link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Sanzienele in farmece de dragoste, vraji si superstitii
de godessdiana88 la: 22/06/2010 21:04:39
Batrana vrajitoare se pierde tiptil prin noapte , in straiele-i smolite.Doar sclipirea fierbinte a ochilor ei o poate da de gol , dar si aceasta da sa se amestece printre acele de jar ale stelelor si puzderia de licurici iviti intaia oara in anul asta. Suratele ei , purtate de aripi de lilieci sau maturi zburatoare , o asteapta deja in tainuita poiana.Numai in noaptea asta si-n cea a Sfantului Andrei se desfereca portile nevazute ale lumii de apoi .

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Sanzienele in farmece de dragoste, vraji si superstitii"

Sanzienele in farmece de dragoste, vraji si superstitii
Sanzienele binecuvanteaza oamenii prin felurite vraji .Ele aduc boabe in spicele de grau , parfum si dar de vindecare plantelor si florilor , lecuiesc bolile (in special pe cele ale copiilor) , alina suferintele , protejeaza ogoarele fata de vijelii , furtuni si grindina , daruiesc rod in pantece femeilor , aduc ursita fetelor de maritat , inmultesc pasarile cerului si blagoslovesc cu pui animalele. Molimele sunt alungate de la copii prin stropirea cu apa , iar oamenilor reumatici li se recomanda sa sa se duca cu noaptea in cap la un rau si sa se cufunde in el pana la vremea rasaritului , avand invoirea de a privi soarele numai in reflectarea lui din apa , si nu pe bolta cereasca . Odata cu sarbatoarea Dragaicelor se respecta si traditia Moşilor de Sânziene, ocazie de aducere aminte a mortilor si pomenire a lor , mai ales cu daruri de fructe si legume.
Farmece de dragoste si Feng Shui
Farmece de dragoste, vraji, ritualuri, sunt acele obiceiuri considerate de oamenii ca aveau ca rol sa isi atraga sufletul pereche sau sa isi intoarca o iubire pierduta.
In prezent exista multe ritualuri si farmece de dragoste ce pornesc din cea mai profunda si cea mai intima dorinta a fiintei umane, sunt poate cele mai puternice ritualuri magice. De aceea, cei mai multi practicanti ai magiei sunt de parere ca vrajile de dragoste trebuie facute doar pentru a te incarca cu energie pozitiva si pentru a inlesni calea sufletului tau pereche, nicidecum pentru a incerca sa cuceresti inima unei anumite persoane.

Farmece de dragoste cu influente Feng Shui
Iti doresti sa apara in viata ta un partener asa cum ai visat din totdeauna, insa se pare ca intarzie destul de mult? Te-ai certat cu persoana iubita si nu reusiti sa va impacati? Magia lunii va poate aduce din nou impreuna.Adu energie pozitiva in viata ta cu aceste farmece de dragoste!
Ai nevoie de: o cutie din argint, un simbol al dragostei (doua inimioare), un nod mistic Feng Shui. Cutia din argint atrage norocul de partea ta, iar nodul mistic sau nodul nesfarsit reprezinta o viata lunga si implinita. Acest simbol este intalnit des in talismanele chinezesti si are proprietatea de a binedispune si de a asigura o relatie fericita. Asadar, alege unul de culoare rosie, ca sa fie in ton cu descantecul de iubire. Dupa ce ai facut rost de toate obiectele, ia o foaie si scrie ce calitati ti-ai dori sa aiba viitorul tau partener si cum ai vrea sa decurga o posibila relatie intre voi. Pune scrisoarea in cutie, alaturi de celelalte obiecte, dupa ce ai citit-o cu voce tare de trei ori. Aseaza cutia in coltul din sud-vestul dormitorului, de preferat sub pat sau intr-un dulap, pentru a aduce armonie in viata ta si a intalni partenerul pe care ti-l doresti.
Nodurile si culorile au o semnificatie aparte atat in descantece, cat si in Feng Shui, de aceea trebuie sa fii atenta la aceste aspecte.
Ai nevoie de: 3 dantele (una rosie, una verde si alta roz). Atat roz, cat si rosu simbolizeaza dragoste, pasiune si romantism, in timp ce verde este culoarea prosperitatii. Fa o funda in jurul celor trei bucati de panglica si aseaz-o la fereastra, in lumina lunii.
Indiferent ca vrei sa cuceresti inima unui baiat, sa intalnesti sufletul pereche sau sa-ti imbunatatesti relatia actuala, atrage energiile pozitive de partea ta realizand farmece de dragoste! Prin urmare, un strop de magie e binevenit oricand..
Sânzienele în farmece de dragoste, vrăji şi superstiţii II.
Jocul sau Mireasa de Drăgaică În dimineaţa zilei de 24 iunie, se practica jocul Drăgaicei la care participau câteva fete îmbrăcate în haine bărbăteşti, numite Drăgaici, Drăghicuţe sau Drăgane. Ele străbăteau uliţele, dansând şi fluturându-şi năframele, purtând uneori un steag sau o prajina de care se atârnau batice multicolore, spice de grâu, usturoi, sau mărgele şi haine ale unor copii ce aveau astfel parte de noroc....
Despre farmece de dragoste şi altele...
Atunci când femeile sunt hotărâte să cucerească un bărbat sunt în stare de orice chiar şi de farmece de dragoste; unele ajung să apeleze chiar la resursele magiei negre pentru a face farmece. Astfel de femei sunt gata să folosească reţete cu ingrediente greu de imaginat cum ar fi sângele menstrual sau pielea de broască.

