link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Coruptia a inflorit, multumita crizei financiar
de calubalan la: 15/04/2011 11:24:46
Coruptia pare sa se accentueze in statele est-europene pe fondul crizei financiare, companiile cautand solutii simple pentru a obtine contracte, in timp ce organismele de control nu isi fac datoria, iar presa a diminuat investigatiile din cauza restrangerii activitatilor, comenteaza The Economist citat de Mediafax.

“Un scandal de coruptie care are legaturi cu un partid politic afecteaza Guvernul Cehiei. In Bulgaria, eforturile de aranjare a unei licitatii pentru construirea unei centrale nucleare par sa ii fi lasat pe politicieni fara ajutor.

In Romania si Slovacia, tentativele de reformare a justitiei au stagnat. Chiar si politicienii care castiga alegerile cu promisiuni privind combaterea coruptiei par sa fie inghititi de sistem in cateva luni”, noteaza The Economist. [...]

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Coruptia a inflorit, multumita crizei financiar"

Amanetul de autoturisme in Bucuresti - rezolvarea crizei financiare
Amanetul de autoturisme in Bucuresti - rezolvarea crizei financiare
Amanetul de masini- serviciul care te salveaza din fata crizei financiare
Amanetul de masini- serviciul care te salveaza din fata crizei financiare
Amanet de electronice Bucuresti- solutia impotriva crizei financiare
Amanet de electronice Bucuresti- solutia impotriva crizei financiare
alt efect al crizei financiare
alt efect al crizei financiare
Minunea crizei financiare: mi-a scazut rata
Pentru toţi cei care nu m-au crezut când le-am spus: rata la creditul imobiliar aflat in proprietatea mea va scădea începând cu luna ianuarie 2009, datorită scăderii euribor 6m, care a ajuns la o valoare de 3.563%. Analiştii optimişti spun ca acesta va scădea în continuare până la sfârşitul anului. De aceea, încă o dată vă sfătuiesc să citiţi cu atenţie contractele de credit, deoarece nu toate au aceiaşi termeni de actualizare a dobânzii, şi să mergeţi la bancă să vă informaţi în ce condiţii are loc această actualizare.
Alpha Bank s-a dovedit serioasă din acest punct de vedere, astăzi găsind în cutia poştală scrisoarea următoare:
Din cauza crizei financiare Letonia nu va participa la Eurovision 2009
Din cauza crizei financiare Letonia nu va participa la Eurovision 2009
Preşedintele Letoniei a hotărât să-şi reducă salariul, din cauza crizei financiare
Preşedintele Letoniei a hotărât să-şi reducă salariul, din cauza crizei financiare
Din cauza crizei financiare Dell disponibilizează 1900 de persoane şi se retrage din Irlanda
Din cauza crizei financiare Dell disponibilizează 1900 de persoane şi se retrage din Irlanda
Cei 10 pasi ai crizei financiare, pe intelesul tuturor
Cei 10 pasi ai crizei financiare, pe intelesul tuturor
Antreprenor mexican a folosit aceasta metoda de a-si tripla banii in urma crizei financiare
Cand spui criza economica, la ce anume te gandesti? Poate la somaj. Sau la cat de mult scade pretul apartamentelor. Daca esti antreprenor, te gandesti la noi metode potrivite de a face bani in situatii de criza. Oricum ar fi, fie ca esti antreprenor sau angajat, exista o oarecare frica in legatura cu ce se va intampla cand va veni urmatoarea criza.

„Voi mai putea sa vand la fel de mult”?
„Job-ul meu va mai exista atunci?”

Un peisaj comun al tuturor crizelor economice din trecut arata asa:

Companiile dau faliment sau isi suspenda activitatea.

Angajatii isi pierd locurile de munca. Tot acestia urmeaza diverse cursuri pentru a se reorienta profesional, in speranta de a prinde un job mai bun.

