link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ceasul biologic: ritmul Universului din celula fiecăruia (Video)
de ePufu la: 24/10/2010 14:01:28
Marii învăţaţi ai Antichităţii au intuit că totul este vibraţie, totul este frecvenţă şi toate se supun unui ritm universal care îşi pune amprenta pe orice organism viu. Descoperit pentru prima dată de vechii chinezi în secolul 3 i.Hr., misteriosul ceas biologic este un mecanism natural intrinsec care controlează ritmul tuturor activităţilor metabolice ale plantelor şi animalelor.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Ceasul biologic: ritmul Universului din celula fiecăruia (Video)"

Islanda vine în ritm de Eurodance la Eurovision 2010 (video)
Islanda vine în ritm de Eurodance la Eurovision 2010 (video)
adevărul absolut al fiecăruia
Mi s-a spus de multe ori că nu există adevăr. Că nimeni nu l-a văzut, că nu-l poate arăta nimeni cu degetul. Că fiecare om îşi construieşte propriul adevăr în funcţie de informaţiile pe care le are, de modul în care a fost crescut, de lucrurile în care crede, de cei din jurul lui.
Fiecare celula a corpului nostru stie cat e ceasul
Articolul cuprinde date referitoare la studiile efectuate in vederea determinarii mecanismelor ce stau la baza ritmului circadian.
Dansul între pasiune şi performanţă
Îmbinare inedită a exerciţiului fizic cu arta, dansul dăinuie de secole, aflându-se totuşi în continuă schimbare. Sport care emană eleganţă, el poate fi şi o activitate de relaxare ori un mod de exprimare. Fiecărui artist în parte, dansul îi transmite ceva diferit. Acest lucru îl relevă şi relatările Arinei Uriceanu, Cristinei Firan şi ale lui Grigore Moldvan despre experienţele lor în magicul univers al mişcării.
In alerta
Ne naştem în alertă! În cazul fiecăruia, primul semn de viaţă e un plâns zgomotos, care să ne semnaleze prezenţa cât mai sonor cu putinţă.

E mai mult decât un fenomen, sau o manifestare izolată a vreunei firi impulsive. Despre ce vorbesc? Despre ceea ce numesc, „starea de alertă”, sau continua zbuciumare a fiecărui suflet. E acel fenomen care iese în evidenţă în copilărie, când preferăm maşina de poliţie sau ambulanţa, e strigătul de deznădejde al fiecărui eşec, e acel tresărit la auzul vreunei ştiri proaste, e impulsul de a fi primul care duce o veste, şi primul care ştie ceva, e dorinţa continuă de a ieşi în evidenţă, goana neîncetată contra timp, spaţiu şi realitate…
Intre L si R
Trăim între două litere…Mereu între L şi R!

Povestea nu are un început, deci probabil pentru voi poate părea doar o frântură a existenţei, neconcludentă în ceea ce vă priveşte. Dar la urma urmei, e realitatea zilnică a fiecăruia dintre noi, din punctul meu de vedere.

Ce vă spun vouă cele două litere? Care e sensul asocierii lor în acest articol? Ce vreau să spun, de fapt? Ei bine, pentru majoritatea obiectelor care se utilizează în perechi (mănuşi, şosete, schiuri, pantofi), L şi R identifică care din cele două „ustensile” e pentru dreapta (R = right) şi care e pentru stânga (L = left).
Google bug 31 ianuarie 2009
Acum foarte puţin timp Google a introdus o chestie nouă. În dreptul fiecărui rezultat îmi spune “acest site poate dăuna computerului dumneavoastră“. Chiar toate site-urile îmi pot dăuna?