Magia neagră a fost utilizată timp de secole pentru a face să cadă o persoană în mrejele iubirii. În urmă cu 300 de ani, soţia ţarului Petru I, Evdokia, încerca să o îndeparteze de soţul ei pe Anna Mons, o amantă germană extrem de pasională. În disperare de cauză, Evdokia s-a hotărât să apeleze la o vrăjitoare, care a procedat la înfingerea de ace în ochi şi la stropirea cu ceară a portretului Annei. În cele din urma ţarina a fost trimisă într-o mănăstire iar vrăjitoarea a împărtăşit soarta altor colege de breaslă: arderea pe rug.
Sânzienele în farmece de dragoste, vrăji şi superstiţii I.
Bătrâna vrăjitoare se pierde tiptil prin noapte, în straiele-i smolite. Doar sclipirea fierbinte a ochilor ei o poate da de gol, dar şi aceasta dă să se amestece printre acele de jar ale stelelor şi puzderia de licurici iviţi întâia oară în anul ăsta. Suratele ei, purtate de aripi de lilieci sau mături zburătoare, o aşteaptă deja în tăinuita poiană....
Sfântul Andrei – noaptea strigoilor, farmecelor de dragoste şi de aflare a rodniciei ogorului
Noaptea care precedă ziua Sfântului Andrei – unul dintre apostolii lui Iisus, creştinătorul neamului românesc – este asociată în tradiţia populară cu apariţia strigoilor, cu farmecele de dragoste şi ghicirea ursitului, fiind potrivită şi pentru a afla dacă anul care vine va fi roditor.
Despre farmece de dragoste şi altele...
Atunci când femeile sunt hotărâte să cucerească un bărbat sunt în stare de orice chiar şi de farmece de dragoste; unele ajung să apeleze chiar la resursele magiei negre pentru a face
Despre farmece de dragoste şi altele...
Atunci când femeile sunt hotărâte să cucerească un bărbat sunt în stare de orice chiar şi de farmece de dragoste; unele ajung să apeleze chiar la resursele magiei negre pentru a face farmece. Astfel de femei sunt gata să folosească reţete cu ingrediente greu de imaginat cum ar fi sângele menstrual s
Farmec de dragoste
Sâmbătă seara, la apusul soarelui, iei apă din fântână într-o oală de lut nouă pe care o pui sub icoană. Duminică dimineaţa, iei un fir de busuioc sfinţit, legi de el un ban de argint
Superstii de dragoste
De ce ne agatam , mai ales in dragoste , de niste superstitii naive sau irationale, precum o camasa , o rochie sau o lenjerie intima norocoasa, in loc de a ne pune in valoare autenticitatea personalitatii ?
Dezlegare vraji si farmece
Ai auzit de dezlegare vraji? Orice om obişnuit este imposibil să nu fi auzit măcar o dată o poveste sau să nu fi citit ceva, undeva, despre farmece.
Asa cum vrajile si farmecele se fac pentru a interveni pe cai magice in viata, gandurile si dorintele cuiva, silindu-l sau rugandu-l sa actioneze dupa voia altuia, termenul de dezlegare vraji reprezinta acea arma magica cu care fiecare este liber sa se apaere de agresiunea exercitata asupra sa in diferite moduri si cu diverse scopuri.
Procesul de dezlegare (desfacere) vraji este partea binecuvantata a magiei, aducatoare de liniste in sufletele tulburate, de echilibru si armonie in desfasurarea normala a vietii.

