link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Reforma începe cu lista neagră a angajaților
de calubalan la: 18/02/2011 10:18:15
“Prea des sindicatele sunt dominate de o mână de extremiști care nu reflectă vederile de bun simţ ale majorității membrilor de sindicat” – Margaret Thatcher, Manifestul Conservator.

Înainte să ajungă Prim Ministru al Marii Britanii, Margaret Thatcher le-a spus alegatorilor clar, în față, ce are de gând sa facă: să taie ajutoarele sociale, sa încurajeze micile întreprinderi, sa încurajeze economisirea și nu consumul, și să taie puterea de decizie a sindicatelor în economie. Si s-a ținut de cuvânt. Iar reforma ei a făcut ca Marea Britanie sa fie din nou…mare.

Intr-o țară normală, sindicatele nu trebuie sa decidă nimic in economie. Ele trebuie doar sa apere interesele salariaților. Dar in perioada de criza, salariile trebuie sa scadă, ca firmele sa fie mai rentabile. Nivelul de trai trebuie sa scadă, ca economia sa se orienteze spre export si nu spre consumul intern. Toate aceste scăderi înseamnă automat mișcări de strada. De aceea angajații nu trebuie sa aibă putere de decizie in firme. Deciziile angajaților duc la faliment. Ce face atunci orice guvern normal la cap? Își slăbește adversarul (adică sindicatele), taie drepturile angajaților, reduce sectorul de stat. Dar se pregătește și de bătaie. [...]

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Reforma începe cu lista neagră a angajaților"

Lansare www.blacklist-online.ro - Lista Neagră a angajaţilor creată de Angajatorii şi Agenţiile de recrutare din România
Lansare www.blacklist-online.ro - Lista Neagră a angajaţilor creată de Angajatorii şi Agenţiile de recrutare din România
O altă modalitate de verificare a performanţelor angajaţilor
O altă modalitate de verificare a performanţelor angajaţilor
Avantajele şi necesităţile angajaţilor care lucrează pe laptopuri, de acasă
Avantajele şi necesităţile angajaţilor care lucrează pe laptopuri, de acasă
Lista neagra cu adrese de email de spammeri
Aceasta lista cu spammeri, adica cu oameni care va trimit mesaje nedorite si "puturoase," ori nesimtite, pe adresa voastra de email sau in comentariile de blogurile si siteurile voastre, va fi reactualizata pe masura ce astfel de gandaci de bucatarie ai internetului vor continua sa-mi ia cu asalt blogul. Am mai vorbit despre ei in articolul meu, Diana va cere o mana de ajutor | Spamuri din comentarii pe diane.ro.
Lista neagra a lui Basescu
Lista neagra a lui Basescu
Sejurieftin.ro îţi oferă lista neagră a turismului românesc
Sejurieftin.ro îţi oferă lista neagră a turismului românesc
Avantajele şi necesităţile angajaţilor care lucrează pe laptopuri, de acasă
Citeste aici despre ce are nevoie un angajat ca sa lucreze eficient de acasa
Lista neagra a politicienilor din Timis
Fiindca Bucuresti-ul ne-a “strafulgerat” in 2004 si am votat ca orbii, vrem ca in 2008 sa ne prezentam la urne cu ochii deschisi. Tocmai de aceea am facut o lista cu acei politicienii locali care nu merita sa ne reprezinte in viitor.Vrem sa le retragem sprijinul politic.Asta e expresia lor, dar o vom folosi si noi.Voi ce parere aveti?
Power Napping - Puiul de somn de după-masă al angajaţilor e pe placul şefilor
Power Napping - Puiul de somn de după-masă al angajaţilor e pe placul şefilor
Facebook și Amazon le spun angajaților să evite să poarte îmbrăcăminte de serviciu în public, pentru propria lor siguranță - Stiripeweb
Facebook și Amazon le spun angajaților să evite să poarte îmbrăcăminte de serviciu în public, pentru propria lor siguranță - Stiripeweb
Cum văd chinezii situaţia financiară a României
China intră în războiul evaluărilor financiare, cu opinii contrare faţă de cei trei giganţi consacraţi - Moody’s, Standard&Poor’s şi Fitch, ameninţaţi deja de oficialii europeni că vor rămâne fără monopol.

Nu Statele Unite, ci China este cel mai sigur stat din lume, spune agenţia chineză de rating Dagong, care şi-a publicat în premieră evaluările de ţară. Chinezii au mai exclus de pe lista celor mai sigure state Germania, Franţa şi Marea Britanie, dar au păstrat evaluarea AAA pentru ţările mici: Norvegia, Danemarca, Luxemburg, Elveţia şi Singapore.

