link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Credit linked notes ( CLN)
de tbavul la: 12/04/2011 09:36:10
Ce sunt instrumentele de tip Credit link notes?

Credit linked notes (CLN) sunt obligatiuni ce au la baza creante purtatoare de dobanda, a caror dobanda si rambursare sunt conditionate de solvabilitatea debitorului. Daca nu exista asa-numitul “eveniment de credit”, detinatorul primeste dobanzi atractive care sunt de obicei mai mari decat cele oferite de obligatiunile corporative sau guvernamentale

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Credit linked notes ( CLN)"

2008 Trends - Handwritten Notes
In fiecare an un nou trend in design. In 2008 mi-au placut mult blogurile cu un design unicat, in special cele din categoria (Handwritten Notes) Am strans si eu cateva.
Dobanzile la creditele in euro scad
V-am spus cu ceva timp in urma ca sunt sanse mari ca dobanzile la creditele in euro sa scada? Iata ca astazi Banca Centrala Europeana a decis sa reduca dobanda de politica monetara, lucru care va determina si scaderea (in continuare) a indicelui EURIBOR. Despre acest lucru impartasesc aceeasi parere si ProTV si baniinostri.ro
Astazi, EURIBOR6m a atins cota de 4.651%, cu aproape 0,8% mai putin decat varful atins in luna octombrie, in perioada de maxima criza financiara.
F.Charm feat Sonny Flame - Take The Notes videoclip
F.Charm fostul component al trupei Cheya a scos un videoclip impreuna cu Sonny Flame( pe care il mai stiti si din colaborarea cu Wassabi la piesa Lonely Girl) la piesa Take the notes .Piesa este primul single extras dupa albumul Rise of a Fallen Soldier .
Credit Prima Casa
Orice credit Prima Casa va fi garantat de stat cu cel mult 60.000 de euro. Din aceasta perspectiva, creditul Prima Casa pare a fi unul extrem de avantajos. Creditul Prima Casa va putea fi accesat numai de persoane fizice care nu au in proprietate o locuinta in momentul in care il solicita.
Credite si Depozite - 2009 a trecut, oare cum va fi 2010?
CREDITE

In 2009, evolutia costurilor pentru toate tipurile de credite a fost in cea mai mare parte a anului una descrescatoare. In primul trimestru costurile au suferit o serie de ajustari dupa cresterile spectaculoase inregistrate de la declansarea crizei pana la sfarsitul anului 2008, urmand ca, dupa incheierea lunii martie 2009, sa inceapa un trend descendent mentinut pana la acest moment.

Aceasta evolutie este oarecum fireasca - la declansarea crizei, cu sau fara o problema de lichiditate, situatia pietei era una incerta justificand intr-o oarecare masura costurile prohibitive practicate pentru creditele de pe piata. Momentul de "respiro" le-a permis bancilor sa-si regandeasca strategiile atat in privinta produselor cat si in privinta planurilor de viitor. Sa nu uitam ca inceputul anului a fost presarat de comunicate de presa in care bancile anuntau regandirea exitinderilor de retele si/sau de personal.
DAE Credite - Semne Bune Anul Are
Prima luna a lui 2010 a venit cu o serie de modificari operate de institutiile financiare asupra costurilor produselor oferite. In acest sens analistii FinZoom.ro au calculat index-uri pentru toate tipurile de credite disponibile pe piata (in RON si EUR) iar vestea buna o reprezinta faptul ca valorile acestora se afla in scadere fata de luna decembrie 2009.

Motivele acestor diminuari ale preturilor variaza de la actualizarea valorilor in functie de indicele de referinta (EURIBOR, ROBOR), la masurile BNR de reducere a dobanzii de politica monetara cu 0,5 pp (de la 8% la 7,5%). Astfel, am inregistrat reduceri ale marjelor de dobanda, ale comisioanelor sau promotii lansate la inceput de an.
Carduri de credit
Cardurile de credit sunt acele minunate bucăți de plastic care îți facilitează cumpărarea oricărui obiect, pe care în mod normal nu ți l-ai permite. Băncile sunt foarte darnice cu aceste carduri de credit. BCR, mi-a trimis acasă un astfel de card, cu o valoare mărișoară, fără nicio solicitare din partea mea. Cum am o lungă istorie cu această bancă, în care eu tot plătesc și ei tot cer, m-am grăbit să le refuz oferta.
Ce trebuie sa stim despre credite rapide
Nu esti in relatii prea bune cu banca? Nu indeplinesti toate conditiile pentru a lua un imprumut bancar? Nu te panica!

Ai nevoie atunci de un credit rapid, dar nu te grabii pana nu citesti cu grija aceste informatii pretioase.