Metode si idei pentru dezlegare vraji
In realizarea de dezlegare vraji si farmece exista o insiruire inmarmuritoare a numeroaselor varietati de vraji si farmece,care arata pana unde poate merge o imaginatie perversa manata de rautate si cat de mare este rabdarea pe care o pune in cautarea mijloacelor de razbunare.
Dezlegarile se fac dimineata inainte de rasaritul soarelui cand intreaga natura se trezeste in plina frumusete si bucurie la viata,uneori si seara dupa apusul soarelui,niciodata in miez de noapte si nici in zilele de sabatori.
Obiectele folosite la alungarea raului se indeparteaza, oalele de lut se sparg,se ingroapa in spatele casei, fusele se pun pe foc. Numai fierul plugului, sapa sau toporul se pastreaza ca ele nu au preluat raul ci au dar din puterea lor dezlegarii.
Orice proces de dezlegare vraji se face îndeosebi în perioadele de post, în anumite perioade ale anotimpurilor, pe fondul creşterii şi descreşterii fazelor lunare.
Vraja cu „păpuşa” spre exemplu se desface cu scule speciale (instrumente) : oala, vârtelniţa, apa curgătoare, pâinea, aghiazma, sarea, oala veche-oala nouă, conţinutul se varsă la casa cu pricina după ce a fost vrăjit etc.
Doriţi să se şteargă efectele nocive şi cele malefice ale intervenţiilor vrăjitoreşti? Doriţi să vă meargă mai bine cu sănătatea, afacerile, sporul casei, profesia, examenele, călătoriile, relaţiile cu colegii de serviciu şi cele familiale şi să nu mai trăiţi coşmarurile şi groaza zădărniciei? Doriţi să se anihileze vrăjitoriile făcute împotriva dumneavoastră? Dezlegarea vrăjilor, descântecelor, farmecelor, blestemelor aparţine numai domeniului vrăjitoarelor, puterilor lor.
Aceste intervenţii vor fi însă cu efect permanent şi nu veţi mai fi nevoiţi să apelaţi periodic la alţi meseriaşi pentru a fi în siguranţă .
Ritualuri în dragoste: Vrei să te împaci cu iubitul sau să cunoşti o nouă dragoste? Te învăţăm ritualuri magice străvechi, care promit să aibă efect şi în vremuri moderne!
Vrăji s-au făcut mereu şi pretutindeni în lume. Magia este o artă care foloseşte forţa minţii şi resursele naturii pentru a înfluenţa evenimentele în vederea obţinerii efectului dorit. De-a lungul vremurilor, în anumite zone geografice şi în anumite cercuri sociale, interesul pentru practicile vrăjitoreşti tradiţionale a fost perpetuat continuu în forma lui autentică. Este vorba despre vestitul hoodoo (sau voodoo) de inspiraţie africană, ritualurile oculte din grimoarele medievale vest-europene sau farmecele spaţiului est-european, care-şi trag esenţa din şamanism şi miturile orfice.