România, pe lista neagră

Veştile din China nu sunt însă bune pentru România. Chinezii ne acordă ratingul BB pentru creditele în valută, cu două trepte sub nivelul la care împrumutul nu mai este considerat o investiţie, ci o aventură. În Uniunea Europeană, doar grecii mai au un rating atât de scăzut, iar România se află pe locul 40 între cele 50 de ţări analizate. Standard&Poor’s şi Fitch dau României ratingul BB+, cu doar o treaptă sub pragul „junk”, iar Moody’s încă ţine România în clubul ţărilor cu „rating de investiţii”, pe ultima din cele zece trepte: Baa3...
Portret de programator - partea 2-a
“personajele ilustrează sublim diversitatea angajaților din IT: un indian, un pitic, un consultant aproape pensionar și o blondă.”
Tichetele de vacanta - norme metodologice adoptate
Guvernul a aprobat în şedinţa de ieri normele metodologice privind acordarea tichetelor de vacanţă. Hotărârea de Guvern prevede că modul de acordare a tichetelor de vacanţă se stabileşte prin regulament de ordine interioară de către angajatorii care au obţinut în anul fiscal anterior profit sau venit, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii angajaţilor.
Antiteze de te ustură zona zoster – Poşta Română
Mă scuzaţi pentru orele pierdute la poştă în scopul unui ritm agreabil şi relaxant de muncă al angajaţilor dumneavoastră, mă scuzaţi pentru pauzele prelungite şi pentru aşteptarea cuminte în faţa uşii încuiate din şi peste timp. Mă scuzaţi pentru sistemul inflexibil şi ineficient în care lucraţi de 150 de ani.
Jefuirea statului, de la stânga la dreapta
De ce ar trebui ca pensionarul să fie acum solidar cu jefuitorii din sistem?

PDL fură la fel ca toţi ceilalţi. Nu este o afirmaţie făcută de un inamic al partidului de guvernământ, ci de Monica Macovei, ministrul Justiţiei pe vremea Alianţei DA, actualmente eurodeputat democrat-liberal. Cam în acelaşi timp, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării şi Turismului, anunţă că va cere desfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii. De câteva luni, Cătălin Tolontan şi colegii săi de la „Gazeta Sporturilor” fac dezvăluiri teribile despre mecanismul jefuirii banului public, mecanism atât de perfecţionat încât a devenit politică în statul român.

În esenţă, bugetul finanţează proiecte de investiţii prin diverse companii publice, cum este şi CNI. Lucrările sunt, de regulă, acordate localităţilor cu primari PDL. Aceştia au dezvoltat metode prin care contractele ajung la firmele clientelei politice. Pentru ca toată lumea să fie mulţumită, preţurile de execuţie sunt de trei-patru ori mai mari decât ar trebui. Omul muncii din România plăteşte distracţia, iar când nu mai sunt bani la buget, i se spune senin că trebuie să strângă cureaua, în cazul angajaţilor statului cu 25%. Este asta o politică de dreapta?

Stoarcerea banului public a fost practicată cu succes şi de FSN, şi de PSD, şi de toţi cei care s-au perindat la putere, indiferent cât de „stânga” sau de „dreapta” au fost. Înainte de „statul ticăloşit” al lui Traian Băsescu, un alt preşedinte, Ion Iliescu, a lansat o expresie celebră despre aceeaşi realitate: capitalismul de cumetrie. În afară de succesul de presă, cele două expresii, iată, nu au avut prea mari urmări. <A HREF="http://gandeste.org/politica/jefuirea-statului-de-la-stanga-la-dreapta/10996">[READ MORE]</A>
Cetăţenii contra Statului
Statul va capitula necondiţionat în faţa Cetăţenilor.

Şi totuşi, evenimentul cel mai important al săptămânii nu a fost mult discutata remaniere a Guvernului. A existat ceva cu mai multe semnificaţii decât această reglare de conturi în interiorul puterii.