Exista o solutie si pentru cei care au nevoie de bani acum, urgent, fara clauze contractuale pentru care...
Evolutia si structurata depozitelor si creditelor acordate
In data de 24 BNR a publicat structura în profil teritorial a creditelor şi depozitelor clienţilor nebancari, neguvernamentali, februarie 2011....
Acum este posibil : Credit fara garantii!
Acum iti oferim un credit simplu fara garantii , fara giranti si cu aprobare in maxim 48 de ore! Ba mai mult prin programul de gestionare la domiciliu iti putem aduce banii chiar la tine acasa! Nimic mai simplu !
Credit: rapid,usor si sigur!
Vrei un credit rapid? Ai aici informatiile
Reguli noi la credite,din decembrie
Din decembrie, creditele în valută vor deveni o amintire. BNR a pregătit un regulament prin care va limita accesul populaţiei la creditele în altă monedă decît leul. Noul regulament al Băncii Naţionale a României privind limitarea creditării în valută va fi aplicat cel mai probabil din decembrie, a declarat ieri Radu Graţian Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) şi al CEC Bank. „Probabil că decembrie ne va găsi cu noul regulament, pentru că este o procedură. Fac şi eu o simplă socoteală. Trebuie aprobat de Consiliul de Administraţie al băncii naţionale, trebuie publicat în Monitorul Oficial, de acolo sînt 30 de zile pînă la intrarea în vigoare. După aceea băncile trebuie să meargă la autorizare la banca naţională cu noile norme“, a afirmat Gheţea la Romania Financial Forum 2011. Băncile vor putea acorda în continuare credite în valută pentru achiziţia de locuinţe în actualele condiţii, BNR fiind de acord ca prevederile noilor reglementări să nu se aplice creditelor ipotecare şi imobiliare, a mai declarat Radu Graţian Gheţea. „Avem veşti bune de la discuţiile cu BNR. Noul regulament nu afectează achiziţiile de locuinţe, care se vor face în condiţiile existente. De asemenea, nici achiziţia de locuinţe prin programul Prima Casă nu va fi afectată“, a explicat preşedintele ARB.


Noul regulament nu afectează achiziţiile de locuinţe

Băncile vor putea acorda în continuare credite în valută pentru achiziţia de locuinţe în actualele condiţii, BNR fiind de acord ca prevederile noilor reglementări să nu se aplice creditelor ipotecare şi imobiliare, a mai declarat Radu Graţian Gheţea. „Avem veşti bune de la discuţiile cu BNR. Noul regulament nu afectează achiziţiile de locuinţe, care se vor face în condiţiile existente. De asemenea, nici achiziţia de locuinţe prin programul Prima Casă nu va fi afectată“, a explicat preşedintele ARB. Gheţea a menţionat că BNR şi băncile au avut două runde de „negocieri“, din care a reieşit că noul regulament ar urma să se aplice pentru creditele de consum, nu şi pentru împrumuturile pentru locuinţe.
Creditul de consum pe mai mult de 5-7 ani nu-şi are rostul, iar reducerea maturităţii acestui tip de împrumuturi este o întoarcere la normalitate, experienţa arătînd că băncile care au mers pe scadenţe de 20 de ani au cele mai multe credite neperformante, a declarat ieri guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. „Am văzut reacţii ciudăţele vizavi de regulament. Mă aşteptam să se spună că revenim la normalitate, că împrumuturile de consum pe o perioadă mai mare de 5-7 ani nu-şi au rostul. Există o civilizaţie a creditului, la fel ca şi cea rutieră. (...) Exact băncile care au dat credite de consum pe 20 de ani au cele mai multe probleme cu creditele neperformante“, a spus Isărescu la Romania Financial Forum 2011.


Împrumuturile pe termen lung presupun o schimbare a modului de viaţă

Oficialul BNR a arătat că împrumuturile pe termen lung presupun o schimbare a modului de viaţă, dar că angajamentele de plată pe scadenţe de 30-40 de ani ar trebui explicate mult mai bine publicului. „Fac parte dintr-o generaţie care a plecat cu familia de la lingură şi farfurie, cum se spune. Pleci de jos, nu iei credite, că nu se dădeau, şi, treptat, cu ajutorul părinţilor, bunicilor ajungi să-ţi faci ceva. În Europa anilor ’50 s-a schimbat modelul: porneşti în viaţă cu de toate, dar cu credite. Model care a avut avantaje, a disciplinat forţa de muncă (...) Noi trebuie să consolidăm modelul, să fie lumea conştientă că a lua un credit pe 30-40 de ani înseamnă un alt mod de a trăi. Creditul pe termen lung pe care-l dorim cu toţii trebuie să fie finanţat pe termen lung“, a arătat Isărescu. În ceea ce priveşte limitarea creditului în valută, guvernatorul a precizat că BNR a anunţat în repetate rînduri că nu vrea ca prin raţionalizarea creditului în valută să înlocuiască un risc cu alt risc, de aceea nu a optat pentru interzicerea unor împrumuturi. „Poziţia noastră a fost una raţională, nu una extremistă. Nu sînt pornit pe creditul în valută, vreau să fie bine evaluat, să fie bine preţuit şi să-i spuneţi clientului care sînt riscurile“, a mai spus Isărescu.