Cred că băieţii vor să introducă o opţiune nouă şi anume să mă atenţioneze încă din căutări care-i baiu’ cu site-urile pline de porcării (viruşi, mallware and stuff like that). Păcat că momentan e treaba e făcută cu curu’. Mi-aduce aminte de “translate this page”. Pagina respectivă care îmi spune ce şi cum afectează site-ul computerul e nefuncţională. I-a prins criza pe Google?

update: twitter geme. Lumea e curioasă ce se întâmplă cu Google. Se pare că din moment ce Google e “picat”, lumea încearcă să găsească răspunsul în alte moduri, gen twitter. Aşteptăm “google search bug” pe google trends

update1: uite cum curg comentariile pe techcrunch.

last: 17:18, Google îşi revine pe moment.
De-a datul cu stangul in dreptul
Presaţi de un FMI pe care puţini mai înţeleg ce mai caută în noua conjunctură globală şi ce rol mai are el, guvernul a trecut sârguincios la “reducerea statului”, a cheltuielilor publice cu salariile bugetarilor. Primii bugetari îşi consultă cu teamă şi disperare fluturaşul de salariu din care trebuie să acopere bugetul familiei (ce include şi rate la credite contractate când aveam impresia că economia românească “duduia”).

Salariile diminuate cu 25% la toţi bugetarii, fără a ţine cont de complexitatea muncii fiecăruia, de importanţa sa în angrenajul numit stat, reprezintă o victorie capitală pentru actuala guvernare în lupta sa cu criza. Sindicatele deja s-au grăbit să aclame faptul că acest guvern demontează statul şi dă o lovitură puternică acestuia. În realitate nu se întâmplă deloc aşa atâta timp cât banii “salvaţi” din bugetele celor angajaţi la stat se duc în “bugetele” acoliţilor de partid. Statul rămâne la fel de puternic şi de implicat în economie doar că politic s-a decis o redistribuire a banilor într-un alt mod (la fel de discreţionar).

Efectele imediate ale acestei tăieri de salarii sunt următoarele: [...]
România şi problema binelui public
După 1 ianuarie 2007, când România s-a văzut cu sacii în căruţa mult-dorită a UE, părea să se anunţe o epocă de ameliorare a vieţii noastre la toate nivelurile: de la cel al întregii naţiuni, la cel al vieţii în fiecare regiune a ţării, pe plan local şi, nu în ultimul rând, individual. Ne-am grăbit însă din cale afară cu eurooptimismul. Nimeni nu s-a gândit că Europa comunitară oferă un cadru ameliorat de dezvoltare armonioasă a statelor din componenţa sa, dar nu se poate substitui acţiunii aparatelor de stat înseşi în interesul public.

Noţiunea de interes public se referă, în cel mai larg şi general sens, la binele comun şi la bunăstarea generală. Se consideră de la sine înţeles că statul democratic urmăreşte, ca obiectiv fundamental al acţiunii sale, acest bine comun. Numai că asupra modului în care noţiunea respectivă este înţeleasă nu există un consens. În maniera cea mai radical democratică înţeleasă, servirea de către stat a binelui comun ar trebui să conducă la dreptul fiecărui cetăţean la şansa de a-şi modela liber de constrângeri prin acţiune responsabilă, urmărind virtutea şi în acord cu legea morală. Prin urmare, binele comun însumează toate condiţiile de viaţă socială care permit oamenilor să pună în lucru asemenea acţiune în modul cel mai simplu şi mai direct. Prin urmare, obiectul suveranităţii statului este libera alegere a modalităţilor de creare a condiţiilor respective. [...]
Recomandare: statistici interesante : topul oraselor din Romania
Cautand in spatiul virtual ceva date despre vechimea oraselor din Romania, statutul lor economic, social, urbanistic s.a.m.d, am dat peste un site care mi-a starnit interesul si pe care vi-l recomand pentru cultura voastra generala in materie de demografie. Numele sitului pare “pueril”, dar informatiile sunt faine.
Pe acest site veţi găsi o listă a regiunilor geografice din România, o prezentare detaliată a fiecărei regiuni, o listă a celor41 de judeţe ale României, precum şi detalii despre acestea. Pe pagina fiecărui judeţ se găsesc şi o serie de date statistice ce permit efectuarea comparaţiilor între judeţe.
Colectivul de Şmecheri
Când voi fi numit premier, prima mea grijă va fi să-mi înfiinţez un Colectiv de Şmecheri. Chiar cu această denumire. Cu atribuţii extrem de precise şi de utile.