Săptămâna trecută, Cetăţenii au câştigat o bătălie importantă împotriva Statului, atunci când membri ai Guvernului au anunţat că vor schimba normele de aplicare a Ordonanţei ce-şi propusese să umilească o jumătate de milion de oameni în faţa ghişeelor. Or fi existând niscaiva şoferi sau femei de serviciu plătiţi pe drepturi de autor sau PFA de câţiva angajatori abuzivi - să ne înţelegem, nu e la latitudinea angajaţilor să aleagă modalitatea prin care să fie plătiţi; la noi funcţionează principiul „Nu-ţi convine, cară-te!”. Dar imensa majoritate a celor loviţi de Stat sunt întreprinzători şi creatori, oameni liberi care şi-au luat destinele în propriile mâini. Oameni dinamici, curajoşi şi inteligenţi, cu spirit independent, oameni de care orice societate care vrea să progreseze are nevoie. Şi iată că ei cu câştigat! Presiunea publică şi mediatică a obligat Statul să se retragă învins de pe câmpul de bătaie. [...]
Câștigă 150 de căni de călătorie cu numele sau logo-ul companiei
Vrei să-ţi faci cunoscut brand-ul? Vrei să oferi cadouri personalizate angajaţilor sau colaboratorilor? Sau poate vrei să organizezi un concurs, şi vrei ca numele companiei sau logo-ul să apară pe cănile ce le oferi. Atunci fă un click pe link-ul de mai jos.
NOU: Bursa „Alexandru Vișinescu” pentru deținuți
Dan Voiculescu demonstrează din nou că este un om care gândește în perspectivă. Mogulul a demarat deja o serie de proiecte prin care ia din timp măsuri pentru a îmbunătăți condițiile de viață din următorii ani ale angajaților săi.
Protectia muncii - generalitati
Protectia muncii este o problema de stat si cuprinde ansamblul normelor si regulilor de tehnica a securitatii si de igiena a muncii. Acestea au ca scop asigurarea celor mai bune conditii de munca, prevenirea accidentelor si imbolnavirilor profesionale, reducerea efortului fizic, precum si asigurarea unor conditii speciale pentru persoanele care muncesc in conditii deosebite.
Omul este o persoana deosebita, aflata intr-o continua miscare, schimbare, dezvoltare, traind intr-o lume schimbatoare. In acest proces isi cauta partener formand grupuri, cladind o societate in jurul sau. Construieste techosfera in care incearca sa produca bunurile sale necesare, iar impreuna cu toate acestea incearca sa modeleze, sa se foloseasca, in mod util, de natura.
Din punct de vedere filozofic, munca, nu este altceva decat o activitate umana cu telul de a creea bunuri in interesul societatii.
Astfel, “protecţia muncii reprezintă produsul tuturor activităţilor legale, de direcţionare, de organizare, care nu afectează sănătatea şi asigură buna desfăşurare a procesului muncii.”
Scopul procesului de protecţia muncii este de a reduce la minimum, probabilitatea afectării sau îmbolnăvirii angajatului cu crearea concomitentă a condiţiilor confortabile de muncă la o productivitate maximală a acesteia.
Securitatea muncii în activitatea de producţie se asigură pe următoarele căi:
• instruirea în materie de protecţia muncii a tuturor angajaţilor şi a altor persoane la toate nivelurile de educaţie şi pregătire profesională;
• instructarea prealabilă şi periodică a tuturor angajaţilor;
• pregătirea specială angajaţilor care deservesc maşini, mecanisme şi utilaje faţă de care sînt înaintate cerinţe sporite de securitate;
• verificarea periodică a cunoştinţelor personalului tehnic ingineresc a materiei în protecţia muncii(nu mai rar decît o dată în trei luni).
Direcţii principale ale politicii de stat în domeniul protecţiei muncii:
• asigurarea priorităţii ale politicii de stat în domeniul protecţiei muncii
• emiterea şi aplicarea actelor normative privind protecţia muncii;
• coordonarea activităţilor în domeniul protecţiei muncii şi al mediului;
• supravegherea şi controlul de stat asupra respectării actelor normative în domeniul protecţiei muncii;
• cercetarea şi evidenţa accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale;
• apărarea intereselor legitime ale salariaţilor care au avut de suferit în urma accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale;
• stabilirea compensaţiilor pentru munca în condiţii grele, vătămătoare sau periculoase ce nu pot fi înlăturate în condiţiile nivelului tehnic actual;
• participarea autorităţilor publice la realizarea măsurilor de protecţie şi al organizării muncii;
• pregătirea şi reciclarea specialiştilor în domeniul protecţiei muncii;
• organizarea evidenţei statistice de stat privind condiţiile de muncă, accidentele de muncă, bolile profesionale şi consecinţele materiale ale acestora;
• colaborarea internaţională în domeniul protecţiei muncii;
• contribuirea la crearea condiţiilor nepericuloase de muncă, la elaborarea şi utilizarea tehnicii şi tehnologiilor nepericuloase, la producerea mijloacelor de protecţie individuală şi colectivă a salariaţilor;
• reglementarea asigurării salariaţilor cu echipament de protecţie individuală şi colectivă cu încăperi şi instalaţii sanitar-social, cu mijloace curativ profilactice din contul angajatului.
Ce semnifică protecția muncii?
Protecţia muncii este un sistem de măsuri şi mijloace social-economice, organizatorice, tehnice, profilactic-curative, care acţionează în baza actelor legislative şi normative şi care asigură securitatea angajatului, păstrarea sănătăţii şi a capacităţii de muncă a acestuia în procesul de muncă.
Scopul protecţiei muncii este de a reduce la minimum, probabilitatea afectării sau îmbolnăvirii angajatului cu crearea concomitentă a condiţiilor confortabile de muncă la o productivitate maximală a acesteia.
Securitatea muncii în activitatea de producţie se asigură pe următoarele căi:
- instruirea în materie de protecţia muncii a tuturor angajaţilor şi a altor persoane la toate nivelurile de educaţie şi pregătire profesională;
- instructarea prealabilă şi periodică a tuturor angajaţilor;
- pregătirea specială angajaţilor care deservesc maşini, mecanisme şi utilaje faţă de care sunt înaintate cerinţe sporite de securitate;
- verificarea periodică a cunoştinţelor personalului tehnic ingineresc a materiei în protecţia muncii (nu mai rar decât o dată în trei luni).

