hotărît ridicarea unui modern Centru Cultural, s-au strîns fonduri din toate colţurile lumii. "Donaţii în valoare de 75.000 de dolari. Venite de peste tot. Din Canada, America, Australia, din Africa de Sud. Şi două donaţii de la doi cardinali români de la Vatican", ne spune Mihaela Moisin. Cîmpul Românesc este considerat alături de Arhiepiscopia Ortodoxă de la Vatra (Statele Unite) şi Biblioteca de la Freiburg (Germania Federală) ca una dintre realizările importante ale exilului românesc.


AL TREILEA LOC BIOENERGETIC DIN LUME? Pe terenul unde se află Cîmpul Românesc a fost descoperit acum mai mulţi ani un loc bioenergetic. Acesta se află chiar în faţa Capelei cu hramul de Sfinta Maria, care se află pe o colină stîncoasă a Cîmpului. "Locul bionergetic a fost descoperit de inginerul Cristenco. El a venit la Cîmpul Românesc şi a pornit de la ideea că capela care a fost sfinţită şi ridicată la îndemnul episcopului Valerian, locul care este foarte straniu, să spunem, deoarece este un loc viran, stînci. Cristenco a ajuns la concluzia că este pe locul trei din lume ca bioenergie", ne spune George Bălaşu. Cercetările românului au fost confirmate şi de canadieni.

"Eram la Cîmpul Românesc cînd au venit doi profesori de la Universitatea din London, Canada, şi au măsurat această energie care emană de la Cîmpul Românesc. Ei au confirmat concluziile lui Cristenco", mai spune Bălaşu. De atunci, în poiana de la Capelă vin diferiţi oameni pentru a se trata. Au existat şi cîteva cazuri de vindecare. Conform cercetărilor efectuate de profesorul român şi de cei canadieni, explicaţia ar fi că în subsol s-ar afla un zăcămînt de cuarţ. Ei au concluzionat că, în ordine, cele mai bune tratamente sînt pentru afectiuni fizice, tulburări de raţionament, alte probleme psihice şi starea generală de sănătate. "Este un adevăr. Eu am cunoscut persoane care au venit aici şi s-au vindecat de anumite boli. Este chiar un cetăţean pe care îl cunosc dinainte să se vindece şi îl văd şi acum. Este formidabil, o schimbare de neimaginat şi foarte greu de explicat", ne povesteşte Dumitru Răchitan, manager la o firmă din Toronto şi care a fost o perioadă preşedintele ACR Hamilton.


VISUL LUI NICĂPETRE. La începutul acestui an, într-un interviu pentru Antena 3 pentru un reportaj despre românii-canadieni, Nicăpetre spunea că vrea foarte mult să-i facă un bust lui Marin Sorescu. Nu a mai apucat. A apucat însă pe banii săi să aducă la Brăila o parte din operele din Canada. Povestea

PSEUDONIM. Petre Bălănică este numele adevărat al sculptorului cunoscut de toată lumea drept Nicăpetre (al doilea din stînga)
cum începînd din 1993 a avut parte de promisiunile a doi preşedinţi, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, pentru o expoziţie la Bucureşti. Nu a fost posibil decît în 2002. Eminescu al său de la Hamilton primise promisiunea de a avea o copie la New York. Şi, în acest caz, oficialii români au uitat repede.

CENACLUL LUI NICĂ. În ultimii ani, Nicăpetre s-a implicat activ în susţinerea cenaclului întemeiat de membrii redacţiei revistei "Observatorul" din Toronto. După moartea sa, acesta a devenit cenaclul Nicăpetre.


Biografie
Nicăpetre s-a născut la 27 ianuarie 1936, în Brăiliţa, România. Este absolvent al Academiei de Arte "Nicolae Grigorescu" din Bucureşti (1964). Între anii 1964-1968 este profesor de desen şi istoria artelor. Prima sa expoziţie personală, de la Galeriile "Simeza" din Bucureşti, 1969, s-a bucurat de un mare succes, consacrîndu-l drept un artist de talent. Renumitul critic de artă Petru Comarnescu i-a facut o prezentare elogioasă. Urmează mai multe expoziţii de succes. În 1981 emigrează în Canada. Se stabileşte la Toronto. Obţine cetăţenia canadiană în 1985. S-a stins din viaţă la 21 aprilie 2008.
Doi tineri au murit carbonizaţi, după ce maşina lor a luat foc
Doi tineri au murit carbonizaţi şi un altul a fost rănit în această dimineaţă, în urma unui accident rutier produs la ieşirea din Braşov spre localitatea Cristian. Victimele circulau cu 140 de kilometri pe oră.
FMI râde cu un ochi şi plânge cu altul la România
FMI a transmis României două mesaje contrastante. Pe de o parte, s-a arătat “foarte impresionant” de măsurile de consolidare fiscală luate de Guvernul Boc, iar, pe de altă parte, şi-a manifestat îngrijorarea faţă de capacitatea aceluiaşi Executiv de a continua politicile de reformă. Mesajele nu sunt totuşi atât de şocante cum par. Cel mai greu de realizat în România pentru a se ieşi din actuala criză este ca lumea să înţeleagă despre ce e vorba în propoziţie. La noi se consideră că economia este un fel de plastilină pe care o poţi şmecheri cum vrei. Dacă nu le respecţi, legile economice se răzbună însă cu o precizie matematică. Premierul Boc este un om corect şi bine intenţionat. Dar asemenea calităţi nu sunt suficiente pentru a rezolva problemele ce confruntă economia şi finanţele româneşti. Trebuie să le şi înţelegi. Or, domnia sa nu pricepe de ce trebuie, de exemplu, să taie salariile bugetarilor. Vorbeşte despre o asemenea necesitate, dar nu crede.