Este putin amuzanta povestea cu detinatorii de masini de lux care voiau sa vanda masinile pe timp de criza. Situatia era asa: Oamenii aveau o masina scumpa, dar nu mai aveau bani sa o intretina. Si nici bani pentru ratele la apartament. Asa ca voiau sa vanda masina. Problema era ca nu gaseau cumparator. Asa ca au devenit inventivi si plateau cascadori sa provoace un accident cu masina. Apoi se duceau la asigurator in speranta ca li se platea despagubirea.
Cati romani se vor intoarce acasa din cauza crizei financiare? Cifre socante din Spania
Cati romani se vor intoarce acasa din cauza crizei financiare? Cifre socante din Spania
Romanii profita de pe urma crizei financiare
Romanii profita de pe urma crizei financiare
Cum a inceput criza financiara
Originea crizei financiare este în economia reală. De ani de zile, creditele ipotecare şi împrumuturile au fost acordate de către bănci pentru cei care nu aveau garanţii, chiar şi pentru cei care nu au avut nici măcar un loc de muncă (vestitele imprumuturi doar cu buletinul) .
Vrăjitoarele din Bacău combat criza financiară
Zeci de băcăuani au apelat la ghicitoare şi vrăjitoare pentru a face faţa crizei financiare - în locul dezlegărilor de cununii, neînţelegerilor de familie, viciul beţiei, sterilitate,
Criza economica
Deși în urmă cu aproape o lună majoritatea analiștilor financiari, bancari sau bursieri, laolaltă cu investitori de toate culorile, dar și politicieni, încercau să găsească mai degrabă explicații modeste ale crizei financiare atotcuprinzătoare, astăzi, ne e mai clar decât oricând că și România este afectată.
Cerseste si ti se va da « Abrupt Blog
Am tot auzit ca din cauza crizei financiare romanii au ramas fara locuri de munca si ca e din ce in ce mai greu sa gasesti o slujba care plateste decent. In ritmul asta, multi o sa ajunga pe strada, unde se castiga 3.000 RON/luna.
Nimic nu e de vanzare
Cu totii avem o placere pentru bani. Nu stiu de ce, nu din cauza crizei financiare, nu din cauza faptului ca traim in Romania, nici pentru ca s-ar descoperi vreodata de cercetatorii britanici ca vina apartine genelor noastre, ci pentru simplul fapt ca lumea are impresia ca totul este de vanzare. Trist este faptul ca foarte putini constientizeaza ca nimic nu se cumpara...
Protest - Miting pentru sprijinirea sportului galatean
Dunarea Batrana, a initiat un poll, cerand parerea tuturor iubitorilor de sport ai acestui oras cu privire la neimplicarea autoritatilor locale in viata sportiva galateana. si putem aminti aici faptul ca echipa numarul 1 a Galatiului, Otelul, este una din putinele din prima liga de fotbal care nu este sprijinita de Primarie, ca CSU Metal Galati, campioana en-titre la volei feminin, a fost nevoita sa evolueze in exil, la Bucuresti, in meciurile din Liga Campionilor, ca urmare a faptului ca orasul nostru nu detine o sala de sport care sa se ridice la un nivel acceptabil pentru organizarea de meciuri internationale. De asemenea, reamintim ca desi Otelul Galati are unul dintre cele mai productive centre de copii si juniori din tara, acestia nu dispun de terenuri de antrenament, deoarece lucrarile de la Baza “Ancora” au fost sistate in urma crizei financiare care a lovit puternic clubul Otelul, din nou autoritatile locale preferand sa nu se implice.
Pe ce criterii ne alegem depozitul la termen potrivit?
Primul criteriu urmarit de consumatorii de produse financiare, in contextul crizei financiare, este siguranta economiilor lor. Astfel, trebuie precizate cateva aspecte cu privire la garantarea depozitelor constituite pe teritoriul tarii noastre.

Depozitele la termen constituite de persoanele fizice (inclusiv dobanda datorata), beneficiaza de garantia oferita de Fondul de garantare a depozitelor in sistemul bancar in limita sumei de 50.000 EUR (sau echivalent). Conform art. 3 din Ordonanta nr. 39 din 28 august 1996 (privind infiintarea si functionarea Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar): "toate institutiile de credit autorizate de catre autoritatea competenta romana sa primeasca depozite de la public, inclusiv sucursalele acestora cu sediul in strainatate, sunt obligate sa participe la constituirea resurselor financiare ale Fondului (...). Exceptie fac institutiile de credit pentru care exista garantia statului pentru depozitele atrase."
Doi romani din trei isi simt amenintat locul de munca
Spre deosebire de perioada de inceput a crizei financiare internationale cand angajatii romani nu ii simteau efectele si erau convinsi ca aceasta nu ii va afecta in mod direct -acum 69,5% isi simt amentintat locul de munca conform unui sondaj NetJobs.ro.
Sondajul a fost realizat de portalul de recrutare Netjobs.ro in perioada 17-30 noiembrie pe un esantion de 862 de persoane care utilizeaza site-ul.