Direcţii principale ale politicii de stat în domeniul protecţiei muncii:
- asigurarea priorităţii ale politicii de stat în domeniul protecţiei muncii
- emiterea şi aplicarea actelor normative privind protecţia muncii
- coordonarea activităţilor în domeniul protecţiei muncii şi al mediului;
- supravegherea şi controlul de stat asupra respectării actelor normative în
domeniul protecţiei muncii
- cercetarea şi evidenţa accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale;
- apărarea intereselor legitime ale salariaţilor care au avut de suferit în urma
accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale;
- stabilirea compensaţiilor pentru munca în condiţii grele, vătămătoare sau
periculoase ce nu pot fi înlăturate în condiţiile nivelului tehnic actual;
- participarea autorităţilor publice la realizarea măsurilor de protecţie şi al
organizării muncii;
- pregătirea şi reciclarea specialiştilor în domeniul protecţiei muncii;
- organizarea evidenţei statistice de stat privind condiţiile de muncă,
accidentele de muncă, bolile profesionale şi consecinţele materiale ale acestora;
- colaborarea internaţională în domeniul protecţiei muncii;
- contribuirea la crearea condiţiilor nepericuloase de muncă, la elaborarea şi
utilizarea tehnicii şi tehnologiilor nepericuloase, la producerea mijloacelor de protecţie individuală şi colectivă a salariaţilor;
- reglementarea asigurării salariaţilor cu echipament de protecţie
individuală şi colectivă cu încăperi şi instalaţii sanitar-social, cu mijloace curativ profilactice din contul angajatului.
PEP® - the Personal Efficiency Program este lansat în România de Dr. Pendl & Dr. Piswanger
În data de 25 ianuarie 2018, Dr. Pendl & Dr. Piswanger Romania organizează o sesiune deschisă de productivitate și eficiență personală, utilizând cele mai de succes principii ale programului PEP® (Programul de Eficiență Personală).

Testate la nivel internațional principiile PEP garantează câștigarea a circa 2 ore pe zi pentru cei care utilizează sistemul. Participanții la sesiunea demonstrativă au acces la prezentarea conceptelor cu care PEP operează și înțeleg modul în care poate fi personalizat pentru optimizarea productivității.