Colectivul de Şmecheri va avea drept sarcină să identifice punctele slabe ale fiecărui proiect de act normativ. Vine ministrul Agriculturii şi ne convinge că e nevoie de o ordonanţă de urgenţă care să reglementeze haosul din domeniul producţiei şi distribuţiei de mere pădureţe cu sâmburi bombaţi. Are şi o schiţă a OUG, pe care membrii Guvernului fac brainstorming, dând la iveală o variantă cu tot ce le-a trecut lor prin cap c-ar avea legătură cu merele pădureţe cu sâmburi bombaţi şi care ar pune naibii un pic de ordine în zona asta. Atunci intră în acţiune Colectivul de Şemecheri, al căror reprezentant vine şi zice, de pildă: Degeaba puneţi voi accize pe merele pădureţe cu sâmburi bombaţi, că io o să le declar pere şi le vând fără accize! [...]
Anul Iepurelui începe. Ghicitorii văd revolte, catastrofe, pieţe prăbuşite
Previziunile social-economice pentru Anul Iepurelui, care începe din 3 februarie în calendarul chinezesc, sunt îngrijoratoare. Specialiştii au „citit” în feng-shui că omenirea va fi zguduită de terorişti, de conflicte şi chiar de divorţul Angelinei Jolie.

Anul Iepurelui trezeşte în imaginaţia fiecăruia dintre noi scene cu animaluţe drăgălaşe, pufoase, care ronţăie permanent un morcov. Prezicătorii din Asia spun însă că anul care începe, cel al Iepurelui de Metal, nu va fi nici pe departe unul prietenos
Iubirea… Un “bibelou de porţelan”
Iubirea e o dorinţă care presupune compromisuri care depăşesc puterea de a înţelege. Iubirea nu trăieşte, decât atunci când ea se crede veşnică! Iubirea mai înseamnă păcat, iertare, ea e o continuă transformare care înlătură toate barierele şi asta doar pentru a ne face un nou drum în viaţă.

Permanenţa acestui sentiment îl putem găsi doar în cealaltă jumătate, motivul pentru care ne dă o forţă magică, care ne ajută să găsim poate drumul prioritar pentru viaţă.

Referitor la căsătorie!

O casătorie ce vrea să fie constructivă şi de durată nu poate fi realizată decât de cei doi care sunt implicaţi afectiv. Pentru că, de multe ori, familia aduce cu sine un bagaj mare de obiceiuri vechi ale fiecăruia, acel bagaj imens din trecut transferându-le celuilalt, lucru care poate marca relaţia dintre cei doi parteneri. Astfel se nasc războiaie psihologice, care o dată cu ele şterg şi distrug starea de normalitate dar şi legătura afectivă dintre cei doi.

Despărţirile se produc de obicei atunci când unul din parteneri încearcă să găsească sau să vadă în celălalt calităţile unui înger… Iar mai apoi, el se va dovedi a fi demon!
Coafurile sezonului toamnă-iarnă
Tendinţele în coafură, sezonul toamnă-iarnă 2011-2012, lansate de către Haute Coiffuire Francaise au fost aşteptate cu maxim interes atât de către specialişti, cât şi de către public. Creativitatea şi senzualitatea folosite de către stilişti vor aduce bucurie fiecăruia dintre cei care doresc să aibă o nouă imagine.

Propunerile stiliştilor francezi aduc un „aer cald” pentru zilele răcoase ce urmează, dorind parcă să nu uităm de vară şi de căldura acesteia. Paleta cromatică şi linia tăieturilor accentuează sentimentul de libertate, tinereţe şi bună dispoziţie. În acest sezon nu se aplică nicio regulă, doar se pune accent pe dorinţa de schimbare a imaginii, pe varietatea coafurilor în funcţie de personalitatea clienţilor. Se accentuează feminitatea, se scot în evidenţă ochii, buzele – totul într-un asamblu senzual. De asemenea, barbaţii îşi reamintesc de partea „dură” a personalităţii, însă într-o formulă romantică.
Imaginea chiar contează
Frumuseţea poate fi un termen, o stare… chiar o coafură, de ce nu? Cu toţii, indiferent de sex, vârstă, vrem să arătăm bine, să fim remarcaţi şi apreciaţi. Uneori este uşor de spus, însă greu de realizat… Nu şi dacă ai prin preajmă specialişti care te pot ajuta. Vă invităm să-l cunoaşteţi pe Laurent Tourette, ambasador oficial al L'Oreal Professionnel, campion al Franţei la coafură, precum şi campion european şi mondial.