Temerile cu privire la repercusiunile crizei actuale asupra pierderii locului de munca scad odata cu varsta. Raspunsurile pozitive ale respondentilor cu varste intre 18 si 35 de ani se situeaza deasupra mediei generale (69,5%); cei mai ingrijorati de o eventuala perioada de somaj sunt cei mai tineri, cu varste intre 18-25 de ani (75%). In schimb, numai 62% dintre persoanele cu varste intre 51 si 65 de ani intrevad o astfel de posibilitate.
Locuri de munca in Paris
Paris capitala Frantei inca sufera si in anul 2010 de pe urma crizei financiare. Se pare ca si in acest an se vor face in continuare concedieri in sectorul public pe tot teritoriul Frantei. De asemenea si sectorul agricol francez este puternic afectat de criza economica.
Cum sa faci afaceri cu ajutorul job-ului
dată cu venirea crizei financiare, a devenit tot mai greu sa faci bani dintr-un job de 8 ore. Preţurile au crescut, leul s-a depreciat în comparaţie cu principalele valute dar veniturile au ramas la acelaşi nivel, în cazurile fericite sau au scăzut. Tot mai mulţi angajaţi sunt presaţi de sarcinile de serviciu, de rezultatele obţinute şi nu în ultimul rând de atitudinea şefului.
De ce trebuie să cumpărați / dețineți aur și argint în zilele noastre
De-a lungul timpului, aurul și argintul s-au dovedit a fi cea mai bună formă de bani (monedă de schimb). Pe perioade de criză aceste metale au protejat puterea de cumpărare și au permis oamenilor să transfere și să dețină bogăție pe termen lung.

Astăzi, există totuși motive suplimentare pentru a deține aur și argint. Epoca îndatorării ne-a permis să cheltuim liber, însă la un moment dat va veni și factura pentru plată.

Mulți oameni presupun în mod eronat că nu exsită motive pentru a deține aur și argint în zilele noastre – având în vedere cât de puternică este piața de capital, pentru că aurul și argintul s-au devalorizat, sau din orice alte motive frecvente auzite în mass-media. De fapt, motivațiile actuale de a deține aur și argint sunt foarte puternice.

1. Ratele dobânzilor reale negative

Ratele dobânzilor în țările dezvoltate sunt aproape de zero, cu rate ale inflației considerabil mai mari. Deoarece există un cost de stocare asociat cu deținerea de aur și de argint, un punct de vedere general este acela că, cu cât mai mare randamentul titlurilor de stat "fără risc", cu atât mai puțin atractive vor deveni metalele prețioase. Astăzi, investitorii practic nu sacrifică niciun randament prin deținerea de metale prețioase. Costul de oportunitate este foarte favorabil.

2. Tipărirea și stimularea banilor

Astăzi, multe națiuni își cresc baza monetară într-un ritm din ce în ce mai rapid, prin intermediul programelor de stimulare, ca o modalitate de a stimula consumul și comerțul internațional, prin eforturi de bailout (salvare), ca și prin menținerea unui nivel ridicat al cheltuielilor guvernamentale. În ultimii 70 de ani nivelul datoriei publice la nivel mondial a crescut enorm. Numai în Statele Unite masa monetară a crescut de patru ori în 10 ani. China, Japonia și BCE îi urmează exemplul. De ce acest fapt reprezintă o problemă, dar este totuși benefică pentru aur? Pentru că în cele din urmă, acest lucru va conduce la o criză valutară, inflație, și pierderea încrederii în monedele discreționare.

3. Achiziții Banca Centrală

Băncile centrale au fost vânzători neți de aur până în 2009, dar această tendință s-a schimbat acum, pentru prima dată, din anii ‘70. Aceasta este o tendință pe termen lung, care nu poate fi schimbată repede. Cumpărarea de aur a devenit extrem de evidentă pe piețele emergente ca Rusia, China, India, cu China ieșind în evidență ca cel mai bun exemplu. China își raportează achizițiile doar odată la 5 ani – data următoare fiind în 2014. Cu toții știm că au acumulat un mare număr de lingouri de aur, iar atunci când vor publica cifrele, anul acesta, ar putea deveni un catalizator important pentru prețurile de metale prețioase.

4. Reclasificarea coeficienților de risc

Fără a intra prea mult în detalii, noile reglementări bancare propuse în cadrul Basel III ar putea clasifica aurul ca fiind un activ cu risc de zero la sută. Cu cât mai mică este ponderea de risc a unei clase de active, cu atât mai puțin capital trebuie să pună deoparte băncile pentru a-l deține. În cazul în care acest lucru ar deveni realitate pentru aur, ar putea exista o creștere semnificativă a cererii.