Programul de dezvoltare a eficienței personale - PEP® reprezintă cea mai cunoscută soluție pentru creșterea nivelului de productivitate. PEP® se adresează tuturor angajaților din categoria white collars și abordează urmatoarele aspecte: organizarea proceselor de muncă, managementul informației electronice și pe format hartie, planificarea și prioritizarea activităților, precum și lucrul cu instrumentele electronice dedicate managementului activitații și al informațiilor.
Declaratie CEO Huawei: inca putem fi nr.1 si fara Google
CEO-ul si fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, considera faptul ca marca poate deveni in continuare brandul de top de smartphone-uri din lume, chiar daca nu ar mai dispune in software-ul sau de aplicatiile Google.
Compania chineza este deja cel mai mare producator de echipamente de telecomunicatii din lume avand o mare strategie de promovare online. Anul acesta a fost pe cale sa-l depaseasca pe Samsung in calitate de vanzator numarul 1 de smartphone-uri, pana cand a ajuns pe o lista neagra pentru comertul american. Restrictia interzice companiile americane precum Google, Intel si Broadcom sa vanda catre Huawei, cu exceptia cazului in care obtin o licenta guvernamentala pentru a face acest lucru.
Acum, cota de piata de peste hotare a Huawei se micsoreaza, intrucat clientii din afara Chinei se tem sa cumpere un telefon care s-ar putea sa nu aiba acces la Google Play Store si aplicatii populare precum Facebook, Uber si Google Maps.
Intrebat intr-un interviu acordat marti CNN Business daca Huawei poate deveni in continuare brandul de smartphone-uri nr.1 din lume chiar si fara Google, Ren a spus: „Nu cred ca ar fi o problema”, adaugand ca va dura doar mai mult timp.
Huawei a fost presat de o companie mai mare din SUA iar Washingtonul spune ca produsele Huawei prezinta un risc de securitate nationala, afirmatii pe care compania chineza le respinge.
Unele companii americane, cum ar fi Microsoft, au primit licente saptamana trecuta de la Departamentul de Comert al SUA care autorizeaza afaceri limitate, care nu prezinta un risc semnificativ pentru securitatea nationala sau interesele politicii externe. Departamentul a mai spus ca unor companii li s-a refuzat licentele.
Ren a mai declarat pentru CNN Business ca Google nu i-a fost refuzat nici o licenta si nici nu a primit una. Huawei a spus in repetate randuri ca ar prefera sa lucreze cu Google daca este posibil. Dar lucreaza la un plan de rezerva "la scara larga", a mai spus Ren.
Huawei si-a dezvoltat propriul sistem de operare, numit Harmony, precum si un magazin de aplicatii. Dar Huawei are doar 45.000 de aplicatii disponibile pentru descarcare. Acest lucru se compara cu aproximativ 2,8 milioane in Google Play Store, potrivit companiei de date a pietei Statista.
Ren a mai spus ca Statele Unite sunt inca cea mai puternica tara cand vine vorba de inovatie si nimeni - inclusiv China. Dar el a sugerat ca Washingtonul poate ajuta din greseala la cresterea concurentilor daca continua sa puna restrictii cu care pot face comert companiile americane.
Daca Huawei nu poate lucra cu furnizorii americani, va trebui sa recurga la alte alternative. Daca aceste alternative devin mature, cred ca va deveni mai putin probabil sa revina la versiunile anterioare. “Este un moment critic pentru noi toti, sper ca guvernul SUA poate lua in considerare ceea ce este cel mai bine pentru companiile americane", a adaugat el.
Afacerile Huawei s-au dovedit in mare masura rezistente in acest an, in ciuda listei negre comerciale. Cand compania a raportat castiguri luna trecuta, a declarat ca veniturile au crescut cu 24% in primele noua luni ale anului 2019, comparativ cu aceeasi perioada a unui an mai devreme.
16 octombrie: Ziua Șefului
Ziua Șefului sau Ziua Șefilor, marcată în jurul datei de 16 octombrie, este una în care angajații mulțumesc conducătorilor lor pentru faptul că au fost onești, binevoitori de-a lungul ultimului an. Unii se opun acesteia, considerând că o astfel de zi pune o presiune nedreaptă asupra angajaților, îndemnându-i să se ploconească în fața managerilor care câștigă mai mult decât ei și își exercită puterea, adeseori excesiv, asupra lor.
Fisier util pentru raportarile catre Casa de Sanatate
Model de fisier pe care angajatorii au obligatia sa il transmita casei de asigurari sociale de sanatate, conform Ordinului 430 din 11 mai 2010, Articolul 1, paragraful 25, punctul (6).
Pe 30 noiembrie românii pot vota împotriva tuturor candidaților din listă
Pe 30 noiembrie românii pot vota împotriva tuturor candidaților din listă
Mousse Pădurea Neagră « Reţete începători
Mousse Pădurea Neagră este un desert spectaculos care se prepară foarte uşor. Este un dulce minunat care vă va surprinde invitaţii atât cu gustul ...
Programul şi lista candidaţilor PD în alegerile Europarlamentare
Programul şi lista candidaţilor PD în alegerile Europarlamentare
Programul şi lista candidaţilor PSD la Europarlamentare
Programul şi lista candidaţilor PSD la Europarlamentare
Lista candidaţilor la primăria Bucureştiului
Lista candidaţilor la primăria Bucureştiului