Avans de 30%, de 20%, de 15%, de 5% la Prima Casă


Potrivit proiectului de regulament elaborat de BNR, creditele de consum vor avea o scadenţă de cel mult cinci ani, iar clienţii trebuie să aducă garanţii de 133% din valoarea împrumutată, în timp ce la finanţările imobiliare în euro avansul ar trebui să fie de cel puţin 30%. „În acest moment nu vă pot spune absolut nimic cu exactitate, vă pot spune că am avut două runde de negocieri cu banca naţională, cu persoane care au contribuit la noul regulament şi din discuţiile purtate cu dînşii s-au conturat anumite elemente. Unul dintre elementele care s-au conturat, dar repet că nu se ştie dacă în final Consiliul de Administraţie al BNR va merge pe această idee, ar fi că regulamentul este orientat pentru creditele de consum, nu pentru case şi schimbarea de locuinţe şi aşa mai departe. Pînă nu vedem în Monitorul Oficial nu putem vorbi cu certitudine. În accepţiunea pe care am dat-o noi şi pe care am mai discutat-o cu BNR, acest regulament nu va afecta creditarea pentru case. S-a discutat de avans de 30%, de 20%, de 15%, de 5% la Prima Casă. Nu vreau să intru în detalii pentru că nu am mandat“, a adăugat el. Şeful ARB a menţionat că noul regulament nu va afecta programul Prima Casă, deoarece acesta este un program guvernamental, iar BNR sau ARB nu pot impune modificări.

Prevederile noului regulament

• Noul proiect cere garanţii de minimum 133% din valoarea împrumutată pentru clienţii care cer credite de consum, luate pe cel mult cinci ani.
• Excepţie de la garantarea facilităţilor de creditare vor face descoperirile de cont şi creditele acordate prin intermediul cardurilor de credit, a căror valoare nu depăşeşte de trei ori nivelul veniturilor nete lunare (fără a depăşi însă o limită stabilită prin reglementările interne ale clientului).
• Creditele de consum cu ipotecă vor fi tratate la fel ca orice alt credit de consum. În cazul creditelor de consum pentru cumpărarea de bunuri, clientul trebuie să dispună de o garanţie reală (în general ipotecară) sau personală (de exemplu poliţa de asigurare) de 133% din suma împrumutată. Fac excepţie de la aceste prevederi creditele pentru tratamente medicale, pentru deces şi pentru studii.