5. Proprietate instituțională (și privată)

Proprietatea instituțională, ca procent din activele financiare la nivel mondial, este scăzută. Multe fonduri de pensii și alți investitori instituționali au doar o expunere foarte limitată către aur și de argint. Pentru persoanele fizice, situația este similară. În majoritatea țărilor din Europa și SUA, oamenii sunt bombardați de reclame de genul "bani pentru aur", iar oamenii sunt încurajați să-și vândă aurul lor la prețuri mici. Cu recenta scădere a prețurilor la metale, cei mai mulți retaileri "weak hands" au părăsit probabil piața. Dar ei vor reveni pe piață, odată ce prețurile vor începe să crească din nou .

6. Scăderea valorii dolarului american și datoria SUA

Dolarul american deține un loc special în rândul valutelor, fiind moneda de rezervă a lumii. Din păcate, ea - la fel ca alte valute FIAT - în timp, a scăzut considerabil în valoare. Din 1774, dolarul a pierdut aproximativ 96,4% din valoare, dar cea mai importantă schimbare a fost între 1981 și 2009. În această perioadă, dolarul a pierdut mai mult de jumătate din valoarea sa. Nu există nici un motive evident pentru această devalorizare a monedei. SUA are în plus un deficit bugetar semnificativ, iar ratingul său de credit a fost retrogradat. Există o deteriorare majoră a încrederii în SUA și în raport cu dolarul, deoarece unele tranzacții internaționale încep să fie stabilite în alte valute. Acest fapt este evident în acțiunile întreprinse de țări cum ar fi China sau Germania, în efortul lor de agregare a rezervelor de aur, precum și păstrarea controlului național strict al rezervelor lor.

7. Războaiele valutare

Băncile centrale din întreaga lume lucrează din greu pentru a face propriile forme de economisire domestice mai competitive pe piața internă, prin reducerea ratelor dobânzilor și tipărirea de bani. Am văzut mereu în istorie acest tip de devalorizare competitivă, care a reprezentat întotdeauna un colaps inflaționist major. Aurul și argintul sunt cele mai bune vehicule pentru conservarea valorii și a puterii de cumpărare în perioade de inflație ridicată.

8. Siguranța

În vremuri de criză interesul pentru aur și argint crește dramatic. În timpul acestor perioade, metalele prețioase tind să depășească alte clase de active și investiții. Acest lucru a fost, de exemplu, evident în timpul crizei financiare din 2008. Cu piața de capital ajungând la noi maxime în fiecare zi, este ușor de presupus că, criza din Europa sau din orice altă parte a lumii, a fost stopată cu succes. Tipărirea de bani și creșterea datoriilor la rata pe care multe țări o abordează astăzi, nu se face fără consecințe. În cele din urmă va veni și scadența, iar atunci când se va întâmpla acest lucru, vom asista probabil la o criză de proporții semnificative.

9. Constrângerile ofertei

Aurul, argintul, platina și paladiul sunt toate resurse limitate. Deși evident că producția a crescut de-a lungul anilor, această creștere nu este majoră. Astăzi se pot întrevedea probleme de aprovizionare. Multe companii miniere au cheltuit prea mult pe achiziții în ultimii ani și au un nivel relativ slab de rentabilitate la nivel de producție. Acest lucru poate duce la deficite din cauza unor probleme de profitabilitate. De asemenea, țări producătoare importante, cum ar fi Africa de Sud, sunt neliniște, deoarece situri miniere vechi sunt din ce în ce mai greu de exploatat. Factorii de mediu și reglementările crescute sunt alți factori care ar putea limita aprovizionarea. Poate dura între 5 și 10 ani să se aducă o nouă mină pe linia de producție, deci cererea poate rareori să fie satisfăcută la comandă. O ofertă redusă înseamnă în general prețuri mai mari.