Într-o lume în care suntem bombardaţi zilnic cu informaţii privind noile coordonate ale frumuseţii, cu fel şi fel de imagini ale unor modele, cât de importantă este o coafură pentru o femeie, dar pentru un bărbat?
Imaginea fiecăruia dintre noi este foarte importantă, ne reprezintă, constituie o prelungire a personalităţii umane, indiferent dacă ne referim la coafură, machiaj sau vestimentaţie. În prezent, atât femeile, cât şi bărbaţii au la îndemână o gamă variată de produse de îngrijire şi de înfrumuseţare, prin urmare dacă ar fi să definim „frumuseţea” primul lucru pe care trebuie să-l avem în vedere este îngrijirea. Un păr curat, corect îngrijit este un prim pas în atingerea frumuseţii. Bineînţeles că o tunsoare sau o coafură bine realizată, în armonie cu trăsăturile feţei, cu stilul de viaţă, completează etapele frumuseţii.
“Libertatea inseamna suveranitate individuala”
“Libertatea, deci, înseamnă suveranitatea individuală şi nici un om nu poate cunoaşte libertatea, până când fiecărui individ nu i se recunoaşte dreptul de a fi unicul suveran legitim asupra propriei persoane, asupra timpului şi proprietăţii sale, fiecare om trăind şi acţionând pe propria sa răspundere.” - Josiah Warren (1798–1874)
In Time
In Time ne poartă într-o aventură antrenantă, într-o lume diferită de a noastră cu structuri sociale extrem de bine definite, în care diferenţele dintre cei săraci şi cei bogaţi sunt mult mai evidente, iar acestea sunt marcate de cantitatea de timp aflat la dispoziţia fiecăruia. Bătrâneţea este învinsă, bolile incurabile sau cele chinuitoare sunt date dispărute sau omise de un scenarist neatent şi fiecare poate trăi o eternitate.
Tineretu' şi internetu'
Cred că am simţit nevoia să socializăm cu mai multe persoane cam de când a intrat internetul în casele fiecăruia.
Interioare de vis « România Blog
Astăzi, vă propun sa vă delectaţi cu aceste interioare de vis, unde designul excelează prin calitatea fiecărui detaliu !
5 carti despre educatie financiara ce merita cumparate
O listă cu câteva carti despre educatie financiara ce nu trebuie să lipsească din biblioteca fiecăruia.
Prezența în propia persoană și Kaisendo sau ”Calea perfecționării continue”..
În corp se manifestă boala, starea de bine, sănătatea dar și viața emoțională a fiecăruia. Corpul este aliatul tău. Nu-l ignora. Adu-l alături de tine. El te exprimă în măsura în care te exprimă și cuvintele…
Ce-i mâna pe ei în luptă?
Se spune, în mod greșit, că în spatele fiecărui bărbat de succes stă o femeie puternică. Ideea în sine e corectă, însă poziția femeii este în fața bărbatului, pentru simplul motiv că singurul lucru pe care l-ar putea face în spatele lui ar fi să-l scarpine.
Design Decor | Mobilier de baie | Obiecte sanitare de lux | Cel mai mare magazin Online de obiecte sanitare de lux
Locuinţa fiecăruia trebuie să îi reflecte personalitatea şi stilul, fiind spaţiul în care să ne simţim comfortabil şi relaxaţi. Este un loc intim şi deschis în acelaşi timp, un loc pe care îl numim acasă şi un spaţiu în care ar trebui să ne facă plăcere să ne întoarcem, iar camera de baie nu este o excepţie.
Compania noastră oferă o gamă vastă de produse pentru amenajarea camerei de baie, într-o varietate de stiluri, moderne şi clasice, şi un interval generos de preţuri, cuprinzând produse low-cost şi premium. La fel de important ca aspectul estetic este cel funcţional, practic. De aceea, oferim consultanţă tehnică, dar şi de design, furnizând servicii de montaj, mentenanţă şi reparaţii, astfel încât conceptul camerei dumneavoastră de baie să devină realitate şi să vă bucuraţi de ea un timp cât mai îndelungat.
Mai mult decât un spaţiu sanitar, camera de baie este un spaţiu al sănătăţii mentale şi fizice. Pentru a vă bucura de toate efectele benefice ale apei, puteţi opta pentru o cadă cu hidromasaj, o saună, o baie turcească, cromoterapie, aromoterapie sau chiar o piscină exterioară. Pentru toate acestea există oferte în potofoliul nostru de produse, putând fi efectuate la comandă, în funcţie de preferinţe şi disponibilităţi. Pentru oferte personalizate, vă rugăm să ne contactaţi întrucât website-ul nostru nu evidenţiază întreaga gamă de produse comercializate.
Cazare Voronet pensiunea Visu Bucovinei
Pensiunea Visu’ Bucovinei Voronet Cazare Voronet este un loc de vis pentru concediul si vacanta Dvs.