În ultima jumătate de secol, preocuparea pentru magie a renăscut în forţă, o dată cu apariţia curentului wicca, o formă modernizată, romantizată şi bine intenţionată a vechilor ceremoniale magice păgâne. Consemnările istorice mai scot la iveală un detaliu – cele mai multe referinţe la magie vorbesc despre farmecele de dragoste. În articolul de faţă sunt prezentate câteva, culese din lumea largă şi din epoci diferite. Nu crezi în vrăji? Alege-ţi una şi urmează atent instrucţiunile, s-ar putea să ai surprize...
Descântec de dragoste IV.
Des întâlnite mai ales în rândul tradiţiilor premaritale sunt şi descântecele de dragoste - mai mult în forma încântecelor, a «vrăjilor» sau a «farmecelor de dragoste» şi
Vremea in august | Superstii meteo in luna august
Fierbintea si totusi niciodata aceeasi luna august, vestita ca auspicioasa nuntilor si legamintelor in dragoste, anticipeaza in superstitiile lumii atat vremea din perioada toamnei, cat si conditiile meteo din iarna fiecarui an.
Descântece cu „buruiana dragostei” în tradiţia românească
Pentru români busuiocul este buruiana dragostei. Ea atrage deopotrivă dragostea bărbaţilor sau a femeilor către cei ce o folosesc. Când mergeau duminică sau de sărbători la biserică, la petreceri şi la joc, fetele românce îşi puneau buchetele de busuioc în păr, la salbe şi în sân, iar feciorii îl puneau în pălării şi în căciuli. Conform mitologiei româneşti, busuiocul a crescut dintr-o iubire neîmplinită. Astfel, odată, o copilă tânara şi frumoasă a murit lăsând în urmă un iubit disperat. În acel timp era foarte mare seceta, şi arşiţa soarelui vestejise florile.

Iubitul fetei mergea în fiecare zi la mormântul ei şi vărsa şiroaie de lacrimi. La capul copilei a început să se ivească o floare, care, fiind mereu udată de lacrimile iubitului ei, crescu şi dobândi un frumos miros. Floarea s-a numit după numele acelui tânăr îndrăgostit, Busuioc. El, busuiocul, este indispensabil în leacurile şi în farmecele de dragoste. De asemenea, este indispensabil, conform tuturor descântătoarelor, în descântecele de beşica rea şi în cele de beşică neagră.
Buna Cristina! Pa Cristina!
Tu cum te-ai indragostit?

Scurt-metrajul Iuliei Rugina ne prezinta o poveste simpla, dar plina de farmec despre dragostea unei pustoaice de doar 13 ani pentru un tanar simpatic de 25. La fel cum e si in realitate, unde varsta nu conteaza, sentimentele Cristinei pentru Tudor devin tot mai puternice de la o zi la alta.
Superstiţii despre culoarea pisicilor
Infama zicală despre pisicile negre care nu trebuie să îţi taie calea le-a exilat adesea pe străzi, lipsindu-le de ocrotirea unui stăpân. O astfel de credinţă, răspândită în occident şi la noi, m-a făcut curioasă şi m-a îndemnat să caut mai multe lucruri despre superstiţii asemănătoare din întreaga lume.

Pisicile albastre în Rusia, pisicile a căror blană are o nuanţă albastră sunt considerate drept mesagere ale norocului. În China, pe de altă parte, există o credinţă cumva stranie: cu cât o pisică albastră este mai urâtă şi mai bătrână, cu atât mai mult noroc îţi va aduce întâlnirea cu ea.
Sfântul Gheorghe – tradiţii şi superstiţii: cel care zădărniceşte vrăjile şi le arată comorile celor aleşi. Cine doarme azi va fi somnoros tot anul
Despre Sfântul Gheorghe, numit în credinţele populare româneşti „capul primăverii“, se spune că poate învinge vrăjitoarele sau că poate să le zădărnicească actele magice. Tot el poate arăta celor aleşi comorile.