10. Promovarea deținerii de aur și argint

În cele mai multe țări din Asia există o legătură istorică față de aur și argint, care asigură în multe locuri o creștere stabilă a cererii. Țări precum China promovează în mod activ deținerea privată de aur. în India de exemplu, există o relație culturală cu aurul. După ce tendința de a vinde aur pentru bani în Vest va fi reversată, cererea va crește în mod semnificativ. Catalizatorul pentru acest lucru pot fi o serie de factori, cum ar fi agitația crescută pe piețele financiare sau pur și simplu prețurile în creștere pentru metale prețioase - care de obicei tinde să atragă interes din partea retailerilor (cumpărătorilor care apoi vând cu amănuntul).
Acatistul financiar al Prea Coruptului Teodosie: Noi dovezi despre Șpagoveanul Arhiepiscop al Tomisului
Acatistul financiar al Prea Coruptului Teodosie: Noi dovezi despre Șpagoveanul Arhiepiscop al Tomisului
Culmea Tupeului: Romania da lectii in domeniul combaterii coruptiei
Romania da lectii in domeniul combaterii coruptiei!!!
Este ca si cum un pedofil ar da lectii despre cum se face educatia la copii.
Este ca si cum un alcoolic ar da sfaturi despre cum se protejeaza ficatul.
Tara in care din 1989 (19 ani) nici un parlamentar, senator, ministru, secretar de stat, primar de municipii si prefect nu a fost arestat, desi Romania este tara in care furtul s-a ridicat la nivel de arta, ei bine, Romania da lectii in domeniul combaterii coruptiei.
Si ca tupeul sa fie maxim, Romania, tara unde un politician are imunitati peste imunitati, adica este intangibil, da lectii in domeniul combaterii coruptiei Indoneziei, tara in care imunitatea membrilor Parlamentului si a ministrilor nu EXISTA.
Analiza Financiara a Lunii Noiembrie
O scurta analiza lunara a noutatilor aparute pe piata financiara urmata apoi de prezentarea tuturor modificarilor suferite in decursul lunii in fiecare dintre categoriile prezente pe FinZoom.ro (credite ipotecare/imobiliare, de nevoi personale, auto, carduri de credit, fonduri mutuale si de pensii, depozite).
Pentru a vedea trend-ul creditelor imobiliare / ipotecare acordate in EUR consultati si Index-ul DAE FinZoom EUR.
Analiza Financiara Decembrie 2008
O scurta analiza lunara a noutatilor aparute pe piata financiara urmata apoi de prezentarea tuturor modificarilor suferite in decursul lunii in fiecare dintre categoriile prezente pe FinZoom.ro (credite ipotecare/imobiliare, de nevoi personale, auto, carduri de credit, fonduri mutuale si de pensii, depozite). Pentru a vedea trend-ul creditelor imobiliare / ipotecare acordate in EUR consultati si Index-ul DAE FinZoom EUR.
Criza financiara
Criza financiara - un subiect care deja ne dispera. Un subiect pe care noi oamenii de rand nu il simtim. Criza o simt cei cu multi bani nu cei mediocrii
Analiza Financiara Ianuarie 2009
Luna ianuarie a adus noi modificari ale produselor financiare disponibile pe piata din tara noastra. Ingrijorarile din sector au cunoscut odata cu noul an si o noua cauza: deprecierea considerabila a monedei nationale fata de moneda europeana. Pe fondul unui numar, aflat in crestere de la o luna la alta, al posesorilor de credite care nu-si mai permit plata ratelor, majorarea cursului de schimb pune o presiune suplimentara asupra acelora care au contractat credite in moneda europeana, in conditiile in care cursul de schimb a crescut cu aproximativ 13% (21 ianuarie 2009 fata de prima zi a lunii decembrie 2008).

Anul 2009 a adus si o relaxare a normelor bancii nationale, fiind inlaturata obligatia bancilor de a aplica “testul de stress” solicitantilor de credite. Totodata modificarea regulamentului va permite bancilor sa revina la grade mai mari de indatorare, care, insa, nu vor depasi 70% din veniturile nete lunare ale familiei clientului.


linkuri

hot

taguri

arhiva

 

comentarii

recente

 

RSS
urmareste-ne pe Twitter...

 

plugin WordPress

Ai un blog pe WordPress?

Instaleaza-ti pluginul WP RoSocial cu care iti poti trimite foarte usor linkurile catre Ghidoo
(pentru mai multe detalii si un exemplu de utilizare click aici)

 

cautari recente
"realcont ro"
"web design"
"stomatologie"
"realcont ro"
"18 august"
"web design"
"18 august"
"mobila"
"noroc"
"mobila"
"noroc"
"aparat de tuns"
"miere de manuka"
"buchete mireasa"
"test de compatibilitate genetica"
"studio-20 ro"
"POVESTEA MEA"
"mandria de a fi roman"
"25 500"
"utilitatea si utilizarea pardoselilor epoxidice"
"credite"
"aer conditionat"
"ase 2008"
"tratament naturist pt tbc"
"video porno cu virgine din ţară"
"mireasa din istanbul ep 29"
"www erd ro concurs masina"
""optimizare seo""
"ASUS X542UR-DM056"
"scari din lemn"
mai multe...

 

ghidoo blog

anunturi de la admin

 

contact ghidoo

contact, sugestii, nelamuriri...

 

fotografii

Vrei fotografii de calitate pentru a ilustra articolele blogului tau?

Incearca Photoree, unde vei gasi rapid imagini deosebite, in licenta gratuita Creative Commons.