Se comportă ca un avocat care este la bară şi ştie că trebuie să apere cazul respectiv, însă nu este convins că aşa trebuie făcut, deoarece nu înţelege acel fenomen. Emil Boc, aidoma tuturor politicienilor care s-au perindat la guvernare după ‘89, se întreabă cum ar putea fenta şi această problemă. În timp ce reformele promise dormeau în sertarele miniştrilor, premierul ne spunea să nu ne facem griji că sunt bani pentru plata salariilor şi pensiilor. Într-adevăr, bani erau, dar o bună parte din ei veneau de la FMI, care a greşit grav faţă de România, când a creat guvernanţilor noştri iluzia că pot trata într-un mod specific românesc problemele finanţelor publice, adică prin recurgerea la şiretlicuri. Nu îţi achiţi la timp datoriile faţă de firmele private pentru a nu-ţi creşte deficitul bugetar şi multe alte trucuri. Când însă Fondul le-a pus adevărul în faţă, guvernanţii nu au mai înţeles nimic. [...]
Școala românească în…marșarier!
A început școala… În fine, ceea ce a mai rămas din ea! În prima zi a cursurilor există obiceiul de a se ura un an mai bun. Este evident că nu mai are sens, decât dacă vrem să fim consecvenți cu stereotipiile noastre uzuale…. Școala se află pe o pantă descendentă, fapt pe care îl constatăm de mulți ani. Unii au preferat să trăiască cu mitul unui învățământ performant, ignorând realități evidente. De unde i se dă startul?

Locul 49 din 100 de țări (conform unei statistici Newsweek) în ceea ce privește sistemul educațional
Ultima în UE, conform aceleeași statistici
Profesorii cei mai prost plătiți din UE (cu 5,3% mai mici decât chiar cei din Bulgaria)
Personal didactic tot mai slab pregătit (mediocritatea intelectuală fiind devansată doar de cea morală)
Nivelul de corupție evident mai ales în timpul examenelor
Elevi cu rezultate situate periodic sub media europeană (proba de BAC din acest an ne-a apropiat de realitate)
Profesori resemnați cu situația existentă – o situație la care, însă, au contribuit în mod decisiv fie prin ceea ce au votat, fie prin pasivismul ulterior
Educație morală neglijată, existând riscul de distrugere a copiilor chiar prin intermediul școlii
Mai multe biserici decât școli (18.300 de biserici şi doar 4.700 de şcoli generale şi 425 de spitale; după 1989, în medie, România s-a ales cu 200 de biserici noi pe an, în timp ce numărul școlilor a scăzut cu peste 1.000 pe an.)
25% dintre copiii din mediul rural urmează liceul şi doar 5% dintre aceştia ajung la facultate.
Un ministru care se încăpățânează să demonstreze că școala ar fi funcționat “la fel de bine“ și…fără ministru.
etc.

Desigur, există excepții. Însă acestea nu fac decât să confirme regula… Ieșirea profesorilor din sistem va fi o consecință inevitabilă nu doar din cauza salariilor, ci în primul rând a disprețului existent în societate. Neîmpliniți sufletește și nesatisfăcuți în intimitatea lor preferința celor care performează va fi cea a “evadării“. Mediocritatea se va generaliza, iar lipsa de motivație se va accentua. În acord cu ceea ce constatăm, urarea marinărească care se impune la început de an școlar este: “Cu toată viteza…înapoi!
Acum niște ani - 1985
...Oamenii s-au îmbulzit spre ieşire, s-au călcat în picioare. În panica generală, şase persoane au murit. Forţe de miliţie impresionante şi zeci de ambulanţe (probabil din mai multe judeţe) au apărut imediat. A venit şi Securitatea care i-a sechestrat pe artişti în vestiare şi...
Noutati.Piese.Componente telefoane mobile
Date tehnice:
Încărcător
- Intrare: 12-24V
- De ieşire: 5V / 1000mA
- Conexiune USB
Compatibil cu Samsung Galaxy I9000 S
office@accesoriioriginalegsm.ro
072765 2222
Lacul vrăjitoarelor din Braşov
Lângă poarta de ieşire din Cetatea Braşovului, cea din capătul Străzii Porţii (azi Republicii, lângă Modarom) se afla un lac. Legenda spune că în acest lac vrăjitoarele din Evul mediu
Nokia Bicycle CarChager Kit Dc-14
Încărcătorul Nokia DC-14 pentru bicilete,
Telefon Nokia Holder pentru Biciclete CR-124, 4 negru legături reutilizabile cablu, punga de plastic (pentru a proteja telefonul de praf şi umiditate)

Date tehnice:
- Dimensiuni:
Dinamo: 40.5 x 94.5 mm
Incarcator: 70 x 34 x 21 mm
Suport de telefon: 142 x 22 x 24 mm
Cablurile de conectare: 500 mm + 375 mm (de la încărcător la dinam), 350 mm (de la încărcător la telefon)
Incarcator: 36 g
Suport de telefon: 11,5 g
- Compatibil cu dinamuri pentru biciclete sticla de tip V cu 6 / 3 W şi 12 V / 3 ieşire W
- 5.0 V/450 mA/15 km / h. Curentul maxim 70 mA
- Conectori: 2 mm de încărcare interfaţă
-Temperatura de funcţionare: -15
Vrăjitoarea Venera din Vâlcea prevede un an crâncen
Practică peste graniţe Pentru a lua parte la întâlnirile suratelor, Venera a ajuns chiar şi în Africa. Experienţa de pe Continentul Negru a marcat-o profund.La ieşirea din oraşul Râmnicu Vâlcea spre Bujoreni, pe strada