În legendele populare Sfântul Gheorghe este „străjer al timpului“, lui îi sunt încredinţate cheile vremii şi, la porunca sa, se închide şi se deschide anotimpul cald. Dat fiind faptul că începutul sezonului cald coincide în calendarul popular cu debutul sezonului pastoral, Sfântul Gheorghe are în cultura populară şi atributul de patron al păstorilor. „Ziua de 23 aprilie marchează în calendarul popular începutul anului pastoral. Denumită popular Sângiorz, este o sărbătoare prestigioasă cu semnificaţii multiple: agrare, pastorale, divinatorii. Obiceiurile legate de aceasta durează trei zile, la fel ca şi la alte sărbători mari. Sângiorzul deschide şi ciclul vegetaţional, marcând intrarea în anotimpul cald, care se va încheia la Sf. Dumitru, Sâmedru”, spun specialiştii în etnografie şi folclor.
Focul, în tradiţiile şi superstiţiile lumii
Toate popoarele s-au închinat acestui element, focul. Caldeenii îl priveau ca pe divinitatea supremă, în Persia existau locuri închise, construite cu ziduri şi fără acoperiş, unde se întreţinea focul şi unde poporul şi credincioşii veneau să se închine la anumite ore. Cei mari aruncau acolo esenţe şi parfumuri. Când un rege al Persiei era pe patul de moarte, în principalele oraşe ale regatului se stingea focul, care nu era reaprins decât odată cu încoronarea succesorului acestuia.
Găina neagră şi pactul cu diavolul: cât de adevărată e superstiţia?
Sacrificând la miezul nopții o găină neagră, la o răspantie, poate fi chemat diavolul, ca să închei cu el un pact. Trebuie să pronunţi cuvinte magice, fără să te întorci, să faci o gaură în pământ unde să îngropi găina. În aceeași zi, sau nouă zile după aceea, vine diavolul şi ofera bani sau daruri celui care a făcut sacrificiul unei alte găini negre, care este una cu ouăle de aur. Învăţaţii cred că aceste găini dăruite de diavol sunt de fapt adevăraţii diavoli. Faimosul Samuel Bernard, evreu, bancher al Curţii, mort la 90 de ani, în 1739 şi a cărui casă se mai vede în Piaţa Victoriei din Paris, avea o găină neagră pe care o îngrijea cu multă atenţie. El a murit cu trei zile după moartea găinii, lăsând 33 de milioane.
Mitologia românească
Românii au avut din toate timpurile, o multitudine de obiceiuri, basme şi poeme referitoare la dragoste, credinţă, regi, prinţese, şi vrăjitoare. Etnologişti, poeţii, scriitorii şi istorici au încercat de secole să colecţioneze şi să păstreze basmele, poemele, baladele şi au încercat să descrie cât mai bine posibil obiceiurile şi tradiţiile legate de diferite evenimente din an. Tradiţii legate de perioade fixe din an sunt colindele – de Crăciun, sorcova – de Anul Nou sau mărţişorul, obicei legat de venirea primăverii sărbătorită pe 1 martie. Alte obiceiuri presupuse a avea origini pre-creştine, ca Paparuda, ritualul de evocare a ploii vara, sau teatrul folcloric cu măşti sau Ursul şi Capra din iarnă.

Probabil cel mai mare colecţionar de basme din folclor a fost nuvelistul şi povestitorul Ion Creangă, care, printr-un limbaj foarte pitoresc, a dat viaţa unor poveşti acum clasice ca Harap Alb sau Fata babei şi fata mosului. De asemenea poetul Vasile Alecsandri a publicat cea mai de succes variantă a baladei Mioriţa, un poem trist, filozofic, centrat în jurul unei intrigi simple: complotul a doi ciobani de a-l omorî pe un al treilea din cauza invidei ce i-o poartă pe starea materială. Alt editor prolific de basme preluate din folclor a fost Petre Ispirescu, care, în secolul XIX a publicat un număr impresionant de volume conţinând un număr larg de nuvele scurte şi basme din mitologie. Ele sunt centrate în jurul unor personaje populare asemeni lui Făt-Frumos, prinţesa Ileana Cosânzeana, monştrii Zmeu sau Căpcăun, dragonul Balaur sau creaturi fantastice ca buna Zână şi malefica Muma Pădurii.
Blesteme care au schimbat istoria
Cand auzi cuvantul blesteme, fie te ia cu fiori pe sira spinarii, fie razi. Istoria este plina de exemplele unor blesteme, acestea fiind conturate indeosebi dupa ce un ghinion s-a prelungit o perioada lunga asupra mai multor oameni. Iata cateva exemple de blesteme care, cu siguranta, au schimbat istoria anumitor tari.