Pensiunea Visu’ Bucovinei Voroneţ este situata la doar 300 m de Manastirea Voroneţ,10 minute de mers pe jos, fiind situată într-un cadru linistit , la marginea pădurii , investiţie nouă , cu spaţii de cazare generoase , utilităţi complete.

Pensiunea Visu’ Bucovinei vă oferă privelişti de vis de o rară frumuseţe pe care numai aici le puteţi admira.

Pentru Pensiunea Visu’ Bucovinei primirea fiecărui oaspete este specială deoarece noi îl primim nu ca pe un client ci ca pe un prieten care se întoarce acasă cu un vis împlinit:

un concediu sau o vacanţă de vis în VORONEŢ la Pensiunea Visu’ Bucovinei!

Vă aşteptăm cu drag!
Afaceri pentru femei – buchete din fructe | Enciclopedia Afacerilor
Chiar dacă atunci când spunem “buchet”, acest substantiv ne duce rapid cu gândul la flori, iată o nişă care oferă o altă perspectivă unui astfel de aranjament şi anume buchetul din fructe.In Statele Unite, firmele realizează cifre de afaceri foarte mari din aşa-numitele coşuri cu fructe, idee care poate fi foarte uşor implementată şi la noi.

Buchetele din fructe pot fi realizate din fructe întregi sau din fructe curăţate şi prelucrate în diverse forme, în funcţie de imaginaţia şi dorinţa fiecăruia.
Normalitatea este relativa
Normalitatea este punctul de vedere al fiecăruia de a se raporta la viaţă. Dacă coincidem este ideal, avem un punct comun de unde putem pleca împreună şi constru
Ne iubim si nu prea
Ne iubim şi nu prea, nu crezi? Dintr-o dată viaţa fiecăruia e mai importantă decât o simplă întâlnire. Şi alegem cariera, petrecerile, prietenii, familia, orice în afară de unul pe celălalt.
Aplicat glet ipsos preţuri. Amenajări case, vile, apartamente, garsoniere, preţuri.
Pentru orice informatii sau o cerere de oferta, te rugam sa ne contactezi prin unul din numerele de telefon de mai jos sau prin e-mail:

-Telefon cosmote: 0764.833.879

-Telefon vodafone: 0734.633.357

- E-mail : bucurestirenovari@yahoo.com

Indiferent de tipul materialului, fie că este vorba de glet de ipsos sau ciment, este necesar să se respecte normele în vigoare şi să se ia în calcul temperaturile din perioada lucrărilor. De asemenea, timpul de amestec sau de operabilitate poate fi diferit, în funcţie de conţinutul fiecărui tip de glet în parte.
Rinichi umani creati in laborator din celule stem – Universitatea din Edinburgh
Oamenii de stiinta din Marea Britanie au reusit sa creeze rinichi umani din celule stem intr-o descoperire care ar putea duce la pacienti capabili sa isi creasca propriile organe pentru transplant.