Care sînt condiţiile actuale de acordare a creditelor

• În prezent, cele mai multe dintre băncile prezente în România oferă credite de nevoi personale persoanelor majore, de regulă celor care au împlinit 21 de ani sau 23 de ani (în funcţie de fiecare instituţie financiară în parte).
• În momentul în care solicită un credit, clienţii trebuie să aibă o vechime în cîmpul muncii de cel puţin un an şi minimum trei luni lucrate la ultimul angajator.
• De asemenea, ideal ar fi să aibă un venit de cel puţin 800 -1.000 de lei pe cartea de muncă.
• O altă condiţie este ca firma la care clienţii lucrează să aibă cel puţin 20 de angajaţi.
• Mai multe şanse să obţină un împrumut au proprietarii de locuinţe, căsătoriţi, însă acestea din urmă nu sînt condiţii obligatorii.
Noul regulament al BNR si efectul sau asupra creditorilor
De acum, toate noile contracte de credite vor respecta regulament de creditare de curând impus de Banca Naţională a României (BNR)
Creditul Prima Casa in lei are dobanda mai mare decat un credit ipotecar standard
Creditul Prima Casa in lei are o dobanda mai mare ca un credit ipotecar standard. Vezi cateva comparatii de dobanzi intre banci.
Serviciul Provident de creditare la domiciliu
Românii ne cunosc pentru ceea ce ei numesc "credit la domiciliu", adică împrumuturi de valoare mică, pe termen scurt, oferite în maximum 48 de ore la domiciliul clienților, care apoi plătesc ratele săptămânal tot din confortul propriei locuințe, după un program stabilit împreună cu agenții Provident. Clienții pot împrumuta sume cuprinse între 500 și 3.000 de lei pe perioade de până la 60 de săptămâni.
Unde gasesc un credit ieftin si usor de accesat
Ai nevoie urgenta de bani si nu gasesti solutia ideala? Noi te sfatuim sa apelezi la o firma specializata in acordarea de credite de consum si anume este vorba de firma Provident.
Provident - credit rapid la domiciliu
In Romania de cativa ani a aparut o firma care ofera credite la domiciliu si care suplimentar se ocupa de gestionarea la domiciliu a creditului pe toata perioada de derulare a acestuia.
Creditul de nevoi personale cu ipoteca MaxiCredit BCR standard lei
Descriere - Credit nenominalizat garantat cu garantii reale mobiliare/imobiliare pentru rezolvarea nevoilor personale ale imprumutatului.
Modul abuziv de raportare a romanilor la biroul de credite
Una dintre problemele majore cred ca este faptul ca tot mai multi romanii sunt raportati la biroul de credite cu datorii,unele dintre ele chiar absurde si intr-un mod cat se poate de abuziv.
Credite rapide nebancare online
Afla toate detaliile despre creditele nebancare si de ce sunt acestea mult mai accesibile pentru orice persoana fizica.
Pr Total comunicate de presa online, stiri Congresul Comun de Stomatologie – Editia 2013, 50 credite EMC
Pr Total comunicate de presa online, stiri Congresul Comun de Stomatologie – Editia 2013, 50 credite EMC
Creditul cu cele mai mici dobanzi
Zilnic sunt intrebat de zeci de clienti ce dobanzi au creditele pe care le ofera institutiile cu care colaborez. Este normal un client sa fie interesat de dobanda pe care o va plati pentru un credit pe care il obtine.
Credite nebancare imediate
Credite nebancare foarte rapide cu dobanda fixa. Afla mai multe din acest anunt, unde ai ocazia sa vezi mai multe informatii despre imprumuturile cele mai in voga in acest moment.
Promotie credit nevoi personale la Raiffeisen Bank - Pentru imprumuturile in lei
Raiffeisen Bank intra in randul bancilor cu promotii la creditele nevoi personale in lei cu o dobanda cuprinsa intre 9,75% si 13,75%, fixa
Credit pentru nevoi personale de la Banca Romaneasca Pentru orice
Simplu si rapid, un credit pentru orice de la Banca Romaneasca care poate fi folosit in orice scop, pentru renovarea casei, excursii sau chiar pentru o masina
Cardul de credit BCR iti aduce banii inapoi si reduceri AICI
Cardurile de cumparaturi sunt foarte apreciate de consumatori deoarece acordarea se face usor si rapid datorita sumelor mai mici fata de alte tipuri de credite.
Cum aplic la un credit bancar Informatii utile si pasi de urmat
In primul rand doresc sa precizez ca BaniBanca.Ro se ocupa de intermedierea acordarii creditelor bancare unor persoane fizice sau juridice fara a percepe o taxa
Top Credite nevoi personale (Consum) - Acordate rapid cu dobanda MICA
Top Credite nevoi personale (Consum) - Acordate rapid cu dobanda MICA
Cel mai potrivit credit - Cum aleg un credit potrivit pentru nevoile mele [Aplica Aici] | Nevoi Personale
Cel mai potrivit credit - Cum aleg un credit potrivit pentru nevoile mele [Aplica Aici] | Nevoi Personale


linkuri

hot

taguri

arhiva

 

comentarii

recente

 

RSS
urmareste-ne pe Twitter...

 

plugin WordPress

Ai un blog pe WordPress?

Instaleaza-ti pluginul WP RoSocial cu care iti poti trimite foarte usor linkurile catre Ghidoo
(pentru mai multe detalii si un exemplu de utilizare click aici)

 

cautari recente
"sevy ro"
"scrisoare catre un prieten in franceza"
"satul meu"
"sanavita ro"
"ropiese ro"
"sf"
"horoscop zilnic varsator"
"ro chelios net"
"reparaerconditionat ro"
"realcont ro"
"prieteni"
"poiezi pentru barbat insurat"
"poveste germana"
"playkids ro"
"palarii barbati"
"ondrill ro"
"odat ro"
"nu se da la munca"
"myman ro"
"munca in strainatate"
"mhotstepper ro"
"meaje ptr sefi"
"http: fraguta blogspot com 2010 12 modurile-prin-care-imi-promovez-blogul html"
"matrimoniale ro"
"06 02"
"satul meu mindria mea"
"tratament păr reţeta marin cornea"
"maghost ro"
"m hotnews ro"
"luxurigift ro"
mai multe...

 

ghidoo blog

anunturi de la admin

 

contact ghidoo

contact, sugestii, nelamuriri...

 

fotografii

Vrei fotografii de calitate pentru a ilustra articolele blogului tau?

Incearca Photoree, unde vei gasi rapid imagini deosebite, in licenta gratuita Creative Commons.