Ceausescu – blesteme stravechi
Acum 176 de ani, Safta Brancoveanu, o urmasa de-a lui Constantin Brancoveanu, a comandat o inscriptie in marmura pentru biserica din curtea Spitalului Brancovenesc. Conform inscriptiei, cel care va incerca sa darame lacasul de cult si spitalul va fi omorat in zi de sarbatoare, chiar de propriul neam: "Se face acest spital pentru saraci si de moarte napraznica in zi de Craciun sa moara cel care se va atinge de acest spital".
Dupa aproape un secol si jumatate, in anul 1984, Nicolae Ceausescu le-a distrus pe ambele, iar peste numai 5 ani a fost executat prin impuscare, alaturi de sotie.
Se spune ca aceste blesteme au putere inimaginabila atunci cand cel care le rosteste chiar crede in ele. Evident, este pacat sa blestemi, Biserica nefiind de acord cu asa ceva, dar sa nu uitam de Manastirea Frasinei, unde femeile sunt blestemate daca intra in lacasul de cult.

Blestemele lui Superman
Acest blestem se refera la nenorocirile ce s-au intamplat multor persoane care au fost implicate in realizarea unor filme despre Superman. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt probabil George Reeves, care a jucat rolul lui Superman in serialul de televiziune, si Christopher Reeve, care a interpretat acelasi rol in primele filme artistice despre Superman.
George Reeves s-a sinucis, iar Christopher Reeve a ramas paralizat dupa ce a cazut de pe un cal in timpul unor filmari (a murit dupa noua ani de lupta cu paralizia, in 2004).
Din cauza acestui presupus blestem, multi actori au refuzat sa joace rolul lui Superman in cel mai recent film.

Blestemul familia Kennedy
Este vorba de o serie de evenimente nefericite care au avut loc in familia Kennedy. Fratii John F. Kennedy si Robert F. Kennedy au murit de tineri, ambii fiind asasinati. In plus, John F. Kennedy Jr. a murit in 1999 intr-un accident de avion.
Alti membri ai familiei care au fost urmariti de blesteme sunt Joseph Kennedy - ucis in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Edward Kennedy Jr., care a suportat o amputare a unui picior la doar 12 ani, Michael Kennedy, care a murit intr-un accident de schi si sora lui John F. Kennedy, Rosemarie, care a suferit o lobotomie ce nu era necesara (operatie ce consta in taierea unor fibre nervoase din creier).
Diodor din Catania, cel mai mare vrăjitor al timpurilor
Diodor din Catania, vrăjitor şi magician a cărui amintire poporul a păstrat-o multă vreme. Se spunea că a fost cel mai mare vrăjitor al timpului său. Fascina oamenii într-o asemenea măsură, încât îi putea convinge că sunt preschimbaţi în animale. Putea să-i facă pe curioşi să vadă ce se întâmplă în ţările cele mai depărtate.
Haitienii au început vânătoarea de vrăjitoare. La propriu
Cel puţin 45 de persoane au fost linşate în Haiti de la izbucnirea epidemiei de holeră la jumătatea lunii octombrie, fiind acuzate că practicau vrăjitoria pentru răspândirea maladiei, anunţă Ministerul haitian al Comunicaţiilor şi Culturii, citat de Mediafax.
Noile date ale zodiilor modifică radical zodiacul
Ştiaţi că eraţi născut(ă) în zodia Capricornului, dar astăzi aflaţi cu stupoare că de fapt sunteţi născut(ă) în zodia Săgetătorului. De ce? Ce s-a întâmplat? Astrologii consideră că sunt necesare alte date pentru zodii, ca urmare a atragerii gravitaţionale a Lunii ce a făcut ca Pământul să se învârtă în jurul axei sale. Vechii babilonieni îşi bazau semnele zodiacale pe locul din constelaţie pe care se afla Soarele în ziua în care o persoană s-a născut. De-a lungul mileniilor, atracţia gravitaţională a Lunii a făcut ca Pământul să se rotească în jurul axei sale, creând astfel o diferenţă de o lună în alinierea stelelor.
Vrăjitoarea Sultana: «Aoleu, Boc, ne pui degeaba pe drumuri!»
Vrăjitoarea Sultana e prima prezicătoare care a încercat, în zadar însă, să-şi deschidă firmă de magie albă, aşa cum a cerut Guvernul.

Vrăjitoarea Sultana (36 de ani) şi-a luat, zilele trecute, ghiocul şi cărţile de tarot şi a plecat spre Registrul Comerţului, din Capitală, să-şi deschidă firmă. Dar hăţişurile legii s-au dovedit a fi mai tari chiar şi decât puterile magice ale vrăjitoarei binevoitoare.

Băsescu şi Boc au ameninţat în repetate rânduri că vor strânge laţul în jurul prezicătoarelor din România şi că le vor obliga să-şi facă firmă şi să plătească impozit.
Ce este cromoterapia?
Principiul cromoterapiei constă în tratarea corpului bolnav cu ajutorul unor doze mai mari din culorile în deficit. Pentru aceasta, poţi monta becuri colorate corespunzător, în lumina cărora pacientul să se cufunde efectiv. Sau poţi lipi pe ferestre folie colorată, astfel încât lumina ce pătrunde în cameră să aibă o anumită culoare – totuşi, este deosebit de important ca această lumină colorată să cadă chiar peste corpul pacientului, în special asupra părţilor afectate. În principiu, capătul roşu al spectrului luminos stimimulează, pe când cel violet linişteşte. Iată proprietăţile terapeutice ale celor şapte culori ale spectrului:
Gnomii, spirite ale pământului
Gnomii sunt spirite elementare, prieteni ai omului, alcătuite din cele mai fine particule ale pământului, în ale cărui măruntaie locuiesc. Aproape până în centrul lui, pământul e plin de gnomi, fiinţe foarte mici, paznici ai comorilor, ai minelor şi pietrelor preţioase. Ei iubesc oamenii, sunt foarte inventivi şi se lasă uşor dirijaţi. Ei furnizează cabaliştilor banii de care au nevoie şi nu cer în schimb decât plăcerea de a fi conduşi. Gnomidele, femeile lor, sunt micuţe dar foarte plăcute şi sunt îmbrăcate într-un mod foarte curios.
Cronica neagră a Sibiului
Violenţele execuţii ale celor bănuiţi de vrăjitorie au marcat paginile de istorie cu sânge şi au fascinat lumea, devenind subiecte de legende, povestiri şi poezii. Credinţa în vrăjitorie a existat din cele mai vechi timpuri, iar originile ei se pierd în negura antichităţii. În Sibiu au existat numeroase procese, doar în Cronica oraşului fiind menţionate nouă execuţii de vrăjitoare. Femeile bănuite au fost fie arse pe rug, fie decapitate în Piaţa Mare. Ultimul proces de vrăjitorie dezbătut la Sibiu datează din anul 1718 şi se întinde pe o perioadă de peste trei ani. Femeia bănuita de legături cu diavolul a fost, în cele din urmă, achitată.

Cel care a avut cel mai important merit în aceste procese a fost primarul cetăţii de pe vremea aceea, George Meltzer, cunoscut sub numele Werder. Acesta, deşi a condamnat multe femei la moarte sub acuzaţia de vrăjitorie, a ezitat să dea sentinţa şi în ultimul caz, cerând părerea facultaţilor de drept de la Viena şi Leipzig. Nu mustrările de conştiinţă ale magistratului au salvat-o, însă, pe acuzata Sofia Ehringer, ci conflictul religios între catolicism şi protestantism.